dinak Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 έχω ubuntu 9.10 32-bit και θέλω να βάλω τα 10.04 64-bit. Μπορεί να μου πει κάποιος πως θα τα εγκαταστήσω από την αρχή;
jim_p Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 Θα ξεκινησεις το pc σου με το live cd του 10,04, θα κανεις φορματ στο υπαρχον partition του ubuntu και τελος θα ξεκινησεις τον installer που θα εγκαταστησει το 10,04 στο partition που μολις αδειασε.
dinak Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 το ext3 φορμάρω έτσι; ή και το linux-swap?και σε τι μορφή?ntfs?
twiner Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 αν έχεις κι άλλο λειτουργικό: διέγραψε τα ext3 και swap, και μετά στην εγκατάσταση επέλεξε "χρήση ελεύθερου χώρου". αλλιώς κατευθείαν: "χρήση ολόκληρου του δίσκου".
Aztec Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 Αν θυμάμαι καλά δεν έχει επιλογή να κάνεις replace το existing linux system ? Η είμαι τελειώς άκυρος ? Edit: Μπούρδα είπα . Δεν ισχύει στο ubuntu
dinak Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 αν έχεις κι άλλο λειτουργικό: διέγραψε τα ext3 και swap, και μετά στην εγκατάσταση επέλεξε "χρήση ελεύθερου χώρου".αλλιώς κατευθείαν: "χρήση ολόκληρου του δίσκου". λοιπόν κατά την εγκατάσταση πάω στην προετοιμασία κατατμήσεων, και εκεί κάνω διαγραφή των ext3 και swap, ελευθερώνεται ο χώρος αλλά δε βρίσκω καμία επιλογή για να μπορέσω να κάνω την εγκατάσταση εκεί! Αν θυμάμαι καλά δεν έχει επιλογή να κάνεις replace το existing linux system ? Η είμαι τελειώς άκυρος ? όχι δεν έχει!
twiner Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 άνοιξε το gparted πρώτα. sudo gparted στο τερματικό. κάνε τις αλλαγές που θες και μετά ξεκίνα τον installer.
alkisg Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 Αν θυμάμαι καλά δεν έχει επιλογή να κάνεις replace το existing linux system ? Η είμαι τελειώς άκυρος ? Edit: Μπούρδα είπα . Δεν ισχύει στο ubuntu Ισχύει, και αν το επιλέξεις σε προειδοποιεί ότι θα διαγράψει τους φακέλους /bin, /var κτλ.
s4rdel Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 Πολύ πρόσφατα έκανα και εγώ την ίδια ανανέωση στο λειτουργικό (αν και είμαι ψηλοάσχετος με τα linuxοειδή)! Το πρόβλημα μου είναι ότι ενώ έχω κατεβάσει την 64bit έκδοση σε cd και το λειτουργικό αναγνωρίζει μόνο 2,5giga ram από τα 6? Μάλλον έχω κάνει κάτι λάθος με την εγκατάσταση του συστήματος αρχείων..νομίζω ότι έβαλα ext4 , ενώ ο dinak λέει για ext3! Παίζει τέτοια φάση, αν και λογικά δεν φταίει αυτό! Βασικά μπορώ να το διορθώσω την μνήμη που βλέπει το μηχάνημα χωρίς να κάνω επανεγκατάσταση του ubuntu?
Moderators Gi0 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 Moderators Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 Πολύ πρόσφατα έκανα και εγώ την ίδια ανανέωση στο λειτουργικό (αν και είμαι ψηλοάσχετος με τα linuxοειδή)! Το πρόβλημα μου είναι ότι ενώ έχω κατεβάσει την 64bit έκδοση σε cd και το λειτουργικό αναγνωρίζει μόνο 2,5giga ram από τα 6? Μάλλον έχω κάνει κάτι λάθος με την εγκατάσταση του συστήματος αρχείων..νομίζω ότι έβαλα ext4 , ενώ ο dinak λέει για ext3! Παίζει τέτοια φάση, αν και λογικά δεν φταίει αυτό! Βασικά μπορώ να το διορθώσω την μνήμη που βλέπει το μηχάνημα χωρίς να κάνω επανεγκατάσταση του ubuntu? Σε windows την βλεπεις ολη τη μνημη?Το memory remap στο bios ειναι disabled ή enabled?
s4rdel Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 ..έψαξα για memory remap στο bios αλλά δεν βρήκα κάποια ρύθμιση με αυτό το όνομα...και προτίμησα να μην αρχίσω να σκαλίζω..! Σε περιβάλλον win βλέπει όλη την μνήμη! Μπορείς να μου πεις , που βλέπω πόσα bit είναι το λειτουργικό που χρησιμοποιώ? Γιατί ψυλλιάζομαι ότι αντί για επανεγκατάσταση λειτουργικού, έγινε απλή αναβάθμιση, αν και νομίζω τα έκανα όλα σωστά!.Είναι εκεί που λέει... "kernel 2.6.32-24”, (την βλέπω την πατατιά να έρχεται)!!
jim_p Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 Με uname -m νομιζω μπορεις να δεις αν εισαι σε 32 ή 64 >[b]$ uname -m[/b] i686 Προφανως i686=32, αρα και x86_64=64. Επισης, απο τις πληροφοριες για ενα γνωστο εκτελεσιμο ή βιβλιοθηκη >[b]$ file /usr/bin/mplayer[/b] /usr/bin/mplayer: [u]ELF 32-bit LSB executable[/u], Intel 80386, version 1 (SYSV), dynamically linked (uses shared libs), for GNU/Linux 2.6.18, stripped [b]$ file /usr/lib/va/drivers/xvba_drv_video.so[/b] /usr/lib/va/drivers/xvba_drv_video.so: [u]ELF 32-bit LSB shared object[/u], Intel 80386, version 1 (SYSV), dynamically linked, stripped
Moderators Gi0 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 Moderators Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 Ανοιξε ενα terminal και δωσε uname -a και πες μας το αποτελεσμα Busted by jim
s4rdel Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 Gi0..σε πρόλαβε άλλος! Καλά το φαντάστηκα... i686:mad:! Υπάρχει τρόπος να το αλλάξω..ή ζητάω πολλά??
Moderators Gi0 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 Moderators Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 Υπάρχει τρόπος να το αλλάξω..ή ζητάω πολλά?? Ειχα διαβασει για κατι..αλχημιες,αλλα δεν θα το προτεινα καν να ψαξεις.Λιγοτερος κοπος ειναι το format,ειδικα αν ειναι φρεσκο το συστημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.