Προς το περιεχόμενο

Έλεος πια με τα Αμερικανικά remakes

marantonis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
απο αυτην την ταινια του Κουροσαβα:

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Hidden_Fortress

μαλιστα ειχε πληρωσει (φημολογειται) για τα δικαιωματα του σεναριου πριν γυρισει το star wars προκειμενου να αποφυγει τυχον μυνησεις απο το ιαπωνεζικο στουντιο.

μην το πεις παραεξω αυτο...

αλλο influence, αλλο adaptation

δες τωρα αυτα τα 2:

[ame]http://www.youtube.com/watch?v=25zE6cs2vtw[/ame]

[ame]http://www.youtube.com/watch?v=PFpNlycKrz8[/ame]

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Η κατάσταση όντως έχει ξεφύγει. Μόλις είδα το experiment και δε με εξέπληξε το γεγονός ότι πήγε απευθείας σε DVD. Τραγικό, απλά. Σκεφτόμουν τι βαθμό να βάλω, ήμουν κοντά στο 5 στα 3/4 πέρασε απ το μυαλό μου το 6 (ντροπή, το παραδέχομαι), τώρα που τελείωσε είμαι σίγουρος ότι το 3αράκι είναι υπερ αρκετό.

Clopy-Paste από review στην imdb που τα λέει όλα.

It's actually quite surprising that it took such a long time (9 years) for Hollywood to assassinate, pardon me, remake this very interesting story which is actually based on the Stanford prison experiment that took place in 1971 and was highly criticized afterwords.

καλά remakes με επιφύλαξη θα έλεγα το scent of a woman και το magnificent seven

Δημοσ.
Ωραία remake ήταν το Vanilla Sky (περιμένουμε τον Manuel τώρα...), το οποίο παραδόξως μου φάνηκε καλύτερο από το Abre los Ojos που είχα δει πρώτο (το οποίο θεωρώ έπασχε τρομερά στις ερμηνείες)

Τώρα σοβαρά το λες ή απλά θέλεις να με κάνεις να ποστάρω;

Γιατί μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι δε θα στρώσω. Κάθε φορά θα ποστάρω.

Family Guy Quote

Lois Griffin: Hey, you know what might be fun? How about we just order room service and watch a couple of bad movies?

Brian Griffin: Yeah, that does sound like fun. I'll go rent Vanilla Sky.

Lois Griffin: I said a bad movie, not an abortion.

Δημοσ.

Θέλεις να μου πεις ότι προτιμάς αυτήν την ερμηνεία (πρώτα 15 δευτερόλεπτα, δε χρειάζεται άλλο):

[ame]http://www.youtube.com/watch?v=o6NDyTYasEg[/ame]

...από του Noriega;

Σε λίγο θα μας πεις ότι είχε και καλύτερη μουσική. :P

Δημοσ.

Θα αναγκαστώ για πρώτη φορά στα χρονικά να υποστηρίξω konnak...

Δεν έχω δει το ρπωτότυπο βέβαια αλλά θεωρώ το Vanilla Sky πολυ καλή ταινία...

Δημοσ.
Θα αναγκαστώ για πρώτη φορά στα χρονικά να υποστηρίξω konnak...

Δεν έχω δει το ρπωτότυπο βέβαια αλλά θεωρώ το Vanilla Sky πολυ καλή ταινία...

Εμ... ναι, το πρωτότυπο είναι αριστούργημα όμως.

Δημοσ.
Θέλεις να μου πεις ότι προτιμάς αυτήν την ερμηνεία (πρώτα 15 δευτερόλεπτα, δε χρειάζεται άλλο):

http://www.youtube.com/watch?v=o6NDyTYasEg

...από του Noriega;

Σε λίγο θα μας πεις ότι είχε και καλύτερη μουσική. :P

Το βίντεο για κάποιο λόγο δε μπορώ να το δω.

Ποιος Noriega μωρέ τώρα, σοβαρά μιλάμε; Σιγά τον Μάρλον Μπράντο. Όπως και να 'χει, στο Abre los Ojos δε μου άρεσε καθόλου. Φαντάσου ότι μου άρεσε περισσότερο ο Τομ (που τον μισώ) στον ίδιο ρόλο στο Vanilla Sky.

Γενικά Manuel, με το Abre los Ojos έχεις ένα κόλλημα. Πρέπει να είσαι ο μόνος που το θεωρεί αριστούργημα. Δεν είπα ότι το Vanilla Sky είναι, αλλά προσωπικά μου άρεσε περισσότερο. Και πάλι θεωρώ ότι και οι δύο είναι απλά καλούτσικες ταινίες με ωραίο plotline.

Δημοσ.
Ωραία remake ήταν το Vanilla Sky

το The Ring με τη Watts επίσης μου άρεσε πολύ,

το Departed

συμφωνώ πολύ καλά remake, το vanilla και το departed τα θεωρώ καλύτερα από τα original

+Nightwatch & Funny Games US, ίσως ουδέτερο remake αλλά σημαντικό

Δημοσ.

Γενικά Manuel, με το Abre los Ojos έχεις ένα κόλλημα. Πρέπει να είσαι ο μόνος που το θεωρεί αριστούργημα. Δεν είπα ότι το Vanilla Sky είναι, αλλά προσωπικά μου άρεσε περισσότερο. Και πάλι θεωρώ ότι και οι δύο είναι απλά καλούτσικες ταινίες με ωραίο plotline.

Η αλήθεια είναι ότι και εγώ προτιμώ κατα πολύ το Abre Los Ojos. Όσο αντικειμενικά, και ανοιχτομυαλικά να το κοιτάξω.

Δημοσ.

Κοίτα, δεν ξέρω υπό τι συνθήκες είδες την ταινία (προφανώς έχει πολλά αρνητικά points το ότι είχες δει πρώτα το Vanilla Sky, έχασες μεγάλο μέρος της εμπειρίας), αλλά εγώ αυτήν την τρέλα, το μπέρδεμα και την ένταση δεν την έχω ζήσει σε άλλη ταινία. Όταν τελείωσε, ένιωσα πραγματικά ότι μόλις είχα δει όνειρο, πολύ έντονα. Επίσης, είναι μια ταινία που θεωρώ άψογη από άποψη ρυθμού, μουσικής, χτισίματος, τιμιότητας κτλ. Με το τελευταίο (τιμιότητα), εννοώ ότι η ταινία δεν προσπαθεί να σε μπερδέψει με φτηνά τεχνάσματα τύπου 6η αίσθηση:

μιλάω στη γυναίκα μου, αυτή με κοιτάει αλλά στην πραγματικότητα κοιτούσε πίσω μου

Αντίθετα η συμπεριφορά των χαρακτήρων είναι απόλυτα φυσιολογική, σε αντίθεση πχ με το Vanilla Sky όπου προσπαθώντας να μπλέξουν τα πράγματα για να δώσουν μεγαλύτερο "βάθος" αφενός χάλασαν όλο το ρυθμό και τη λογική του ονείρου, αφετέρου έβαλαν διάφορες μπούρδες στο σενάριο που δε στέκουν με τίποτα (βλέπε απάντηση του πατέρα στην ερώτηση "πώς λένε τις κόρες σου;"). Ακόμα και το Inception αντέγραψε ιδέες από το Abre Los Ojos.

Είναι, επίσης, μια ταινία που δεν είναι ποτέ βαρετή. Λέει ακριβώς αυτό που θέλει να πει, με τον πιο απλό και παρόλα αυτά δυνατό και έντονο τρόπο, χτυπώντας σε έτσι ακριβώς στο κέντρο. Δε θα μπορούσα να σκεφτώ ταινία που αντιμετωπίζει το θέμα καλύτερα. Σκηνές όπως

ένας άνθρωπος που περιπλανιέται μέσα στους άδειους δρόμους μιας τεράστιας πόλης που λειτουργεί κανονικά, ένα μπαρ γεμάτο ανθρώπους που ξαφνικά σταματάνε να συζητάνε και σε κοιτάνε κατάματα, η αυτοκτονία για να ξυπνήσεις, η αίσθηση ότι αυτός που βλέπεις μπορεί να έχει την μορφή του πατέρα σου αλλά είναι ένας ψυχίατρος, το παραμορφωμένο πρόσωπο, η άδεια έκφραση, η επιμονή μέχρι τέλους των χαρακτήρων του υποσυνείδητού σου πως όλα αυτά είναι η πραγματικότητα και άλλες πολλές

είναι χαραγμένες και προϋπάρχουν στο υποσυνείδητό του κάθε ανθρώπου.

Μπορώ να πω κι άλλα, αλλά τα έχω ξαναπεί. :-)

Σίγουρα δεν είμαι ο μόνος που τη θεωρεί αριστούργημα. Ξέρω πολύ κόσμο και αν ψάξεις στο ίντερνετ θα βρεις κι άλλους.

Παίζει, όμως, να είσαι ο μόνος που προτιμάει την εντελώς αδέξια-"δεν ξέρω πώς να παίξω το ρόλο"-"ας σκάσω κανένα χαμόγελο μιας κι έχω ωραία δόντια"-"ας κοιτάξω με ένα απορημένο βλέμα και μισάνοιχτο στόμα" (όπως πάντα σχεδόν) ερμηνεία του Τομ Κρουζ από την απόλυτα ταιριαστή με το ύφος και κλίμα της ταινίας του Νοριέγκα. Δε λέω ότι ήταν για βραβείο ή ότι με συγκλόνισε, αλλά όχι και προβληματική. Αυτό πάντως, αξίζει να το ψάξουμε. Αν υπάρχει, δηλαδή, άλλος που να του άρεσε περισσότερο ο Κρουζ. :-)

• 2 μήνες μετά...
  • 1 μήνα μετά...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...