new_man Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 Καλημέρα σας, θα ήθελα να μου πεί κάποιος αν γνωρίζει κατά πόσο μπορεί να επηρρεάζει η κατάληξη ενός domain τα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης. Για παράδειγμα αν έχω μια προσωπική σελίδα με κατάληξη .gr ή με κατάληξη .eu κατά πόσο μπορεί να μην έχω τα αποτελέσματα που πρέπει μόνο και μόνο λόγω κατάληξης(αν έχω χρησιμοποιήσει την δεύτερη κατάληξη). Υ.Γ. Μόνο η κατάληξη του domain με ενδιαφέρει. (όχι SEO και αντίστοιχα κόλπα για καλό pagerank) Ευχαριστώ
new_man Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 Καλημέρα σας, θα ήθελα να μου πεί κάποιος αν γνωρίζει κατά πόσο μπορεί να επηρρεάζει η κατάληξη ενός domain τα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης. Για παράδειγμα αν έχω μια προσωπική σελίδα με κατάληξη .gr ή με κατάληξη .eu κατά πόσο μπορεί να μην έχω τα αποτελέσματα που πρέπει μόνο και μόνο λόγω κατάληξης(αν έχω χρησιμοποιήσει την δεύτερη κατάληξη). Υ.Γ. Μόνο η κατάληξη του domain με ενδιαφέρει. (όχι SEO και αντίστοιχα κόλπα για καλό pagerank) Ευχαριστώ
v5net Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 στο alexa παίζει ρόλο όσον αφορά την κατάταξη μέσα στην Ελλάδα,εξαρτάται πολύ και το που βρίσκεται ο server,αν ας πούμε έχεις κατάληξη com και ο server είναι στη Αμερική μην περιμένεις ranking στην Ελλάδα. για το google κρίνοντας από μερικές σελίδες που παρακολουθώ βλέπω ότι δεν έχει καμία σημασία. υπάρχουν σελίδες σε com που είναι πιο πάνω από άλλες με τα ίδια υπόλοιπα χαρακτηριστικά. όχι δεν παίζει ρόλο για το google
v5net Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 στο alexa παίζει ρόλο όσον αφορά την κατάταξη μέσα στην Ελλάδα,εξαρτάται πολύ και το που βρίσκεται ο server,αν ας πούμε έχεις κατάληξη com και ο server είναι στη Αμερική μην περιμένεις ranking στην Ελλάδα. για το google κρίνοντας από μερικές σελίδες που παρακολουθώ βλέπω ότι δεν έχει καμία σημασία. υπάρχουν σελίδες σε com που είναι πιο πάνω από άλλες με τα ίδια υπόλοιπα χαρακτηριστικά. όχι δεν παίζει ρόλο για το google
CyberCr33p Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 Μέσω webmaster tools μπορείς να δηλώσεις ότι ένα .com domain έχει ελληνικό περιεχόμενο. Οπότε η google θα του συμπεριφερθεί σαν να ήταν .gr στα αποτελέσματα των αναζητήσεων.
CyberCr33p Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 Μέσω webmaster tools μπορείς να δηλώσεις ότι ένα .com domain έχει ελληνικό περιεχόμενο. Οπότε η google θα του συμπεριφερθεί σαν να ήταν .gr στα αποτελέσματα των αναζητήσεων.
Seldimi Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 Δεν μας αναφέρεις όμως (αφού δεν θέλεις SEO) τι θέλεις να πετύχεις με τις μηχανές αναζήτησης; Μια προσωπική σου ιστοσελίδα θα μπορούσε να υπάρχει σε οποιοδήποτε domain, απλά λόγω ελλάδας παίρνουμε .gr και αν δεν βρούμε .com (όσο αφορά επίθετα, ελληνικές λέξεις-κτλ)
new_man Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 Να είστε καλά παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
orotoi Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 Μέσω webmaster tools μπορείς να δηλώσεις ότι ένα .com domain έχει ελληνικό περιεχόμενο. Οπότε η google θα του συμπεριφερθεί σαν να ήταν .gr στα αποτελέσματα των αναζητήσεων. cyber.. ακόμη και αν oi servers είναι αμέρικα? ανεβάζω ενα site με .gr αλλα είναι έξω οι servers (και θα παίζουν και .com .net redirect στο .gr). Αν κάνω αυτο που λές θα συμπεριφέρεται σα να είναι ελλάδα..? Νόμιζα οτι οταν του λές (του γκούγκλ) "Αποτελέσματα απο Ελλάδα" κοιτάει servers και οχι κατάληξη...
elefter Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2010 Νόμιζα οτι οταν του λές (του γκούγκλ) "Αποτελέσματα απο Ελλάδα" κοιτάει servers και οχι κατάληξη... κοιτάει server, κατάληξη domain, γλώσσα που είναι γραμμένες οι σελίδες και μπορείς να το δηλώσεις όπως λέει ο φίλος CyberCr33p αλλά αν θέλεις κίνηση από Ελλάδα είναι πολύ καλή ιδέα να έχεις ένα .gr domain ή ένα .com.gr klp μία ελληνική κατάληξη είναι πιστεύω η πιο ισχυρή ένδειξη ότι η σελίδα απευθύνετε σε Έλληνες για το google και όλους τους άλλους.
orotoi Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2010 τι γλώσσα τη κοιτάει λογικά οταν τους λες σελίδες στα ελληνικά.. (ίσως να το χουν και σα κριτήριο και για το σελίδες απο ελλάδα.. )
v5net Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 τι γλώσσα τη κοιτάει λογικά οταν τους λες σελίδες στα ελληνικά.. (ίσως να το χουν και σα κριτήριο και για το σελίδες απο ελλάδα.. ) μπα,από ότι είδα μόλις τώρα η κατάληξη είναι πιο ισχυρή από τη γλώσσα που αναφέρει ο κώδικας,έκανα κάτι δοκιμές με γνωστές σε μένα σελίδες,όταν του λές σελίδες από Ελλάδα βγάζει από πανω σελίδες με .gr οι οποίες στα γενικά αποτελέσματα είναι από κάτω,πολύ πιο κάτω μάλιστα... άρα για Ελλάδα domain με κατάληξη .gr
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.