depoina Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 Γεια σας, έχω αγοράσει ένα ρούτερ tp link-wr941nd αλλά δυσκολεύομαι να το συνδέσω με δυο λαπ τοπ. Δουλεύει κανονικά όταν είναι συνδεδεμένο ασύρματα με το ένα λαπ τοπ αλλά όταν πάω να συνδέσω και το δεύτερο λαπ τοπ, τότε αυτόματα σε ένα από τα δύο λαπ τοπ το ιντερνετ δε λειτουργεί. Καμία ιδέα για το τι μπορεί να φταίει ;; Ευχαριστώ πολύ ---------- Προσθήκη στις 18:15 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 18:07 ---------- Μου βγάζει για την ακρίβεια conflict ip. Τι πρέπει να κάνω ;;
depoina Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 Γεια σας, έχω αγοράσει ένα ρούτερ tp link-wr941nd αλλά δυσκολεύομαι να το συνδέσω με δυο λαπ τοπ. Δουλεύει κανονικά όταν είναι συνδεδεμένο ασύρματα με το ένα λαπ τοπ αλλά όταν πάω να συνδέσω και το δεύτερο λαπ τοπ, τότε αυτόματα σε ένα από τα δύο λαπ τοπ το ιντερνετ δε λειτουργεί. Καμία ιδέα για το τι μπορεί να φταίει ;; Ευχαριστώ πολύ ---------- Προσθήκη στις 18:15 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 18:07 ---------- Μου βγάζει για την ακρίβεια conflict ip. Τι πρέπει να κάνω ;;
SpirtouLisS Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 κοιτα στις επιλογες του ρουτερ. δεν ξερω που ειναι ακριβως. καπου σου λεει αν επιτρεπεται να δινει νεα ip σε καθε νεα συσκευη που συνδεεται ασυρματα (router as dhcp server ή καπως ετσι στις βασικες ρυθμισεις πρεπει να ειναι ενεργοποιημενο). εκει μαλλον εχει καποια φραγη και δινει μια ip μονο. πιστευω οτι απο default δινει ελευθερα ip σε καθε συσκευη (δινει ips σε ενα συγκεκριμενο ευρος) οποτε προσπαθησε αν ειναι να κανεις επαναφορα εργοστασιακων ρυθμισεων. μετα θα χρειαστει να ξαναβαλεις username και κωδικο εννοειται πως και στα 2 λαπτοπ εχεις επιλεξει στις ρυθμισεις tcp-ip να τους δινεται αυτοματα ip και dns server (δινονται απο το ρουτερ οπως ειπα.) η συγκεκριμενη επιλογη ειναι στο εικονιδιο του ασυρματου στον ρολοι κανεις 2πλο κλικ-ιδιοτητες-στο μενου με τα πρωτοκολλα αν σειρεις λιγο θα δεις το πρωτοκολλο tcp-ip. το επιλεγεις. εκει ελεγχεις και στα 2 λαπτοπ ναι ειναι ολες οι ρυθμισεις στην αυτοματη διευθυνσιοδοτηση
depoina Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου αλλά εξακολουθώ να έχω το ίδιο πρόβλημα. Έχω το μόντεμ d-link dsl-321b και το ρουτερ tp link-wr941nd. πρώτη σύνδεση με καλώδιο μοντεμ-υπολογιστή γίνεται κανονικά. Όταν συνδέω το μοντεμ στο ρουτερ και αυτό στο pc για να το ρυθμίσω συνδέομαι μόνο τοπικά. Όταν αποσυνδεω το καλώδιο ούτε εκεί. Μόνο αν απενεργοποιήσω την επιλογή DCHP από το router και συνδέσω το μόντεμ σε μια Ethernet του router μπαίνω στο internet. Προσπαθώ να συνδέσω και δεύτερο pc και μου βγάζει conflict ip.
poulinos Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 καταρχην γιατι μπερδευτηκα λιγακι.το πρωτο ρουτερ θα εχει διαφορετικη Ip απο το δευτερο router και συνηθως ειναι και σε αλλη class δικτυο.πχ το ενα 192.168.1.1 και το αλλο 192.168.2.χ επισης αν εχεις θεμα πηγαινε στο pc που μπαινει στο νετ και γραψε σε παραθυρο msdos ipconfig εκει θα σου γραφει κατι σαν αυτο Connection-specific DNS Suffix . : IP Address. . . . . . . . . . . . : 192.168.1.4 Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0 Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.1.254 πηγαινε στο tcp ip της καρτας δικτυου σου στο πρωτο pc και βαλε αυτα που σου λεει καρφωτα.σαν dns ειτε της εταιρεις σου ειτε το default gateway. μετα πηγαινε στο δευτερο pc βαλε ακριβως τα ιδια αλλα εκει που λεει Ip address πχ σε εμενα 192.168.1.4 δεν θα βαλεις την ιδια αλλα πχ θα βαζες 192.168.1.οτιδηποτε εκτος απο 4 και αυτο που ειναι το ρουτερ.πχ 192.168.1.222
depoina Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Σας ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά σας. Τελικά το ρούτερ ήταν χαλασμένο. Το πήγαμε πίσω εχθές.
poulinos Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2010 παρε modem/router οχι σκετο ρουτερ να μην παιδευεσαι με ρυθμισεις και 2 μηχανηματα.και χλωμο να ειναι χαλασμενοεπειδη εβγαζε conflict ip
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.