Προς το περιεχόμενο

Πρώην καπνιστές υπάρχουν εδώ;

christiana78

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Βασικά η 3 πρώτες μέρες είναι βάσανο μετά απλά κάποιες στιγμές μέσα στην μέρα το ζητάς στο τέλος της 3 εβδομάδας το μοιρίζεις στους άλλους σαν δηλητίριο σαν καπνό από το τζάκι ένα πραμα.

Αλήθεια λες τώρα;Μόνο 3 εβδομάδες για φτάσεις στο στάδιο σιχασιάς; :confused::-) Με έφτιαξες τώρα!!

• Απαντ. 188
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Αυτό που με αγχώνει δεν είναι το σωματικό.Αντε θα πλακωθω στο ξύλο με όποιον μου μιλάει για 15 μέρες :mrgreen: αυτό που με τρομάζει πραγματικά είναι οτι το έχω συνδυάσει με τα πιο καλά μέρη-στιγμές της ζωής μου. Το διάλειμα στη δουλειά, το βράδυ με ποτάκι και διασκέδαση, τον χαλαρωτικό καφέ μόλις γυρνάω σπίτι...

φαντάσου ότι μετά από 3-5 μέρες όπου έχει αποβληθεί η νικοτίνη από το σώμα σου θα είσαι μονίμως σε κατάσταση "χαλαρότητας"

απλά κοίτα τι γίνεται όταν καπνίζεις:

-χωρίς τσιγάρο είσαι σε "πίεση"

-με τσιγάρο είσαι χωρίς "πίεση"

στο πίεση βάλε ότι γουστάρεις (από αρνητικά συμπτώματα).

Απλά όταν δεν καπνίζεις, δηλαδή ένας μη-καπνιστής δεν θα έχει ποτέ τα "ωφελεί" του καπνιστή όπου όποτε θέλει μπορεί να έχει μια στιγμή "χαλάρωσης", μπορεί ο μη-καπνιστής να είναι πάντα "χαλαρός" αλλά δεν το ξέρει...

Δημοσ.
Τα nicorette, επιμένω στα τσιρότα αντί των τσιχλών, θα σε βοηθήσουν ακριβώς σε αυτό το κομμάτι. Η θεραπεία χωρίζεται σε τρία βήματα καθένα από τα οποία παρέχει λιγότερη νικοτίνη. Αν, ενώ έχεις το τσιρότο, καπνίσεις η ζαλάδα και η ναυτία θα σε πείσουν πως

ήταν κακή ιδέα να το ανάψεις.

Το πρώτο που σκέφτηκα ήταν αυτό να σου πω την αλήθεια, απλά διαβάζοντας διάφορα είδα οτι πραγματικά επιτυχημένα το έκοψαν μόνο άτομα με την μέθοδο μαχαίρι... Τί να πω δεν ξέρω..

Δημοσ.
Αλήθεια λες τώρα;Μόνο 3 εβδομάδες για φτάσεις στο στάδιο σιχασιάς; :confused::-) Με έφτιαξες τώρα!!

Ερρ. Αυτό είναι υποκημενικό και αλλάζει από χαρακτήρα σε χαρακτήρα.

ΠΧ. Προσωπικά στην 3 εβδομάδα όταν μοιρίσω τσιγάρο να καίγεται είναι σαν μοιρίζω καπνό από τζάκι αλλά αν μοιρίσω καπνό από "δεύτερο χέρι" μου ξυπνάει αισθήματα αναπόλησης τύπου παλιές καλλές εποχές κλπ.

Θα πρέπει να βρεις τα δικά σου όρια, κάποιοι υποστηρίζουν οτι μετα την 3η εβδομάδα μόνο αν παίσεις στην παγίδα του "ας κάνω ένα έτσι να θυμηθώ τα παλιά" μπορεί να σε οδηγίσει στο να το ξανά αρχίσεις και πρέπει να σου πω ότι αυτή η παγίδα είναι και η πιο πονηρη οπότε ....

Δημοσ.

Το θέμα είναι ;ότι αν και είναι εφικτό να κόψεις το κάπνισμα cold turkey,μετά θα σου έρχεται να τρως.Απλά πρέπει να το αποφασίσεις,να βάλεις λίγη θέληση και να αγοράσεις Nicoderm(τσιρότα).

Δημοσ.

Σε 2 ημέρες φτάνω αισίως τους 13 μήνες αποχής \0/

Δυο πράγματα που με βοήθησαν απίστευτα :

1) Το γουρουνάκι - κουμπαράς. Αστείο? Κι όμως!!! Βάζε κάθε ημέρα την δαπάνη για τα τσιγάρα σε έναν κουμπαρά!! Μετά από έναν - δυο μήνες σπάστον και surprise surprise θα πάθεις ένα τρομερό σοκ. (αυτό αν είσαι χαμηλά/normal αμειβόμενη, αν το φυσάς δεν πιάνει lol)

2) Απέφυγε οτιδήποτε είναι συνυφασμένο με τον καπνό. ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Ακόμα και τους κολλητούς. Με τους δικούς μου βρισκόμουν στα πεταχτά και κατόπιν διαπραγματεύσεων ότι κανένας δεν θα ανάψει τσιγάρο. Το ίδιο και με την οικογένεια. Πεταγόμουν μια Κυριακή για ένα φαγητό και τους απαγόρευα ακόμα και το κάπνισμα στην αυλή. Εν ολίγοις προσπάθησα να διαγράψω την ύπαρξη του (τα κατάφερα ακόμα και αν εργαζόμουν......σε περίπτερο lolol)

Πλέον θεωρώ τον εαυτό μου απαλλαγμένο από το τσιγάρο έχοντας ωστόσο μετατραπεί σε mini-nazi στο θέμα αυτό. Σε βλέπω με τσιγάρο? Αν δεν το σβήσει ετοιμάσου για κωλονοσκόπηση :devil:. Το σιχαίνομαι σε απίστευτο βαθμό και από φουγάρο έχω μετατραπεί στον μεγαλύτερο αντικαπνιστή που ξέρω (κάποιοι μου λένε ότι προέρχεται από την ζήλια επειδή οι άλλοι εξακολουθούν να καπνίζουν :-D, δεν με ενδιαφέρει ο λόγος point is ότι απέχω και είμαι πολύ ευχαριστημένος από αυτήν μου την επιλογή)

Στο θέμα των κιλών τώρα, ξεκίνησα 75 kg την προσπάθεια και όχι απλά δεν έφτασα τα 100 αλλά έχασα και 13kg :P (λογικά αφού έκοψα και το φαγητό μιας και μετά από κάθε μασαμπούκα ήθελα και ένα τσιγαράκι).

Δημοσ.

Ναι αυτό με τον κουμπαρά θα το κάνω οπωσδήποτε Αν βάλω 1 πακέτο ο καθένας(σκοπεύει να το κόψει και ο άντρας μου, μας βλέπω να πετάμε αστεράκια νίτζα ο ένας στον άλλον με το καλημέρα :X ) μας κάνει 7,60 την ημέρα , σε ένα χρόνο σχεδόν 2.800,00 ταξιδάκι έτοιμο :-D

Αλλά μή μου λες να κόψω και τις παρέες δεν θα το αντέξω θ' αυτοκτονήσω...:cry:

Τα κιλά είναι ήδη κάτι που σκέφτομαι οτι θα με βοηθήσει ο διάδρομος κάθε μέρα γιατί είμαι σε δουλειά γραφείου και όσο να 'ναι αν περπατάω κάθε μέρα μια ώρα κάτι θα χάσω..

Αλήθεια πότε σου ήρθε σε εσένα το αίσθημα της σιχασιάς;

Δημοσ.

Δεν σου είπα να κόψεις παρέες, σου είπα απλά να τους κάνεις να σεβαστούν την επιθυμία σου να απαλλαγείς από την μαλακία που λέγεται κάπνισμα. Στην αρχή ήταν δύσκολο, ξενέρωναν ώρες ώρες γιατί όποτε έβγαζαν πακέτο ετοιμαζόμουν για καυγά αλλά πλέον είμαστε ok. Οι περισσότεροι το έχουν περιορίσει αισθητά και ευελπιστώ πως σύντομα θα το παρατήσουν και αυτοί.

Η σιχαμάρα μου ήρθε αρκετά γρήγορα. Δεν ξέρω αν όντως σιχαινόμουν τόσο το τσιγάρο ή αν ασυνείδητα επέβαλα κάτι τέτοιο στον εαυτό μου προκειμένου να μην ξανακυλήσω. Το μόνο σίγουρο είναι πως τώρα, 13 μήνες μετά δεν θέλω να γνωρίζω την ύπαρξη του. Είναι το προσωπικό μου.......casus belli :lol:. Kαπνίζεις? a)/shoo και αν εμμένεις b)/kill :-D

Διάδρομο κάνω χρόνια και εξαιτίας της καθιστικής ζωής αλλά και του "κατεστραμμένου" ισχίου μου :P Ως καπνιστής κανένα τριαντάλεπτο έβγαζα με τα χίλια ζόρια. Πλέον σταματάω όταν......βαρεθώ ή όταν τελειώσει η μπαταρία του ipod.

Δημοσ.

Εκλεισα 14 μηνες κ 5 μερες καθαρος, μετα απο 29 χρονια τσιγαρο!!!!!!!!!!!!!

Το ειχα γυρισει στο στριφτο. 1,5 χρονο, κ αυτο με βοηθησε εν μερει ομως!

Στην αρχη σκεφτηκα, οχι τσιρωτα κ αλλα χαζα, αλλα το ηλεκτρονικο τσιγαρο! αυτο κανει, περι τα 100 ευρω,κ αφου το σκεφτομουν 1 εβδομαδα, γιατι τα λεφτα δεν ειναι λιγα, εκανα το εξης που ειπε κ ενας φιλος πιο πριν ..

Αναβα ενα τσιγαρο τραβουσα μια τζουρα κ το αφηνα!

Καφε επινα κανονικα, μονο που τον εκανα λιγο νεροζουμι να σκεφτομαι τι μαμμακια πινω, κ να μην τον θελω...

το τσιγαρο εαν αναβει καθε τρεις κ λιγο,κ σβηνει σχεδον αμεσα, βρωμαει κ το συχαινεσαι...

ετσι τα καταφερα σε 3 μερες μονο!

οοο τι θαυμα, πραγματικα, ενω ημουνα αρρωστος πολυ με το τσιγαρο,κ δεν ηθελα με τιποτα να το κοψω, κ το ξεκινησα για να δω αν μπορω κ τι μπορω να κανω κ κατα ποσο μπορω να επιβληθω στον εαυτο μου:mrgreen:!

Δημοσ.

Μπράβο σας ρε παιδια!!!!Μου δίνετε θάρρος.Μακάρι να 'χω την δύναμή σας :-)

Κι εγώ το ξεκίνησα πο πολύ μικρή και ήδη καπνίζω 17 χρονια.. πάντα έλεγα ότι μόλις γίνω 30 θα το κόψω αλλά είμαι ήδη 32 και δεν το έχω προσπαθήσει.Μέχρι που είδα κάτι φωτογραφίες απο ένα ταξίδι και σκέφτηκα αυτόματα μπα τώρα δεν θα μπορώ να ξαναπάω μες στο καταχείμωνο , πού να βγαίνω στα χιόνια για τσιγάρο.. και ένιωσα τόσο λαλάκας , να στερώ απο τον εαυτό μου εμπειρίες για το τσιγάρο...

Απλά το δύσκολο είναι να αποσυνδέσω όλα τα ευχάριστα απο το τσιγάρο γιατί τα έχω μέσα μου ένα και το αυτό..

Δημοσ.
Δεν σου είπα να κόψεις παρέες, σου είπα απλά να τους κάνεις να σεβαστούν την επιθυμία σου να απαλλαγείς από την μαλακία που λέγεται κάπνισμα. Στην αρχή ήταν δύσκολο, ξενέρωναν ώρες ώρες γιατί όποτε έβγαζαν πακέτο ετοιμαζόμουν για καυγά αλλά πλέον είμαστε ok. Οι περισσότεροι το έχουν περιορίσει αισθητά και ευελπιστώ πως σύντομα θα το παρατήσουν και αυτοί.

Η σιχαμάρα μου ήρθε αρκετά γρήγορα. Δεν ξέρω αν όντως σιχαινόμουν τόσο το τσιγάρο ή αν ασυνείδητα επέβαλα κάτι τέτοιο στον εαυτό μου προκειμένου να μην ξανακυλήσω. Το μόνο σίγουρο είναι πως τώρα, 13 μήνες μετά δεν θέλω να γνωρίζω την ύπαρξη του. Είναι το προσωπικό μου.......casus belli :lol:. Kαπνίζεις? a)/shoo και αν εμμένεις b)/kill :-D

Διάδρομο κάνω χρόνια και εξαιτίας της καθιστικής ζωής αλλά και του "κατεστραμμένου" ισχίου μου :P Ως καπνιστής κανένα τριαντάλεπτο έβγαζα με τα χίλια ζόρια. Πλέον σταματάω όταν......βαρεθώ ή όταν τελειώσει η μπαταρία του ipod.

Πρέπει κάποιος να είναι πραγματικά ΠΟΛΥ ΦΙΛΟΣ για να το κάνει αυτό. Πήγαινε στο θρεντ κατά του καπνίσματος να δείς πως σκέφτονται οι περισσότεροι καπνιστές και θα καταλάβεις τι εννοώ

οντοπικ

Άρχισα το τσιγάρο από την πενταήμερη.17 κ κάτι δηλαδή. Το σταμάτησα στα 24. Μαχαίρι. Έπειτα από αρκετές απόπειρες που δεν ξεπέρασαν τους δύο μήνες. Απλά τις προηγούμενες φορές ήμουν αρκετά ελαστικός στο θέμα της παρέας και στο θέμα του καπνίσματος στο χώρο μου(πατρικό -φοιτητικό, κυρίως όμως πατρικό). Την τελευταία φορά το είχα βάλει σαν στόχο όταν τελείωσει η εξεταστική το κόβω μαχαίρι. Το είχα γυρίσει στο στριφτό για κανα 2 χρόνια και για την εξεταστική κ μόνο είχα πάρει προς το τέλος ένα ολοκαίνουριο πακέτο τσιγάρα. Τελείωσα την εξεταστική και είχα κάνει μόνο 3 τσιγάρα από το πακέτο. Συνήθως τα πετούσα για να μη τα βλέπω, μαζί αναπτήρες κ τασάκια. Αυτή τη φορά το άφησα ακριβώς αριστερά στον υπολογιστή μαζί με τα σχετικά αξεσουάρ. Το πακέτο άδειασε μετά από ένα μήνα από τις τράκες. Ήμουν όμως φοβερά φασίστας στο θέμα της παρέας αφού τελείωσε το πακέτο κ κατα κάποιο τρόπο ήταν μετάβατικό στάδιο για τους υπόλοιπους ότι θα μπαίναν αυστηροί κανόνες στο σπίτι μου, που ακόμα ισχύουν.(Μπαλκόνι κ με κλειστό το παράθυρο ή κήπος). Κάποιοι τσαντίστηκαν κ κάποιοι το δέχθηκαν άνετα. Κάποιοι με γράψαν στα @@ τους και έφαγαν πόρτα. Καλύτερα χωρίς κάποιους "φίλους"¨παρά να θυσιάζω την υγεία μου. Γιατί έτσι θέλει να είσαι με οποιαδήποτε μορφή καπνίσματος. Σκληρός/η και αμείλικτός/η. Αν αφήσεις πάτημα στις παρέες σου, στάνταρ θα αγκομαχάς για αέρα. Πιστεύω αν η παρέα σου απαρτίζεται εξ' ολοκλήρου από καπνιστές, ή δε θα το κόψεις ή θα αλλάξεις παρέα. Η ζωή είναι σκληρή. Μιλάει η εμπειρία από αρκετά άτομα και χρόνια.:mrgreen:

Δημοσ.
Σου προτείνω να διαβάσεις το παρακάτω. Αν θεωρηθεί διαφήμιση ας διαγραφεί.

http://skeftomai.gr/kapnisma/download.html

Το συγκεκριμένο pdf προτάθηκε και παραπίσω από τον IMAndreas.

Είναι 107 σελίδες, έκατσα και τις διάβασα και παραδόξως δεν απογοητεύτηκα όπως συμβαίνει συνήθως με τα αντικαπνιστικού χαρακτήρα κείμενα που έτυχε να διαβάσω.

Δίνει μία ενδιαφέρουσα σκοπιά που δε ξέρω κατά πόσο ισχύει μιας και επικαλείται διάφορα ως δεδομένα χωρίς συχνά να αναφέρει πηγή, αλλά όσοι καπνίζουν θα διαπιστώσουν σίγουρα πως έχει μία βάση.

Δεν μου άρεσε η διαφημιστική προτροπή στο τέλος, η οποία όμως αξίζει να πούμε πως δεν ήταν τελείως ...ξεδιάντροπη.

Θεωρώ πως για ορισμένα τόσο σημαντικά ζητήματα, αν ο συγγραφέας σέβεται όσα έχει γράψει και τον ενδιαφέρει η μαζική διανομή τους δε πρέπει να τα εκμεταλλευτεί εμπορικά, άσχετα αν το συγκεκριμένο το διανέμει δωρεάν ως αυτόνομο.

Αυτό το θεωρώ εγώ βέβαια που είμαι και λίγο βλαμμένος.

:P

Δημοσ.

Μπα ντάξει είναι πολύ αξιότιμο από συγκεκριμένα beggarware. Εμένα πάντως με βοήθησε αρκετά στο θεματάκι με την ψευδαίσθηση του άγχους..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...