slygeo87 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2010 Ε καλά τώρα, μακάρι να κάναμε όλοι 2 τσιγάρα.
ClouD Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2010 Ε καλά τώρα' date=' μακάρι να κάναμε όλοι [b']οι καπνιστές[/b] 2 τσιγάρα. fixed. Τόσα κάνουν πάνω κάτω οι παθητικοί καπνιστές σε μια καλή μέρα. Κόφτο, δε θα μείνεις τελείως χωρίς. :ρ
Garnele Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2010 Ε καλά τώρα, μακάρι να κάναμε όλοι 2 τσιγάρα. Εγώ κάνω δυο τσιγάρα. Τυχαίνει να μην κάνω και κανένα. Τυχαίνει να κάνω και 20. Αλλά δεν κοροϊδεύω τον εαυτό μου ότι δεν είμαι εθισμένη.
De@th L0rd Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2010 η garnele λέει αυτό που λέω κι εγώ διαφορετικά διατυπωμένο. Το "όποτε θέλω το κόβω" είναι η πιπίλα του καπνιστή.
Lucifer Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2010 Μη τσακώνεστε, δίκιο έχετε όλοι. Και οι καπνιστές όποτε θέλουν το κόβουν και είναι εθισμένοι στο να μη θέλουν να το κόψουν. ΤΑ-ΝΤΑ!
slygeo87 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2010 Αν η γκαρνέλε μπορεί να κάνει 2 τσιγάρα την ημέρα δεν είναι εθισμένη. Αν χρειάζεσαι νικοτίνη με το καφέ σου το πρωΐ, ΕΙΣΑΙ ΕΘΙΣΜΕΝΟΣ.
kostasSTi Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Λάθος φίλε slygeo87, εθισμός από τη νικοτίνη δεν υπάρχει πριν τα 20-25 χρόνια καπνίσμανος. Οι υποδοχείς νικοτίνης δεν εθίζονται τόσο εύκολα. Το πρόβλημα είναι οτι η νικοτίνη σου δημιουργεί την άισθηση του εθισμου, δημιουργώντας μια ενόχληση που φαίνεται μετά από 20-30 λεπτά. Για να σταματήσει η ενόχληση, πρέπει να καπνίσεις ένα ακόμα τσιγάρο και να περιμένεις την επόμενη ενόχληση από τη νέα δόση νικοτίνης. http://www.skeftomai.gr Εγώ έτσι το έκοψα... Πανεύκολα!!!
barbamar Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Λάθος φίλε slygeo87, εθισμός από τη νικοτίνη δεν υπάρχει πριν τα 20-25 χρόνια καπνίσμανος. Οι υποδοχείς νικοτίνης δεν εθίζονται τόσο εύκολα. Το πρόβλημα είναι οτι η νικοτίνη σου δημιουργεί την άισθηση του εθισμου, δημιουργώντας μια ενόχληση που φαίνεται μετά από 20-30 λεπτά. Για να σταματήσει η ενόχληση, πρέπει να καπνίσεις ένα ακόμα τσιγάρο και να περιμένεις την επόμενη ενόχληση από τη νέα δόση νικοτίνης. Λάθος.Απ' τη πρώτη μέρα εθίζεται κάποιος.Ρώτα κι αυτούς που προσπαθούν να το "κόψουν",όντες ενός χρόνου καπνιστές.Μόνο. Ο οργανισμός είναι σαν τις επιλογές ασύρματου δίκτυου.Έχω το ρουτεράκι δίπλα μου και το κομπιούτερ μου πάει και συνδέεται στου γείτονα απέναντι,γιατί αυτουνού είναι χωρίς συνθηματικό εισόδου.lol:mrgreen:
kostasSTi Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Γιατί να ρωτήσω κάποιον? Εγώ κάπνιζα 16 χρόνια και το έκοψα πριν ένα μήνα. Δεν είναι η πρώτη φορά, αλλά είναι η πιο εύκολη φορά. Και δεν έχω κανένα κόλημα πλέον.
barbamar Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Κάτσε,λες ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το κόβεις;Αλλά είναι η πιό εύκολη φορά;Μου θυμίζεις τον Γούντυ Άλλεν που έλεγε ότι "το ευκολώτερο πράγμα στο κόσμο είναι να κόψει κάποιος το τσιγάρο,να ,εγώ π.χ. το έκοψα πέντε φορες ως τώρα!".lol Πέρα απ' τη πλάκα,η ένστασή μου δεν είναι στο πόσο καιρό καπνίζει κάποιος και καταφέρνει να το σταματήσει,αλλά μετά από πόσο καιρό εθίζεται.Και λέω ότι με τη μία!
..MementoMori.. Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Υπαρχει εθισμος απο την νικοτινη και αν θυμαμαι καλα δεν θελει πολυ χρονο. Επισης ο εθισμος στην νικοτινη ξεπερνιεται μετα απο 10-15 μερες συμφωνα με μια ερευνα που ειχα διαβασει. Με αλλα λογια, οργανικα, ειναι σχετικα ευκολο να κοψεις το τσιγαρο. Το παλουκι ειναι η συνηθεια και ο συνυφασμος του τσιγαρου με απειρα πραγματα στην καθημερινοτητα του καθενος.
barbamar Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Το παλουκι ειναι η συνηθεια και ο συνυφασμος του τσιγαρου με απειρα πραγματα στην καθημερινοτητα του καθενος. Μόλις έδωσες τον ορισμό του εθισμού. Γενικά...
..MementoMori.. Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Σαφως. Δεν ειναι λιγες οι φορες που εχω 2 τσιγαρα στο τασακι να καθονται ενω στριβω το τριτο επειδη κανω κατι στον υπολογιστη. Η ενσταση μου ειναι στο οτι η νικοτινη κανει 20 χρονια να γινει εθιστικη. Ο φοβος μου επισης ειναι οτι αν κοψω το καπνισμα θα αρχισω να τρωω τα παντα (αυτα τα ασπρομαυρα) και θα προσθεσω πολλα περιττα κιλα στα ηδη υπαρχοντα. Μια καλη λυση ειναι να προσπαθησεις να αλλαξεις πολλα πραγματα στην καθημερινοτητα σου, αν εχεις την δυνατοτητα. Αποφευγεις ετσι τα "trigger points" και βοηθας τον εαυτο σου σε μια σοβαρη προσπαθεια να απαλλαγεις απο το τσιγαρο. Εγω θα την κανω την επομενη που θα απολυθω απο τον στρατο. Οσο θα ειμαι εκει μεσα, επειδη ξερω τον εαυτο μου, δεν υπαρχει περιπτωση να το κοψω.
ClouD Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2010 Πέρα απ' τη πλάκα,η ένστασή μου δεν είναι στο πόσο καιρό καπνίζει κάποιος και καταφέρνει να το σταματήσει,αλλά μετά από πόσο καιρό εθίζεται.Και λέω ότι [b']με τη μία![/b] Καλά, ό,τι και να λες, εγώ σίγουρα εθίστηκα με τη δεύτερη μη πω με την τρίτη. Η πρώτη ήταν βήχας και συγκίνηση δάκρυα και κάποια ντελίρια. Ή ..λες; Δεν είμαι και τόσο σίγουρος πλέον. Δηλαδή, τώρα που το σκέφτομαι, ωραία θα ήταν να συμφωνούσαμε πάνω στο τι είναι ο εθισμός. Αλλά δε ξέρω κατά πόσο χρειάζεται κάτι τέτοιο. Κάποιοι μπορεί να αρκούνται στα μανιφέστα τους. Κάποιοι άλλοι μπορεί να έχουν βρει καλύτερους τρόπους -π.χ. να την πέφτουν στους καπνιστές. Και κάποιοι μπορεί απλά να την έχουν ακούσει από κάποιο γιατρό. Και να το κόβουν. Όπως και να 'χει, υπάρχει κόσμος που το σταματά τελείως. Ο καθένας λίγο πολύ με τον τρόπο του. Προσωπικά έχω παρατηρήσει ότι μία μπάλα ζυγίζει περισσότερο από ένα τσιγάρο. Όταν χάνω τη μπάλα όμως..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.