Προς το περιεχόμενο

Bios Update Needed?

ChocoBanana

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα! Έχω την Asus P5K Pro και μέχρι πριν 1 βδομάδα το cpu μου ήταν το Q6600. Θέλω όμως τώρα να βάλω τον Q9650.. Χρειάζεται bios update και αν ναι γιατί αυτό (εγκυκλοπαιδικά ρωτάω) και πως το κάνω αυτό (αυτό δεν το ρωτάω απλά εγκυκλοπαιδικά :P)?

Δημοσ.

Πήγαινε εδώ και ψάξε για τη μητρική σου.

Αν δεν έχεις το BIOS σου είναι παλιότερο του 1104, θα χρειαστείς update για ν αναγνωριστεί ο Q9650.

Δεν ξέρω τι tools δίνει η Asus. Μπορεί να γίνει είτε με κάποιο bootable storage medium (floppy, usb) είτε μέσα απ τα windows. Συνήθως το readme είναι κατατοπιστικό.

Δημοσ.

Το ίδιο link βάλαμε :)

Αν η έκδοση BIOS που έχεις (λογικά φαίνεται κατά το POST, όταν ξεκινάει ο υπολογιστής), είναι παλιότερη της 1104, τότε θα πρέπει να βάλεις την πιο πρόσφατη, που είναι η 1303.

Δημοσ.

Χωρίς να κάνεις boot μ αυτή τη μητρική δε μπορείς να το δεις. Αλλά ακόμα και να ξερες ότι χρειάζεσαι BIOS update πώς θα το κανες αφού δεν έχεις τον παλιό cpu;

Δημοσ.

Δηλαδή τώρα πρέπει να βρω έναν cpu σαν τον παλιό που stadar να μην χρειάζεται update, να τον βάλω για να λειτουργήσει το pc για να μπορέσω να κάνω update για τον καινούριο (αν χρειάζεται..)

Δημοσ.

Οκ τότε, κάποιος πρόθυμος από Αθήνα που έχει Q6600 ή κάτι αντίστοιχο να τον επισκεφτώ με το case μου να δούμε αν θέλω update στο bios και να το κάνουμε κιόλας αν θέλω? :P

Δημοσ.

Μπορεί (αν είσαι τυχερός) να boot-άρει, αλλά να αναγνωρίσει λάθος συχνότητα.

Σε αυτή την περίπτωση θα μπορέσεις να κάνεις update.

Δημοσ.
Μπορεί (αν είσαι τυχερός) να boot-άρει, αλλά να αναγνωρίσει λάθος συχνότητα.

Σε αυτή την περίπτωση θα μπορέσεις να κάνεις update.

Πέρασε και τούτο απ το μυαλό μου. Δε χάνει τίποτα να το τσεκάρει προτού βγει στη γύρα για συμβατό cpu.

το everest ultimate δεν σου γραφει την εκδοση bios που εχεις?

Δεν έχει κάποιον επεξεργαστή τώρα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...