katerina_a_86 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 Δεν έχω ξανακλείσει ποτέ εισιτήρια έτσι ούτε έχω ιδέα σχετικά με πιστωτικές κάρτες κτλ. Πρέπει σήμερα όμως να το κάνω. Έχω μια πιστωτική στο συρτάρι της Εθνικής που γράφει πάνω visa electron. Μπήκα στην easy jet για να κλείσω και άρχισα να το ψάχνω το πράμα σιγά σιγά και έμαθα πως οι πιστωτικές έχουν PIN. Εγώ το PIN δεν το ξέρω, ίσως μου το στειλαν κάποτε αλλά δεν έχω ιδέα. Το ερώτημα που θέλω να θέσω είναι σε τι χρειάζεται το PIN? Θα μου ζητηθεί στο site? και τι μπορώ να κάνω για να το βρω??? ---------- Προσθήκη στις 16:37 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:36 ---------- α έχω και μια εθνοcash, με αυτήν γίνεται η δουλειά?
anpetsalis Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 PIN χρειαζετε μονο για να κανεισ αναληψη χρηματων μονο απο τα ATMs της τραπεζας... αυτο που θα σου ζητηθει κατα την συναλαγη της αγορασ του εισητηριου ειναι ο αριθμος τηε καρτας σου και ενα 3ψηφιο νουμερο που αναγραφετε στην πισω οψη της καρτας... κατα την αγορα του εισητηριου εκει που θα σου ζηταει το 3ψηφιο αριθμο διπλα εχει ενα θαυμαστικο (!) ... πατα το και υπαρχουν εξηγησεις - και γραφικες που θα το καταλαβεισ 100%...
katerina_a_86 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 οχι δεν θελει το pin. Καλά δλδ αν μου έπεφτε στον δρόμο θα μπορούσε αυτός που την βρήκε να κλείσει εισιτήρια με την κάρτα μου?? το πιν γενικά που χρειάζεται?? ---------- Προσθήκη στις 16:41 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:40 ---------- PIN χρειαζετε μονο για να κανεισ αναληψη χρηματων μονο απο τα ATMs της τραπεζας... αυτο που θα σου ζητηθει κατα την συναλαγη της αγορασ του εισητηριου ειναι ο αριθμος τηε καρτας σου και ενα 3ψηφιο νουμερο που αναγραφετε στην πισω οψη της καρτας...κατα την αγορα του εισητηριου εκει που θα σου ζηταει το 3ψηφιο αριθμο διπλα εχει ενα θαυμαστικο (!) ... πατα το και υπαρχουν εξηγησεις - και γραφικες που θα το καταλαβεισ 100%... Κατατοπιστικότατος, thanks!!
Lucifer Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 Ποτέ, πουθενά, σε κανέναν το PIN. Ούτε στην τράπεζα, ούτε στη μάνα σου, ούτε στην easyjet, ούτε στον παπά στο νεκροκρέββατο. Και ναι, αν σου έπεφτε στο δρόμο, αυτό θα γινότανε -γι' αυτό και τις ακυρώνεις επί τόπου.
katerina_a_86 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 Ποτέ, πουθενά, σε κανέναν το PIN. Ούτε στην τράπεζα, ούτε στη μάνα σου, ούτε στην easyjet, ούτε στον παπά στο νεκροκρέββατο.Και ναι, αν σου έπεφτε στο δρόμο, αυτό θα γινότανε -γι' αυτό και τις ακυρώνεις επί τόπου. Στην περίπτωσή μου ούτε καν σε μένα (δεν έχω ιδέα ποιο είναι). Δηλαδή αν χάσω την κάρτα μπορεί ο άλλος να κάνει αγορές με αυτήν χωρίς κανέναν κωδικό? Κρατάωτέτοια βόμβα?
marduc812 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 σου ζηταει ενα ειδους pin που ειναι τα 3 τελευταια νουμερα στην πισω μερια της καρτας σου! το PIN PIN PIN για το ATM οπως ειπε και ο lucifer ΠΟΥΘΕΝΑ!
Lucifer Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 Κατ, εξαρτάται από τη σοβαρότητα του μαγαζιού. Τα σοβαρά, ζητάνε και ταυτότητα, τα λιγότερο σοβαρά ζητάνε την ταυτότητα του αγοραστή και ας μην είναι ίδιο το όνομα με αυτό στην κάρτα (για να τον εντοπίσεις αν στην έχει κλέψει) και τα ασόβαρα δε ζητάνε τίποτα. Κατά τα άλλα, αν θεωρείς πιθανό να τη χάσεις, να θυμάσαι πως δεν είναι πιστωτική αλλά χρεωστική -στη χειρότερη να σου πάρουν μόνο όσα έχεις καταθέσει στο συνδεδεμένο λογαριασμό.
Mika Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 Δηλαδή αν χάσω την κάρτα μπορεί ο άλλος να κάνει αγορές με αυτήν χωρίς κανέναν κωδικό? Nαι 10 χαρακτηρες
katerina_a_86 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 Κατ, εξαρτάται από τη σοβαρότητα του μαγαζιού. Τα σοβαρά, ζητάνε και ταυτότητα, τα λιγότερο σοβαρά ζητάνε την ταυτότητα του αγοραστή και ας μην είναι ίδιο το όνομα με αυτό στην κάρτα (για να τον εντοπίσεις αν στην έχει κλέψει) και τα ασόβαρα δε ζητάνε τίποτα. Κατά τα άλλα, αν θεωρείς πιθανό να τη χάσεις, να θυμάσαι πως δεν είναι πιστωτική αλλά χρεωστική -στη χειρότερη να σου πάρουν μόνο όσα έχεις καταθέσει στο συνδεδεμένο λογαριασμό. Μάλιστα οπότε να προσέχω. Χρεωστική?Η visa electron πιστώτικη δεν είναι?
katerina_a_86 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 Αφού έτσι γράφουν τα χαρτιά που την συνοδεύουν...
Lucifer Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 Μπορεί να είναι τυποποιημένο για τις κάρτες γενικά. Αλλά γενικά η Electron ή Enter είναι χρεωστικές. Κάποιες εκδόσεις επιτρέπουν μια μικρή υπερανάληψη, αλλά αυτές απ' όσο ξέρω δεν εκδίδονται στην Ελλάδα.
katerina_a_86 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 Μπορεί να είναι τυποποιημένο για τις κάρτες γενικά.Αλλά γενικά η Electron ή Enter είναι χρεωστικές. Κάποιες εκδόσεις επιτρέπουν μια μικρή υπερανάληψη, αλλά αυτές απ' όσο ξέρω δεν εκδίδονται στην Ελλάδα. Τι είναι υπερανάλυψη? Η δικιά μου λεει ότι μπορώ να βγάλω 300 τον μήνα max. Άσχετο, όλες οι εταιρίες μόνο μια βαλίτσα 20 κιλών και μια χειραποσκευή επιτρέπουν?? Πάω erasmus και δεν ξέρω που να τα χωρέσω. Καμιά ιδέα?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.