Προς το περιεχόμενο

Επιλογή διανομής Linux

lion2486

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας, έχω έναν dedicated server και θέλω να περάσω μια διανομή linux (για αρχή σε vm και μετά ίσως κανονικά) Οι επιλογές που βλέπω είναι debian και ubuntu (x64), γιατί είμαι πιο εξοικειωμένος... απλά σκέφτομαι ότι στα ubuntu έχουν περισσότερα Updates τώρα. Η χρήση του προορίζεται για java application (l2j server), ftp server και ίσως και Mysql.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γεια σας, έχω έναν dedicated server και θέλω να περάσω μια διανομή linux (για αρχή σε vm και μετά ίσως κανονικά) Οι επιλογές που βλέπω είναι debian και ubuntu (x64), γιατί είμαι πιο εξοικειωμένος... απλά σκέφτομαι ότι στα ubuntu έχουν περισσότερα Updates τώρα. Η χρήση του προορίζεται για java application (l2j server), ftp server και ίσως και Mysql.

Αν οι εφαρμογες που θελεις να τρεξεις σε αυτον απαιτουν να εχεις πχ την τελευταια java, τοτε ubuntu 10.04 server installation.

Αν μπορεις να κανεις την δουλεια σου και με μια προηγουμενη εκδοση, τοτε debian stable με κλειστα ματια.

Για την java 6 συγκεκριμενα η διαφορα στην εκδοση ειναι u20 στο debian stable και u21 στο ubuntu.

Επισης δες και σε rpm μερια, πχ centos.

όχι, δεν χρειάζομαι απαραίτητα την τελευταία έκδοση, αλλά έχεις κάποιο επιχείρημα να επιλέξω τα debian ή είναι προσωπική άποψη;

Η λιστα ειναι απλα ενδεικτικη γιατι σχεδον η οποιαδηποτε διανομη μενει (ή μπορει να διατηρηθει απο το χρηστη) σταθερη για ενα ευλογο χρονικο διαστημα κανει για ρολο server.

http://distrowatch.com/search.php?category=Server

Έχω την εντύπωση πως ακόμα και για έναν εξοικειωμένο στο gentoo, υπάρχουν σημαντικά μειονεκτίματα για χρήση ενός server που θες να τρέχει απροβλημάτιστα.

Χάνεις πολύ σε ευκολία. Και εγώ θα πρότεινα debian stable ή centos.

Για server υπάρχει και το freenas νομίζω σε bsd είναι βασισμένο αλλά για να το έχει σαν βάση της η qnap για όλους τους οικιακούς server της κάτι θα ξέρει. Εχώ ένα τέτοιο μικρό server και είναι πανεύκολο στην χρήση του και κάνει τα πάντα από όσα μπορεί να ζητήσει κάποιος.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...