Προς το περιεχόμενο

Ασυρματη συνδεση Thomson 782 με speedtouch 585v6

ppakis1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα σε ολους

εχω σαν κυριο router το Thomson 782 (εξοπλισμος της cyta) και θελω να συνδεσω σαν access point το speedtouch 858v6 για να επεκτεινω το δικτυο μου (ασυρματο) και στον επανω οροφο του σπιτιου μου.

Δεν μπορω να χρησιμοποιησω καλωδια και το pc που θελω να συνδεσω δεν μπορει να συνδεθει κατευθειαν ασυρματα αλλα μεσω θυρας ethernet.

Εχω προσπαθησει με διαφορες ρυθμισεις - πειραματισμους αλλα ματαια.

Υπαρχει καποιος που μπορει να με βοηθεισει σε κατι τετοιο? Τι ρυθμισεις θα πρεπει να κανω στο 782 και τι στο 585?

ευχαριστω εκ των προτερων!

Δημοσ.

Καλημερα σε ολους

εχω σαν κυριο router το Thomson 782 (εξοπλισμος της cyta) και θελω να συνδεσω σαν access point το speedtouch 858v6 για να επεκτεινω το δικτυο μου (ασυρματο) και στον επανω οροφο του σπιτιου μου.

Δεν μπορω να χρησιμοποιησω καλωδια και το pc που θελω να συνδεσω δεν μπορει να συνδεθει κατευθειαν ασυρματα αλλα μεσω θυρας ethernet.

Εχω προσπαθησει με διαφορες ρυθμισεις - πειραματισμους αλλα ματαια.

Υπαρχει καποιος που μπορει να με βοηθεισει σε κατι τετοιο? Τι ρυθμισεις θα πρεπει να κανω στο 782 και τι στο 585?

ευχαριστω εκ των προτερων!

Δημοσ.

εγω το ειχα πετυχει με τον παραπανω τροπο

thomson 782.setup κανονικα οπως το εχεις για αρχη.

thoson 585.του βαζεις αλλη Ip.αντι για 192.168.1.254 του βαζεις 192.168.1.253 και του κλεινεις τον dhcp.wireless εγω εβαλα διαφορετικο ssid και διαφορετικο καναλι.

πχ Poulinos και Poulinos1.κλειδωμα υποχρεωτικα wep αλλιως δεν παιζει

μετα πας στο πρωτο ρουτερ και πας στο wds που εχει στο wireless.εκει το ενεργοποιεις και ψαχνεις για το δευτερο σου ρουτερ και συνδεεσαι πανω του.και στα 2 ρουτερ ειχα βαλει τον ιδιο κωδικο.

αφου συνδεθεις πας στον δευτερο ρουτερ 585 και εκει πας παλι στο wds και συνδεεσαι πανω στο 782.

δηλαδη το πρωτο κανει connect Πανω στο δευτερο μεσα στην καρτελλα wds που ψαχνεις για αλλα access point και το δευτερο στο πρωτο.και εισαι ready.αν κανεις port forward θα κανεις κανονικα σαν να μην υπαρχει το 585.ελπιζω να βοηθησα

Δημοσ.

ok. σε ευχαριστω. καταλαβα τι πρεπει να κανω αλλα μαλλον υπαρχει προβλημα με το wds του 782, διοτι δεν υπαρχει πουθενα σαν επιλογη. Αρα μαλλον κατι αλλο πρεπει να γινει για να βρω το wds και να συνδεθω.

παντως σε ευχαριστω

Δημοσ.

του 585 που το βρηκες στην καρτελλα του wireless και configure?αν δεν ειναι εκει διοτι εγω σε ενα 585 με νεο firmware δεν το βρισκω εκει τοτε δυστυχως θα πρεπει να πας απο telnet

telnet 192.168.1.254

Μετα menu

μετα wireless

μετα wds

και απο εκει κανεις τα υπολοιπα

οταν τελιωσεις κανεις saveall

δεν εχω δοκιμασει να το φτιαξω απο εκει.

και στο 784 δεν υπαρχει μεσα στο μενου και νομιζα οτι δεν ειχε.αλλα τελικα εχει.

Δημοσ.

οντως δεν υπαρχει μεσα στο 782 το wds. στο 585 υπαρχει και ολα καλα. τελικα ψαχτικα λιγο, εμαθα για το telnet που δεν το ηξερα καν και το ρυθμισα απο εκει.

Δημοσ.

ειναι σαν κονσολα.παραθυρο command prompt(msdos) και γραφεις τα παραπανω.στο 585 πρεπει να υπαρχει στα παλια firmware.στο νεο δεν το ειδα.στο 585 που το ειδες το wds?

Δημοσ.

ok. το βρικα το telnet και εκανα αυτο που επρεπε.

οσο γι' αυτο που με ρωτας, στο 585ν6 που εχω το εχει μεσα στο home network αν πατησεις επανω στο wlan:speedtouch"ταδε" και μετα πατησεις configure στο τελος της σελιδας θα σου βγαλει για το wds.

σου δινω link με το manual του 585 (http://www.speedtouch.nl/docs/ST585_UserGuide.pdf) και δες στην σελιδα 94.

τωρα οσο για το δικο μου θεμα εχω καταφερει να δω μεσα στα wds και τα δυο router αλλα και παλι δεν λεει να συνδεθει με τιποτα (δεν δινει internet).

καπου μαλλον τα εχω μπερδεψει με τις ip. η αρχικες ip του 782 (κυριο router) ειναι 192.168.10.254

και του 585 192.168.1.254.

πες μου σε παρακαλω τι ip θα πρεπει να εχω στα router (προτιμω να αλλαξω την ip του 585) και τι ip κλπ πρεπει να εχω στο pc μου?

και κατι ακομα. εαν πραγματικα συνδεθει το 585 πανω στο 782 δεν θα πρεπει κανονικα να μου ζητησει και τον κωδικο του ασυρματου δικτυου? αυτο που πρεπει να το γραψω για να παρω προσβαση στο δίκτυο?

Δημοσ.
ok. το βρικα το telnet και εκανα αυτο που επρεπε.

οσο γι' αυτο που με ρωτας, στο 585ν6 που εχω το εχει μεσα στο home network αν πατησεις επανω στο wlan:speedtouch"ταδε" και μετα πατησεις configure στο τελος της σελιδας θα σου βγαλει για το wds.

σου δινω link με το manual του 585 (http://www.speedtouch.nl/docs/ST585_UserGuide.pdf) και δες στην σελιδα 94.

τωρα οσο για το δικο μου θεμα εχω καταφερει να δω μεσα στα wds και τα δυο router αλλα και παλι δεν λεει να συνδεθει με τιποτα (δεν δινει internet).

καπου μαλλον τα εχω μπερδεψει με τις ip. η αρχικες ip του 782 (κυριο router) ειναι 192.168.10.254

και του 585 192.168.1.254.

πες μου σε παρακαλω τι ip θα πρεπει να εχω στα router (προτιμω να αλλαξω την ip του 585) και τι ip κλπ πρεπει να εχω στο pc μου?

και κατι ακομα. εαν πραγματικα συνδεθει το 585 πανω στο 782 δεν θα πρεπει κανονικα να μου ζητησει και τον κωδικο του ασυρματου δικτυου? αυτο που πρεπει να το γραψω για να παρω προσβαση στο δίκτυο?

οκ και εγω εκει θυμομουν οτι ειναι.απλα στο 585 με νεο firmware δεν ειναι πλεον εκει.αρα μονο telnet.απο εκει και περα αν το κυριο σου ρουτερ ειναι 192.168.10.254 τοτε το 585 θα το βαλεις 192.168.10.253.και ναι θα σου ζητησει τον κωδικο.διαφορετικο ssid διαφορετικο καναλι ιδιο κωδικο wep και μονο wep.

Δημοσ.

στο pc δεν πρεπει να βαλω ip και τα σχετικα?

εχω και ενα laptop το οποιο συνδεεται ασυρματα στο ολο δικτυο.

αυτα δεν πρεπει να εχουν δικη τους ip?

Δημοσ.

τα pc θα παρουν αυτοματα Ip απο τον dhcp τοθ 782.

επισης και για τα laptop.ειτε μπουν στο 782 πχ ssid 782 ειτε μπουν στο 585 ssid πχ 585 θα παρουν αυτοματα ip.

Δημοσ.

πρεπει να σου ζηταει κωδικο.και τα δυο πρεπει να ειναι κλειδωμενα με wep.θα σου ζηταει κανονικα κωδικο ακομα και αν δεν εχεις κανει wds.

Δημοσ.

που θα πρεπει να γραψω τον κωδικο? πχ μεσα στο μενου του ρουτερ, σε καποιο αλλο παραθυρο που θα εμφανιστει στα windows?

Δημοσ.

θα κλειδωσεις και τα 2 ρουτερ με κωδικο wep μεσα απο το μενου του ρουτερ και μετα οταν πας να συνδεθεις η στο ενα η στο αλλο θα πρεπει να δωσεις τον κωδικο που βαλες.επισης οταν κανεις το wds σε ρωταει οταν βρισκει το αλλο ρουτερ να βαλεις κωδικο του αλλου ρουτερ(στην πραξη και για τα 2 θα ειναι το ιδιο)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...