Προς το περιεχόμενο

Driver LAN Asus P4P800

RmX86

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω την motherboard asus P4P800 και προσπαθώ να βάλω το driver του LAN άλλα δεν παίζει... κατέβασα όλα τα drivers από το site της Asus άλλα τίποτα.

Στο Device Manager το LAN το βλέπει ως Ethernet Controller άλλα σε όλα τα drivers δοκίμασα να κάνω κλασικά εγκατάσταση προγράμματος οδήγησης άλλα δεν βλέπει τίποτα λες και δεν είναι το σωστό driver έχει κανείς την συγκεκριμένη motherboard να μου πει τι να κάνω ή να μου στείλει το driver του LAN. Δεν ξέρω πρώτη φορά παιδεύομαι τόσο για ένα driver τα νεύρα μου!

---------- Προσθήκη στις 10:32 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 04:48 ----------

Δίνω την λύση αν και κάποιος άλλος έχει παρόμοιο πρόβλημα.

Το driver που έχει στο site της Asus είναι σωστό άλλο είναι το πρόβλημα, αναγνώριζε συνέχεια το ethernet με άλλο VENdor ID και DEVice ID ενώ το driver είναι με άλλο vendor και device id (τα οποία εκείνα φυσικά είναι τα σωστά), απο ότι έψαξα παρόμοιο πρόβλημα είχαν και άλλοι. Λοιπόν για να αναγνωρίσει το λειτουργικό το LAN θα πρέπει να πας στο regedit (Έναρξη -> Εκτέλεση -> γράφεις regedit) αφού ανοίξει το regedit πας HKEY_LOCAL_MACHINE -> SYSTEM-> CurrentControlSet -> Enum -> PCI (εδώ μέσα είναι τα αναγνωριστικά των συσκευών) εμένα το ethernet το έβλεπε με VEN_1148&DEV_4320&SUBSYS... (αυτό το βλέπεις αν πας ιδιότητες συσκευής στο Device Manager στις λεπτομέρειες) έτσι απο όλα αυτά που έχει μπήκα σε αυτόν τον φάκελο, αφού μπεις πας στο CompatibleIDs το ανοίγεις και γράφεις τέρμα κάτω σε μια νέα γραμμή VEN_10B7&DEV_1700 και ακόμα μια απο κάτω PCI\VEN_10B7&DEV_1700 το ίδιο κάνεις και στο HardwareID (VΕΝtor 10B7 είναι ο κατασκευαστής 3Com & DEVice ID 1700 ο αριθμός της συσκευής) αφού τα κάνεις αυτά βγαίνεις απο το regedit και τώρα λογικά θα πρέπει αναγνωρίσει το LAN (3COM Gigabit LOM 3C940).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...