Προς το περιεχόμενο

Απορια σχετικα με συνδεση 2 router

Ardarel7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα θελω μια διευκρινηση .

Το σπιτι ειναι μεζονετα και στο ισογειο εχω το router συνδεδεμενο με τον υπολογιστι και ασυρματα μπαινω ειτε με το laptop ειτε με το κινητο. ομως το wifi του δεν πιανει στους 2 πιο πανω οροφους που ειναι οι κρεβατοκαμαρες , οποτε σκεφτομαι να βαλω ενα παλιο router που ειχα ισα ισα να μπαινω το βραδακι απο το κινητο να χαζολογω.

Η ερωτηση λοιπον ειναι , μπορω να εχω και τα 2 router συνδεδεμενα στην τηλεφωνικη γραμμη , το ενα στο ισογειο οπου θα ειναι με τον υπολογιστη στο internet και το αλλο στην κρεβατοκαμαρα μου ? ενας φιλος μου ειπε οτι αυτο δε γινεται γιατι δεν θα συγχρονιζει κανενα στο ιντερνετ και θα πρεπει να εχω κλειστο το ενα απο τα δυο . ισχυει αυτο η μπορω να τα εχω και τα 2 συγχρονως ανοικτα ?

• Super Moderators
Δημοσ.

για την ακρίβεια θα πρέπει να βγάζεις το ένα από τα δύο από την μπρίζα, όχι απλά να το κλείνεις...

Δημοσ.

αυτο ακριβως δηλαδη που ειπε και ο φιλος μου . οτι το ενα πρεπει να ειναι τελειως off ! οποτε μονο ετσι γινεται ? αλλος τροπος ?

• Super Moderators
Δημοσ.

όχι απλά off, το καλώδιο του ενός από τα δύο πρέπει να αφαιρείται από την τηλεφωνική μπρίζα...

άλλος τρόπος είναι οι ξεχωριστές γραμμές, η δομημένη καλωδίωση του σπιτιού, τα powerlines και το wifi...

Δημοσ.

ωχ καλα κρασια ουτε καταλαβα τι λες !!! ε θα το κανω ετσι οποτε το χρειαζομαι . ευχαριστω πολυ για την απαντηση

Δημοσ.

Υπάρχουν τρόποι να κάνεις το ρούτερ να λειτουργεί μόνο σαν Access Point αλλά αυτό σημαίνει δύο πράγματα.

ι) οτι το ρούτερ στο υπόγειο με το άλλο συνδέονται μέσο καλωδίου (ethernet)

ιι) οτι ξέρεις να κάνεις τις κατάλληλες ρυθμίσεις (και να παίξεις ) με το ρούτερ ώστε να πετύχεις ακριβώς αυτό που θέλεις.

Άν έχεις διάθεση για διάβασμα δές λίγο εδώ

Δημοσ.

οι παρακατω τροποι για να παιξει.

α.τραβας καλωδιο απο το α ρουτερ στο β ρουτερ και ο β παιζει wireless με τα pc σου

β.βαζεις αυτο που περναει το δικτυο μεσα απο το ρευμα powerlines και παιζεις ετσι .απλα πρεπει να ειναι στην ιδια γραμμη αν και τα τελευταια λενε παιζουν και σε τριφασικο ρευμα

γ.βαζεις repeater η extender.μια συσκευη που πιανει το ασυρματο του πρωτου ρουτερ και το αναμεταδιδει ασυρματα.

δ.αν και τα 2 ρουτερ που εχεις υποστηριζουν wds μπορεις να το κανεις και ετσι αλλα δυσκολο να το υποστηριζουν και τα 2.

ε.αν καποιο απο τα 2 ρουτερ παιζει σαν Repeater,extender παλι μπορεις.αλλιως α,β,γ λυσεις.

στο guide Πανω καποια πραγματα νομιζω ειναι περιττα.

η λυση 2 ρουτερ ταυτοχρονα δεν γινεται.θα συγχρονισει και αμα το ενα απο τα 2.αμα ειναι και τα 2 πανω ακομα και να συγχρνισει το ενα απο τα 2 θα εχει προβλημα.θα πρεπει το αλλο να βγαινει τελειως απο την τηλ.πριζα οχι απλα κλειστο

Δημοσ.

Η φέρνεις καλώδιο στους πάνω ορόφους ( εαν αυτο ειναι εύκολο πρακτικά και αισθητικα) Η για μεγαλύτερη ευκολία πέρνεις powerline και τα βάζεις σε οποιο δωμάτιο θέλεις εσυ .

Δημοσ.

Γιατί δεν δοκιμάζεις να βάλεις το 1 router στον 1ο όροφο; Μπορεί έτσι να πιάνεις ασύρματα και στο ισόγειο και στον 2ο.

Δημοσ.

Αφού λέει ότι θέλει να συνδέσει 2ο ρούτερ στην κρεββατοκάμαρά του και να δουλεύει παράλληλα, σημαίνει ότι φτάνει εκεί η τηλεφωνική γραμμή. Δεν διευκρινίζει βέβαια αν η κρεββατοκάμαρά του είναι στον 2ο ή στον 3ο όροφο. Πάντως αν μία κρεββατοκάμαρα έχει γραμμή, θα έχουν όλες όπως συνήθως συμβαίνει στις σύγχρονες κατασκευές. Οπότε θα βρει μια πρίζα και στον 2ο όροφο.

Δημοσ.
Αφού λέει ότι θέλει να συνδέσει 2ο ρούτερ στην κρεββατοκάμαρά του και να δουλεύει παράλληλα, σημαίνει ότι φτάνει εκεί η τηλεφωνική γραμμή. Δεν διευκρινίζει βέβαια αν η κρεββατοκάμαρά του είναι στον 2ο ή στον 3ο όροφο. Πάντως αν μία κρεββατοκάμαρα έχει γραμμή, θα έχουν όλες όπως συνήθως συμβαίνει στις σύγχρονες κατασκευές. Οπότε θα βρει μια πρίζα και στον 2ο όροφο.

δεν μπορει να βαλει 2 ρουτερ σε ενα τηλεφωνικο νουμερο.θα συγχρονισει το ενα απο τα 2 και αυτο με προβληματα.δεν εχει πριζακια ethernet σπιτι τηλεφωνικα εχει.οποτε το ρουτερ μπορει να παει παντου αλλα μονο ενα ρουτερ μεσα στο σπιτι.αν βαλει δυο θα πρεπει για να παιξει το δευτερο να αποσυνδεει το πρωτο.κοινως ειναι σαν να παιρνει το ρουτερ απο το υπογειο και να το πηγαινει πανω απλα για να μην το κανει αυτο παιρνει δευτερο ρουτερ.και τα 2 μαζι ποτε.

Δημοσ.
δεν μπορει να βαλει 2 ρουτερ σε ενα τηλεφωνικο νουμερο.θα συγχρονισει το ενα απο τα 2 και αυτο με προβληματα.δεν εχει πριζακια ethernet σπιτι τηλεφωνικα εχει.οποτε το ρουτερ μπορει να παει παντου αλλα μονο ενα ρουτερ μεσα στο σπιτι.αν βαλει δυο θα πρεπει για να παιξει το δευτερο να αποσυνδεει το πρωτο.κοινως ειναι σαν να παιρνει το ρουτερ απο το υπογειο και να το πηγαινει πανω απλα για να μην το κανει αυτο παιρνει δευτερο ρουτερ.και τα 2 μαζι ποτε.

Ναι ντε!

Αυτό λέμε από την αρχή του νήματος. Απλά εγώ πρότεινα να βάλει ένα ρούτερ στη μέση μπας και πιάνουν ασύρματα και οι 3 όροφοι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...