Προς το περιεχόμενο

ιντερνετ μεσω ethernet μεταξυ 2 δωματιων..

hammerd

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

θελω να κανω το εξης..

στο χωλ ειναι η πριζα τηλεφωνου και η γραμμη που ειναι πανω το ιντερνετ ειναι μονο σε αυτον

το χωρο (οχι ντουμπλεξ στα αλλα δωματια) οπου εκει ειναι και το modem/router..

σε ενα αλλο δωματιο του σπιτιου θελω να μπορω να μπαινω στο ιντερνετ αλλα με ethernet

οχι με wifi γιατι σερνεται...

θελω να φυγει το modem/router απο το χωλ αλλα να μπορει καποιος να μπει στο νετ ενσυρματα

και αφου το εχω παει στο δωματιο..

σκεφτηκα...μπορω να τραβηξω ενα ethernet καλωδιο απο το χωλ στο δωματιο, το οποιο να

στελνει την γραμμη στο ρουτερ στο δωματιο και μεσα απο αυτο να στελνω πισω ιντερνετ

ενσυρματα στο χωλ ?

απο οτι ξερω δεν χρειαζονται και τα 8 καλωδια μεσα στο ethernet καλωδιο για να εχεις ενσυρματη συνδεση σωστα ?

---------- Προσθήκη 07-09-2010 στις 01:09 ---------- Προηγούμενο μήνυμα 06-09-2010 στις 23:33 ----------

κανενας ρε γατονια τιποτα ?

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Κατι πολυ φθηνο, και η καλητερη λυση πιστευω ειναι να τραβιξεις καλωδιο τηλεφωνου αντι για καλωδιο ethernet... Το τραβας σε οποιο δωματιο θέλεις και απο και και περα συνδεεις το router και κανεις την δουλεια σου.

Δημοσ.

κοιτα με αυτο που λες θα εχω ενσυρματη συνδεση μονο εκει που ειναι το μοντεμ...

ετσι το εχω κανει τωρα και το εχω παει στο δωματιο μου και η αδελφη μου που μπαινει απο το

χωλ που ειναι αρκετα μεγαλο σαν δωματιο φαντασου και εχει στησει εκει το φορητο της και ολα

μπαινει με wifi..

θελω με καποιο τροπο να επιστρεφει μεσα απο το ιδιο ethernet καλωδιο το ιντερνετ πισω στο χωλ

και στις ακρες του να διαχωριζεται σε 2 κλιπσακια 1 τηλ και ενα lan..γινεται ? δεν ξερω αν γινομαι

κατανοητος..

Δημοσ.

Αυτο που λες δεν γινεται απ'οσο ξερω. Αν θες να γλιτωσεις απο τα καλωδια και να μην τα πατας μπορεις να τα περασεις μεσα απο καναλακι. Διαφορετικα wifi.

Δημοσ.

Ποιώ router έχεις,δεν έχει δεύτερη lan;Αφού έχει wi-fi πρέπει να είναι λίγο καλλίτερο από μάπα, πάντως αυτό που θες γίνεται μόνο αν έχει δεύτερη Lan από την οποία μπορείς να στείλεις καλώδιο ethernet πίσω στο χολ.

Δημοσ.

Η powerline ( δικτυο μεσα απο τις μπρίζες του ρευματος )

Η τραβάς καλώδιο απο το χώλ στο δωμάτιο και τελειωσες .

Αμα δεν έχεις 2 lan στο router ή περνεις ένα καινουργιο router η νομίζω κανείς και την δουλεια σου με ενα switch.

Δημοσ.

Ο,τι γίνεται να πατσάρεις ενα καλώδιο UTP για να περνάει από αυτό και Ethernet - 100άρι μόνο όμως - και τηλεφωνία, γίνεται.

Όμως...Είναι απαραίτητο να έχεις οπωσδήποτε τον router στο δωμάτιο; Αν τον αφήσεις στο χωλ, να παίρνει από εκεί ενσύρματα όποιος θέλει Internet και να τραβήξεις από αυτόν ένα καλώδιο UTP προς το δωμάτιό σου, δεν παίζει; Πάλι ένα μοναδικό καλώδιο θα έχεις να διατρέχει τη διαδρομή χωλ-δωμάτιο. Και πιο «καθαρή» λύση και πιο αξιόπιστη νομίζω. Το πολύ-πολύ να χρειαστείς ένα φτηνο-switch 100Mbps, αν και μόνο αν το ρουτεράκι σου διαθέτει μία μοναδική LAN port...

Δημοσ.

λοιπον φιλε parsifal...το router ειναι το 585v7..θελω να το εχω στο δωματιο για να το ελεγχω και αν χρειαστει reset να μην τρεχω απο δωματιο σε χωλ και αντιστροφα..αυτο το πατσαρισμα θελω να κανω..ξερεις ποιες θεσεις πρεπει να αφησω για ethernet στο klipaki να μου πεις ?

τωρα το εχω με ενα μεγαλο καλωδιο τηλεφωνικο και εχω παει το 585 μεσα στο δωματιο αλλα ετσι παιρνω μονο εγω lan..

θελω μεσα απο 1 καλωδιο να πηγαινει στο δωματιο το τηλεφωνο και παλι πισω στο χωλ το ιντερνετ..

Δημοσ.

α γεια σου ρε parsifal.. ! αυτο εψαχνα απλα δεν φανταστηκα οτι θα το χε ανοιξει κανεις θεμα εδω..(κακως βεβαια)..

ευχαριστω και παλι !

Δημοσ.

το εκανα τελικα ολα οκ..

το εκανα ετσι γιατι παει εξω απο τοιχους και το router θελω να το εχω στο μεσα δωματιο

και να το τσεκαρω αν γινει κατι..

τωρα μεσα απο το ιδιο utp καλωδιο πηρα την γραμμη μεσα στο δωματιο και εστειλα πισω

μια lan συνδεση για να μπαινει και η αδελφη μου μεσω lan...

ασε που κερδισα και 400kbps λογω του καλωδιου που πριν ειχα ενα 10μετρο τηλεφωνικο του 1€ !

100% επιτυχια ! και παλι thanx parsifal ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...