Προς το περιεχόμενο

Web γλώσσα προγραμματισμού

x_maras

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σε όλους,

Θέλω να μάθω ποια γλώσσα προγραμματισμού για το web θα μου προτείνατε, εκτός της PHP και θα εξηγησω γιατί.

Σήμερα (πρώτη μέρα στο σχολείο :-)), στο μάθημα Advanced web technology, μας λέει ο καθηγητής ότι το μάθημα θα βαθμολογηθεί 50% με εξετάσεις και 50% με εργασία που θα κάνουμε. Θα πρέπει να κατασκευάσουμε μια web εφαρμογή, με όποια γλώσσα θέλουμε (εκτός της PHP), κάτι που μου ήρθε κατακέφαλα μιας και δεν έχω δουλέψει με άλλη server side γλωσσα (μιλώντας για web εφαρμογες).

Εψαξα λίγο και είμαι ανάμεσα σε python και java (jsp) μιας και έχω δουλέψει και με τις 2 (σε ακαδημαϊκά πλαισια).

Θα ήθελα να μάθω ποια πιστεύεται ότι θα με βοηθούσε καλύτερα και επαγγελματικα στο μέλλον αλλά και να έχει καλό documentation και γενικά να υποστηρίζεται αρκετα, μιας και έχω μικρό χρονικό διάστημα για να τη μάθω.

Δημοσ.

Γεια σε όλους,

Θέλω να μάθω ποια γλώσσα προγραμματισμού για το web θα μου προτείνατε, εκτός της PHP και θα εξηγησω γιατί.

Σήμερα (πρώτη μέρα στο σχολείο :-)), στο μάθημα Advanced web technology, μας λέει ο καθηγητής ότι το μάθημα θα βαθμολογηθεί 50% με εξετάσεις και 50% με εργασία που θα κάνουμε. Θα πρέπει να κατασκευάσουμε μια web εφαρμογή, με όποια γλώσσα θέλουμε (εκτός της PHP), κάτι που μου ήρθε κατακέφαλα μιας και δεν έχω δουλέψει με άλλη server side γλωσσα (μιλώντας για web εφαρμογες).

Εψαξα λίγο και είμαι ανάμεσα σε python και java (jsp) μιας και έχω δουλέψει και με τις 2 (σε ακαδημαϊκά πλαισια).

Θα ήθελα να μάθω ποια πιστεύεται ότι θα με βοηθούσε καλύτερα και επαγγελματικα στο μέλλον αλλά και να έχει καλό documentation και γενικά να υποστηρίζεται αρκετα, μιας και έχω μικρό χρονικό διάστημα για να τη μάθω.

Δημοσ.

Python δαγκωτό

Δεν έχω δουλέψει κάποιο python web framework ο ίδιος αλλά έχω βοηθήσει στη δημιουργία templates για ένα site σε Django και είδα πως περίπου είναι στημένο το όλο θέμα και πραγματικά πιστεύω ότι είναι η καλύτερη εναλλακτική στην php.

Δημοσ.

Python δαγκωτό

Δεν έχω δουλέψει κάποιο python web framework ο ίδιος αλλά έχω βοηθήσει στη δημιουργία templates για ένα site σε Django και είδα πως περίπου είναι στημένο το όλο θέμα και πραγματικά πιστεύω ότι είναι η καλύτερη εναλλακτική στην php.

Δημοσ.

Ruby + Ruby on Rails

ή

Python + Django

η πρώτη είναι από τα latest trends...πολύ δημοφιλείς τελευταία...

Δημοσ.

Ruby + Ruby on Rails

ή

Python + Django

η πρώτη είναι από τα latest trends...πολύ δημοφιλείς τελευταία...

Δημοσ.

Εγώ να πω την αλήθεια ήμουν ανάμεσα σε python και java, αλλά θα πρέπει να ξανασκεφτώ και τη ruby. Γενικά είμαι γραμμένος σε κάποιες εταιρείες εύρεσης εργασίας και μου έρχονται συχνά e-mail από πολλές εταιρείες που ζητούν άτομα με γνώση zend framework (php) και ruby on rails. Θα της δώσω μια ευκαιρία στο σκ να δω πως είναι και θα αποφασίσω...

Ακόμη, μήπως ξέρετε κάποια καλά tutorials για αυτές τις 2 + τα framework τους;

Σίγουρα θα βρω πολλά αν ψαξω, αλλά με το "καλά" εννοώ να είναι κατανοητά και χρησιμα(αν έχετε δοκιμάσει κάποιο π.χ.). Δεν είμαι επαγγελματίας, αλλά πιστέυω ότι δε χρειάζεται να ξαναμάθω if και loops.

Δημοσ.

στην προκειμένη, είναι περιττή η asp.net (αφού υπάρχουν τα παραπάνω open source options)

εκτός εαν θέλει να την μάθει για να την αξιοποιήσει αργότερα για να βρει δουλειά στην ελληνική αγορά...

Δημοσ.

Αν και μαρεσει η c#, θα σου ελεγα να δεις ruby μαζι με το fw της. Να σου πω την αληθεια, δεν τη ξερω καθολου! το μονο που ξερω οτι ειναι αρκετα διαφορετικη απο php και aspx. Συν οτι την εχει φτιαξει ενας κινεζος (ή γιαπωνεζος:rolleyes: ) :-D

Δημοσ.

japan made φίλε μου, αλλά δεν λέει κάτι αυτό...

Δημοσ.

Αν αποφασίσεις Java το παρακάτω tutorial για servlets είναι πολύ καλό:

http://pdf.coreservlets.com/

Βέβαια αν η εφαρμογή έχει απαιτήσεις θα χρειαστείς κάποιο framework ( π.χ. spring, struts)

Δημοσ.

παιδια υπάρχει καποιος στο youtube ο οποιος μπορει ανετα να σας εξηγησει ολες σχεδον τις γλωσσες προγραματισμου. Δυστυχως δεν ειναι Ελληνας για τα λεει στην γλωσσα μας αλλα αμα ξερει καποιος καποια βασικα προς καλα αγγλικα πιστευω οτι θα τον βοηθησει. Ολοι παντως στα σχολια λενε οτι εχει το χαρισμα του να μεταλαμπαδευει ευκολα τις γνωσεις του. Εγω ξεκινησα εδω και λιγο καιρο python με αυτον και τα παω παρα πολυ καλα. Αμα το εχει ποσταρει και καποιος αλλος αυτο soz που επαναλαμβανομαι :)

http://www.youtube.com/user/thenewboston

Αυτο ειναι το channel του για οποιον ενδιαφερθηκε

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τα link.

Ήδη κοιτάω το tutorial για τα servlets :-)

Δεν εχω επιλεξει ακόμη αλλά μάλλον θα δουλέψω με java μιας και λίγο πολύ την έχουμε δουλέψει όλοι στην ομαδα μου.

Σκεφτόμαστε να δουλέψουμε ένα από τα cloud computing θεματα και μάλλον θα χρησιμοποιήσουμε τη google app engine (βρήκα αναλυτικά tutorials και για αρχάριους σαν και μένα :-) )

Δημοσ.

θα μπορούσε κάποιος να εξηγήσει ποιά η διαφορά της rubby απο την rubby on rails;

Επειδή ενδιαφέρομαι για web developement κι άρχισα να διαβάζω.

Εχω αρκετές ιδέες για ιστοσελίδες και θέλω να μάθω μια γλώσσα που να μπορεί να δίνει την δυνατότητα σε μια σελίδα πχ να κάνει δυναμική ενημέρωση κάθε φορά που αλλάζει κάτι (πχ σε στύλ tweeter ή facebook) και να ενημερώνει τον χρήστη χωρίς αυτός να χρειάζεται να κάνει refresh.

Γίνεται κάτι τέτοιο με rubby; Ή μήπως είναι χαρακτηριστικό του rubby on rails;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...