Προς το περιεχόμενο

Έλεος πια με τα Αμερικανικά remakes

marantonis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σημερα πετυχα τυχαια κατι στο imdb που δε το περιμενα (αν και ολα θα τα περιμενω πλεον απο την Αμερικανικη Βιομηχανια). Θυμαστε το "Let the right one in"; Αυτη την ωραια και επιτυχημενη σουηδικη ταινια που κυκλοφορησε το 2008? Λοιπον, ειναι ετοιμο το Αμερικανικο remake. ("Let me in") http://www.imdb.com/title/tt1228987

Θεωρω πως εχει καταντησει ακρως εκνευριστικο αυτο το θεμα. Δε προλαβαινει να κυκλοφορησει μια καλη Ευρωπαικη/Ασιατικη ταινια και να γνωστοποιηθει, κι εχουν ετοιμοι οι κλεφτες την "δικη τους" εκδοση για να παρουν αυτοι τα λεφτα, ισως και τα ευσημα -για κατι που δεν ειναι δικο τους. Προκειται φυσικα για μια καθαρα εμπορικη τακτικη. Πολλες φορες μαλιστα, αν οχι τις περισσοτερες, οχι μονο τα παιρνουν χοντρα για τη δουλεια των αλλων αλλα την καταστρεφουν κιολας.

Δειτε την Αγγλικη κωμωδια "Death at a funeral" (2007). Ετρεξαν να φτιαξουν ακριβως το ιδιο πραγμα (2010) -απορω πως τους πηρε τοσο, μαλλον για το cast.

Θυμαστε το Γερμανικο -κορυφαιο- Das Experiment?? Παρτε ενα remake να 'χετε http://www.imdb.com/title/tt0997152/

Το Rec;; Το rec οχι το Quarantine

Και η λιστα ειναι τεραστια, οπως ξερετε. Εβαλα εσκεμμενα πολυ προσφατες ταινιες για να δειξω οτι η τακτικη αυτη γινεται ολο και πιο συχνη τα τελευταια χρονια. Προσωπικα ενοχλουμαι οταν βλεπω οτι ατομα που δε μπορουν ή βαριουνται ή δε γουσταρουν να δημιουργησουν κατι κλεβουν, γιατι κλεψιμο θα επρεπε να θεωρειται οταν γινεται οπως γινεται τωρα, τη δουλεια των αλλων.

Προκειται για ασεβεια προς τα αξιολογα δημιουργηματα. Βεβηλωνουν βεβαια και δικες τους -παλιοτερες- επιτυχιες (βλεπε Friday the 13th, A nightmare on elms street κλπ).

Τονιζω, επισης, πως το γεγονος αυτο δειχνει ευλογα γιατι η αμερικανικη παραγωγη ταινιων ειναι η μεγαλυτερη και η πιο επιτυχυμενη στον κοσμο. Γιατι δεν παιζει μονο με τα δικα της παιχνιδια, παιρνει και ολων των αλλων.

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Όντως 9/10 το remake είναι κατώτερο αλλά δεν ευθύνεται αποκλειστικά το Hollywood γι αυτήν την κατάσταση. Φαντάζομαι πως οι παραγωγοί (ή όποιος άλλος συντελεστής) της αρχικής ταινίας, ρωτήθηκε, δέχτηκε και πληρώθηκε.

Δημοσ.

Aς μην δεχεται ο αρχικος παραγωγος ή να βαζουν ρητρα ο σκηνοθετης και ο σεναριογραφος.Αλλα μολις δουν τα δολλαρια τρεχουν με τη γλωσσα απεξω και τα σαλια μεχρι το πατωμα.Μια χαρα το παιζουν και αυτοι το "παιχνιδι" τους και βγαινουν διπλα κερδισμενοι: Τα 9/10 remakes ειναι απλα για γελια και οσοι δεν ειδαν την πρωτοτυπη σπευδουν να την δουν κατοπιν εορτης.

• Moderators
Δημοσ.
Aς μην δεχεται ο αρχικος παραγωγος ή να βαζουν ρητρα ο σκηνοθετης και ο σεναριογραφος.

Μ@λ@κ@ς ειναι?Οπως πολυ σωστα ειπες στην συνεχεια

Αλλα μολις δουν τα δολλαρια τρεχουν με τη γλωσσα απεξω και τα σαλια μεχρι το πατωμα.Μια χαρα το παιζουν και αυτοι το "παιχνιδι" τους και βγαινουν διπλα κερδισμενοι: Τα 9/10 remakes ειναι απλα για γελια και οσοι δεν ειδαν την πρωτοτυπη σπευδουν να την δουν κατοπιν εορτης.

Win-win κατασταση,καλα κανουν και αρπαζουν την ευκαιρια.

Δημοσ.
Υπαρχουν και remakes εξαιρετικα.Με αυτα τι γινεται ? :P

Τα παίρνει η μπάλα με τα υπόλοιπα.

Πάντως είναι μεγάλη σύμπτωση γιατί αυτό ακριβώς σκεφτόμουν όταν έβλεπα το The Experiment εχθές. Έχουν μεγάλο ταλέντο στο να παίρνουν κλασικά φιλμ και να τα γ@μ@αν την μάνα.

Εδιτ: Ρε συ bluesattack σπάω το κεφάλι μου να θυμηθώ ένα καλό αμερικάνικο remake. Ποιο έχεις υπ'όψιν σου?

Δημοσ.

Παντως σε καμμια περιπτωση δεν βεβηλωνεται το αρχικο εργο (ακομα και σε περιπτωση τραγικου remake). To αρχικο εργο ειναι εκει, στην διαθεση του κοινου, την εκτιμηση του οποιου εχει κερδισει .

Υπαρχουν τραγικα remake, μετρια εξαιρετικα-καλυτερα απο το αρχικο film.Ετσι ειναι η βιομηχανια του κινηματογραφου.Σε ορισμενες περιπτωσεις ειναι φορος τιμης .Γιατι και οι κινηματογραφιστες καποια προτυπα ειχαν , και θα ηθελαν πολυ υποθετω να δωσουν την δικια τους οπτικη,πινελια (η να επιχειρησουν) σε ενα εργο που αγαπησαν, σεβονται.

Δημοσ.

Το ίδιο γίνεται παντού στη ζωή.Απορώ πως και εκπλήσεσαι.

Στη μουσική βιομηχανία να δεις τι clopy-paste γίνεται.Ειδικά οι δικοί μας εγχώριοι "δημιουργοί" όλα σχεδόν κλεμμένα τα έχουν.Υπάρχουν και οι εξαιρέσεις βέβαια.

Πάντως το φαινόμενο είναι γενικό.Μην πας μακρυά:

Ανταλλακτικά αυτοκινήτων : Υπάρχει το γνήσιο (μαμίσιο) , υπάρχει και το ημιτασιόν.

Ρολόγια,ρούχα,γυαλιά,τσάντες,επώνυμα , και οι αντίστοιχες μαϊμούδες τους.

Κινητά,ηλεκτρονικές συσκευές επώνυμα, και οι αντίστοιχες κινέζικες αντιγραφές...

Δημοσ.

Εδιτ: Ρε συ bluesattack σπάω το κεφάλι μου να θυμηθώ ένα καλό αμερικάνικο remake. Ποιο έχεις υπ'όψιν σου?

χεχε.Σε δικες τους παραγωγες αρκετα.Επειδη δεν ειμαι πολυ των θριλερ και δεν ξερω την προιστορια τους , δεν μου ερχονται τωρα επιτυχημενες μεταφορες ασιατικων φιλμ (εκει οπου γινεται χαμος ) ,η αλλων ξενογλωσσων ταινιων.Να το σκεφτουμε λιγο...:-D

Δημοσ.
Τα παίρνει η μπάλα με τα υπόλοιπα.

Πάντως είναι μεγάλη σύμπτωση γιατί αυτό ακριβώς σκεφτόμουν όταν έβλεπα το The Experiment εχθές. Έχουν μεγάλο ταλέντο στο να παίρνουν κλασικά φιλμ και να τα γ@μ@αν την μάνα.

Pure Luck (1991) remake του

La chèvre (1981) εν τάξη απλά θεϊκή η αυθεντική αλλά το remake ήτανε τουλάχιστον αξιοπρεπέστατο.

Δημοσ.
Παντως σε καμμια περιπτωση δεν βεβηλωνεται το αρχικο εργο (ακομα και σε περιπτωση τραγικου remake). To αρχικο εργο ειναι εκει, στην διαθεση του κοινου, την εκτιμηση του οποιου εχει κερδισει .

Υπαρχουν τραγικα remake, μετρια εξαιρετικα-καλυτερα απο το αρχικο film.Ετσι ειναι η βιομηχανια του κινηματογραφου.Σε ορισμενες περιπτωσεις ειναι φορος τιμης .Γιατι και οι κινηματογραφιστες καποια προτυπα ειχαν , και θα ηθελαν πολυ υποθετω να δωσουν την δικια τους οπτικη,πινελια (η να επιχειρησουν) σε ενα εργο που αγαπησαν, σεβονται.

Μα δε καταδικαζω τα remakes καθ' εαυτα, αλλο πραγμα λεω. Ενα remake φορος τιμης ή "προσωπικη πινελια" ενος δημιουργου σε μια ταινια που αγαπησε ειναι κατι τελειως διαφορετικο απο το "κανουμε το ιδιο πραγμα με ιδιες σκηνες και ιδιους διαλογους αλλα με αμερικανους ηθοποιους για να βγαλουμε λεφτα και μονο".

Δημοσ.
χεχε.Σε δικες τους παραγωγες αρκετα.Επειδη δεν ειμαι πολυ των θριλερ και δεν ξερω την προιστορια τους , δεν μου ερχονται τωρα επιτυχημενες μεταφορες ασιατικων φιλμ (εκει οπου γινεται χαμος ) ,η αλλων ξενογλωσσων ταινιων.Να το σκεφτουμε λιγο...:-D

Δεν το είπα για να στην πω κι έτσι ε. Απλά επειδή και εγώ στο βάθος του μυαλού μου έχω την εντύπωση ότι υπάρχουν και καλά remake παραξενεύομαι που δεν μπορώ να θυμηθώ ούτε ένα.

Δημοσ.
Μα δε καταδικαζω τα remakes καθ' εαυτα, αλλο πραγμα λεω. Ενα remake φορος τιμης ή "προσωπικη πινελια" ενος δημιουργου σε μια ταινια που αγαπησε ειναι κατι τελειως διαφορετικο απο το "κανουμε το ιδιο πραγμα με ιδιες σκηνες και ιδιους διαλογους αλλα με αμερικανους ηθοποιους για να βγαλουμε λεφτα και μονο".

Προφανως σε ενοχλει η ευκολια που κερδιζουν καποιοι , και ειδικα στην περιπτωση που λες.Δεν μπορω να πω οτι με απασχολει ιδιαιτερα σαν φαν του κινηματογραφου.

Να προσθεσω και μια αλλη παραμετρο.Πολλοι ανακαλυπτουν τα αρχικα εργα απο τα αμερικανικα remakes.Πχ ενας φιλος μου πρωτα ειδε το criminal , και μετα (μεσω αυτου ουσιαστικα ) ανακαλυψε τις 9 βασιλισσες :-)

---------- Προσθήκη στις 13:35 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:32 ----------

Δεν το είπα για να στην πω κι έτσι ε.

Οχι καμμια σχεση,εννοειται δεν θεωρησα κατι τετοιο, εχω στο μυαλο μου μερικα remakes (αρκετα )παλιων εργων,αμερικανικης παραγωγης , αλλα και μενα δεν μου ερχεται κατι στο πιο συγχρονο και ξενογλωσσο τωρα.Για αυτο ειπα να το σκεφτουμε , να φτιαξουμε (αν δεν υπαρχει ) και μια λιστα με τα αξιοπρεπη remakes :-):-D

Δημοσ.

To Vanilla Sky remake δεν ήταν αν θυμάμαι καλά???

Το μόνο που μπορώ να θυμηθώ τώρα που μου άρεσε....

edit: και το Departed καλό ήταν. και στα δύο βέβαια δεν έχω δει το πρωτότυπο...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...