Super Moderators Thresh Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 Samsung και Hitachi υπάρχουν επίσης...
Luciddream Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 Εμένα πάλι δεν μου αρέσει καθόλου αυτό το μονοπώλιο Seagate-WD στην Ελληνική αγορά."Σπρώχνουν" οτι μάρκες γουστάρουν και αφήνουν στην άκρη άλλες μάρκες. Μάλον τις εταιρίες που τους τα στάζουν.... Από μένα έχουν φάει άκυρο και οι 2 εταιρίες πλέον lol όμως.. λές και "σπρώχνουν" κάτι άκυρο για να κερδίσουν κάτι παραπάνω... μάλλον δεν ξέρεις τι ιστορία έχουν και οι δύο εταιρίες και τα λές αυτά... και ειδικά η seagate που έχει και φοβερή αξιοπιστία και τόσα χρόνια δίνει 5 χρόνια εγγύηση ακόμα και για δίσκους των 30 ευρώ...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 και ειδικά η seagate που έχει και φοβερή αξιοπιστία say wut? http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=296932&highlight=seagate και τόσα χρόνια δίνει 5 χρόνια εγγύηση ακόμα και για δίσκους των 30 ευρώ... ένα παράδειγμα plz?
Luciddream Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 καλά βγήκε μια παρτίδα σκάρτη και κάτι έγινε..... χρησιμοποιώ δίσκους seagate πάρα πολλά χρόνια χαρακτηριστικά θυμάμαι ένας 1,2gb που τον είχα χρυσοπληρώσει (τότε) ... είμαι σίγουρος οτι αν τον βρώ κάπου θα λειτουργεί. έχω πάρει πάνω απο 20 δίσκους δεν έχει χαλάσει ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ. αντίθετα έχω επιστρέψει τουλάχιστον 10 WD... αλλα ας μην αρχίσουμε αυτήν την συζήτηση δεν θα βγεί πουθενά.. ναι είμαι seagate fan και γουστάρω... :-D ---------- Προσθήκη στις 21:38 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 21:36 ---------- ένα παράδειγμα plz? δεν μπορώ να βρώ κάτι τώρα αλλα είμαι σίγουρος οτι όλοι οι δίσκοι μέχρι πριν λίγο καιρό είχαν 5 χρόνια εγγύηση..
tarantules Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 lol όμως.. λές και "σπρώχνουν" κάτι άκυρο για να κερδίσουν κάτι παραπάνω... μάλλον δεν ξέρεις τι ιστορία έχουν και οι δύο εταιρίες και τα λές αυτά... και ειδικά η seagate που έχει και φοβερή αξιοπιστία και τόσα χρόνια δίνει 5 χρόνια εγγύηση ακόμα και για δίσκους των 30 ευρώ... Ενώ η Samsung, η Hitachi, η Toshiba είναι άσημες εταιρίες χωρίς προϊστορία,χωρίς καινοτομίες, χωρίς τίποτα
Super Moderators Thresh Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 καλά βγήκε μια παρτίδα σκάρτη και κάτι έγινε..... όχι παρτίδα, ολόκληρη ΣΕΙΡΑ! έχει τεραστία διαφορά αυτό... γενικότερα καμία εταιρεία δεν έχει "φοβερή" αξιοπιστία... δεν μπορώ να βρώ κάτι τώρα αλλα είμαι σίγουρος οτι όλοι οι δίσκοι μέχρι πριν λίγο καιρό είχαν 5 χρόνια εγγύηση.. δεν μπορείς να βρεις γιατί από 3/1/2009 η Seagate μείωσε την εγγύηση από 5 σε 3 χρόνια στους consumer HDDs, μόνο οι Enterprise (σειρά ES) έχουν 5 χρόνια και μερικοί external (όχι όλοι) http://www.techpowerup.com/78659/Seagate_Lowers_Warranty_Period_from_5_to_3_Years_on_Some_Desktop_Hard_Drives.html
Luciddream Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 Ενώ η Samsung, η Hitachi, η Toshiba είναι άσημες εταιρίες χωρίς προϊστορία,χωρίς καινοτομίες, χωρίς τίποτα δεν είπα κάτι τέτοιο αλλα μην βγάζουμε και τα μαγαζιά τρελά και οτι παίρνουν ποσοστά για να πουλάνε seagate και wd... ο κόσμος τους ζητάει και αυτό γιατι έχουν ΜΕΓΑΛΗ προιστορία στην αγορά και γιατι είχαν πάντα πολύ καλές τιμές.. δεν μπορείς να βρεις γιατί από 3/1/2009 η Seagate μείωσε την εγγύηση από 5 σε 3 χρόνια στους consumer HDDs, μόνο οι Enterprise (σειρά ES) έχουν 5 χρόνια και μερικοί external (όχι όλοι) δηλαδή μια εταιρία που επι πολλά χρόνια δίνει 5 χρόνια εγγύηση και έχει φτηνούς δίσκους (σε αντίθεση με άλλες που δίνουν 2) και είναι πρώτη σε πωλήσεις στον κόσμο πιστεύεις οτι πρέπει να την "μαυρίσουμε" επειδή τον τελευταίο χρόνο δίνει μόνο 3.. ? η απλά θέλουμε να είμαστε αντίθετοι σε όλα και τα λέμε..?? εγώ π.χ βγάζω τα συμπεράσματα μου ανάλογα με τις εμπειρίες μου... εσύ ThReSh?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 όχι δεν είπα κάτι τέτοιο, εξάλλου εδώ και χρόνια είμαι με Seagate για storage, απλά έφερα τις ενστάσεις μου σε κάποια πράγματα... οι εμπειρίες μας δυστυχώς δεν είναι αρκετά για να βγάλει κάποιος ασφαλή συμπεράσματα btw άλλες δίνουν 3 χρόνια και σε μερικά μοντέλα 5 χωρίς να είναι της Enterprise σειράς
tarantules Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 δεν είπα κάτι τέτοιο αλλα μην βγάζουμε και τα μαγαζιά τρελά και οτι παίρνουν ποσοστά για να πουλάνε seagate και wd... ο κόσμος τους ζητάει και αυτό γιατι έχουν ΜΕΓΑΛΗ προιστορία στην αγορά και γιατι είχαν πάντα πολύ καλές τιμές.. Δηλαδή θέλεις να μου πεις οτι πχ οι WD και seagate πουλάνε ενώ ο πχ Samsung Spinpoint F3 που έχει τις καλύτερες επιδόσεις της αγοράς ΔΕΝ πουλάει; Έχω 3 WD ,2 Seagate και τελευταία 2 Spinpoint F3.Καλύτερη αγορά από τον F3 δεν είχα κάνει ποτέ μου.Όχι μόνο έχει τις καλύτερες επιδόσεις, αλλά και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.Βγάζω τους WD από το hot-swap bay και ζεματάνε και την ίδια στιγμή όταν βγάζω τους F3 είναι πιο δροσεροί και από το μέτωπό μου... Δηλαδή θέλεις να μου πεις οτι όλα στην αγορά είναι αγνά και αγαθά. Είναι τυχαίο που βρίσκεις σε όλα τα μεγάλα μαγαζιά σχεδόν αποκλειστκά WD και Seagate ΟΚ πάω πάσο...Όλα τυχαία
popeye68 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 To ΠΛΑΙΣΙΟ δίνει εγγύηση 3 χρόνια στους seagate τους normal και 2 χρόνια στους seagate τους recertified. Προσέχτε μην αγοράσετε recertified για normal. http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Hard-Disk-Drives/SEAGATE-SATA-II-500-GB-32MB-7200RPM-ST3500320AS.htm http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Hard-Disk-Drives/Seagate-7200-12-ST3750528AS-750GB-HDD-3-5-32MB-Cache-Sata-3Gb-s-ST3750528AS.htm
bluesattack Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 Δηλαδή θέλεις να μου πεις οτι πχ οι WD και seagate πουλάνε ενώ ο πχ Samsung Spinpoint F3 που έχει τις καλύτερες επιδόσεις της αγοράς ΔΕΝ πουλάει;Έχω 3 WD ,2 Seagate και τελευταία 2 Spinpoint F3.Καλύτερη αγορά από τον F3 δεν είχα κάνει ποτέ μου.Όχι μόνο έχει τις καλύτερες επιδόσεις, αλλά και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.Βγάζω τους WD από το hot-swap bay και ζεματάνε και την ίδια στιγμή όταν βγάζω τους F3 είναι πιο δροσεροί και από το μέτωπό μου... Δηλαδή θέλεις να μου πεις οτι όλα στην αγορά είναι αγνά και αγαθά. Είναι τυχαίο που βρίσκεις σε όλα τα μεγάλα μαγαζιά σχεδόν αποκλειστκά WD και Seagate ΟΚ πάω πάσο...Όλα τυχαία Εκαστος στο ειδος του (που σημαινει και μεγαλυτερη γκαμα προιοντων ).Οπως πχ ενα μεγαλο μερος οθονων για υπολογιστες ειναι (η αν θες απασχολουν τους αγοραστες )samsung και lg .Και εκει κατι παιζει ?
tarantules Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 Εκαστος στο ειδος του (που σημαινει και μεγαλυτερη γκαμα προιοντων ).Οπως πχ ενα μεγαλο μερος οθονων για υπολογιστες ειναι (η αν θες απασχολουν τους αγοραστες )samsung και lg .Και εκει κατι παιζει ? Εγώ σου μιλάω με συγκεκριμένα παραδείγματα (Samsung Spinpoint F3) και εσύ μιλάς γενικά και αόριστα και για άσχετο με τη συζήτηση προϊόν (οθόνες). Α και μιας και το ανέφερες για τις οθόνες και ρωτάς αν παίζει κάτι και εκεί,θα σου πω το εξής... Όταν ήταν να πάρω την οθόνη της υπογραφής μου (Samsung 226CW) οι εδώ μάγκες στην Ελλάδα κάνανε εισαγωγή το συγκεκριμένο μοντέλο ΑΛΛΑ με panel κατασκευής τρίτου κατασκευαστή και ΟΧΙ της ίδιας της Samsung που ήταν και το καλύτερο. Έτσι λοιπόν αναγκάστηκα και το βρήκα από e-shop του εξωτερικού... Μάλον ούτε εδώ παίζει κάτι ε;
bluesattack Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 Εγώ σου μιλάω με συγκεκριμένα παραδείγματα (Samsung Spinpoint F3) και εσύ μιλάς γενικά και αόριστα και για άσχετο με τη συζήτηση προϊόν (οθόνες). Ποιο ειναι το συγκεκριμενο.Η WD και η seagate εχουν πολυ μεγαλη γκαμα προιοντων , οι υπολοιπες οχι (εχουν αλλο κομματι αγορας ).Εκτος εαν στο εξωτερικο εχουν τεραστια γκαμα και μας τα κρυβουν εδω .Καποτε ηταν ονομα και η maxtor αλλα.. Αυτο δεν σημαινει οτι σαν εταιρεια η samsung ειναι μικρη , ουτε απαραιτητα οτι ο spinpoint δεν ειναι καλος.Ο spinpoint κυκλοφορει ετσι ? Αυτο που μενει ειναι να κερδισει τους καταναλωτες η οχι.Τα pc parts ειναι τοσο φθηνα και προσιτα (και ευκολες οι αγορες τους απο το εξωτερικο στην αναγκη) , και τοσο πολυαναφερθεντα στον παγκοσμιο ιστο που... Τωρα για τα πανελ αλλη φαση.Για το μονοπωλιο ελεγες... Tεσπα , εμενα με ''τουμπαρανε'' και ειμαι wd fan...
tarantules Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 Ποιο ειναι το συγκεκριμενο.Η WD και η seagate εχουν πολυ μεγαλη γκαμα προιοντων , οι υπολοιπες οχι (εχουν αλλο κομματι αγορας ).Εκτος εαν στο εξωτερικο εχουν τεραστια γκαμα και μας τα κρυβουν εδω .Καποτε ηταν ονομα και η maxtor αλλα..Αυτο δεν σημαινει οτι σαν εταιρεια η samsung ειναι μικρη , ουτε απαραιτητα οτι ο spinpoint δεν ειναι καλος.Ο spinpoint κυκλοφορει ετσι ? Αυτο που μενει ειναι να κερδισει τους καταναλωτες η οχι.Τα pc parts ειναι τοσο φθηνα και προσιτα (και ευκολες οι αγορες τους απο το εξωτερικο στην αναγκη) , και τοσο πολυαναφερθεντα στον παγκοσμιο ιστο που... Τωρα για τα πανελ αλλη φαση.Για το μονοπωλιο ελεγες... Tεσπα , εμενα με ''τουμπαρανε'' και ειμαι wd fan... Βάλε στο skroutz.gr ένα συγκεκριμένο μοντέλο της WD , της seagate και μετά της Samsung και δες πόσα καταστήματα το έχουν (φρέσκα μοντέλα που κυκλοφορούν). Θα σου πω εγώ : WD κάπου 26 καταστήματα Seagate κάπου 29 καταστήματα Samsung κάπου 7 καταστήματα. Για συγκεκριμένα πάντα μοντέλα (τρέχοντα - όχι δυσεύρετα). Και όλα αυτά μόνο σαν παράδειγμα για τα καταστήματα που έχουν συνδρομή στο skrouz.gr. Και δεν μίλησα για μονοπώλιο... Αυτή η τακτική των εταιριών να προμοτάρουν προϊόντα συγκεκριμένων εταιριών , θα έλεγα οτι είναι ολιγοπωλιακή παρά μονοπωλιακή όσον αφορά τη γκάμα των εταιρίων. Και για τα πάνελ το ίδιο ισχύει.Σου έφερα χαρακτηριστικότατο παράδειγμα. Στην Ελλάδα θέλησαν να "σπρώξουν" τα πανελ του συγκεκριμένου μοντέλου που απλά δεν "πήγαιναν" στο εξωτερικό. Απλά πραγματάκια... Το ίδιο "σπρώξιμο" κάνουν και περιδικά του χώρου και "παράπλευρών" χώρων. (Βλέπε Hi-Tech - Ουκ ολίγες φορές έχει κατηγορηθεί οτι προμοτάρει συγκεκριμένα μοντέλα)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.