leukonas Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 Τέτοιο θάψιμο σε ταινία δεν έχω ξαναδεί.Έχω δει ότι ταινία επιβίωσης έχει κυκλοφορήσει και πιστεύω ότι το Frozen είναι από τις καλές.Λιτή και απέρριτη.Προσωπικά προσπάθησα να βιώσω νοητά την κατάσταση που βρέθηκαν και έκανα συγκρίσεις με τις επιλογές που θα είχα αν βρισκόμουν στη θέση τους.Παρατήρησα ότι θα ένεργούσα με ακριβώς τον ίδιο τρόπο.Αυτό με ικανοποίησε διότι η ταινία ήταν ρεαλιστική.Χωρίς φανφάρες και βεγγαλικά όπως αξίζει σε τέτοιου είδους project, η ταινία πετυχαίνει τον στόχο της. Απο πότε τα συρματόσκηνα κόβουν γάντια του σκι σαν μαχαίρι? Απο πότε κάποιος πάει για σκι και δεν έχει έστω ενα κινητό πάνω του? Απο πότε τα θέρετρα κλείνουν τις καθημερινές? Οπότε για ποιον ρεαλισμό μιλάμε?
Heatspreader Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 Την είδα τυχαία χθες. Για το είδος της καλή πιστεύω πως είναι. Ειδικά αν μαζευτεί παρέα, είναι ωραία φάση να τη δει. Οι ηθοποιοί έπαιζαν καλά και είχε αρκετή αγωνία και ανατριχίλα ταυτόχρονα. Την έβλεπα και τη ζούσα! 7/10 από εμένα.
ScarletK Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 Απο πότε τα συρματόσκηνα κόβουν γάντια του σκι σαν μαχαίρι?Απο πότε κάποιος πάει για σκι και δεν έχει έστω ενα κινητό πάνω του? Απο πότε τα θέρετρα κλείνουν τις καθημερινές? Οπότε για ποιον ρεαλισμό μιλάμε? Τα συρματόσκοινα κόβουν γενικώς. Το κινητό βολικό μεν, αλλά δικαιολογείται στην ταινία λόγω personal retreat και καλά. Μακριά από όλους χωρίς κινητά για quality man time. Για το κλείσιμο λέει "we got weather coming in". Είπαμε δεν είναι κανένα έπος η ταινία, πάσχει σε πολλά σημεία, αλλά μην το τραβάμε και από τα μαλλιά. sorry yannis ;(
leukonas Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 Τα συρματόσκοινα κόβουν γενικώς. Το κινητό βολικό μεν, αλλά δικαιολογείται στην ταινία λόγω personal retreat και καλά. Μακριά από όλους χωρίς κινητά για quality man time. Για το κλείσιμο λέει "we got weather coming in".Είπαμε δεν είναι κανένα έπος η ταινία, πάσχει σε πολλά σημεία, αλλά μην το τραβάμε και από τα μαλλιά. Επειδή έχω πιάσει αρκετές φορές συρματόσχοινο -> http://alturl.com/xfvdt δεν νομίζω οτι κόβουν γιατί αν κόβαν θα κόβανε και τις καρέκλες απο το lift.Οπως και να έχει είναι απαράδεκτο το έργο με 0 δόση ρεαλισμού και γενικά ο μόνος λόγος για να το δει κάποιος είναι αν δεν έχει τίποτα μα τίποτα άλλο να κάνει
antonl Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 Απο πότε τα συρματόσκηνα κόβουν γάντια του σκι σαν μαχαίρι?Απο πότε κάποιος πάει για σκι και δεν έχει έστω ενα κινητό πάνω του? Απο πότε τα θέρετρα κλείνουν τις καθημερινές? Οπότε για ποιον ρεαλισμό μιλάμε? Για τα συρματόσκοινα δεν ξέρω αν χρησιμοποιούνται κάποιου συγκεκριμένου τύπου στα lifts (και για ποιο λόγο θα μπορούσε να γίνεται αυτό) οπότε πιθανόν να χεις και δίκιο. Για το κινητό, αν έχεις κανα i-phone ή άλλο αντίστοιχου κόστους, πιθανόν να μη θες να ρισκάρεις να το πάρεις σε μια τέτοια κατάβαση. Εξάλλου καμιά ώρα θα κρατούσε όλο το πανηγύρι. Εγώ τουλάχιστον, σε λιγότερο extreme καταστάσεις (κανα μπάνιο) το χω παρατήσει σε σπίτι/αυτοκίνητο. Επίσης η ύπαρξη των κινητών μπορεί να χαλάσει ταινίες αντίστοιχου είδους και ο σεναριογράφος θα πρέπει να σκέφτεται διαρκώς τρόπους να τα εξουδετερώσει... Στις ΗΠΑ (απ όσο διάβασα) αρκετά χιονοδρομικά, κυρίως τα μικρότερα, λειτουργούν μόνο ΠΣΚ. Επειδή έχω πιάσει αρκετές φορές συρματόσχοινο -> http://alturl.com/xfvdt δεν νομίζω οτι κόβουν γιατί αν κόβαν θα κόβανε και τις καρέκλες απο το lift.Οπως και να έχει είναι απαράδεκτο το έργο με 0 δόση ρεαλισμού και γενικά ο μόνος λόγος για να το δει κάποιος είναι αν δεν έχει τίποτα μα τίποτα άλλο να κάνει Μ αυτήν την λογική, δεν υπάρχει λόγος να δεις την πλειοψηφία των (κατά γενική ομολογία καλών) ταινιών. Δηλ. οι ταινίες (τραβηγμένες απ τα μαλλιά) περιπέτειας, τα θρίλερ/τρόμου, φαντασίας, επ. φαντασίας κλπ κλπ τα βλέπεις για τον ρεαλισμό; Το κριτήριο για μένα είναι η διασκέδαση ασχέτως αν το πετυχαίνουν μέσω του ρεαλισμού. Πάντα σε λογικά πλαίσια βέβαια. Αν έκαναν teleport απ το lift, ok δε θα μ άρεσε.
Heatspreader Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 Υπάρχει περίπτωση στο εξωτερικό να μην είναι ιστερικοί με τα κινητά τους όπως εμείς και ιδιαίτερα οι γυναίκες? (Δεν είναι ρητορική η ερώτηση μου).
leukonas Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 Για τα συρματόσκοινα δεν ξέρω αν χρησιμοποιούνται κάποιου συγκεκριμένου τύπου στα lifts (και για ποιο λόγο θα μπορούσε να γίνεται αυτό) οπότε πιθανόν να χεις και δίκιο.Για το κινητό, αν έχεις κανα i-phone ή άλλο αντίστοιχου κόστους, πιθανόν να μη θες να ρισκάρεις να το πάρεις σε μια τέτοια κατάβαση. Εξάλλου καμιά ώρα θα κρατούσε όλο το πανηγύρι. Εγώ τουλάχιστον, σε λιγότερο extreme καταστάσεις (κανα μπάνιο) το χω παρατήσει σε σπίτι/αυτοκίνητο. Επίσης η ύπαρξη των κινητών μπορεί να χαλάσει ταινίες αντίστοιχου είδους και ο σεναριογράφος θα πρέπει να σκέφτεται διαρκώς τρόπους να τα εξουδετερώσει... Στις ΗΠΑ (απ όσο διάβασα) αρκετά χιονοδρομικά, κυρίως τα μικρότερα, λειτουργούν μόνο ΠΣΚ. Μ αυτήν την λογική, δεν υπάρχει λόγος να δεις την πλειοψηφία των (κατά γενική ομολογία καλών) ταινιών. Δηλ. οι ταινίες (τραβηγμένες απ τα μαλλιά) περιπέτειας, τα θρίλερ/τρόμου, φαντασίας, επ. φαντασίας κλπ κλπ τα βλέπεις για τον ρεαλισμό; Το κριτήριο για μένα είναι η διασκέδαση ασχέτως αν το πετυχαίνουν μέσω του ρεαλισμού. Πάντα σε λογικά πλαίσια βέβαια. Αν έκαναν teleport απ το lift, ok δε θα μ άρεσε. Οι ταινίες φαντασίας κλπ κλπ έχουν εφέ,έχουν κάποιο υποτιπόδες σενάριο,έχουν ηθοποιούς...αυτό δεν είχε τίποτα απο τα παραπάνω και ήταν και όλο μούφες.Οσο για τα κινητά,εγώ το έχω πάντα μαζί μου,άλλωστε αυτό το σκοπό εξυπηρετεί(περιπτώσεις ανάγκης)
guido Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 το πρόβλημα της ταινίας δεν ήταν αν ηταν ρεαλιστική ή οχι πάντως
antonl Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 Οι ταινίες φαντασίας κλπ κλπ έχουν εφέ,έχουν κάποιο υποτιπόδες σενάριο,έχουν ηθοποιούς...αυτό δεν είχε τίποτα απο τα παραπάνω και ήταν και όλο μούφες.Οσο για τα κινητά,εγώ το έχω πάντα μαζί μου,άλλωστε αυτό το σκοπό εξυπηρετεί(περιπτώσεις ανάγκης) Κι αυτή έχει κάποιο υποτυπώδες σενάριο και ηθοποιούς. Για το κινητό είπα την άποψή μου. Το πιο τραβηγμένο για μένα ίσως ήταν η ύπαρξη των λύκων τόσο κοντά στο κέντρο και η εμφάνισή τους σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα μετά την αναχώρηση του κόσμου. Αν και δεν έχω ιδέα πως κινούνται οι αγέλες τους και πόσο «τολμηροί» μπορούν να γίνουν αν είναι πεινασμένοι.
yannis27gr Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 Ο θεός (βλέπε paredwse) εφηύρε τα spoiler tags. Όχι ότι ιδρώσατε δηλαδή αλλά νιώθω ότι έχω ήδη δει την μισή ταινία αφού με ενημερώσατε ότι συρματόσκοινα θα τους σφάξουν, το χιονοδρομικό θα μείνει κλειστό κι αυτοί εγκλωβισμένοι στο λιφτ, κινητό δε θα 'χουν να ενημερώσουν κανένα, και κάπου θα τους την πέσουν λύκοι -αυτό μου προξένησε ένα ενδιαφέρον, χμμμμ
antonl Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 Κι έλεγα τι ξέχασα. Τουλάχιστον δεν έμαθες τι γίνεται στο τέλος Πάντως το ότι θα μείνουν εγκλωβισμένοι στο lift δεν είναι spoiler
Heatspreader Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 Ο θεός (βλέπε paredwse) εφηύρε τα spoiler tags. Όχι ότι ιδρώσατε δηλαδή αλλά νιώθω ότι έχω ήδη δει την μισή ταινία αφού με ενημερώσατε ότι κι αυτοί εγκλωβισμένοι στο λιφτ, Και στο εξώφυλλο το δείχνει αυτό... Τι περίμενες? Να εγκλωβιστούν σε κανέναν ιγκλού?
Praetorianos Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 Πάντως αυτό μου με εξέπληξε ευχάριστα ήταν ότι πέρασε 1,5 ώρα χωρίς να το καταλάβω. Σκεφτόμουν πριν το δω "καλά θα είναι 1,5 ώρα πάνω στο lift, είμαστε σοβαροί?". Κι όμως κατάφεραν και το 'στησαν χωρίς να γίνουν κουραστικοί. Όσο για τον ρεαλισμό, νταξ, απλά γελοίο σαν επιχείρημα. Ας θυμηθούμε αντίστοιχες ταινίες πόσο λιγότερο ρεαλιστικές είναι (π.χ. σαγόνια του καρχαρία?). Μας πείραξαν τα συρματόσκοινα που κόβουν/δεν κόβουν, οι λύκοι που μαζεύονται απότομα, το κινητό που δεν πήραν ενώ στην άλλη ταινία οι λευκοί καρχαρίες κόβουν βόλτες στο μισό μέτρο από την παραλία, τρώνε βενζινάκατους και μαρινότρατες, έχουν εγκέφαλο hawkins και ταυτόχρονα κολυμβητές κολυμπάνε ολούθε λες και είναι ηλίθιοι.
atonioz Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 Ο θεός (βλέπε paredwse) εφηύρε τα spoiler tags. Όχι ότι ιδρώσατε δηλαδή αλλά νιώθω ότι έχω ήδη δει την μισή ταινία αφού με ενημερώσατε ότι συρματόσκοινα θα τους σφάξουν, το χιονοδρομικό θα μείνει κλειστό κι αυτοί εγκλωβισμένοι στο λιφτ, κινητό δε θα 'χουν να ενημερώσουν κανένα, και κάπου θα τους την πέσουν λύκοι -αυτό μου προξένησε ένα ενδιαφέρον, χμμμμ βασικά το δικό σου spoiler είναι καλύτερο απο την ταινία. Πάντως αν σου προξένησε το ενδιαφέρον μπορείς να την δείς και μετά να σκεφτείς οτί το κόστος για να : πας σινεμά την κατεβάσεις την νοικιάσεις την κλέψεις άλλο είναι πιο ακριβό απο την ίδια την ταινία
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.