Προς το περιεχόμενο

Airport Express Base Station

ManosBar13

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Airport Express Base Station

Χρησιμοποιεί κάποιος το παραπάνω προϊόν;

Με ενδιαφέρει πολύ η ασύρματη εκτύπωση και σύνδεση με στερεοφωνικό (ασύρματα) τα οποία απ' ό,τι διάβασα στο setup δεν απαιτούν κάτι ιδιαίτερο.

Δεν κατάλαβα όμως για το τι ακριβώς παίζει με τη σύνδεση για modem.

1) Έχω ένα ασύρματο modem το οποίο έχει ψιλοσαλτάρει στο ασύρματό του και σκέφτομαι να το χρησιμοποιώ ως ενσύρματο που να συνδέεται με καλώδιο στο AirPort Express. Μετά ουσιαστικά θα έχω ασύρματο internet σωστά; Ή δουλεύει μόνο με τα άλλα προϊόντα της Apple (βλ. παρακάτω).

2) Επειδή με εκνευρίζουν τα καλώδια, αν πάρω το AirPort Extreme ουσιαστικά χάνω την «ασύρματη μουσική» αλλά θα έχω ασύρματο σκληρό δίσκο (λόγω σύνδεσης με USB πάνω του). Πιστεύετε συμφέρει η διαφορά στην τιμή;

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Και τα 2 δουλεύουν με όλες τις συσκευές και όχι μόνο με άλλα προϊόντα της apple.

Το Airport Extreme:

- έχει 4 θύρες 10/100/1000 (μία για σύνδεση με το router σου και 3 για σύνδεση υπολογιστών) ενώ το Express έχει μόνο 1 θύρα 10/100.

- έχει Dual-Band WiFi (υποστηρίζει ταυτόχρονα 5GHz και 2,4GHz) και υποστηρίζει και guest access (μπορείς να δώσεις σε κάποιον πρόσβαση μόνο στο Internet και όχι σε όλο το δίκτυο σου).

- Η USB του μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για σύνδεση σκληρού δίσκου, όχι μόνο για εκτυπωτή όπως το express.

Το μόνο αρνητικό είναι πως δεν έχει το βύσμα για τη σύνδεση ηχείων (airtunes/airplay) και πως είναι ακριβότερο από το Airport Express.

Δημοσ.

Ξέρετε αν λειτουργεί σαν να έχω 2 διαφορετικές εξόδους ήχου;

Να παίζει δηλαδή άλλη μουσική στο δωμάτιο που είναι ο Mac με ενσύρματα ηχεία και άλλη που είναι το Airport Express με το στερεοφωνικό.

Δημοσ.

Από την ίδια πηγή ήχου, όχι.

Δηλαδή αν έχεις ένα Mac (ή PC) μέσα από το iTunes μπορείς να επιλέξεις που θα πηγαίνει η έξοδος του ήχου: στα ηχεία του υπολογιστή ή σε ένα ή περισσότερα Airport Express.

Αλλά το iTunes παίζει ένα τραγούδι κάθε φορά. Δεν μπορείς να παίζεις ταυτόχρονα 2 τραγούδια.

Αυτό που λες γίνεται αν έχεις πάνω από ένα υπολογιστή με iTunes και βάλεις να παίζει άλλο τραγούδι ο καθένας.

Τέλος, αν έχεις iPhone ή iPod Touch ή iPad, όταν βγει το iOS 4.2 το Νοέμβρη, θα μπορείς να στέλνεις και από εκείνα, το τραγούδι που θέλεις στο Airport Express.

Δημοσ.

Αυτο που θελεις να κανεις (διαφορετικο τραγουδι στους 2 χωρους) ισως να γινεται αν τρεξεις ταυτοχρονα μεσω virtual machine τα Windows.(ωστε να μπορεις να τρεξεις απο εκει 2ο itunes και να επιλεξεις το airport ως εξοδο)

Μπακαλιστικη μεθοδος, αλλα ισως δουλεψει..

Δημοσ.

Xμ.. ΟΚ παίδες! Ευχαριστώ πολύ! Ήσασταν πολύ κατατοπιστικοί!

Και αυτό δεν είναι και άσχημο μιας και εκνευρίζομαι όταν ακούω δυνατά μουσική και ξαφνικά να βαράει ΝΤΙΝ το Adium ότι "Somebody has just signed in".

Τώρα σκέφτομαι ότι ίσως να μπορεί να γίνει με διαφορετικούς player στον ίδιο υπολογιστή. Ξερω γω να έχω Quicktime (ή Plex) στην υπάρχουσα έξοδο ήχου να παίζει και AirPort Express στο iTunes. ;) Πόσο μπροστά.. :)

@haHa: μακρυά από εμάς τα Windows! Ακόμα και σαν VM.

Δημοσ.
XΤώρα σκέφτομαι ότι ίσως να μπορεί να γίνει με διαφορετικούς player στον ίδιο υπολογιστή. Ξερω γω να έχω Quicktime (ή Plex) στην υπάρχουσα έξοδο ήχου να παίζει και AirPort Express στο iTunes. ;) Πόσο μπροστά.. :)

Ναι ,αυτη ειναι ακομα καλυτερη λυση!

Δημοσ.
Ναι ,αυτη ειναι ακομα καλυτερη λυση!

I second that, δοκιμασμένο και γίνεται!

Βασικά μπορείς να επεκτείνεις τις δυνατότητες του Airport Express με το Airfoil ... google it.

Εγώ προσωπικά δεν έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος ούτε με το AirFoil, αντιμετώπισα κολλήματα και lag στον ήχο, ίσως ήταν πρόβλημα στο δικό μου setup, dunno...

Τώρα που η Apple "άνοιξε" το airtunes και έγινε airplay, περισσότερα προγράμματα / συσκευές θα το υποστηρίξουν, οπότε θα έλεγα να περιμένεις αν δεν είναι ζήτημα μεγάλης ανάγκης.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...