FilipposMD Δημοσ. 18 Απριλίου 2011 Δημοσ. 18 Απριλίου 2011 andel, να ξέρεις πάντως ότι πολλοί έχουν μικρές υποτροπές πριν το κόψουν δια παντός. Δεν χάθηκε ο κόσμος. Απλά απόφυγε τον πειρασμό για λίγο διάστημα, όπως λες, και, αφού θέλεις πραγματικά να μην καπνίζεις, νομίζω ότι θα ξαναβρείς τη δύναμη να λες όχι. Σημασία έχει να καταλαβαίνεις ότι τα λίγα τσιγάρα που έκανες ήταν λάθος και ότι μπορεί να σε οδηγήσουν στο πακέτο. Αφού το έχεις συνειδητοποιήσει, νομίζω ότι μπορείς άνετα να το ξεπεράσεις ως μια μικρή παρένθεση. Καλή συνέχεια.
Andreas2 Δημοσ. 18 Απριλίου 2011 Δημοσ. 18 Απριλίου 2011 Εμένα με βοήθησε μια παγωμένη γαλοπούλα.Ας είναι καλά.
Par1s* Δημοσ. 18 Απριλίου 2011 Δημοσ. 18 Απριλίου 2011 Θέλω πραγματικά να το κόψω, αλλά πιστεύω θα δυσκολευτώ πολύ. Καπνίζω συστηματικά εδώ και 6 χρόνια, 4 χρόνια πακέτο (1 την ημέρα) και τα αλλά 2 στριφτά (ένα πακέτο καπνό ανά 3 ημέρες). Περίπου στα 2 χρόνια καπνιστής το είχα σταματήσει για έναν μήνα, και άλλη μία φορά αργότερα για κανένα εικοσαήμερο. Διαβάζοντας προηγούμενα ποστ σκέφτηκα για το ηλεκτρονικό τσιγάρο, χωρίς νικοτίνη, τουλάχιστον να μην κάνω κακό στην υγεία μου και ίσως καταφέρω να το κόψω με αυτόν τον τρόπο. Έχει άποψη κανείς που να το έχει χρησιμοποιήσει; Το γουρουνάκι-κουμπαράς μου άρεσε, είναι σαν να ανταμείβεσαι κάποια στιγμή που θα το σπάσεις! ΥΓ. Διάβασα όλο το thread και κατά την διάρκεια κάπνισα 2 τσιγάρα, υπάρχει σωτηρία;!
marios32 Δημοσ. 19 Απριλίου 2011 Δημοσ. 19 Απριλίου 2011 Καλησπέρα... βρήκα αυτό το φόρουμ και στην απόγνωσή μου είπα να γράψω, αν και το Insomnia δεν αφορά κυρίως το κάπνισμα... Εγώ παιδιά κάπνιζα γύρω στα 12-13 χρόνια, και το έκοψα πριν από 1.5 περίπου χρόνο, μαχαίρι! Δεν είχα καπνίσει ούτε ένα, αισθανόμουν όλη αυτή την αηδία και τη σιχασιά όταν έβλεπα τους άλλους να καπνίζουν, δεν σκεφτόμουν ότι θα το ξαναβάλω στο στόμα μου και γενικότερα ήμουν πολύ χαρούμενη με τον εαυτό μου που τα κατάφερα! Τα κιλάκια μου τα πήρα βέβαια, τώρα είμαι σε φάση δίαιτας (σε διαιτολόγο) αλλά σκεφτόμουν ότι αξίζει τον κόπο..καλύτερα αποχή από το κωλοτσίγαρο κι ας είχα 5-6 κιλά παραπάνω! Και τις τελευταίες 3-4 εβδομάδες... άρχισα σιγά-σιγά να κάνω ένα με την παρέα.... ένα με το ποτό.... και τώρα είμαι στα πρόθυρα νευρικής κρίσης γιατί δεν θέλω με τίποτα να το ξαναρχίσω! Φυσικά το ένα γίνεται 6-7 κάποιες φορές (όταν ας πούμε βγαίνουμε) και ποτέ δεν είναι από δικό μου πακέτο. SOS! SOS!!!! Τι να κάνω? Το έχει αντιμετωπίσει κανείς άλλος αυτό? Να ξεκόψεις από τις παρέες σου! ΣΤΟ ΛΕΩ ΕΤΣΙ ΠΟΛΥ ΣΤΕΓΝΑ
De@th L0rd Δημοσ. 19 Απριλίου 2011 Δημοσ. 19 Απριλίου 2011 Να ξεκόψεις από τις παρέες σου! ΣΤΟ ΛΕΩ ΕΤΣΙ ΠΟΛΥ ΣΤΕΓΝΑ Δυστυχώς αυτό ισχύει... Αν κάνεις παρέα με καπνιστές, πέρα από το γεγονός ότι θα σε πρήζουν με την κάπνα κι έπειτα με την γκρίνια επειδή δε τους ανέχεσαι, σύντομα θα το ξαναρχίσεις. Χιλιοδοκιμασμένο. Επομένως, διαλέγεις κακές παρέες ή υγεία. Πολύ πιεστική κατάσταση την έχω περάσει κι εγώ και φίλοι μου που σταμάτησαν το κάπνισμα. Αν τυχόν δε μπορείς να βρεις παρέα μη καπνιζόντων και αισθάνεσαι μοναξιά, επέλεξε μια άλλη χώρα που οι καπνιστές είναι το μισητό είδος και όχι η νόρμα.
fireflies Δημοσ. 19 Απριλίου 2011 Δημοσ. 19 Απριλίου 2011 διαλέγεις κακές παρέες ή υγεία. 'Η καλές παρέες + τσιγάρο.
andel Δημοσ. 19 Απριλίου 2011 Δημοσ. 19 Απριλίου 2011 Ηρεμία βρε παιδιά.... δεν είναι η λύση να μπούμε σε έναν κλωβό προκειμένου να μην καπνίσουμε! Ίσως το πρώτο διάστημα (3-4 μέρες) που τα "τσιμπήματα" είναι περισσότερα. Και ίσως αν έχουμε φίλους που αντί να επιβραβεύουν την προσπάθειά μας, όταν μας βλέπουν σε κέφι λένε: "Έλα, πάρε ένα τσιγαράκι τώρα, να το ευχαριστηθείς περισσότερο". Εγώ ευτυχώς δεν έχω τέτοιους φίλους κι αν είχα θα τους την έλεγα προκειμένου να την κόψουν αυτή την παραίνεση! Το θέμα είναι καθαρά δικό μας... και δεν είναι καλό να μεταθέτουμε τις ευθύνες σε: παρέα - κακιά στιγμή - καλή στιγμή - ποτό - ανέκδοτα - καφέ κτλ κτλ για κάθε δική μας αδυναμία! Σίγουρα, αν εξαφανιστούν τα τσιγάρα από τον πλανήτη, τότε θα το κόψουν όλοι! Αλλά επειδή αυτό είναι ουτοπικό, ας μην εναποθέτουμε εκεί τις ελπίδες μας! Όχι τίποτα άλλο, αλλά τώρα που υποτίθεται πως βγήκε κι αυτός ο αντικαπνιστικός χάρηκα κι εγώ, που δεν θα στερούμουν αγαπημένα μαγαζιά ή που δεν θα έβλεπα τους άλλους να καπνίζουν.... Φρούδες ελπίδες!!!!
fireflies Δημοσ. 19 Απριλίου 2011 Δημοσ. 19 Απριλίου 2011 δεν είναι η λύση να μπούμε σε έναν κλωβό προκειμένου να μην καπνίσουμε! Συμφωνώ απόλυτα με αυτό. Το είχα κόψει (το έχω γράψει ξανά εδώ) μαχαίρι για 5 χρόνια, και παρόλο που οι περισσότεροι φίλοι μου ήταν καπνιστές (και εννοείται πως εξακολουθούσα να τους βλέπω), δεν κάπνισα καθόλου σε όλο αυτό το διάστημα, πολύ απλά γιατί δεν ήθελα να το ξαναρχίσω. Τώρα καπνίζω, αλλά το πρόσφατο relapse μου είναι απολύτως δική μου επιλογή, δεν με "παρέσυρε" κανείς. Και ξέρω ότι θα με κουράσει κάποια στιγμή και θα το αφήσω, όπως είχε γίνει και την προηγούμενη φορά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.