Προς το περιεχόμενο

Προτασεις σε RPGακια?

therock

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι φιλε μου φοβερο παιχνιδι,τοτε που μετρουσε το σεναριο και οχι τα γραφικα και οι εντυπωσιασμοι.Εσυ που με καταλαβαινεις λοιπον,εχεις να μου προτεινεις κανενα τετοιου ειδους σε PS3?

σου πρώτεινα στην 1η σελίδα, αλλα αν είναι να αγοράσεις 1 ή 2 σου πρωτείνω τα tales of vespera(το μοναδικό oldschool jrpg) και το valkyria chronicles(ναι μεν strategy rpg αλλα θα πάθεις πλάκα απο το gameplay και έχει αρκετά καλή ιστορία"προβλέψιμη" αλλα αρκετά καλή)

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Tales of x-x-x-x- εχουν βγει παρα πολλα. Συνδεονται καθολου μεταξυ τους?

Στο PS2 επαιζα το tales of the abyss, το οποιο ηταν παρα πολυ καλο. Και θυμαμαι και αλλα πολλα πριν το vesperia.

Ασχετο, Namco με Namco Bandai ειναι το ιδιο? Απλως προσθεσε το "Bandai"?

Δημοσ.

Η namco είναι η εταιρία που βγάζει τα tekken, έχει χρόνια τώρα που αγόρασε την bandai (εταιρία που βγάζει τίτλους dbz με το τσουβάλι) και τώρα σε συνεργασία βγάζουν τα tales και άλλους διάφορους τίτλους.

τα tales είναι σαν τα final fantasy ,δεν συνδέονται μεταξύ τους.

Δημοσ.

Θυμηθηκα και το Phantasy Star της Sega. Σαν σειρα λεει τπτ? Ειχα δοκιμασει ενα στο PS2, Και μου θυμιζε εντονα Star Ocean.

Παντως απο οσα προτεινατε δοκιμασα καποια, και πιο πολυ βλεπω να με κραταει το Lost Odyssey. Επαιξα 2,5 ωρες σημερα και μαρεσει πολυ.

Δημοσ.

Τα online Και universe λες? Ενα απο αυτα τα 2 πρεπει να χα παιξει στο ps2. Μουφες ειναι? Τα 1-4 ηταν ολα για master system-mega drive διαβαζω στην wiki.

Δημοσ.

δεν έχουν ωραίες ιστορίες,σαν μμο είναι . το πρώτο online είχε βγει για το dreamcast και άρεσε στον κόσμο ,αλλα εμένα αν δεν έχει φοβερή ιστορία δεν με ενδιαφέρει ενα Jrpg. το Phantasy star 4 είχα στο mega drive,απίστευτο παιχνίδι(κοντράρει άνετα μέχρι ffv)αλλα τα σταμάτησαν τα single player phantasy star,όπως και τα καλά shining force... δυστυχώς το 3 δεν μπόρεσα να το παίξω ακόμα(κυκλοφορεί ένα translation απο ιαπωνέζικα σε αγγλικά αλλα ακόμα δεν έχει γίνει σωστή δουλειά,ακόμα ελπίζω σε remake και των 3 σεναρίων του shining force 3.)

Δημοσ.

Μετα απο 4 μερες, τελιωσα το πρωτο δισκακι απο Lost Odyssey (12,5 ωρες). Ωραιο ρε παιδι μου δεν λεω, αλλα παλι κατι με χαλαει... δεν μπορω με τιποτα σε παιχνιδι πλεον να βρω την μαγεια που ειχαν τα παλια final fantasy. Σε ρουφαγανε στον κοσμο τους κυριολεκτικα.

Δεν μπορω με τπτ να την βρω αυτη την αισθηση στα νεα παιχνιδια, οσο ωραια γραφικα/gameplay/σεναριο και αν εχουν.

Δημοσ.

Δεν μπορω με τπτ να την βρω αυτη την αισθηση στα νεα παιχνιδια, οσο ωραια γραφικα/gameplay/σεναριο και αν εχουν.

Συμφωνω...Λες και χαθηκε η συνταγη και ολοι κοιτανε τα γραφικα και γενικοτερα εναν εντυπωσιακο σχεδιασμο,ομως χανουν την ουσια και την μαγεια που ειχαν καποτε ορισμενα παιχνιδια..

Δημοσ.

ρε therock respect απλά......συμφωνώ απόλυτα μαζί σου :-)

Τα καινούρια παιχνίδια δεν έχουν αυτό το "κάτι". αυτό που θα σε κάνει να κολλήσεις ...

Δημοσ.
Μετα απο 4 μερες, τελιωσα το πρωτο δισκακι απο Lost Odyssey (12,5 ωρες). Ωραιο ρε παιδι μου δεν λεω, αλλα παλι κατι με χαλαει... δεν μπορω με τιποτα σε παιχνιδι πλεον να βρω την μαγεια που ειχαν τα παλια final fantasy. Σε ρουφαγανε στον κοσμο τους κυριολεκτικα.

Ελα ενταξει τελικα δικος μας εισαι (δηλαδη οχι απο αυτους που παιζουν οτι τους πασαρουν και φανατιζονται κιολας). Οπως ειπαμε φιλε μου δεν θα βρεις κατι στις νεες κονσολες εκτος απο τα 2-3 παιχνιδια που ειπαμε στην αρχη (τα οποια δεν ειναι ομως "κλασσικα" japan RPG's) αλλα εχουν σιγουρα αυτο που λες "μαγεια" και "αισθηση" με τους κουβαδες.

Απο εκει και περα εγω την συμβουλη μου την εδωσα. Μεινε στο PS2 για RPG τετιου τυπου και ισως να ειναι καλη ιδεα να χτυπησεις και ενα NDS για την πληθωρα RPG που εχει (και ποιοτητα μαζι).

Δημοσ.

Καλα το οτι η νεα γενια εστιαζει περισσοτερο στα γραφικα παρα στην ουσια του θεματος, ειναι αναμφισβητητο γεγονος και οχι μονο στα rpg, αλλα ως γενικοτερο φαινομενο. Απλως αν μπορουσαν τα συγχρονα γραφικα να συνδυαστουν με την μαγεια του παρελθοντος τοτε πιστευω πως θα βλεπαμε θαυματα. Γι'αυτο ειπα να ρωτησω μπας και βγηκε κανα διαμαντι το οποιο να μην ειχα υποψιν, αλλα δυστυχως η σωστη και λογικη απαντηση ειναι γυρνα 1-2 γενιες πισω, αν εισαι σοβαρο ατομο...

To tales of Vesperia στο xbox, αξιζει? Επειδη διαβασα πως η εκδοση που βγηκε αργοτερα στο PS3, περιλαμβανε νεους playable χαρακτηρες και επιπροσθετο υλικο, και η χboxαδες λυσαξανε, και βγαλαν petition που απαιτουσαν να τους ζητηθει δημοσια συγνωμη που βγηκε επανεκοδση με νεα χαρακτηριστικα σε τοσο συντομο χρονικο διαστημα!

Παρεπιπτωντος στο PS2, ειχαν βγει 2 διαμαντακια μεταξυ αλλων. Δεν ξερω αν τα προλαβε κανεις, μιλαω για Grim Grimoire και Οdin Sphere. Το δευτερο ειχα ξεκινησει και φαινοταν δυνατο σαν πλοκη, απλως δεν εκτιμησα το περιβαλλον μαχων, οπου γυρνας γυρω γυρω σε ενα στημενο τοπιο...

Παντως και χωρις γραφικα τα RPG ειναι μεγαλη υποθεση. Θυμαμαι οταν επαιζα breath of fire 3 και Wild Arms, οπου οι χαρακτηρες ηταν σαν κουκιδες, και τα τοπια σαν ταπετσαριες, και μου λεγαν οι φιλοι μου, μα καλα ρε πως τα παιζεις αυτα με τετοια γραφικα. Αλλα που να καταλαβουν περι τινος προκειται!...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...