Προς το περιεχόμενο

Ατυχηματα σε αγωνες ταχυτητας

vagelis81

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τελικα η ωριμοτητα στον ανθρωπο στο 100% ισως να μην ερχεται ποτε.Ενταξει,τουλαχιστον σε καποιους ανθρωπους,οχι ολους.Η ακομα κι αν ερχεται να υπαρχουν ΑΛΛΑ πραγματα ,και αλλα συμφεροντα που να ειναι περισσοτερο δυνατα με αποτελεσμα να μην αφηνουν το μυαλο να σκεφτει καθαρα ωστε να δει και να πραξει το αυτονοητο.Και θα σας εξηγησω τι εννοω.

Η ανθρωπινη ζωη ειναι το πολυτιμοτερο αγαθο του ανθρωπου.

Μολις διαβασα για τον αδικο χαμο ενος ανθρωπου μολις 19 ετων, του Ιαπωνα Shoya Tomizawa σε αγωνα Motogp.Δεν εχει και τοσο σημασια το πως πεθανε.Σημασια εχει το οτι πεθανε απο ενα μικρο λαθος που συνεβη σε μια στιγμη γιατι δυστυχως σε τετοιου ειδους αγωνες η καθε στιγμη μετραει.Πριν απο καιρο-δε θυμαμαι ποτε ακριβως-πληροφορηθηκα το χαμο ενος μικρου παιδιου (δεν ειχε ξεπερασει τα 10χρονια ζωης) επειδη παλι σε αγωνες ραλυ στο Πολυδενδρι ενα αυτοκινητο ξεφυγε της πορειας του και επεσε πανω στο κοινο.Και φυσικα θα αναφερω ακομα και τα πολλα ατυχηματα που εχουν συμβει σε αλλους αγωνες ραλλυ οπου αυτοκινητα ξεφευγουν της πορειας του ,πεφτουν πανω σε κοσμο και εκει παλι μιλαμε για 5-10 νεκρους τουλαχιστον.

Και ρωταω τωρα εγω και λεω οσο υπερβολικο και αν ακουγεται.Τι περιμενουν να γινει ακομα για να καταργησουν εντελως αυτα τα αγωνισματα;Το ξερω οτι σας ακουγεται καπως υπερβολικο.Μα οι ανθρωποι που χαθηκαν δε γυριζουν πισω...Και το κακο ειναι οτι δεν εγινε μονο μια φορα.Συμβαινει σχεδον συνεχεια αλλα δυστυχως ουτε η μεγαλη συχνοτητα ειναι αρκετη για να διδαξει καποιους.Δε ξερω τι αλλο να πω.Δε ξερω τι αλλο να σκεφτω...

Θα θελα να διαβασω τις δικες σας αποψεις πανω στο θεμα.

Ευχαριστω για το χρονο σας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

τι να σου πω φίλε μου ..με τα μηχανάκια αυτά συμβαίνουν κάθε μέρα ..έχω χάσει ένα φίλο μου έτσι στην ίδια ηλικία με αυτόν που λες .

τι να σου πω φίλε μου ..με τα μηχανάκια αυτά συμβαίνουν κάθε μέρα ..έχω χάσει ένα φίλο μου έτσι στην ίδια ηλικία με αυτόν που λες .

Το να χρησιμοποιεις το μηχανακι για να πας στη δουλεια σου ειναι κατι που πρεπει να κανεις,εκτος βεβαια αν πηγαινεις γυρευοντας.Το να συμμετεχεις ομως σε αγωνες "ρισκαρεις" τη ζωη σου για κατι που δεν υπαρχει λογος να κανεις...

Το να χρησιμοποιεις το μηχανακι για να πας στη δουλεια σου ειναι κατι που πρεπει να κανεις,εκτος βεβαια αν πηγαινεις γυρευοντας.Το να συμμετεχεις ομως σε αγωνες "ρισκαρεις" τη ζωη σου για κατι που δεν υπαρχει λογος να κανεις...

Για ολα υπαρχει λογος, οπως και για αυτον που συμμετεχει στους αγωνες. Ειτε βγαζει λεφτα για να ζησει, ειτε κανει το χομπυ του, ειτε και τα 2.

Αν λοιπον ειναι επαγγελματιας, κανει τη δουλεια του τρεχοντας στους αγωνες. Οπως κι αυτος που παιρνει το μηχανακι για να παει στη δουλεια του, αλλα μπορει να σκοτωθει.

Αν το κανει απο χομπι, δικαιωμα του. Αλλος τρεχει σε αγωνες και μπορει να σκοτωθει, αλλος παει για κολυμπι και μπορει να πνιγει. Γινεται να πουμε να απαγορευθει το κολυμπι?

Δεν υπάρχει λογική σε αυτό. Και από την οικοδομή μπορεί ο άλλος να πέσει και να σκοτωθεί, να καταργήσουμε τις οικοδομές. Κι ο ηλεκτρολόγος μπορεί να κάνει μαλακία και να πιάσει γυμνή τη γείωση (λεω γω πχ), να καταργήσουμε τους ηλεκτρολόγους. Και στο ποδόσφαιρο πεθαίνουν μέσα στο γήπεδο από ανακοπή καρδιάς (από τα αναβολικά), να καταργήσουμε το ποδόσφαιρο.

Πρέπει ίσως να συνηδητοποιήσουμε ότι μπορούμε να πεθάνουμε οποιαδήποτε στιγμή, με αφάνταστους τρόπους κι αιτίες... Ίσως έτσι να κάνουμε τα παιδιά μας λιγότερο μαμούχλα και φοβισμένα απ' ότι έκαναν εμάς οι γονείς μας...

Αυτή η αντιμετώπιση είναι πονάει κεφάλι -κόβω κεφάλι. Πάντα θα γίνονται ατυχήματα και ναι δέχομαι οτι αν παίρνεις μέρος σε extreme sports οι πιθανότητες να πάθεις κάτι είναι πολλαπλάσιες αλλά δεν γίνεται ξαφνικά να ξεριζώσουμε όλα τα έστικτα ανταγωνισμού που έχουμε σαν είδος ή την αναγκη για δράση.

Ασε που εμένα με έχει χτυπήσει αυτοκίνητο, μ έχει χτυπήσει λεοφορείο, τις προάλλες ένα μηχανάκι χτύπησε μια φίλη μου μπροστά μου ενώ περπατούσε στο πεζοδρόμιο... επειδή μένουμε στην Αθήνα και την έχουν δει όλοι οδηγάρες :mad: ε, τί να κάνω να πάω στα βουνά;

Και φυσικα θα αναφερω ακομα και τα πολλα ατυχηματα που εχουν συμβει σε αλλους αγωνες ραλλυ οπου αυτοκινητα ξεφευγουν της πορειας του ,πεφτουν πανω σε κοσμο και εκει παλι μιλαμε για 5-10 νεκρους τουλαχιστον.

Θα ήθελα για λίγο να σταθούμε εδώ. Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος με ποια λογική αποφασίζουν όσοι παρακολουθούν ράλλυ και πηγαίνουν και στήνονται πάνω στις στροφές? Δηλαδή δεν μπορούν να καταλάβουν που θα πάει το αμάξι έτσι και χάσει τον έλεγχο ο οδηγός? Ειλικρινά, πάντα το'χα απορία. Πως γίνεται να υπάρχει τόσο ηλίθιος κόσμος?

Θα ήθελα για λίγο να σταθούμε εδώ. Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος με ποια λογική αποφασίζουν όσοι παρακολουθούν ράλλυ και πηγαίνουν και στήνονται πάνω στις στροφές? Δηλαδή δεν μπορούν να καταλάβουν που θα πάει το αμάξι έτσι και χάσει τον έλεγχο ο οδηγός? Ειλικρινά, πάντα το'χα απορία. Πως γίνεται να υπάρχει τόσο ηλίθιος κόσμος?

Ένας λόγος που μπορώ να φανταστώ είναι το γεγονός πως άλλη αίσθηση και ευχαρίστηση (δεν ξέρω πώς να χαρακτηρίσω ακριβώς αυτό που προκαλεί η παρακολούθηση αγώνων ράλλυ από τόσο κοντινή απόσταση) βιώνεις όταν βλέπεις τον χ επαγγελματία να κόβει πλακωμένος τη στροφή, κι άλλη όταν τον βλέπεις απλά να γκαζώνει στην ευθεία.

αυτό.

Οι αγωνες ειναι πολυ πιο ασφαλεις απο τα στενακια στο κεντρο της Αθηνας και τους δρομους μας γενικοτερα οπου καθημερινα σκοτωνονται 3-4 ατομα

Στα ραλλυ αντε να σκοτωθει 1 στα 2 χρονια παγκοσμιως

Τελικα η ωριμοτητα στον ανθρωπο στο 100% ισως να μην ερχεται ποτε.Ενταξει,τουλαχιστον σε καποιους ανθρωπους,οχι ολους.Η ακομα κι αν ερχεται να υπαρχουν ΑΛΛΑ πραγματα ,και αλλα συμφεροντα που να ειναι περισσοτερο δυνατα με αποτελεσμα να μην αφηνουν το μυαλο να σκεφτει καθαρα ωστε να δει και να πραξει το αυτονοητο.Και θα σας εξηγησω τι εννοω.

Η ανθρωπινη ζωη ειναι το πολυτιμοτερο αγαθο του ανθρωπου.

Μολις διαβασα για τον αδικο χαμο ενος ανθρωπου μολις 19 ετων, του Ιαπωνα Shoya Tomizawa σε αγωνα Motogp.Δεν εχει και τοσο σημασια το πως πεθανε.Σημασια εχει το οτι πεθανε απο ενα μικρο λαθος που συνεβη σε μια στιγμη γιατι δυστυχως σε τετοιου ειδους αγωνες η καθε στιγμη μετραει.Πριν απο καιρο-δε θυμαμαι ποτε ακριβως-πληροφορηθηκα το χαμο ενος μικρου παιδιου (δεν ειχε ξεπερασει τα 10χρονια ζωης) επειδη παλι σε αγωνες ραλυ στο Πολυδενδρι ενα αυτοκινητο ξεφυγε της πορειας του και επεσε πανω στο κοινο.Και φυσικα θα αναφερω ακομα και τα πολλα ατυχηματα που εχουν συμβει σε αλλους αγωνες ραλλυ οπου αυτοκινητα ξεφευγουν της πορειας του ,πεφτουν πανω σε κοσμο και εκει παλι μιλαμε για 5-10 νεκρους τουλαχιστον.

Και ρωταω τωρα εγω και λεω οσο υπερβολικο και αν ακουγεται.Τι περιμενουν να γινει ακομα για να καταργησουν εντελως αυτα τα αγωνισματα;Το ξερω οτι σας ακουγεται καπως υπερβολικο.Μα οι ανθρωποι που χαθηκαν δε γυριζουν πισω...Και το κακο ειναι οτι δεν εγινε μονο μια φορα.Συμβαινει σχεδον συνεχεια αλλα δυστυχως ουτε η μεγαλη συχνοτητα ειναι αρκετη για να διδαξει καποιους.Δε ξερω τι αλλο να πω.Δε ξερω τι αλλο να σκεφτω...

Θα θελα να διαβασω τις δικες σας αποψεις πανω στο θεμα.

Ευχαριστω για το χρονο σας.

Γι αυτό κι έχουμε φθάσει τα 6 + δισεκατομμύρια σε πληθυσμό. Φεύγουν πολλοί περισσότεροι άνθρωποι από πολύ πιο ασήμαντα πράγματα και σε μεγαλύτερες ποσότητες. Η ζωή εμπεριέχει ρίσκο. Όσο πιο μεγάλο τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες να δείς τα ραδίκια ανάποδα. Αυτό το ξέρουν πολύ καλά όσοι συμμετάσχουν σε αυτούς τους αγώνες, δεν είναι βλάκες. Κακά τα ψέματα, ο θάνατος είναι η φυσική κατάληξη της ζωής. Όσο σημαντική είναι η ζωή, άλλο τόσο είναι ο θάνατος που τόσο έχουμε άχτι (εγώ προσωπικά όχι, για άλλα πρόσωπα ναι)

[ame]http://www.youtube.com/watch?v=PCMGs_kl0nI&feature=related[/ame]

αυτο που εγινε στον πολυδενδρι ηταν για ακομη μια φορα αποδειξη του ποσο χαζος ειναι ο κοσμος που το παιζει οτι ξερει και απο οδηγηση.Πανε και στηνονται στα επικυνδινα σημεια...

Παντου γινονται αυτα απο wrc μεχρι και τα παλια τα χρονια στην βουτα που αφηναν 1,5λωριδα για 2 αυτοκινητα και γυρω τους κοσμος...

Παρολα αυτα δεν εγιναν ατυχηματα εκει αλλα απλα ΕΤΥΧΕ...ο κοσμος φταιει για ολα.

[ame]http://www.youtube.com/watch?v=9NXeRuHr8Qo&feature=related[/ame]

peter lenz ο 13χρονος

[ame]http://www.youtube.com/watch?v=PCMGs_kl0nI&feature=related[/ame]

αυτο που εγινε στον πολυδενδρι ηταν για ακομη μια φορα αποδειξη του ποσο χαζος ειναι ο κοσμος που το παιζει οτι ξερει και απο οδηγηση.Πανε και στηνονται στα επικυνδινα σημεια...

Παντου γινονται αυτα απο wrc μεχρι και τα παλια τα χρονια στην βουτα που αφηναν 1,5λωριδα για 2 αυτοκινητα και γυρω τους κοσμος...

Παρολα αυτα δεν εγιναν ατυχηματα εκει αλλα απλα ΕΤΥΧΕ...ο κοσμος φταιει για ολα.

[ame]http://www.youtube.com/watch?v=9NXeRuHr8Qo&feature=related[/ame]

peter lenz ο 13χρονος

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...