Προς το περιεχόμενο

Πρώην καπνιστές υπάρχουν εδώ;

christiana78

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 188
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Θα σε πείραζε να γλύτωνες καμια γενιά;

Μεράκι τόχα να βρισκόταν άθρωπας να με πήγαινε παραπέρα αβρόχοις ποσίν.

Μάλλον δεν την ανθίζ€σαι,πάω αυλή...

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

Ας κάνω μια νεκρανάσταση για να μην ανοίγω καινούργιο θέμα.

Εγώ λοιπόν ξεκίνησα να καπνίζω στην τρυφερή ηλικία των 19 και τώρα είμαι 26. 7 χρόνια φούμαρα δηλαδή περίπου ένα πακέτο τη μέρα (15 τα πρώτα χρόνια, 20 στη μέση και τελευταία 25 οπότε ας πούμε ένα πακέτο τη μέρα).

Ύστερα από κάτι μπηχτές που μου πέταγε ένας θείος μου ότι πίνω πολλά Red Bull (πίνω 1-2 τη μέρα + 2 φραπέδες) και ότι θα με καταστρέψει επειδή έχει κόκα και ταυρίνη μέσα και ότι ανεβάζει πολύ την πίεση και ότι καπνίζω κιόλας και πίνω καφέδες οπότε το μόνο που μένει είναι να το ρίξω στα ουίσκια (αυτός είναι αγνός, πίνει μόνο νερό άντε καμιά fanta στις εθνικές εορτές) αποφάσισα σαν αντιδραστικός χαρακτήρας να κρατήσω τον καφέ αλλά να κόψω το τσιγάρο.

Οπότε από την Κυριακή το πρωί δεν έχω καπνίσει καθόλου. Cold turkey. Η απορία μου τώρα. Η πρώτη μέρα ήταν όντως σκατά αλλά παλευόταν. Την επόμενη που ξύπνησα περίμενα να αρχίσουν τρέμουλα και νεύρα κτλ αλλά αυτό γινόταν όλο και πιο εύκολο. Πλέον 4 μέρες μετά περνάω τη μέρα χωρίς τσιγάρο άνετα. Έχω βέβαια έντονα ψυχολογικά ορισμένες στιγμές όπως όταν περιμένω ή γενικά σε φάσεις που άναβα τσιγάρο 100% αισθάνομαι κάπως. Αλλά σίγουρα όχι τόσο έντονα ώστε να πάω να κάνω τσιγάρο (παρεμπιπτόντως το μισό πακέτο που μου έχει μείνει είναι μέσα στο σπίτι, δεν χρειάζεται καν να βγω να αγοράσω).

Υπάρχει περίπτωση μετά από 7 χρόνια κάπνισμα να μην ήμουν τόσο εθισμένος όσο νόμιζα; Μήπως απλά αργεί ο οργανισμός μου και στη βδομάδα πάνω θα αρχίσει το σύνδρομο στέρησης; Μήπως το ψυχολογικό θα είναι τελικά τόσο έντονο που σε κάνα τρίμηνο θα αρχίσω πάλι και η προσπάθεια να το κόψω θα είναι αποτυχία; Μήπως αν το κόβεις πριν τα 30 ο οργανισμός αγαντάρει καλύτερα; Μήπως ο εθισμός στο τσιγάρο είναι εθισμός του μισάωρου ίσα να σε αναγκάσει να ανάψεις το επόμενο και να σε πάει έτσι για χρόνια και όταν το πάρεις απόφαση να είναι πιο εύκολο απ' ότι νομίζουμε; Μήπως αυτό το κείμενο θα έβγαζε περισσότερο νόημα αν κάπνιζα ακόμα; :mrgreen:

Δημοσ.

Γιατί να μην είναι τόσο εύκολο για εσένα;Απλά το έκοψες.Ο πατέρας μου κάπνιζε 30 χρόνια 1 πακέτο τη μέρα και μια μέρα ξύπνησε , άρχισε να βήχει , είπε το κόβω και απλά το έκοψε... δεν τον γύρισε ποτέ πίσω δεν το ζήτησε με αγωνία ποτέ δεν το ξανανοστάλγησε ... ίσως υπάρχουν άνθρωποι που όταν λένε θα κάνω αυτό απλά το κάνουν και δεν κλαίγονται σαν μωρά με την απόφασή τους.Γιατί να μην είσαι κι εσύ ένας απο αυτούς; μην το παίρνεις δεδομένο δηλ οτι πρέπει να τρελαθείς χωρις τσιγάρο επειδή οι περισότεροι φρικάρουν...

Δημοσ.

mindtrapper, όχι δεν είναι εύκολο. Αν σκέφτεσαι ότι είναι εύκολο και δεν το πάρεις πραγματικά απόφαση να το παλέψεις, θα το ξαναρχίσεις.

Γι' αυτό πάρτο στα σοβαρά και αποφάσισε να το κόψεις. Σκέψου όλες τις στιγμές στις οποίες σου αρέσει να καπνίζεις και αποφάσισε πως θα τις ζεις από δω και πέρα χωρίς αυτό.

Δημοσ.

Η σωματικη εξαρτηση διαρκει 48-72 ωρες. Μετα ειναι μονο ψυχολογικο. Απο αμηχανια/βαρεμαρα/συνηθεια. Οπως θες πεστο.

Πολυς κοσμος το εχει κοψει μαχαιρι. Απλα θελει να μην υποκυπτεις ευκολα στις αδυναμιες σου, τουλαχιστον μεχρι να συνηθισεις.

Δημοσ.

Η σωματικη εξαρτηση διαρκει 48-72 ωρες. Μετα ειναι μονο ψυχολογικο. Απο αμηχανια/βαρεμαρα/συνηθεια. Οπως θες πεστο.

Πολυς κοσμος το εχει κοψει μαχαιρι. Απλα θελει να μην υποκυπτεις ευκολα στις αδυναμιες σου, τουλαχιστον μεχρι να συνηθισεις.

Μένει η σωματική εξάρτηση.Ξέρω γιατί κάτι νιώθεις σωματικά και είτε θέλεις να πίνεις νερό ή να τρώεις.Αλλά είναι και ψυχολογικό.Οι συνήθειες π.χ.με το ρόφημα.

Δημοσ.

Τα πάντα όλα μένουν. Δεν το κόβουμε, όχι δεν υπάρχουν ΠΡΩΗΝ καπνιστές εδώ.

Δημοσ.

Τα πάντα όλα μένουν. Δεν το κόβουμε, όχι δεν υπάρχουν ΠΡΩΗΝ καπνιστές εδώ.

Σπήκ φορ γιορσέλφ.

Όλα είναι μέσα στη γκλάβα,ψάχτο.

Δημοσ.

Τη γκλάβα; Τη ψάχνω ακόμα...δεν θέλω να το κόψω, μόνο να το μειώσω θέλω.

Δημοσ.

Τη γκλάβα; Τη ψάχνω ακόμα...δεν θέλω να το κόψω, μόνο να το μειώσω θέλω.

Κοροϊδεύεις τον εαυτό σου.

1,3 χρόνια καθαρός εδώ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...