Προς το περιεχόμενο

Aυξησεις στο Πετρέλαιο θέρμανσης και εναλλακτικές λύσεις

dekaneas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας

όλοι ξέρουμε τι πρόκειται να μας συμβεί μετά τις 13.9 σε σχέση με την τιμή του πετρελαίου οπότε και δεν θα επεκταθω σε αυτο.

Το θέμα ειναι ότι μιας και η χρήση του καλοριφέρ για να ζεσταθουμε σε λίγο θα είναι απαγορευτική (εκτός κι αν είσαι ο Βαρδινογιάννης ή σου ανήκει η ΒP) έλεγα μήπως και γυρίσω πίσω στις πατροπαράδοτες σόμπες (με τις οποίες και μεγάλωσα).Σκεφτόμουν λοιπον να πάρω μια Kerosun αλλά δυστυχως δεν ξέρω αν αξίζει μιας και δεν γνωριζω κάποιον που να την χρησιμοποιει στο περιβάλλον μου.

Αξίζει τον κοπο να πάρω μια;Η κηροζίνη που καιει ποσο κοστίζει και απο που μπορώ να την προμηθευτώ;Με 1-2 ώρες την ημέρα χρηση (τις βραδυνες κυριως ώρες) αντε 3 το πολυ συμφέρει ή τελικά να ψάξω κάτι άλλο.Υπ'οψιν οτι υγραέριο ΔΕΝ βάζω στο σπίτι σε καμια μορφή άρα η λύση ειναι το ρεύμα.

Καμια πρόταση;

Δημοσ.

Οι kerosun φίλε μου είναι φορητές σόμπες καθαρού πετρελαίου (κηροζίνης) που έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Είναι γεγονός ότι σε σχέση με τον όγκο τους προσφέρουν αρκετά μεγάλη απόδοση σε Κcal (θερμίδες), ανάλογα βέβαια το μοντέλο. Χωρίζονται σε δύο τύπους, την κλασσική σειρά που κυκλοφορεί πολλά χρόνια τώρα και χρησιμοποιεί φυτίλι, και τις νέου τύπου που λειτουργούν σαν inverter με θερμοστάτη χώρου και ανεμιστηράκι. Αυτές όμως χρειαζονται απαραιτήτως και ρεύμα (δεν καταναλώνουν όμως πολύ). Στον τομέα της ποιότητας κατασκευής είναι σίγουρα οι καλύτερες -όλες κατασκευής ιαπωνίας- σε σχέση με φτηνότερες υλοποιήσεις τύπου Kerona (κορεάτικες).

Τώρα τα μειονεκτήματα έχουν να κάνουν με δύο τομείς: το κόστος χρήσης -κυρίως για τις παλαιότερες που είναι και σταθερής καύσης άρα και κατανάλωσης- με το καθαρό πετρέλαιο να κοστίζει όσο περίπου το diesel κίνησης, τουλάχιστον μέχρι πέρσι. Για φέτος δεν ξέρω που θα παίξει, σίγουρα όμως θα είναι πάνω από ένα ευρώ. Η οκτάλιτρη συσκευασία που βρίσκεις πλέον σε πολλά βενζινάδικα κόστιζε πέρσι 8 ευρώ. Τώρα, το δεύτερο και σημαντικότερο μειονέκτημα για μένα, είναι η εσωτερική καύση που κάνουν, δηλαδή ότι αφήνουν κάποια κατάλοιπα στον χώρο, τα οποία μπορεί να είναι από ανεπαίσθητα μέχρι και αρκετά έντονα. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα δημιουργούν και υγρασία. Με τίποτα δεν θα σου πρότεινα να κοιμηθείς στον ίδιο χώρο με μια τέτοια θερμάστρα αναμμένη. Άλλωστε και οι ίδιοι στις οδηγίες -προφυλάξεις μέσα στην συσκευασία αναφέρουν ότι άτομα με αναπνευστικά προβλήματα και ευαισθησία να αποτείνονται στον γιατρό τους πριν τη χρήση για οδηγίες.

Τι θα πρότεινα ; Μια μαντεμένια ξυλόσομπα -κατά προτίμηση με φούρνο- και μπόλικα ξύλα!!!

Δημοσ.

Ένας γνωστός μου υδραυλικός έχει κάνει τρομερή εγκατάσταση. Έχει φτιάξει τον λέβητα του καλοριφέρ να καίει τον θρυμματισμένο πυρήνα της ελιάς όταν τον περνάει απο το ελαιοτριβείο. Έχοντας και αυτός αρκετά χωράφια, την βγάζει ΤΣΑΜΠΑ και έχει τέρμα τα καλοριφέρ. Το κακό είναι οτι δεν μπορεί να γίνει στην πόλη αυτό....

Δημοσ.
Επί τη ευκαιρία, τι διαφορά έχουν οι θερμοπομποί από τα υπόλοιπα θερμαντικά σώματα;

Οι θερμοπομποί είναι επιτοίχια πάνελ με θερμοστάτη, ισχύος από 1000w έως 3000w που θερμαίνουν ένα δωμάτιο μεγέθους κρεβατοκάμαρας. Το θέμα είναι ότι με τις επικείμενες αυξήσεις της ΔΕΗ, παράλληλα με τις φήμες για το πετρέλαιο, η επιχείρηση «πως θα βγει ο χειμώνας χωρίς παλτό στο σπίτι» προβλέπεται δύσκολη...

Sent from my iPod touch using Insomnia

Δημοσ.
Το θέμα είναι ότι με τις επικείμενες αυξήσεις της ΔΕΗ, παράλληλα με τις φήμες για το πετρέλαιο, η επιχείρηση «πως θα βγει ο χειμώνας χωρίς παλτό στο σπίτι» προβλέπεται δύσκολη...

Sent from my iPod touch using Insomnia

Αχ και λίγα λες!... Ήθελα να ήξερα! ... Τι μυαλα κουβαλάνε... Τεσπα

Δημοσ.
Αν μένεις σε μονοκατοικία μια αρκετά καλή λύση είναι η γεωθερμία.

Γλυτώνεις πολύ χρήμα.

Eχω ρωτησει για το θεμα και μου ειπαν οτι θα στοιχισει 25000 χιλ ευρω για να θερμανω 120 τμ σπιτι.Επισης μου ειπαν οτι τα τυπου πανελ σωματα που εχω δεν θα εχουν σωστη αποδοση και θα πρεπει να τ' αλλαξω σε fan coil

Εγω επειδη εχω μονοκατοικια σκεφτομαι ν' αλλαξω τον λεβητα και να παρω εναν ξυλου πετρελαιου.Η τιμη του αγγιζει και ισως να ξεπερνα με την εγκατασταση τα 3000 χιλ ευρω και δεν ξερω ακομα αν τελικα αξιζει τον κοπο.

Επισης δεν ξερω ποσα κιλα ξυλα θα καιει την ημερα για να δω αν με συμφερει απο αποψης κοστους-αποσβεσης η εν λογω μετατροπη.

Δημοσ.

δεν υπαρχει κατι στανταρτ αν θα γινει η αλλαγη.

παντως αν θα γινει,γινετε γιατι οι καλοι βενζιναδες κτλ νοθευουν πετρελαιο θερμανσης με κινηση..-εννοειτε δεν μπορουν να τους ελεγχουν-

googlaρετε τονους καλοκαιριου και χειμωνα στο πετρελαιο κινησης:P

Δημοσ.

Κάποιος μου έλεγε ότι οι διαχειριστές πολυκατοικίας έκαναν εμπόριο με πετρέλαιο θέρμανσης για κίνηση.

Δημοσ.
Κάποιος μου έλεγε ότι οι διαχειριστές πολυκατοικίας έκαναν εμπόριο με πετρέλαιο θέρμανσης για κίνηση.

Υπάρχουνε αντλίες θερμότητας παραγωγης ζεστου νερου με φοβερουσ δεικτεσ αποδοσης.Οι οποιες μπορουνε να χρησιμοποιηθουνε ητε σε σωματα καλοριφερ ητε σε ενδοδαπεδια και παραλληλα δινουνε και ζεστο νερο χρησησ. οι τιμεσ τουσ προσ το παρον ειναι τσουχτερεσ για παραδειγμα το daikin altherma 16ΚW κοστιζει 5000ε+φπα δηλαδη διπλη τιμη απο ενα κλασικο καυστηρα και λεβητα πετρελαιου αλλα εχουνε καταναλωση στο 1/3 απο το πετρελαιο και στο 1/2 απο το αεριο . Συντομα στην ελληνικη αγορα θα παρουσιαστουνε τετοια συστηματα απο ολες τις εταιρειες κλιματιστικων στην ελλαδα.

Δημοσ.
δεν υπαρχει κατι στανταρτ αν θα γινει η αλλαγη.

παντως αν θα γινει,γινετε γιατι οι καλοι βενζιναδες κτλ νοθευουν πετρελαιο θερμανσης με κινηση..-εννοειτε δεν μπορουν να τους ελεγχουν-

googlaρετε τονους καλοκαιριου και χειμωνα στο πετρελαιο κινησης:P

Και ως συνήθως θα την πληρώσουν αυτοί που δεν φταίνε :mad:

Καινούριο κλιματιστικό, μεγάλη οικονομία.

Του οποίου η θέρμανση εξαφανίζεται μερικά λεπτά μετά το κλείσιμο της συσκευής :P

Εγώ πάντως πήρα καινούργιο παπλωματάκι, θα ανανεώσω και τον.....κουβερτικό στόλο μου και θα είμαι μια χαρά.

Δημοσ.

Θα κάνουμε οικονομία και στα υπνοδωμάτια/κρεβάτια, μιας και θα συμφέρει να κοιμόμαστε 2 και πάνω άτομα αγκαλιά σαν κάτι νυχτερίδες και τυφλοπόντικες που είδα σε ντοκιμαντέρ τις προάλλες και. Λιγότερα κρεβάτια, λιγότερα υπνοδωμάτια

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...