blashyrkh+ Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 Καλησπερα, ενω ειχα ανοικτες αρκετες εφαρμογες και ενω ο δισκος ηταν σχεδον πληρης κολλαει το συστημα και απενεργοποιω τον υπολογιστη απο το κουμπι (power) μολις το ξαναπαταω για να ξεκινησει παλι το συστημα η οθονη κολλαει στο μηλαρακι με τον κυκλο που φορτωνει και μενει εκει αιωνια..Αυτη τη στιγμη δεν εχω μαζι μου το install dvd οποτε εχω δοκιμασει να κανω safe boot ,single user boot + filesystem check (fsck) το οποιο μαλιστα φαινεται πως πετυχε μεν αλλα οταν πατησα exit για να κανει νορμαλ εκκινηση παλι κολλησε στο σημειο με το μηλαρακι..Δοκιμασα επισης να κανω reset nvram+pram χωρις επιτυχια..Τωρα..?Βασικα ποιο μπορει να ειναι το προβλημα?Ειναι ο δισκος που ειναι γεματος και δεν μπορει να ξεκινησει ο υπολογιστης?Ειναι οτι τον εκλεισα βιαια ενω ηταν απασχολημενος?(κατι που εχω ξανακανει χωρις τα ιδια αποτελεσματα) ..any help?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xalia Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 σαν πρώτο βήμα, κάνε boot με το dvd που ήρθε το macbook. Μην ξεκινήσεις το installation αλλά άνοιξε disk utility και κάνε verify και repair το δίσκο. Αν πάλι δεν γίνει τίποτα με το ίδιο dvd κάνε boot και κράτα πατημένο το D. Θα σου κάνει έτσι hardware check. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
blashyrkh+ Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 Εκανα boot με το dvd και verify-repair disk και permissions .Hardware check εκανα και μου εγραψε no trouble found. Παρολα αυτα οταν ξεκιναει παλι μενει για ωρα στην οθονη με το μηλο και τον τροχο..Το περιεργο ειναι πως τελικα οτι εχω ελευθερα 5g στο δισκο...Μηπως να το αφησω οση ωρα να ναι ?Επειδη γυρναει ο τροχος μηπως απλα αργει να ανοιξει μετα απο ολες αυτες τις διαδικασιες?Πηγα και στο startup disk και διαλεξα να κανει restart απο τον δισκο (ελπιζω να μην ηταν χαζο αυτο) και επισης χωρις αποτελεσμα..Eπισης με εναν αλλο mac και target disk mode θα μπορουσα να κανω backup ολα μου τα αρχεια σε εναν εξωτερικο σκληρο και μετα να κανω format? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 Εκανα boot με το dvd και verify-repair disk και permissions .Hardware check εκανα και μου εγραψε no trouble found. Παρολα αυτα οταν ξεκιναει παλι μενει για ωρα στην οθονη με το μηλο και τον τροχο..Το περιεργο ειναι πως τελικα οτι εχω ελευθερα 5g στο δισκο...Μηπως να το αφησω οση ωρα να ναι ?Επειδη γυρναει ο τροχος μηπως απλα αργει να ανοιξει μετα απο ολες αυτες τις διαδικασιες?Πηγα και στο startup disk και διαλεξα να κανει restart απο τον δισκο (ελπιζω να μην ηταν χαζο αυτο) και επισης χωρις αποτελεσμα..Eπισης με εναν αλλο mac και target disk mode θα μπορουσα να κανω backup ολα μου τα αρχεια σε εναν εξωτερικο σκληρο και μετα να κανω format? Γίνεται αλλα και με το disk utility από το installation dvd μπορείς να κάνεις restore σε άλλο σκληρό και μετά να κάνεις καθαρό installation. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
de173 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 Κάπου έχει αναφερθεί ότι μπορείς να συνδέσεις το mac σου με άλλο mac και να κάνεις μία χαρά την δουλειά σου (backup). Επίσης κάπου έχει αναφερθεί ότι μπορείς να κάνεις format (ή καλύτερα επανεγκατάσταση του λειτουργικού) χωρίς να χάσεις πάλι τίποτα*. (Δεν λειτουργεί σαν τα Windows όπου σου καθαρίζει όλον τον δίσκο) Μήπως μπορεί κάποιος πιο έμπειρος να μας διαφωτίσει; Ή έστω ας γραφτεί ένας οδηγός και να γίνει sticky *Μπορεί να λέω και βλακείες... Μην βαράτε! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
blashyrkh+ Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 Αγορασα μια εξωτερικη θηκη 2.5" και αυτη τη στιγμη εχω βαλει τον σκληρο του macbook σε αυτην και κανω backup για να κανω format..Μηπως επελεξα τον πιο ακυρο δρομο να λυσω το προβλημα??Γινεται οντως να ξαναπερασεις το λειτουργικο μη χανωντας τιποτα χωρις να εχεις time machine? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Whiteyez Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2010 Αγορασα μια εξωτερικη θηκη 2.5" και αυτη τη στιγμη εχω βαλει τον σκληρο του macbook σε αυτην και κανω backup για να κανω format..Μηπως επελεξα τον πιο ακυρο δρομο να λυσω το προβλημα??Γινεται οντως να ξαναπερασεις το λειτουργικο μη χανωντας τιποτα χωρις να εχεις time machine? Γίνεται ναι, απλά βάζεις το dvd του λειτουργικού και κάνεις κανονικά εγκατάσταση, δεν θα χάσεις τπτ, για να τα χάσεις πρέπει να πάς στο disk utilities και να κάνεις format τον δίσκο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BlackScorpionX Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2010 Γίνεται ναι, απλά βάζεις το dvd του λειτουργικού και κάνεις κανονικά εγκατάσταση, δεν θα χάσεις τπτ, για να τα χάσεις πρέπει να πάς στο disk utilities και να κάνεις format τον δίσκο. Επιβεβαιώνω γιατί και εγώ είχα ένα θεματάκι και δεν έμπαινε στο λειτουργικό και έβαλε το cd του snow leopard και όχι μόνο δεν έχασα τίποτα και ήταν όλα ακριβώς οπως πριν αλλά δε γέμισε και επιπλέον ο σκληρός. Σαν repair ένα πράγμα. Άψογο και τζάμπα πανικοβλήθηκα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.