lion2486 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 Γεια σας, έχω έναν dedicated server και θέλω να περάσω μια διανομή linux (για αρχή σε vm και μετά ίσως κανονικά) Οι επιλογές που βλέπω είναι debian και ubuntu (x64), γιατί είμαι πιο εξοικειωμένος... απλά σκέφτομαι ότι στα ubuntu έχουν περισσότερα Updates τώρα. Η χρήση του προορίζεται για java application (l2j server), ftp server και ίσως και Mysql. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lion2486 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 Γεια σας, έχω έναν dedicated server και θέλω να περάσω μια διανομή linux (για αρχή σε vm και μετά ίσως κανονικά) Οι επιλογές που βλέπω είναι debian και ubuntu (x64), γιατί είμαι πιο εξοικειωμένος... απλά σκέφτομαι ότι στα ubuntu έχουν περισσότερα Updates τώρα. Η χρήση του προορίζεται για java application (l2j server), ftp server και ίσως και Mysql. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 Αν οι εφαρμογες που θελεις να τρεξεις σε αυτον απαιτουν να εχεις πχ την τελευταια java, τοτε ubuntu 10.04 server installation. Αν μπορεις να κανεις την δουλεια σου και με μια προηγουμενη εκδοση, τοτε debian stable με κλειστα ματια. Για την java 6 συγκεκριμενα η διαφορα στην εκδοση ειναι u20 στο debian stable και u21 στο ubuntu. Επισης δες και σε rpm μερια, πχ centos. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lion2486 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 όχι, δεν χρειάζομαι απαραίτητα την τελευταία έκδοση, αλλά έχεις κάποιο επιχείρημα να επιλέξω τα debian ή είναι προσωπική άποψη; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 To debian stable ειναι stable με τον πληρη ορισμο της λεξης stable. Το ubuntu lts ειναι απλα πιο stable απο την μη-lts εκδοση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Gunix Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Να ρωτήσω. Υπάρχει κατάλογος με λίστα που να έχει μόνο διανομή linux server? Θέλω να δω τη δινατότητες έχει το κάθε ένα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Η λιστα ειναι απλα ενδεικτικη γιατι σχεδον η οποιαδηποτε διανομη μενει (ή μπορει να διατηρηθει απο το χρηστη) σταθερη για ενα ευλογο χρονικο διαστημα κανει για ρολο server. http://distrowatch.com/search.php?category=Server Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rpil Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Από τη λίστα θα σου σύστηνα μία εκ των Debian, Gentoo και Ubuntu. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bendersteed Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2010 Έχω την εντύπωση πως ακόμα και για έναν εξοικειωμένο στο gentoo, υπάρχουν σημαντικά μειονεκτίματα για χρήση ενός server που θες να τρέχει απροβλημάτιστα. Χάνεις πολύ σε ευκολία. Και εγώ θα πρότεινα debian stable ή centos. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2010 Για server υπάρχει και το freenas νομίζω σε bsd είναι βασισμένο αλλά για να το έχει σαν βάση της η qnap για όλους τους οικιακούς server της κάτι θα ξέρει. Εχώ ένα τέτοιο μικρό server και είναι πανεύκολο στην χρήση του και κάνει τα πάντα από όσα μπορεί να ζητήσει κάποιος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.