Garnele Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Γιατί; Εγώ το έχω μειώσει άπειρα. Σε φάση δεν καπνίζω αν δεν βγω για ποτό. Κι εκεί πλέον μαξ 5-6 τσιγάρα. Α και το ένα του απογευματινού καφέ. Ένα όμως. Γενικά έχει να κάνει με τον τρόπο ζωής και λόγω δουλειάς δυσκολεύτηκα να το κάνω, όλη νύχτα μέσα στα τασάκια και το αλκοόλ, αλλά πραγματικά μπορείς να το μειώσεις αν αυτό θέλεις.
leftermann Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 είναι εύκολο να το κόψεις (ελαττώσεις). Το δύσκολο είναι να μην το ξαναρχίσεις (ξαναυξήσεις). Δεν θέλει πολύ, μια στιγμή αδυναμίας, μια κακή φάση, κάτι. Once a smoker, always a smoker που λένε και στο χωριόμ.
mindtrapper Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Εγώ αισθάνομαι λίγο περίεργα σήμερα (4 μέρες κομμένο). Νιώθω πίεση και στις 2 μεριές στον λαιμό μου στις καρωτίδες και καμιά φορά αισθάνομαι την περιοχή του θυρεοειδή λίγο τραχιά ή σαν να ανέπνευσα κρύο αέρα και να μούδιασε λίγο. Και μια ζαλάδα που με έπιασε σήμερα και δεν την είχα ούτε την πρώτη μέρα. Τα είχε και άλλος αυτά στην διαδικασία του κοψίματος ή είναι special για εμένα; Η μάνα μου έχει φρικάρει και μου λέει "θες να καπνίσεις;;" όλη την ώρα...
YiN Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2011 Ναι, αυτό που κάνει η μητέρα σου δεν βοηθάει και πολύ. Πέραν αυτού θα δεις διάφορα περίεργα αλλα ψιλοασήμαντα σαν αυτό που περιγράφεις με τον λαιμό σου - είναι και ανάλογα τον οργανισμό. Η ζαλάδα είναι φυσιολογική, συνήθως ξεκινάει την πρώτη μέρα βέβαια. Πρόκειται για ένα είδος μαστούρας στην ουσία, ανεβαίνουν τα επίπεδα οξυγόνου στον εγκέφαλο και την ακούς λίγο. Πάντως μέσα στα καλά που θα δεις άμεσα θα είναι αλλαγή στο δέρμα σου, καλύτερο χρώμα (μαγουλάκι ροδαλό ας πούμε) στο πρόσωπό σου και μείωση των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια - εάν έχεις. Επίσης οι σφύξεις σου θα έχουν μειωθεί ήδη καμιά δεκαριά κατά πάσα πιθανότητα.
pournaras Δημοσ. 18 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2011 Τη γκλάβα; Τη ψάχνω ακόμα...δεν θέλω να το κόψω, μόνο να το μειώσω θέλω. Πιπακια νικορετ, μολις βγηκαν http://www.nicorette.ca/stop-smoking/products/inhaler.aspx
nicoc89 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2011 Πιπακια νικορετ, μολις βγηκαν http://www.nicorette.ca/stop-smoking/products/inhaler.aspx Μοιάζουν με μακρόστενα ταμπόν η κάνουν ταμπόν τα ματια μου ? :lol:
Physics_Rulez Δημοσ. 18 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2011 Πιπακια νικορετ, μολις βγηκαν http://www.nicorette...ts/inhaler.aspx Όταν πριν από χρόνια είχα δοκιμάσει τις τσίχλες τους, ήταν απαίσιες και δεν είχα δει κανένα αποτέλεσμα...
De@th L0rd Δημοσ. 18 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2011 H μέθοδος "Κρύα Γαλοπούλα" ή "Κρύα τουρκία" είναι η αποτελσματικότερη. Απλά μετά θα πρέπει να φροντίσεις να αλλάξεις κ παρέες.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 18 Μαρτίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 18 Μαρτίου 2011 Εικοσιτρία χρόνια καπνιστής: Τα πρώτα 10 χρόνια με διάφορα τσιγάρα (προτίμηση στα Marlboro 100's και στα Benson & Hedges με τα οποία άρχισα), τα επόμενα 10 χρόνια φανατικός φίλος του Camel άφιλτρου, τα τελευταία τρία χρόνια στιφτό (Craven μπλε). Στα μέσα Δεκεμβρίου 2006 ακολούθησα τη "θεραπεία Nicorette" με διαδερμικά έμπλαστρα. Έκτοτε δεν έχω ξανακαπνίσει ούτε ένα τσιγάρο.
pournaras Δημοσ. 18 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2011 Εικοσιτρία χρόνια καπνιστής: Τα πρώτα 10 χρόνια με διάφορα τσιγάρα (προτίμηση στα Marlboro 100's και στα Benson & Hedges με τα οποία άρχισα), τα επόμενα 10 χρόνια φανατικός φίλος του Camel άφιλτρου, τα τελευταία τρία χρόνια στιφτό (Craven μπλε). Στα μέσα Δεκεμβρίου 2006 ακολούθησα τη "θεραπεία Nicorette" με διαδερμικά έμπλαστρα. Έκτοτε δεν έχω ξανακαπνίσει ούτε ένα τσιγάρο. Μια απο τα ιδια, με τη διαφορα οτι επειδη το περιβαλλον παιζει τεραστιο ρολο, ξανακυλησα κανα δυο φορες, και χτυπησα (χωρις την προτεινομενη σειρα) το μεσαιο πακετο των εμπλαστρων για κανα μηνα και με εστρωνε.
fearwhatnow Δημοσ. 18 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2011 12 χρονια καπνιστης.Tα περισσοτερα με Gauloises κοκκινο, 2-3 πακετα την ημερα.3,5 χρονια τωρα που κοπηκε μαχαιρι διχως καποια βοηθεια απο τσιχλες,εμπλαστρα κτλ.Απλη αποφαση, απλη εκτελεση.
FilipposMD Δημοσ. 18 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2011 Οι περισσότεροι καπνιστές, πάντως, το κόβουν χωρίς βοήθεια. Αυτό αποδεικνύει ότι, για τον περισσότερο κόσμο, η σωματική εξάρτηση ξεπερνιέται σύντομα και η ψυχολογική -που όπως ειπώθηκε αφορά τις συνήθειες που έχεις αποκτήσει επί χρόνια, συνδέοντας πολλές δραστηριότητες με το τσιγάρο- δεν είναι και τόσο τραγική όσο εμφανίζεται. Βέβαια, αυτοί που το κόβουν με την πρώτη προσπάθεια είναι πολύ λίγοι, αλλά με επαναλαμβανόμενες προσπάθειες, όλα γίνονται. Τα βοηθήματα (τσίχλες, πίπες, αυτοκόλλητα, φάρμακα, ψυχολογική υποστήριξη) αυξάνουν τα ποσοστά διακοπής, αλλά όχι τόσο πολύ που να λες ότι με αυτά σίγουρα θα πετύχεις και χωρίς αυτά σίγουρα θα αποτύχεις. Καλή επιτυχία σε όλους. Δεν φαντάζεστε πόσο καλύτερη ποιότητα ζωής θα έχετε, και άμεσα αλλά κυρίως σε βάθος χρόνου, χωρίς το τσιγάρο.
3leven Δημοσ. 18 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2011 Εγω δεν μπορω να καταλαβω πως ειναι τοσο δυσκολο για μερικους να το κοψουν.. Δεν θελω να θειξω κανενα ουτε και να το παιξω καποιος.. Καπνιζω εδω και 3 χρονια περιπου (ναι εκανα μαλακια απο μικρος) αλλα ποτε δεν μου ελειψε το τσιγαρο.. Βλεπω φιλους μου που λενε "φερε ενα τσιγαρο γιατι δεν τη παλευω με τιποτα" και αλαλ τετοια.. Εγω παντως αν και κανω ενα πακετο την ημερα (η μισο καπνο) , εχουν περασει και 2 μερες οπου δεν το εχω βαλει στο στομα μου ειτε επειδη δεν ηθελα ειτε επειδη το ξεχνουσα (σοβαρα)..
fearwhatnow Δημοσ. 18 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2011 Εγω δεν μπορω να καταλαβω πως ειναι τοσο δυσκολο για μερικους να το κοψουν.. Δεν θελω να θειξω κανενα ουτε και να το παιξω καποιος.. Καπνιζω εδω και 3 χρονια περιπου (ναι εκανα μαλακια απο μικρος) αλλα ποτε δεν μου ελειψε το τσιγαρο.. Βλεπω φιλους μου που λενε "φερε ενα τσιγαρο γιατι δεν τη παλευω με τιποτα" και αλαλ τετοια.. Εγω παντως αν και κανω ενα πακετο την ημερα (η μισο καπνο) , εχουν περασει και 2 μερες οπου δεν το εχω βαλει στο στομα μου ειτε επειδη δεν ηθελα ειτε επειδη το ξεχνουσα (σοβαρα).. Mαλλον προκειται για διαφορετικη συμπεριφορα του καθε οργανισμου και το πως αυτος λειτουργει στον εθισμο της νικοτινης σε συνδυασμο με την προσωπικοτητα/πιστη/υπομονη/ψυχοσυνθεση του καθε ατομου.Τρεχα γυρευε δηλαδη.Για αυτο θεωρω καπως "περιεργη" την προωθηση αυτων των προιοντων (τσιχλες,πατς νικοτινης κλπ) διοτι κατα τη γνωμη μου επιστημονικα ειναι πιο περιπλοκο απ' ο,τι φαινεται.Παραδειγμα φωτεινο/σκοτεινο εγω ο ιδιος, με τρια πακετα στην καθισια, το γουσταρα το τσιγαρο,αλλα οταν το βαρεθηκα και ειπα να το κοψω ημουν σιγουρος οτι θα πετυχω την πληρη αποκοπη απο την πρωτη κιολας στιγμη οντας εγωιστης/πεισματαρης και αρνουμενος να αποδεχτω οτι ενα αντικειμενο μπορει να καθοριζει τη ζωη και τον τροπο σκεψης μου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.