Προς το περιεχόμενο

ψαχνω καλο συστημα ψυξης για core i7 920

x_revenge

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

μεχρι τωρα εχω του κουτιου και δε μου παει καθολου καλα, με 60αρια σε idle και φτανει εως και 100 οταν το cpu χρησιμοποιειται, εστω και λιγο (στα 20-30% παει γυρω στα 80 και μετα φτανει τα 100, το μαξιμουμ για τα ι7)

δε ξερω καποιο συγκεκριμενο αλλα εβλεπα κατι πριν για heatsink και ανεμιστηρες και ψιλο-μπερδευτικα...πρεπει να παρω και απο τα δυο; αν ναι πειτε μου καποιο συνδιασμο που θα με βοηθησει αλλα να μην ειναι και τοσο ακριβο, αυτη τη στιγμη μπορω να βαλω μεχρι 80 ευρω αλλα νταξει τα λεφτα δεν ειναι προβλημα μπορω να περιμενω μεχρι να εχω περισσοτερα να διαθεσω αν χρειαζεται

δεν εχω κανει OC και μαλλον ουτε προκειται απλα ψαχνω κατι που μπορει να κρατησει το συστημα μου σχετικα κοντα στη θερμοκρασια του δωματιου, για παραδειγμα αν το δωματιο ειναι γυρω στους 25 βαθμους σε idle να'ναι συρω στο 35-40 και σε full load να μην παει πανω απο 60-65

το συστημα ειναι

core i7 920 2.66 GHz (stock cooler)

6 gb ram

ati radeon hd 5870

πειτε μου τη νομιζετε οτι θα ηταν καλο να αγορασω, επειδη μαλλον θα παω απο το πλαισιο να τα παρω και θα τους πω να το συναρμολογισουν αν ξερετε και καμια καλη θερμικη παστα (ετσι δε λεγονται στα ελληνικα;) και βασικα ο,τι αλλο πρεπει να παρω για να μην βραζω αβγα μεσ'τον Η/Υ μου προτεινετε το μου

πριν λιγο διαβαζα κατι καλες κριτικες για αυτο τωρα δε ξερω αν ειναι καλο για μενα αλλα αν δε χρειαζεται να αγορασω κατι εξτρα η τιμη ειναι αρκετα ενδιαφερον:

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU-Coolers/Scythe-Mugen-2-Rev-B-Cpu-Cooler-SCMG-2100.htm

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Θα πάρει την Megahalems (57E) + 46Ε τα δύο ανεμηστήρια Noctua (δηλαδή 103Ε, όσο κάνει περίπου μία Η70) για stock συχνότητες? Πεταμένα λεφτά.... Μπορεί να πάει εδώ ή αν διαθέτει τα χρήματα και θέλει ακόμα χαμηλότερες θερμοκρασίες να πάει σε κάτι τέτοιο αν και το θεωρώ υπερβολή.:-)

Δημοσ.

Πριν αγορασεις ψυκτρα τσεκαρε αν εχει τοποθετηθει η υπαρχων σωστα γιατι δεν μου ακουγονται καλα οι θερμοκρασιες που αναφερες για stock συγχνοτητες λειτουργειας.

Μην ξεχνας πως η intel εχει δοκιμασει τον επεξεργαστη με την stock

Εγω εκανα εκανα μεχρι και overclocking σε i7 με στοκ ψυκτρα με full load 70 C.

Ειμαι σχεδον σιγουρος πως τα ζωα που εγκατεστησαν την ψυκτρα σου καπου εκαναν λαθος.

Δημοσ.

βασικα αυτο που ψαχνω ειναι κατι που να κρατησει τον επεξεργαστη σε χαλαρα επιπεδα θερμοκρασιας γιατι δεν προλαβαινω να αρχισω ενα παιχνιδι και μου παει μεχρι και 100 που απο οτι διαβασα ειναι το max για τα core i7, οριστε και φοτο:

http://img163.imageshack.us/img163/6828/74890017.jpg

http://img825.imageshack.us/img825/8633/17444177.jpg

http://img94.imageshack.us/img94/7867/49288089.jpg

θα προτιμουσα κατι που να μην ακουγεται οσο πιο πολυ γινεται γιατι καμια φορα μπορει να αφηνω τον Η/Υ ανοικτο τα βραδια να κατεβαζει κανα τορρεντ και δε θα με αφηνει να κοιμηθω

δεν εχω αποφασισει σε κατι ακομα, αλλα δε θελω να παρω κατι που θα χρειαστει και τιποτα αλλο μετα, απλα θελω κατι για να μην πηγαινει πανω απο καμια 70αρια βαθμους ενω εχει 20 το δωματιο, οτι και να'ναι, ειτε heatsink ή ανεμιστηρας ή και τα δυο αν χρειαζεται

κατι αλλο, αυτο με τα ντεσιμπελ που γραφει, ποσο δυνατα ειναι δηλαδη 20 ντεσιμπελ; γιατι βλεπω και λεω οκ νταξει αυτο ειναι πιο δυνατο απο το αλλο αλλα στην ουσια τι διαφορα υπαρχει δε ξερω, κατι που να μην ακουγεται ποσα ντεσιμπελ θα ειναι; δε με πειραζει αν εκοστιζει λιγο παραπανω απο κατι αλλο που κανει την ιδια δουλεια αλλα ειναι πιο ενοχλητικο...

Πριν αγορασεις ψυκτρα τσεκαρε αν εχει τοποθετηθει η υπαρχων σωστα γιατι δεν μου ακουγονται καλα οι θερμοκρασιες που αναφερες για stock συγχνοτητες λειτουργειας.

Μην ξεχνας πως η intel εχει δοκιμασει τον επεξεργαστη με την stock

Εγω εκανα εκανα μεχρι και overclocking σε i7 με στοκ ψυκτρα με full load 70 C.

Ειμαι σχεδον σιγουρος πως τα ζωα που εγκατεστησαν την ψυκτρα σου καπου εκαναν λαθος.

αυτο ηταν το πρωτο που σκεφτικα αλλα ετσι κι αλλιως ειχα πει οτι θα αλλαξω συστημα ψυξης και δε θα κρατησω το στοκ οποτε τωρα δε με νοιαζει και τοσο, αλλα αν μπορει να με κρατησει το στοκ σε χαμηλα επιπεδα τοτε ειναι εδιαφερον, εγω ομως δεν εχω ιδεα με hardware και φοβαμαι μην χαλασω τιποτα οποτε μαλλον θα το αλλαξω να τελειωνουμε

Δημοσ.
Prolimatech Megahalems (αν την χωραει το κουτι σου) και 2 αθόρυβους Noctua NF-P12 σε διάταξη push & pull.

Όσο θυμάμαι ότι αυτά τα fans τα περασμένα χριστούγεννα είχαν 19 ευρώ και σήμερα 23 εκνευρίζομαι αφάνταστα :mad:.

Συγνώμη για το off topic

Δημοσ.
Μια η άλλη η τιμή των noctua είναι αστεία :-)

Για τον TS -> http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU-Coolers/CoolerMaster-Hyper-212-Plus-Cpu-Cooler-RR-B10-212P-GP.htm φτάνει και περισσεύει για την χρήση που περιγράφεις :-)

μονο 20 ευρω; αυτο ειναι καλο αλλα απο θοριβο τι λεει; δεν εχω προβλημα να δωσω και 50 ακομα και ας μην ειναι τοσο καλυτερο απ'αυτο αρκει να μην με ενοχλει οταν θελω να παιξω κανα παιχνιδι ή οταν παω να κοιμηθω το βραδυ

και κατι ακομα, το κουτι του υπολογιστη μου εχει ενα κουμπι που δυναμωνει/χαμηλωνει τη δυναμη των ανεμιστηρων, αυτο θα δουλευει με τον καινουριο ή ειναι μονο για τα stock?

Δημοσ.

Μια χαρά είναι από θόρυβο και οι στροφές του fan πέφτουν ανάλογα την θερμοκρασία (pwm) οπότε το βράδυ που λογικά είσαι σε idle θα έχεις ησυχία :-)

Η συγκεκριμένη είναι killer σε value, θα μπορούσα να σου προτείνω και ακριβότερες (prolima μπλα μπλα) αλλά με αυτά που γράφεις στο #1 πραγματικά δεν χρειάζεσαι κάτι καλύτερο ;)

Cheers

Δημοσ.

νταξει δε με πειραζει αφου λες οτι ειναι οκ, δεν ειναι οτι θελω να δωσω περισσοτερα, κι αμα δεν κανει σα βουβουζελα ακομα καλυτερα

απλα ελεγα να περασω απο βδομαδα να παρω και ειδα οι δε το εχουν ακομα, ή απλα δεν εκαναν update τη σελιδα τους...θα τους τηλεφωνισω αυριο να δω τι γινετε

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...