Luxx Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Μονο εγω καπνιζω για τη πλακα μου και δε εχω εθιστει; Μπορει να μη κανω και κανενα τσιγαρο, μπορει να κανω και 1, μπορει και 10. Αναλογα με τα κεφια. Οταν ειμαι σπιτι δε καπνιζω σχεδον ποτε.
De@th L0rd Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Μονο εγω καπνιζω για τη πλακα μου και δε εχω εθιστει; Μπορει να μη κανω και κανενα τσιγαρο, μπορει να κανω και 1, μπορει και 10. Αναλογα με τα κεφια. Οταν ειμαι σπιτι δε καπνιζω σχεδον ποτε. Μάλλον δεν κατεβάζεις το καπνό κάτω, γι αυτό.
KaizerSoze Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Το κόλπο είναι να μην αλλάξεις τπτ απ' τις συνήθειές σου, Πλακα κανεις? Εγω μονο ετσι την παλευω. Εχω αλλαξει συνηθειες για να καλυψω το τσιγαρο. Πινω 4 καφεδες ή τσαγια= -4 τσιγαρα Γραφω πιο πολυ στα φορουμ= -2 τσιγαρα Παω πιο πολυ γυμναστηριο= -1 τσιγαρο Κοιμαμαι νωριτερα= -2 τσιγαρα Νατο το μισο πακετο που εκανα τη μερα
barbamar Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Πλακα κανεις?Εγω μονο ετσι την παλευω. Λάθος,δυστυχώς δεν έχω τη μεταδοτικότητα να στο σπάσω σε λιανώματα.Εχω αλλαξει συνηθειες για να καλυψω το τσιγαρο. Πινω 4 καφεδες ή τσαγια= -4 τσιγαραΤανίνη,πας για νευρο-κορδόνι.Γραφω πιο πολυ στα φορουμ= -2 τσιγαραΠαω πιο πολυ γυμναστηριο= -1 τσιγαρο Κοιμαμαι νωριτερα= -2 τσιγαρα Νατο το μισο πακετο που εκανα τη μερα M'αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι.
Luxx Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Μάλλον δεν κατεβάζεις το καπνό κάτω, γι αυτό.Το εννοεις αυτο; Το οτι υπαρχουν καποιοι ανθρωποι να μη εθιζονται τοσο ευκολα ή και καθολου, υπαρχει σαν επιλογη; Με το κάπνισμα ΠΟΤΕ δεν είσαι καθαρός. Δεν είναι όπως η ηρωίνη. Δε λέω παραπάνω για να μην εκτραπεί το θέμα.Πες, γιατι δε καταλαβαινω.
anthony_88 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 εγω κανω ενα πριν τη δουλεια, ενα μετα τη δουλεια και κανα 2 μετα τα γευματα της ημερας. Τα 4 θα τα περασω μονο αν βγω για καφε ή για ποτο ή παω γηπεδο. Κανω στριφτο, γενικα μπορει να περασει μερα που να μην κανω κανενα, αλλα πλεον αυτο γινεται πολυ σπανια. Ειδικα μετα το φαγητο το ζηταω. Μπουχτιζω και δεν το ευχαριστιεμαι, αν κανω τσιγαρα ασυστολα. Αν περασω δηλαδη τα 5-6, αρχιζει και με χαλαει ο καπνος και το σιχαινομαι. Επισης, στο σπιτι αποφευγω, και δεν καπνιζω σχεδον ποτε. Δεν θελω και δεν μπορω να το κοψω τελειως, τα 3 τα θελω μεσα στη μερα. Σημερα ας πουμε εχω κανει 3 μεχρι στιγμης και ειχα και ρεπο.
tax_opari91 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Πάντως κάπου διάβαζα ότι και το λίγο-casual κάπνισμα των 5 τσιγάρων την ημέρα είναι σημαντικά βλαβερό. Αν έχει κανείς καμιά έρευνα που να το επιβεβαιώνει/ διαψεύδει ας ποστάρει
konstantinos77 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2010 Eνδιαφερον thread ...Θα σας πω και εγω την δικη μου περιπτωση .Καπνιζα 10 χρονια .Την πρωτη φορα το εκοψα οταν επαθα σπαστικη βρογχιτιδα αλλα μετα απο 9 μηνες το ξαναρχισα.Οχι ομως για πολυ αφου καπνισα 5 μηνες και το ξανακοψα εως και σημερα που ειναι πανω απο 3 χρονια.Γνωμη μου ειναι η εξης.Εγω καπνιζα 1 πακετο χαλαρα την μερα ,αλλα οταν εκοψα το καπνισμα δεν εκοψα ουτε τον καφε ουτε το ποτακι.Ολα στο μυαλο ειναι παιδια .Απλα πρεπει να βρεις τον καταλληλο διακοπτη και το μυαλο καμια φορα ειναι λαβυρινθος .
liopyr Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2010 Αύριο λέω να ξεκινήσω σοβαρή προσπάθεια να το κόψω. Αν τα καταφέρω, θα ενημερώσω "είμαι ο λιοπύρ και έχω να καπνίσω τόσο" να μου ρίξετε παλαμάκια κλπ. Ναι, η σοβαρή προσπάθεια κράτησε 48 ώρες, εκ των οποίων τις 40 κοιμόμουν και τις άλλες 8 έτρωγα. Δε λειτουργώ υπό πίεση τελικά, fact.
Freakster Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2010 Ναι, η σοβαρή προσπάθεια κράτησε 48 ώρες, εκ των οποίων τις 40 κοιμόμουν και τις άλλες 8 έτρωγα.Δε λειτουργώ υπό πίεση τελικά, fact. Δε πειράζει m8 Μη σε παίρνει από κάτω, μπορείς αν το αποφασίσεις
De@th L0rd Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2010 Το εννοεις αυτο; Πες, γιατι δε καταλαβαινω. Πάντα θα βρίσκεσαι σε χώρους όπου υπάρχει παθητικό κάπνισμα, ενώ με τα ναρκωτικά δε θα βρίσκεσαι σε χώρο που βαράει ενέσεις ο άλλος και τρυπιέσαι κατα λάθος κι εσύ, ούτε σε μπάρ που μεθάει ο διπλανός σου με τα σφηνάκια κ μεθάς κι εσύ ενώ δε πίνεις. Όσον αφορά τον εθισμό και ότι κάποιοι εθίζονται ενώ άλλοι όχι, είναι θέμα χρόνου και καταστάσεων. Έαν έχεις κακή ψυχολογία, είσαι πιο επιρρεπής αλλιώς αν δε το έχεις ανάγκη, για ποιό λόγο να καπνίζεις; Δε προσφέρει απολύτως τίποτα εφόσον δεν είσαι εθισμένος, ίσα ίσα θα βρωμάς τσάμπα. Πχ ο κολλητός μου είναι της ίδιας κατηγορίας με σένα, ή μάλλον ήταν. Μέχρι που πήγε στρατό. Και ακόμα λέει πως μπορεί και χωρίς τσιγάρο. Όμως τώρα έχει έξτρα πακέτο στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου,και όταν βγάινουμε έξω, εκεί που άναβε ένα τσιγάρο τώρα ανάβει πέντε κ δε το καταλαβαίνει. Συμπέρασμα: Ο εθισμός έρχεται χωρίς να το καταλάβεις, και ΚΑΝΕΝΑΣ μα κάνενας δε παραδέχεται ότι έχει εθιστεί μέχρι να μείνει χωρίς τσιγάρα σε ανύποπτο χρόνο, και να τον πιάσει άγχος. Εκεί μάλλον καταλαβαίνει. Όποιος παίζει με τη φωτιά, καίγεται.
barbamar Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2010 No shit! tip:Πόσο "φελός" μπορείς να γίνεις;Γιατί ο καπνός ξέρει ζίου ζίτσου και θα σε τουμπάρει χρησιμοποιώντας το τσαμπουκά σου. Το κόλπο είναι να σε πάει και να σε φέρει η σχιζοφρένεια της σταλίας του καπνού,μην το πολεμάς,απλά σταμάτα να καπνίζεις. Εκείνο που έλεγα μην αλλάξετε συνήθειες,γιατί έχει δημιουργηθεί restore point στον οργανισμό σε σχέση με καταστάσεις τη συνδρομήι (δεν έσχω πολυτονικό...) καπνού.Όλη η επόμενη ζωή να είναι ακριβώς ίδια με πριν και κάάάάποια στιγμή (μπορεί και ποτέ...) θα κουπωθούν όλα με καινούργια χωρίς συνδρομή καπνού αυτή τη φορά. Τόσο μου κόβει,τόσα λέω,μη βαράτε.
Luxx Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2010 Ισως να ερθει ο εθισμος μετα απο χρονια. Αλλα ηδη εδω και 1 χρονο ειμαι μια χαρα. Εχθες βγηκα σε club, εκανα πανω απο 15 τσιγαρα. Σημερα δε εχω κανει κανενα. Γενικα οποτε ειμαι σπιτι δε καπνιζω. Βεβαια τωρα που το θυμηθηκα, δε θα με χαλουσε ενα.. απλα δε υπαρχει σοβαρος λογος.
Garnele Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2010 Δηλαδή εθισμένοι καπνιστές είναι μόνο αυτοί που καπνίζουν καθημερινά 2 πακέτα; Οι υπόλοιποι τι είναι "περιστασιακά εθισμένοι"; Γενικά ξεκολλάτε να προσπαθείτε να πείσετε τον εαυτό σας ότι δεν είστε εθισμένοι καπνιστές, όταν ψάχνεις σοβαρό λόγο για να κάνεις ένα τσιγάρο (είναι αυτό είναι πέθανε η μάνα είτε εσπρέσσο στρέττο) είσαι καπνιστής. Εθισμένος. Η ατάκα το κόβω ανά πάσα στιγμή απλά δεν υφίσταται. Γιατί συνήθως η απάντηση είναι "ε κόψτο" και εν τέλει καταλήγουμε στο "δεν το κόβω γιατί μ αρέσει". Σε όλους τους εθισμένους καπνιστές αρέσει, γι αυτό είναι και εθισμένοι. Τα κάνω δυο τσιγάρα και δεν έχω εθιστεί τα γράφουμε βερεσέ, ισχύουν δε μόνο όταν τα λέμε στην άκαπνη μανούλα μας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.