Προς το περιεχόμενο

Πανελλήνιες ξανά!

nik324

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με στεναχωρεί πολύ το γεγονός οτι βρίσκομαι στην ίδια θέση (με 14400 Μόρια ) με αυτούς που έχουν 7-8 και 10 χιλιάδες μόρια...Ειναι πολύ σπαστικό αυτο...Και ιδικά όταν τα άτομα με πολύ λιγότερα μόρια το ''παίζουν'' φοιτητές και έγω θα είμαι μαθητής για άλλο έναν ακόμα χρόνο!

• Απαντ. 81
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

@petrossze:

Φιλαράκο, Μπράβο για την επιλογή σου, μην "κολώνεις" και θα δείς θα πάς καλύτερα του χρόνου και θα πετύχεις τον στόχο σου!

Προφανώς και σου αξίζει κάτι καλύτερο, δεν είναι λίγα τα μόριά σου! :-) Πληροφοριακά σου λέω ότι στο σχολείο που πήγαινε η κόρη μου, ήταν πέντε παιδιά πάνω απο τις 17.000 (η κόρη μου έπιασε 18400) και μετά ήταν το ...χάος :cry: Κατέβαινε κατευθείαν στις 12.800 μόρια & κάτω, χωρίς να υπάρχει τίποτα ενδιάμεσο.

Δημοσ.

Γενικά φέτος ήταν πολύ περιεργη χρονια...Δύσκολα θέματα(μονο τεχνολογική-θετικη)και παρόλα αυτά οι βάσεις στα ''ουράνια''...

Δημοσ.

1.σε περιμενει καμμια δουλεια ή περιμενεις οτι με το πτυχιο ακομη και απο το τμημα που λες θα βρεις ευκολα δουλεια και εχεις κολλησει με την πληροφορικη?

τσεκαρε στο xe.gr τι απαιτησεις υπαρχουν για θεση πληροφορικης και δες τι ΘΑ μπορεις να κανεις ή τι θα χρειαστεις.

2.δεν περασες σε καποια σχολη?ποια ηταν?

3.διακρινω ενα μισος και μια υπεροψια...

4.αν το 2012 που συζητιεται οτι θα αλλαξει το συστημα και θα μπαινεις με εξετασεις στα uni,tei παιζει και να ξαναδωσεις αν δεν περασεις του χρονου?

Δημοσ.
Με στεναχωρεί πολύ το γεγονός οτι βρίσκομαι στην ίδια θέση (με 14400 Μόρια ) με αυτούς που έχουν 7-8 και 10 χιλιάδες μόρια...Ειναι πολύ σπαστικό αυτο...Και ιδικά όταν τα άτομα με πολύ λιγότερα μόρια το ''παίζουν'' φοιτητές και έγω θα είμαι μαθητής για άλλο έναν ακόμα χρόνο!

σκεψου οτι το παιζουν φοιτητες σε χολες που απλως πιασαν και που δε τους αρεσουν επισεις σκεψου οτι δε θα το παιζουν απλως φοιτητες αλλα αιωνιοι φοιτητες(γιατι αν εχεις γραψει 7000 μορια ουτε να γραφεις το ονομα σοου δε ξερεις οχι να βγαλεις σχολη)

δεν ειναι υπεροψια λογικη εινα ΕΠΑΝΑΦΕΡΤΕ ΤΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ 10 ΜΗ ΠΩ ΚΑΝΤΕ ΤΗ ΤΟΥ 12.

Δημοσ.

Δεν είπα οτι δεν πέρασα σε κάποια σχολή...Πέρασα στο ΤΕΙ Εφαρμοσμένης Πληροφορικής κ Πολυμέσων...Ποιά υπεροψία και ποιό μίσος?Επειδή δεν θέλω να πάω στο ΤΕΙ??Δηλαδά όποιος έχει έναν στόχο είναι κακό να μην δέχεται να πάει σε κάτι κατώτερο??Σωστοί είναι αυτοί δηλαδή που περάσαν στην 6η και 7η τους επιλογή?Δεν σε καταλαβαίνω kage...

Δημοσ.
Περιμένω απαντήσεις

Ποιά υπεροψία και ποιό μίσος?Επειδή δεν θέλω να πάω στο ΤΕΙ??Δηλαδά όποιος έχει έναν στόχο είναι κακό να μην δέχεται να πάει σε κάτι κατώτερο??

Δεν είναι λάθος να θέτεις ένα στόχο και να προσπαθείς να τον πετύχεις, λάθος είναι να τα μηδενίζεις όλα.

Λες ότι το γεγονός πως σχεδόν όλοι οι γνωστοί σου είναι σε κάπως κατώτερες σχολές σου δίνει θάρρος. Θάρρος για να δώσεις ξανά εξετάσεις ή για να αισθανθείς καλύτερος από αυτούς;

Λες ότι σε στεναχωρεί το γεγονός πως βρίσκεσαι στην ίδια θέση με άτομα που έβγαλαν λιγότερα μόρια από σένα. Ποια θέση ακριβώς, το ότι πέρασες σε ένα "παρακατιανό" ΤΕΙ;

Λες ότι άτομα με πολύ λιγότερα μόρια το παίζουν φοιτητές κι αυτό είναι σπαστικό. Πώς ξέρεις τι ακριβώς κάνουν, τι παριστάνουν και πώς συμπεριφέρονται; Μένεις μαζί τους;

Στην τελική, γιατί ενδιαφέρεσαι τόσο πολύ για το τι κάνουν οι άλλοι; Το νόημα είναι να πετύχεις το στόχο σου, να κάνεις κάτι για σένα ή να την πεις στους άλλους;

Σωστοί είναι αυτοί δηλαδή που περάσαν στην 6η και 7η τους επιλογή?

Τι πάει να πει "σωστός" και "λάθος"; Υπάρχει τέτοιο πράμα στο μηχανογραφικό;

Δεν σε καταλαβαίνω....

Δεν σε καταλαβαίνω kage...

Πολλά δεν καταλαβαίνεις για άτομο με τάσεις ελιτισμού.

Δημοσ.

Λέω ότι θα μου δώσει θάρρος διότι όλοι οι γνωστοί κ φίλοι θεωρούν πόλυ σημαντικό το κατώρθωμα τους να περάσουν σε αυτές τις ''κατώτερες'' σχολές τις οποίες ανέφερα... Οταν λέω ότι βρίσκομαι στην ίδια θέση με τους άλλους εννοώ ότι θα βρίσκομαι στο ίδιο τμημα με ατόμα που έχουν γράψει 3αράκια και 5αράκια...Και στα μόρια έχουν αγγίξει η ξεπεράσει για ελάχιστα την βάση...Να θεωρήσω καλό ότι θα πάω σε ένα τμήμα και θα έιμαι από τους ''καλύτερους'' εκεί πέρα??Αυτό δεν μου αρέσει...Προτημώ να είμαι εγω ο χειρότερος...Τώρα θα μου πείς που το ξέρω ότι εγώ είμαι από τους καλύτερους...Πως θα καλύψει καποίος το κενό που έχει στα μαθηματικήα με το να έχει γράψει 2?? και 5 στην φυσική??

Και για το άλλο που λες το που ξέρω εγώ ότι το ''παίζουν'' φοιτητες..Εχω δει τα πρώτα δείγματα από γνωστούς και λιγότερο γνωστους...

Δημοσ.
Λέω ότι θα μου δώσει θάρρος διότι όλοι οι γνωστοί κ φίλοι θεωρούν πόλυ σημαντικό το κατώρθωμα τους να περάσουν σε αυτές τις ''κατώτερες'' σχολές τις οποίες ανέφερα...

Άρα ουσιαστικά, το νόημα είναι να περάσεις στη σχολή που θες και θεωρείς ανώτερη από αυτή στην οποία πέρασες φέτος. Και έτσι το δικό σου κατόρθωμα θα είναι πιο σημαντικό από τα κατορθώματα των γνωστών και των φίλων σου.

Οταν λέω ότι βρίσκομαι στην ίδια θέση με τους άλλους εννοώ ότι θα βρίσκομαι στο ίδιο τμημα με ατόμα που έχουν γράψει 3αράκια και 5αράκια...Και στα μόρια έχουν αγγίξει η ξεπεράσει για ελάχιστα την βάση...

Με 14,379 μόρια, μπήκες 7ος στο συγκεκριμένο τμήμα. Αυτό σημαίνει ότι οι 6 πρώτοι συγκέντρωσαν περισσότερα μόρια από σένα και μάλιστα υπάρχει πιθανότητα, η διαφορά μορίων μεταξύ σας να είναι μεγάλη. Επίσης, υπάρχει πιθανότητα οι υπόλοιποι εισαχθέντες, από τον 8ο και μετά, να συγκέντρωσαν μόρια κοντά στα δικά σου. Η βάση είναι ο βαθμός του τελευταίου εισαχθέντα.

Το "θα βρίσκομαι στο ίδιο τμημα με ατόμα που έχουν γράψει 3αράκια και 5αράκια" μου θυμίζει το "Οι καλοί μαθητές πάνε Θετική, οι κακοί Τεχνολογική". Δε νομίζω να σε επηρεάζει.

Να θεωρήσω καλό ότι θα πάω σε ένα τμήμα και θα έιμαι από τους ''καλύτερους'' εκεί πέρα??Αυτό δεν μου αρέσει...Προτημώ να είμαι εγω ο χειρότερος...

Από τη μία λες πως δε σου αρκεί το κατώτερο τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής και Πολυμέσων και προτιμάς το Επιστήμης Υπολογιστών. Από την άλλη, προτιμάς να είσαι ο χειρότερος.

Αν έγραφες 3αράκια και 5αράκια, πέρναγες στο τμήμα που πέρασες, θα παρακολουθούσες; Αν δώσεις εξετάσεις του χρόνου και συγκεντρώσεις υψηλή βαθμολογία, αρκετά πάνω από το Επιστήμης Υπολογιστών, θα πας να γραφτείς;

Τώρα θα μου πείς που το ξέρω ότι εγώ είμαι από τους καλύτερους...Πως θα καλύψει καποίος το κενό που έχει στα μαθηματικήα με το να έχει γράψει 2?? και 5 στην φυσική??

Το πώς θα καλύψει το όποιο κενό έχει κανείς, είναι καθαρά δικό του θέμα. Και πάλι δε βλέπω κάποιο λόγο για να σε επηρεάζει αυτό.

Και για το άλλο που λες το που ξέρω εγώ ότι το ''παίζουν'' φοιτητες..Εχω δει τα πρώτα δείγματα από γνωστούς και λιγότερο γνωστους...

Όπως;

Δημοσ.

Εγώ ξέρω ότι οι βάσεις της κάθε σχολής καθορίζονται από τις προτιμήσεις των μαθητών και όχι από το αν είναι "καλή" ή "κακή" σχολή... Το τι θα μάθεις όταν περάσεις σε μια σχολή πιστεύω εξαρτάται κατά 80% από το τι θέλεις να μάθεις και πόσο θα ασχοληθείς με το αντικείμενο της σχολής εφόσον σε ενδιαφέρει.

Θα σου πρότεινα να μην δίνεις τόσο σημασία στις βάσεις και να κοιτάξεις το πρόγραμμα σπουδών και αν τα μαθήματα που προσφέρει σε ικανοποιούν και σε καλύπτουν. Γιατί αν πας με βάση τις βάσεις ίσως καταλήξεις τελικά σε μια σχολή που δεν σε καλύπτει πραγματικά απλά έχει κάποια μόρια παραπάνω...

Δημοσ.

Ναι είμαι σίγουρος ότι τα 6 άτομα αυτά δεν θα έχουν παλύ παραπάνω μόρια γιατί αλλιώς θα περνούσαν στο csd Η σε κάποια άλλη πανεπιστημιακή σχολή...

Σιγουρα οι περισσότεροι μαθητές που έχουν γράψει 3αράκια και 5αράκια μόνο για την σχολή τους δεν πάνε εκει αλλά για την γνωστή σε όλους μας ''φοιτητική ζωή''...

Φυσικά αν είχα γράψει 3 κ 5 θα πήγαινα στο ΕΠΠ...Και αν του χρόνου με το καλό βγάλω παραπάνω μόρια εννοείται ότι θα έχω πρώτη επιλογή το csd! Ο πρώτος φέτος μπήκε με 19200 μόρια και ο τελευτέος είχε γύρο στα 15250...Αυτή η διαφόρά των 4 χιλάδων μορίων έιναι πολύ πιο μικρή από την διαφορά υποψήφιων με 10000 και 14000...

To kενό που έχει ο καθένα φυσικά και δεν με νοιάζει πως θα το καλύψει...Με νοιάζει όμως αυτο που έχω διαβασει σε άλλα forum...Δηλάδή το επίπεδο της σχολής,ότι είναι πολύ καλύτερη από πάρα πολλά άλλα πανεπιστήμια ...Επισης για το επίπεδο των μαθητών έχω ακούσει πολλά,δλδ για την αδιαφορία που έχουν όλοι εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων και οι οποίες αυτές εξαιρέσεις προσπαθούν να πάρουν μεταγραφή η και ακόμα να ξανα δώσουν πανελλήνιες....

Εδώ στα παν/μια υπάρχοπυν φορές που τα μαθήματα τα παρακολουθούν 15 άτομα φαντασομαι στα ΤΕΙ ποιος είναι ο αριθμός των ενδιαφερόντων....

Τα πρώτα δειγματα που ανέφερα ότι έχω δει: βρήκα σπίτι,δεν θα μπορούσα να ξανα έδινα παν/ες με τίποτα δεν θα το άντεχα,αντε να παω στην σχολή να βγαίνω να πίνω και να περνάω καλα... και άλλα σχετικά...Μήπως θες να σου πω και άλλα??

Δημοσ.

βασικα μη χρησιμοποιηται τις εκφρασεις ''ανωτεροι'' ''κατωτερο''ι και τα συναφι οι σχολες κατατασονται με βαση το αν σαρεσουν η οχι και το αν εχουν επαγγελμα μετα η οχι.απο εκει και περα αν το υπουργειο παιδιας η οπως λεγεται πλεον κατατασει τους μαθητες και τις σχολες με μορια και βαθμολογιες για να μπαινουν ελαχιστοι εκει που θελουν για να βγαζει αμορφοτους με πτυχια και για να δημιουργει υπεροπτες η κομπλεξικους ειναι αλλο θεμα.μπραβο σου που ξαναδινεις το ειπα και πρωτητερα θελει πολυ κουραγιο αλλα μην δινεις σημασια στο τι κανουν οι αλλοι και μην αναλλωνεσε σε τετοιου ειδους σκεψεις.καλο ειναι να περναμε στη πρωτη μας επιλογη αλλα υποτιθετε οτι ο,τι βαζουμε στο μηχανογραφικο ειναι παρεμφερι με αυτο που μας ενδιαφερει,οποτε δε στεκει αυτο με τις 5ες και 6ες επιλογες.καλη επιτυχια,λοιπον!!!

---------- Προσθήκη στις 13:55 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:53 ----------

Ναι είμαι σίγουρος ότι τα 6 άτομα αυτά δεν θα έχουν παλύ παραπάνω μόρια γιατί αλλιώς θα περνούσαν στο csd Η σε κάποια άλλη πανεπιστημιακή σχολή...

το να τους αρεσει πραγματικα η σχολη δε σου περναει απο το μυαλο..........βασει προτιμησεων δηλωνουμε οχι βαση μοριων.τα μορια ειναι το εισητηριο(εχω αρκετα αρα ειμαι καλυμενος οσο και να ανεβουν οι βασεις)και οχι ο προορισμος.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...