Προς το περιεχόμενο

crossfire αξιζει ?

doc1991

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια εφτιαξα αυτο το θεμα για να πει ο καθενας τη νομιζει για το crossfire αξιζει τελικα ειναι υπερβολη δινοντας πολλα λευτα και περνοντας λιγα? :rolleyes:

• Απαντ. 81
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Αξίζει για πεπειραμένους χρήστες.Αλλά αφού ξεκινάς με τέτοια ερώτηση καλλίτερα μείνε σε αυτό που είπε ο φίλος "EddieObscurant."

Δημοσ.
Παιδια εφτιαξα αυτο το θεμα για να πει ο καθενας τη νομιζει για το crossfire αξιζει τελικα ειναι υπερβολη δινοντας πολλα λευτα και περνοντας λιγα? :rolleyes:

Eαν αισθανεσαι οτι δεν σε καλυπτει η μια καρτα με τα settings (αναλυση, ΑΑ, AF, graphics) που βαζεις στα παιχνιδια τοτε μονοδρομος ειναι η δευτερη...

Για παραδειγμα με 2 καρτες θα παιξεις πολυ καλυτερα τα metro, crysis, stalker dx11....

Ο καθε ενας με τις απαιτησεις του...

Απλα με το cf-sli θα εχεις πιο πολυ στο μυαλο σου τους drivers (για να εχεις ολες τις βελτιωσεις και cf,sli profiles), ενω με μια καρτουλα και να μην κανεις Update driver για κανενα 6μηνο σιγα τα αυγα!

for example, ενα φιλαρακι μου μια 280 gtx χωρις update drivers για κανενα χρονο επαιζε κανονικα τα games, εγω τοτε που ειχα sli καθε νεο driver εμπαιναν τα sli profiles!

Δημοσ.

Καταρχην ευχαρηστο για τις απαντησεις σας. Δευτερον ειχα διαβασει πριν κανα χρονο οτι το crossfire/sli μιας πιο φτηνης καρτας πχ 2 5770 δεν φτανει τις επιδωσεις της 5850 να εχεις μια 5850 δεν ξερω κατα ποσο ισχυει? Δηλαδη σε 1080π για να παιξω καποια απιτητηκα παιχνιδια(metro 2033,cryssis) σε ολα full θα με καλυψει μια 5870 η για να γινει αυτο θα πρεπει να παω σε crossfire/sli ? Πιδια ευχαριστω παλι για τις απαντησεις σας

Δημοσ.

Kάποια περίεργα κακογραμμένα παιχνίδια μας οδηγούν στην υπερβολή αγοράς hardware.Kάποτε ήτανε το crysis τώρα είναι το metro.Έτσι την πάτησα και εγώ και πήρα δεύτερη 5870 αλλά και πάλι όλα στο full με όλα τα effect και τα διάφορα καλούδια ενεργοποιημένα δεν παίζει ικανοποιητικά

Δημοσ.
Καταρχην ευχαρηστο για τις απαντησεις σας. Δευτερον ειχα διαβασει πριν κανα χρονο οτι το crossfire/sli μιας πιο φτηνης καρτας πχ 2 5770 δεν φτανει τις επιδωσεις της 5850 να εχεις μια 5850 δεν ξερω κατα ποσο ισχυει? Δηλαδη σε 1080π για να παιξω καποια απιτητηκα παιχνιδια(metro 2033,cryssis) σε ολα full θα με καλυψει μια 5870 η για να γινει αυτο θα πρεπει να παω σε crossfire/sli ? Πιδια ευχαριστω παλι για τις απαντησεις σας

Ίσα - ίσα που φτάνει τις επιδόσεις μιας HD5870 το cf των 5770 ιδιαίτερα σε παιχνίδια που έχουν καλό scalling.

Αν σε ενδιαφέρει το CF πάντως και θές να πειραματιστείς, θεωρώ πως η χρησιμοποίηση 2 x 5770 είναι η πιο συμφέρουσα λύση καθώς καθαρίζεις με 300 ευρώ αγοράζοντας καινούργιες (όσο κοστίζει η HD5850) και έχεις καλύτερες επιδόσεις απο αυτή, όπως αναφέρω παραπάνω αγγίζεις την HD5870. Επίσης δεν επιβαρύνεσαι ιδιαίτερα στην κατανάλωση καθώς το CF των 5770 καταναλώνει ελάχιστα παραπάνω watt απο μία HD5870 ενώ κοστίζει πολύ λιγότερο.

Δημοσ.

Ξέρουμε τι λέμε... :P

Ξεχασα να συμπληρώσω και κάτι άλλο στα θετικά ενός τέτοιου setup.

Οι 5770 είναι γενικά κρύες και προτείνονται ώς ιδανικές για μικρά κουτιά - media centers κλπ αν κάποιος θέλει να παίζει παράλληλα και παιχνίδια σε καλές αναλύσεις.

Η χρησιμοποίηση 2 τέτοιων καρτών λοιπόν θα επιβαρύνει πολύ λιγότερο ένα κουτί (midi ή ακόμα και full tower) απο θερμοκρασίες στο εσωτερικό που ώς γνωστόν επηρεάζουν και τα υπόλοιπα parts, από ότι η χρησιμοποίηση 2x5850 (που τυγχάνει να έχω) ή 2χ5870. Για την σειρά HD4xxx δεν αναφέρομαι καθόλου γιατί είναι πιο ζεστές.

---------- Προσθήκη στις 13:51 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:35 ----------

Εχεις δικιο φτανει την 5870 οπως το βιντεο ¨http://www.youtube.com/watch?v=6thFETP7zAo

Το video δείχνει score σε CF των 5750 και όχι των δυνατότερων 5770.

Δες εδώ ένα review σχετικά με επιδόσεις στα παιχνίδια, καταναλώσεις και θερμοκρασίες.:

http://www.legionhardware.com/articles_pages/ati_radeon_hd_5770_crossfire_performance,1.html

http://www.overclock3d.net/reviews/gpu_displays/sapphire_hd5770_crossfire_review/1

Δημοσ.

Ναι το ειδα και εγω οτι ειναι για την 5750 απλως ειπα οτι αν ειναι ετσι για την 5750 θα ειναι σιγουρα καλυτερο για την 5770

Δημοσ.
Kάποια περίεργα κακογραμμένα παιχνίδια μας οδηγούν στην υπερβολή αγοράς hardware.Kάποτε ήτανε το crysis τώρα είναι το metro.Έτσι την πάτησα και εγώ και πήρα δεύτερη 5870 αλλά και πάλι όλα στο full με όλα τα effect και τα διάφορα καλούδια ενεργοποιημένα δεν παίζει ικανοποιητικά

Οταν βγει παιχνιδι με τα details του Crysis και παιζει καλυτερα απο το Crysis τα ξαναλεμε,οσο για το Metro2033 συμφωνω οτι ειναι κακογραμμενο

Δημοσ.

νομιζεις οτι εισαι ο πρωτος που θετει αυτο το θεμα? αστο καλυτερα....!!! εχει συζητηθει επανειλλημενα! δεν υπαρχει ευκολη απαντηση σε αυτο!

(μη με παρεξηγησεις, δεν το λεω με κακια..! απλα εχω διαβασει απειρα θεματα με αυτο το ζητημα! και απαντηση δεν υπαρχει)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...