Vancas Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 Πρόσφατα έπεσε στα χέρια μου ένα παλιό laptop και λόγω χαμηλών χαρακτηριστικών (ιδιαίτερα RAM) αποφάσισα να περάσω Debian με έναν ελαφρύ window manager (Fluxbox). Το πρόβλημα μου είναι ότι όταν συνδέω το laptop με δεύτερο Monitor μέσω VGA δε παίρνω εικόνα. Δε με ενδιαφέρει να έχω δεύτερο workspace ή επέκταση του πρώτου. Θέλω απλά να γίνεται clone η εικόνα. Έχει κανένας καμία ιδέα για το πως γίνεται το παραπάνω;;;; Thanks Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
firewalker Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 Αν την συνδέσεις πριν ανοίξεις το laptop παίζει; Επίσης πολλά laptop έχουν έναν συνδυασμό πλήκτρων για την ενεργοποίηση της vga. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vancas Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 Η οθόνη παίζει κανονικά. Είναι καινούργια. Ο συνδυασμός fn+F3 του laptop δε κάνει τίποτα. Κάτι μου λέει ότι θα χρειάζεται κάνα πακέτο ή καμία ρύθμιση για να παίξει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 Για debian stable μιλαμε ή για testing/unstable? Αν εισαι σε stable, εχεις xorg.conf? Drivers για την καρτα σου εχεις βαλει ή εισαι με τον vesa? Ποια καρτα εχεις? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vancas Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2010 Debian Stable Η κάρτα γραφικών είναι μία Onboard του laptop. Απ΄ότι έψαξα πρέπει να είναι αυτή: integrated Via ProSavage KN133 graphics chip Drivers δεν πέρασα για την κάρτα. Αυτό είναι το xorg.conf: Section "InputDevice" Identifier "Generic Keyboard" Driver "kbd" Option "XkbRules" "xorg" Option "XkbModel" "pc104" Option "XkbLayout" "us" EndSection Section "InputDevice" Identifier "Configured Mouse" Driver "mouse" EndSection Section "Device" Identifier "Configured Video Device" EndSection Section "Monitor" Identifier "Configured Monitor" EndSection Section "Screen" Identifier "Default Screen" Monitor "Configured Monitor" EndSection Έχεις καμία ιδέα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2010 (βαθια ανασα) Για την καρτα σου χρησιμοποιειται ο opensource driver "via" επειδη εισαι σε παλιο xorg (1.4). Οταν αναβαθμηστεις σε xorg 1.7 θα γινεται χρηση του "openchrome" μιας και ο via καταργηθηκε. Συμφωνα με το man via, δεν σου δινει καποια επιλογη ο driver για clone ή expand σε 2η οθονη, οποτε το μονο που μενει να κανεις ειναι ενα σωστο xorg.conf που να δηλωνει και τις 2. Απο το Section Device και κατω θα προσθετα αυτα. Επισης, καπου λεει "Section InputDevice" σκετο χωρις να εχει κατι μεσα του. Αν θες σβηστο. Πχ >Section "Device" Identifier "Via onboard gpu" Driver "via" EndSection Section "Monitor" Identifier "Laptop monitor" EndSection Section "Monitor" Identifier "External monitor" EndSection Section "Screen" Identifier "My Screen" Device "Via onboard gpu" Monitor "Laptop monitor" SubSection "Display" Modes "1024x768" EndSubSection Monitor "External monitor" SubSection "Display" Modes "1440x900" EndSubSection EndSection Section "ServerLayout" Identifier "Default Layout" Screen "My Screen" InputDevice "Generic Keyboard" InputDevice "Configured Mouse" EndSection (ελεος με τη στοιχιση!) Μπορεις παντα να πας σε debian testing για να εχεις το autodetection και να μην μπλεκεις με τετοια πραγματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vancas Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2010 Thanks για την απάντηση. Θα δοκιμάσω και θα ενημερώσω πως πήγε. Btw Sorry για την στοίχιση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2010 Για τη δικια μου τη στοιχιση λεω! Η δικη σου θελει απλα code tags για να ισιωσει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vancas Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2010 Thanks m8 Έκανα κάποιες αλλαγούλες στην ανάλυση που είχες στο xorg.conf και φαίνεται να δουλεύει μια χαρά τώρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.