Προς το περιεχόμενο

Πρώην καπνιστές υπάρχουν εδώ;

christiana78

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρέπει κάποιος να είναι πραγματικά ΠΟΛΥ ΦΙΛΟΣ για να το κάνει αυτό. Πήγαινε στο θρεντ κατά του καπνίσματος να δείς πως σκέφτονται οι περισσότεροι καπνιστές και θα καταλάβεις τι εννοώ

οντοπικ

Άρχισα το τσιγάρο από την πενταήμερη.17 κ κάτι δηλαδή. Το σταμάτησα στα 24. Μαχαίρι. Έπειτα από αρκετές απόπειρες που δεν ξεπέρασαν τους δύο μήνες. Απλά τις προηγούμενες φορές ήμουν αρκετά ελαστικός στο θέμα της παρέας και στο θέμα του καπνίσματος στο χώρο μου(πατρικό -φοιτητικό, κυρίως όμως πατρικό). Την τελευταία φορά το είχα βάλει σαν στόχο όταν τελείωσει η εξεταστική το κόβω μαχαίρι. Το είχα γυρίσει στο στριφτό για κανα 2 χρόνια και για την εξεταστική κ μόνο είχα πάρει προς το τέλος ένα ολοκαίνουριο πακέτο τσιγάρα. Τελείωσα την εξεταστική και είχα κάνει μόνο 3 τσιγάρα από το πακέτο. Συνήθως τα πετούσα για να μη τα βλέπω, μαζί αναπτήρες κ τασάκια. Αυτή τη φορά το άφησα ακριβώς αριστερά στον υπολογιστή μαζί με τα σχετικά αξεσουάρ. Το πακέτο άδειασε μετά από ένα μήνα από τις τράκες. Ήμουν όμως φοβερά φασίστας στο θέμα της παρέας αφού τελείωσε το πακέτο κ κατα κάποιο τρόπο ήταν μετάβατικό στάδιο για τους υπόλοιπους ότι θα μπαίναν αυστηροί κανόνες στο σπίτι μου, που ακόμα ισχύουν.(Μπαλκόνι κ με κλειστό το παράθυρο ή κήπος). Κάποιοι τσαντίστηκαν κ κάποιοι το δέχθηκαν άνετα. Κάποιοι με γράψαν στα @@ τους και έφαγαν πόρτα. Καλύτερα χωρίς κάποιους "φίλους"¨παρά να θυσιάζω την υγεία μου. Γιατί έτσι θέλει να είσαι με οποιαδήποτε μορφή καπνίσματος. Σκληρός/η και αμείλικτός/η. Αν αφήσεις πάτημα στις παρέες σου, στάνταρ θα αγκομαχάς για αέρα. Πιστεύω αν η παρέα σου απαρτίζεται εξ' ολοκλήρου από καπνιστές, ή δε θα το κόψεις ή θα αλλάξεις παρέα. Η ζωή είναι σκληρή. Μιλάει η εμπειρία από αρκετά άτομα και χρόνια.:mrgreen:

οι αναπτήρες χρειάζουνται επίσης για τα τζάκια και για τη σχάρα

• Απαντ. 188
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
οι αναπτήρες χρειάζουνται επίσης για τα τζάκια και για τη σχάρα

Δεν είχα ούτε τζάκι, ούτε BBQ ως φοιτητής, δυστυχώς. Το μόνο που θύμιζε ο αναπτήρας ήταν το κωλοτσίγαρο.:P

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

δοκίμασε και το ηλεκτρονικό τσιγάρο, μάλιστα προτίμησε να έχει επίπεδα νικοτίνης, ώστε σταδιακά να συνηθίσεις σε χαμηλότερα επίπεδα ή καθόλου νικοτίνη. Είναι πλέον πιο φτηνά από τα παραδοσιακά και έχουν αποτέλεσμα. Εγώ τα χρησιμοποιώ αρκετούς μήνες και μετά από πολλές δοκιμές, για τους παραπάνω λόγους κατέληξα στην njoyhellas.....

και σκέψου θετικά! φυσικά και μπορείς!

Δημοσ.

εγώ το έκοψα hardcore μετά από 10 χρόνια περίπου καπνίσματος. Hardcore λόγω τακτικής:

ήταν καλοκαίρι και ξεκίνησα full νηστεία από τα πάντα, ζούσα με φρέσκα φρούτα και λαχανικά (ωμά) και χυμούς (στυμμένους από εμένα όχι αγορασμένους) για 2 εβδομάδες, καθόλου κρέας, γαλακτοκομικά, αλκοόλ, καφές, ζάχαρη, αλάτι, τίποτα. Από εξόδους έβγαινα μόνο για μπανάκι στη θάλασσα, περίπατους και άραγμα στο σπίτι. Όταν άρχισα να να ξαναβάζω πράγματα στη καθημερινή ζωή μου όπως κρέας, αλκοόλ, μαγειρευτά φαγητά και όχι ωμά, δεν έβαλα το τσιγάρο.

Πάνε 15 μήνες περίπου από τότε.

Δημοσ.

Στην δική μου περίπτωση, μετά από 17 χρόνια καπνίσματος, απλά βρήκα την αφορμή για να το κόψω.

Η γυναίκα μου το έκοψε περίπου 2 χρόνια πριν από εμένα, και όταν έμεινε έγκυος, της υποσχέθηκα ότι θα το κόψω το αργότερο μέχρι να γεννήσει.

Την μέρα που γέννησε κάπνισα και το τελευταίο μου τσιγάρο. Πάνε 4 χρόνια από τότε, και απλά ΔΕΝ το ξανασκέφτηκα ποτέ! Δεν με ενοχλεί αν καπνίζουν οι άλλοι (αρκεί να είναι μακριά από τα παιδάκια μου) και δεν πιέζω και κανένα από τους φίλους ή γνωστούς να το κόψουν. Θεωρώ ότι δεν είμαι κανένας γεροπερίεργος αντικαπνιστής δηλαδή, από αυτούς που με ενοχλούσαν σαν καπνιστή.

Απλά χρειάζεται να το πάρεις απόφαση. Τον πατέρα μου (μισός αιώνας καπνίσματος), την μάνα μου (περίπου 30 χρόνια), και 2-3 φίλους τους βοήθησε το βιβλίο "O εύκολος τρόπος να κόψετε το κάπνισμα" του Allen Carr.

Δημοσ.

Καλημέρα παιδια, θελω και γω να το κόψω!! :cry:

Συνοπτικά:

-Καπνίζω τα τελευταια 6 χρόνια

-Μπορω να το συνηθισω να μην το κανω στον καφε μου, αλλα μερικες φορες.. μετα το φαι ειναι δυστηχως μεγαλη απολαυση... εκει δε μπορω να κανω και πολλα..

-Ειχα διαφορες αλλαγες μαρκας.. Εκανα Camel,Salem,Gauloises,Davidoff,Assos,LM, και τωρα Cooper. πάντα ότι πιο βαρυ υπηρχε σε αυτα. Τον τελευταιο χρονο ειδικα κανω 25αρια.

-Ξεκινησα με κανονικο πακετο, μετα 10ράκια, μετα παλι κανονικο αλλα αυξηθηκαν αρκετα (αν ημουν πεσμενος ψυχολογικα εκανα αρκετα, και σε μια προσωρινη δουλεια που αγχωνομουν αρκετα εφτανα εως και τα 3,5 πακετα!!)

-Πλέον κανω 1-1,5 πακετο (25αρι) ομως με πιεζουν παρα πολλοι οι δικοι μου ανθρωποι να το κοψω, ειδικα η αρραβωνιαστικια μου και οι γονεις μου, και μετα απο 2-3 αποτυχημενες προσπαθειες της 1-1,5 βδομαδας θελω να ξαναπροσπαθησω..

Το θεμα μου ειναι πως φοβαμαι μην το ξαναξεκινησω καποια στιγμη.. ομως βλεπω πως μου τρωει την ζωη σιγα σιγα χωρις να μου προσφερει κατι ουσιαστικο +να μου αδειζει κ τη τσεπη.

Θα κατσω να διαβασω το pdf που προτειναν τα παιδια, απλα ηθελα να μοιραστω την εμπειρια μου μαζι σας!

Ευχαριστω!:-)

Δημοσ.

Κι εγω πρωην καπνιστη παιδια.

Καπνιζα περιπου 5-6 χρονια κι εχω σχεδον 3 χρονια που το εκοψα.

Αρχισα με Davidoff μαυρα, μετα απο ενα χρονο το γυρισα στα αγαπημενα πουυ μου ελειψαν πολυ στριφτα.

Craven και Old holborn κιτρινο.

Προσπαθησα στα 6 χρονια μια φορα να το κοψω δεν τα καταφερα,αγνωστο γιατι και μετα 3 μηνες το ξαναξεκινησα.

Η 2η φορα που το επιχειρησα ηταν επιτυχης.

Υ.Γ. χωρις, ηλεκτρονικα τσιγαρα,τσιχλες,αυτοκολλητα και συναφη.

Υ.Γ. να τονισω πως μου λειπει...

Δημοσ.
Καλημέρα παιδια, θελω και γω να το κόψω!! :cry:

Συνοπτικά:

-Καπνίζω τα τελευταια 6 χρόνια

-Μπορω να το συνηθισω να μην το κανω στον καφε μου, αλλα μερικες φορες.. μετα το φαι ειναι δυστηχως μεγαλη απολαυση... εκει δε μπορω να κανω και πολλα..

-Ειχα διαφορες αλλαγες μαρκας.. Εκανα Camel,Salem,Gauloises,Davidoff,Assos,LM, και τωρα Cooper. πάντα ότι πιο βαρυ υπηρχε σε αυτα. Τον τελευταιο χρονο ειδικα κανω 25αρια.

-Ξεκινησα με κανονικο πακετο, μετα 10ράκια, μετα παλι κανονικο αλλα αυξηθηκαν αρκετα (αν ημουν πεσμενος ψυχολογικα εκανα αρκετα, και σε μια προσωρινη δουλεια που αγχωνομουν αρκετα εφτανα εως και τα 3,5 πακετα!!)

-Πλέον κανω 1-1,5 πακετο (25αρι) ομως με πιεζουν παρα πολλοι οι δικοι μου ανθρωποι να το κοψω, ειδικα η αρραβωνιαστικια μου και οι γονεις μου, και μετα απο 2-3 αποτυχημενες προσπαθειες της 1-1,5 βδομαδας θελω να ξαναπροσπαθησω..

Το θεμα μου ειναι πως φοβαμαι μην το ξαναξεκινησω καποια στιγμη.. ομως βλεπω πως μου τρωει την ζωη σιγα σιγα χωρις να μου προσφερει κατι ουσιαστικο +να μου αδειζει κ τη τσεπη.

Θα κατσω να διαβασω το pdf που προτειναν τα παιδια, απλα ηθελα να μοιραστω την εμπειρια μου μαζι σας!

Ευχαριστω!:-)

Καλά κάνεις. Το να μοιράζεσαι βοηθάει πολύ κι ας λένε ότι θέλουν οι ξερόλες.

Δημοσ.
... το μοιρίζεις στους άλλους σαν δηλητίριο σαν καπνό από το τζάκι ένα πραμα...

Όπως το μυρίζω δηλαδή εγώ όλη μου τη ζωή ως μη κανπιστής...

Δημοσ.
Όπως το μυρίζω δηλαδή εγώ όλη μου τη ζωή ως μη κανπιστής...

Πίστεψέ με είναι ακόμα χειρότερο. Γιατί ενώ έχεις κάνει έναν αγώνα να απεξαρτηθείς, ο άλλος στο ταϊζει με το ζόρι, επειδή είναι "δικαίωμά¨ του. Αλλά τι να πείς εδώ είναι ελλάδα, σαν τις υπόλοιπες τριτοκοσμικές που έχουν κοκορομαχίες κ κτηνοβασίες, εδώ θα έχουμε τον εγώισμό κ το τσιγάρο :P.

Είπαμε μόνο εγώ έχω δικαιώματα, οι άλλοι να φύγουν απ δώ! Να πάνε αλλού.

---------- Προσθήκη στις 13:13 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:12 ----------

Κι εγω πρωην καπνιστη παιδια.

Καπνιζα περιπου 5-6 χρονια κι εχω σχεδον 3 χρονια που το εκοψα.

Αρχισα με Davidoff μαυρα, μετα απο ενα χρονο το γυρισα στα αγαπημενα πουυ μου ελειψαν πολυ στριφτα.

Craven και Old holborn κιτρινο.

Προσπαθησα στα 6 χρονια μια φορα να το κοψω δεν τα καταφερα,αγνωστο γιατι και μετα 3 μηνες το ξαναξεκινησα.

Η 2η φορα που το επιχειρησα ηταν επιτυχης.

Υ.Γ. χωρις, ηλεκτρονικα τσιγαρα,τσιχλες,αυτοκολλητα και συναφη.

Υ.Γ. να τονισω πως μου λειπει...

Ερώτηση: Σου λείπει ο καπνός, ή η συνήθεια της κίνησης και του ρουφήγματος καθώς και οι στιγμές που έχουν συνδιαστεί με αυτό; ;)

Δημοσ.

Ω, μη πάει εκεί και αυτό το thread ρέι.

Λοιπόν, πριν 2 εβδομάδες έκανα μια πειραματική κίνηση να μη καπνίσω, όχι για να το κόψω, απλά για να δω πόσο δύσκολο θα μου κάτσει.

Καπνίζω κοντά μια 15ετία, ποτέ δεν έκανα είχα μπει στον κόπο καν να διανοηθώ να το κόψω.

Κράτησα 3 μέρες.

Δε κάπνισα ούτε πίνοντας καφέ, ούτε πίνοντας ούζα με 10 καπνιστές δίπλα μου, ούτε μετα το φαΐ προφανώς κλπ.

Ναι, οκ, δε μου φάνηκε και Γολγοθάς ξέρωγω, απλά ένα βράδυ μόνος μου κάπνισα, έτσι απλά.

Και κακά τα ψέμματα, μου φάνηκε υπέροχο ε.

Αύριο λέω να ξεκινήσω σοβαρή προσπάθεια να το κόψω.

Αν τα καταφέρω, θα ενημερώσω "είμαι ο λιοπύρ και έχω να καπνίσω τόσο" να μου ρίξετε παλαμάκια κλπ.

Δημοσ.

Όχι, νταξ, δεν έχω φτάσει ακόμα στην φάση "δεν έχω λεφτά για τσιγάρα".

(αν και δεν αργεί αυτή η φάση έτσι όπως πάει το πράμα) :P

Θέλω να το κόψω επειδή έχω 90 σφυγμούς το λεπτό σε ηρεμία, επειδή η καρδιά μου φτερουγίζει κάθε τρεις και λίγο, επειδή έχω φλέματα 3 μήνες σερί και δε φεύγουν, επειδή είμαι υποχόνδριος, ε αυτά.

Δημοσ.
Ω, μη πάει εκεί και αυτό το thread ρέι.

Λοιπόν, πριν 2 εβδομάδες έκανα μια πειραματική κίνηση να μη καπνίσω, όχι για να το κόψω, απλά για να δω πόσο δύσκολο θα μου κάτσει.

Καπνίζω κοντά μια 15ετία, ποτέ δεν έκανα είχα μπει στον κόπο καν να διανοηθώ να το κόψω.

Κράτησα 3 μέρες.

Δε κάπνισα ούτε πίνοντας καφέ, ούτε πίνοντας ούζα με 10 καπνιστές δίπλα μου, ούτε μετα το φαΐ προφανώς κλπ.

Ναι, οκ, δε μου φάνηκε και Γολγοθάς ξέρωγω, απλά ένα βράδυ μόνος μου κάπνισα, έτσι απλά.

Και κακά τα ψέμματα, μου φάνηκε υπέροχο ε.

Αύριο λέω να ξεκινήσω σοβαρή προσπάθεια να το κόψω.

Αν τα καταφέρω, θα ενημερώσω "είμαι ο λιοπύρ και έχω να καπνίσω τόσο" να μου ρίξετε παλαμάκια κλπ.

3 μέρες είναι λίγες, γι αυτό σου φάνηκε υπέροχο. Αν το κόψεις κάνα 3μηνο και μετά πάρεις μια τζούρα, θα σιχαθείς την ζωή σου. Θα θέλει προσπάθεια μετά για να το ξανασυνηθήσεις.

Δημοσ.

Νομίζω αν περάσω την διαβολοβδομάδα δε θα κάνω την μαλακία να ξανακαπνίσω.

(νομίζω είπα; ναι είπα) ;p

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...