stevedri Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 εγω παιδια την ξηλωσα την υδροψυξη και περμενω να βρω κανα μαγαζακι να αγοραζω υγρο. υπομονη, ασε που με τις αλχιμιες δεν τα παω καλα....
v5net Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 γιατί όχι παραφλού; τι νομίζετε ότι έχει το παραφλού; απλή μεθυλική αλκοόλη,αυτό δηλαδή που έχουν και όλα τα πολυδιαφημισμένα και πανάκριβα έτοιμα υγρά υδρόψυξης που κυκλοφορούν και που κάνουν και ζημιά με τα επιπλέον χρωστικά τους. στην περίπτωσή μας το παραφλού δεν χρειάζεται για τους λόγους που το χρησιμοποιούν στις μηχανές,χρειάζεται όμως σε μικρή ποσότητα για τους εξής δυο λόγους. πρώτον κάνει το νερό ελαφρώς αλκαλικό πράγμα ευεργετικό για τον χαλκό και έτσι αποφεύγεται η διαβρωσή του. και δεύτερον παίζει το ρόλο του μυκητοκτόνου για την περίπτωση της άλγης χωρίς να χρειάζονται επιπλέον περίεργα και επικίνδυνα σκευάσματα. άρα μην αποκλείουμε κάτι που μόνο καλό κάνει στην υδρόψυξή μας,και αφήστε αυτά τα περι αλλαγής υγρού κάθε 2-3 μήνες.. εγώ από πέρυσι τον Μάϊο του 2009 δηλαδή, έχω μέσα το ίδιο υγρό και είναι σα να το έβαλα χτες, είναι απλό,νερό WFI από το φαρμακείο με 10% παραφλού μέσα,τίποτα άλλο. τώρα βέβαια δικαίωμα του καθενός είναι να κάνει τη ζωή του δύσκολη μπερδεύοντας πολλά άχρηστα πράγματα μαζί ...
nikpoth Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 γιατί όχι παραφλού;τι νομίζετε ότι έχει το παραφλού; απλή μεθυλική αλκοόλη,αυτό δηλαδή που έχουν και όλα τα πολυδιαφημισμένα και πανάκριβα έτοιμα υγρά υδρόψυξης που κυκλοφορούν και που κάνουν και ζημιά με τα επιπλέον χρωστικά τους. στην περίπτωσή μας το παραφλού δεν χρειάζεται για τους λόγους που το χρησιμοποιούν στις μηχανές,χρειάζεται όμως σε μικρή ποσότητα για τους εξής δυο λόγους. πρώτον κάνει το νερό ελαφρώς αλκαλικό πράγμα ευεργετικό για τον χαλκό και έτσι αποφεύγεται η διαβρωσή του. και δεύτερον παίζει το ρόλο του μυκητοκτόνου για την περίπτωση της άλγης χωρίς να χρειάζονται επιπλέον περίεργα και επικίνδυνα σκευάσματα. άρα μην αποκλείουμε κάτι που μόνο καλό κάνει στην υδρόψυξή μας,και αφήστε αυτά τα περι αλλαγής υγρού κάθε 2-3 μήνες.. εγώ από πέρυσι τον Μάϊο του 2009 δηλαδή, έχω μέσα το ίδιο υγρό και είναι σα να το έβαλα χτες, είναι απλό,νερό WFI από το φαρμακείο με 10% παραφλού μέσα,τίποτα άλλο. τώρα βέβαια δικαίωμα του καθενός είναι να κάνει τη ζωή του δύσκολη μπερδεύοντας πολλά άχρηστα πράγματα μαζί ... Νομίζω,αντιδιαβρωτικο (παραφλου) βάζουμε μόνο οταν στο κύκλωμα μας έχουμε διαφορετικά μέταλλα(χαλκός+αλουμίνιο) ωστε να μην επιτρέπει την οξείδωση.
joker99 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 μην πετατε τζαμπα λ7..παραμυθια ειναι ολα. βαλτε 50%απιονισμενο νερο και 50%παραφλου
nikpoth Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 Eξαρτάται.όταν έχεις φτιάξει ένα κύκλωμα με 350+ euro,είναι απαράδεκτο να τσιγκουνευτείς τα 15 euro του υγρού και να κανεις ότι πατέντα σου κατεβει. Στην τελική πιο πολλά θα χαλάσεις αν αναγκαστείς να αλλάξεις σωλήνες η ακόμα και block,δοχείο αν πάθουν ζημια από τον μαγικό ζωμό του πειράματος.. αξίζει το ρίσκο?Δεν νομίζω οι εταιρίες να τα βγάζουν στο χαβαλέ τα έτοιμα. Βεβαια κάλλιστα μπορείς να κανεις πειράματα και ο χρόνος θα δείξει...(βατραχάκια θα βγάλει!!) Uploaded with ImageShack.us
joker99 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 Eξαρτάται.όταν έχεις φτιάξει ένα κύκλωμα με 350+ euro,είναι απαράδεκτο να τσιγκουνευτείς τα 15 euro του υγρού και να κανεις ότι πατέντα σου κατεβει.Στην τελική πιο πολλά θα χαλάσεις αν αναγκαστείς να αλλάξεις σωλήνες η ακόμα και block,δοχείο αν πάθουν ζημια από τον μαγικό ζωμό του πειράματος.. αξίζει το ρίσκο?Δεν νομίζω οι εταιρίες να τα βγάζουν στο χαβαλέ τα έτοιμα. Βεβαια κάλλιστα μπορείς να κανεις πειράματα και ο χρόνος θα δείξει...(βατραχάκια θα βγάλει!!) Uploaded with ImageShack.us εχω υδροψυξη σχεδον 4 χρονια και ΟΛΑ μεσα ειναι ολοκαθαρα.αν κανεις αλλαγη στο νερο καθε χρονο δεν θα παθει ποτε τιποτα. δεν ειναι η τσιγκουνια,ειναι οτι κοροιδευουν οτι και καλα σου πουλανε υγρο ιδικα για υδροψυξη.εκει να δεις κατι αλχημειες που κανουν
nikpoth Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 εχω υδροψυξη σχεδον 4 χρονια και ΟΛΑ μεσα ειναι ολοκαθαρα.αν κανεις αλλαγη στο νερο καθε χρονο δεν θα παθει ποτε τιποτα.δεν ειναι η τσιγκουνια,ειναι οτι κοροιδευουν οτι και καλα σου πουλανε υγρο ιδικα για υδροψυξη.εκει να δεις κατι αλχημειες που κανουν Και το φαινόμενο τις φωτογραφίας πως το εξηγείς?Γίνετε να έχεις νερό ένα χρόνο στο κύκλωμα και να μην πιάσει άλατα?
v5net Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 όταν βάζεις απεσταγμένο νερό με 10-20% παραφλού δεν κάνεις πειράματα,είναι η δοκιμασμένη λύση που έχει χρησιμοποιηθεί με τα καλύτερα αποτελέσματα σε βάθος χρόνου. όταν βάζεις έτοιμο υγρό υδρόψυξης,απλώς σκας 15 ευρώ για να βάλεις τα ίδια πράγματα χρωματισμένα...
Κοπρίτης Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 όταν βάζεις απεσταγμένο νερό με 10-20% παραφλού δεν κάνεις πειράματα,είναι η δοκιμασμένη λύσηπου έχει χρησιμοποιηθεί με τα καλύτερα αποτελέσματα σε βάθος χρόνου. όταν βάζεις έτοιμο υγρό υδρόψυξης,απλώς σκας 15 ευρώ για να βάλεις τα ίδια πράγματα χρωματισμένα... σε μπλοκακια λογικης maze κανενα προβλημα αλλα εχεις δει τι κανει το 15-20% παραφλου στα jet plate και τα <1mm microfins των συγχρονων waterblocks? στη τελικη παραφλου γιατι να βαλεις? θα παιξει το νερο σου σε θερμοκρασιες υπο του μηδενος και δεν θες να παγωσει? εχω δοκιμασει πανω απο 10 τυπους παραφλου απο τα απλα του βενζιναδικου μεχρι αγωνιστικου τυπου stp & zerex κανενα δεν πιανει την αποδοση του σκετου νερου αλλα ουτε ενος καλου ετοιμου υγρου. ολα αυτα περι ορεξεως βεβαια γιατι απ'τη μια σιγουρα κυκλοφορουν και μουφες ετοιμα υγρα που και αποδοση σωστη δεν πιανουν και "κοβουν" δημιουργωντας χελωνονιντζακια στο κυκλωμα... κι απο την αλλη υπαρχουν και χρηστες που θεωρουν οτι more is better και φτιαχνουν κατι ματζουνια με betadine, παραφλου,νερακι και uv dyes που βουλωνουν κι αποχετευση σπιτιου. οποτε ο καθενας κρινει αυτονομα κι αποφασιζει τι ειναι καλυτερο για τον εαυτο του.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.