Xristaras12 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 χαιρετω την παρεα.Μετα απο πολυ ψαξιμο βρηκα ενα παλιο pc με pentium 3 800MHz και μητρικη MSI MS6178M και 64ΜΒ ραμ(δεν μπορω να δω με σιγουρια μιας και η μητρικη ειναι εκτος κουτιου και δεν υπαρχει ακομη το τροφοδοτικο του) Αυτο που σκεφτηκα να κανω ειναι μιας και με την παρεα μου ανταλλασουμε συνχα υλικο αν θα μπορουσα να το εχω στο σπιτι σαν σερβερ.Δηλαδη να περναω τα αρχεια στο pc και να δινω (καποιο λινκ;; )η κατι αλλο στον φιλο και να τραβαει τα αρχεια απο εκει. Αν αυτο που λεω ειναι τελειως βλακεια και δεν γινεται,οποιος θελει ας μου πει τι αλλο μπορω να κανω ωστε να μοιραζω τα αρχεια χωρις να περιμενω να ανεβουν σε rapidshare κλπ. Επισης,θα χρειαστω σιγουρα pci καρτα για ethernet μιας και δεν εχει τιποτα πανω.Ο σκληρος του φοραει win 98,κανουν η χρειαζομαι καμια διανομη linux;;
Xristaras12 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 χαιρετω την παρεα.Μετα απο πολυ ψαξιμο βρηκα ενα παλιο pc με pentium 3 800MHz και μητρικη MSI MS6178M και 64ΜΒ ραμ(δεν μπορω να δω με σιγουρια μιας και η μητρικη ειναι εκτος κουτιου και δεν υπαρχει ακομη το τροφοδοτικο του) Αυτο που σκεφτηκα να κανω ειναι μιας και με την παρεα μου ανταλλασουμε συνχα υλικο αν θα μπορουσα να το εχω στο σπιτι σαν σερβερ.Δηλαδη να περναω τα αρχεια στο pc και να δινω (καποιο λινκ;; )η κατι αλλο στον φιλο και να τραβαει τα αρχεια απο εκει. Αν αυτο που λεω ειναι τελειως βλακεια και δεν γινεται,οποιος θελει ας μου πει τι αλλο μπορω να κανω ωστε να μοιραζω τα αρχεια χωρις να περιμενω να ανεβουν σε rapidshare κλπ. Επισης,θα χρειαστω σιγουρα pci καρτα για ethernet μιας και δεν εχει τιποτα πανω.Ο σκληρος του φοραει win 98,κανουν η χρειαζομαι καμια διανομη linux;;
taazz Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 φυσικά μπορείς. Το θέμα ειναι τι server θέλεις να βάλεις? HTTP server, FTP server κάτι άλλο? προτημάς γραφικό περιβαλόν τύπου win98 ή κάποιο command line σε βολεύει? Τo router σου υποστηρίζει DynDNS ή κάποιο ανάλογο server?
taazz Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 φυσικά μπορείς. Το θέμα ειναι τι server θέλεις να βάλεις? HTTP server, FTP server κάτι άλλο? προτημάς γραφικό περιβαλόν τύπου win98 ή κάποιο command line σε βολεύει? Τo router σου υποστηρίζει DynDNS ή κάποιο ανάλογο server?
Xristaras12 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση φιλε μου.Κοιτα θελω κατι οσο πιο απλο γινεται μιας και δεν εχω ιδεα απο τετοια.To router λεει ενα DDNS(Dynamic DNS)αν εννοεις αυτο. Αυτο που θελω ειναι να περναω τα αρχεια σε αυτο και με καποιο τροπο να τα τραβαει απο εκει το αλλο ατομο.
lexmark Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 Κανεις ενα λογαριασμο εδω και μετα πας και περνας τα στοιχεια του λογαριασμου στο ρουτερ σου. Επειτα εγκαθιστας το filezilla στο μηχανηματακι σου, του δινεις static ip και κανεις και τις αναλογες ρυθμισεις για τις πορτες στο ρουτερακι και εισαι ετοιμος. Και δυο how to για το filezilla: 1. FileZilla και Δικτυακές Ρυθμίσεις 2. FileZilla Server HOWTO
taazz Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις τα ακόλουθα για web server http://smallsrv.com/ http://www.ritlabs.com/en/products/tinyweb/ Εγώ προτείνω το 2ο για μεγαλύτεη ευκολία και νομίζω ότι δουλέυει στα win98 χωρίς πρόβλημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.