christiana78 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Σκέφτομαι να κόψω το τσιγάρο.Κάτι που μου δημιουργεί απίστευτο άγχος και μόνο σαν ιδέα Και μόνο που σκέφτομαι το ποτό και τον καφέ χωρίς τσιγάρο μου έρχεται να βάλω τα κλάματα.Αλλά είναι κάτι που θα γίνει έτσι κι αλλιώς κάποια στιγμή μιας που σκέφτομαι για παιδί και δεν θα ήθελα να με βλέπει με το τσιγαρο στο στόμα.Επίσης θέλω να πάω ταξίδια και σκέφτομαι το τσιγάρο επιδή παντού απαγορεύται και νιώθω μεγάλη ξεφτίλα ρε παιδιά να θέλω να πάω Λονδίνο ξέρω 'γω και απο μέσα μου αυτόματα να λέω "μα εκεί δεν θα μπορώ να καπνίσω πουθενά" ή ακόμα και τώρα που θα λέω μέσα στο χειμώνα να πάω για φαγητό κάπου και θα σκέφτομαι τί θα κάνω που δεν θα μπορώ να πιώ το κρασί μου με τσιγάρο (είναι για μένα η μισή απόλαυση της βραδυάς).Αν δεν κάπνιζα δεν θα είχα τέτεια προβλήματα. Για να μην αναφέρω τις προάλλες που έτρεξα 100 μέτρα να προλάβω ένα λεοφωρείο και αφού έκανα 3 λεπτά για να το φτάσω (ο οδηγός με είδε να ξεφυσάω κάνοντας κάτι σαν βάδην και κατάλαβε οτι μάλλον για τρέξιμο το πήγαινα και με περίμενε ) μόλις μπήκα όλοι οι επιβάτες με κοίταζαν γιατί είχα λαχάνιασμα για κάνα 10λεπτο και φοβόντουσαν μην πάθω καμιά καρδιακή προσβολή και τους μείνω .... ρεζίλι Λέω λοιπόν να βάλω μια ημερομηνία και να μην ξαναπιάσω τσιγάρο δηλ μπαμ και κάτω. Θα ήθελα να μου πείτε τις εμπειρίες σας κάθε βοήθεια καλοδεχούμενη.Οπως επίσης και τα σημεία που δυσκολευτήκατε τί να περιμένω δηλ.Ευχαριστώ πολύ.
bnvdarklord Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Αν και δεν έχω καπνίσει ποτε, θα σου πώ ενα κόλπο που εκανε ενας ξαδελφός μου για να το κόψει. Είχε παντα μαζί του ενα τσιγάρο και έκανε πως το καπνίζει χωρις να το ανάβει. Το κράταγε δηλαδη, το εβαζε στο στόμα του κτλ αλλα δεν το αναβε. Μπορει να το αναβε στο τέλος πχ δηλαδη εκει που θα εκανε 3-4 θα εκανε αυτο το 1... Εμενα μου φαινεται καπως περίεργο, αλλα τον βοήθησε...
elven Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 την πρώτη βδομάδα αποφεύγεις καφέ,ποτό και εξόδους όπου στάνταρ θα καπνίσεις,είναι πιο εύκολο τουλάχιστον στην αρχή να τα αποφύγεις. Δεν μπορείς πρώτη μέρα που δεν καπνίζεις να πας μπουζούκια,να πιεις 5 ποτά και να μην τ ανάψεις,απλά δε γίνεται Βασικά η εξάρτηση απο τις ουσίες φεύγει μετά απο 3-4 μέρες,μετά είναι καθαρά ψυχολογικό και θέμα μυαλού (πόσο το σκέφτεσαι κτλ)
christiana78 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 την πρώτη βδομάδα αποφεύγεις καφέ,ποτό και εξόδους όπου στάνταρ θα καπνίσεις,είναι πιο εύκολο τουλάχιστον στην αρχή να τα αποφύγεις.Δεν μπορείς πρώτη μέρα που δεν καπνίζεις να πας μπουζούκια,να πιεις 5 ποτά και να μην τ ανάψεις,απλά δε γίνεται Βασικά η εξάρτηση απο τις ουσίες φεύγει μετά απο 3-4 μέρες,μετά είναι καθαρά ψυχολογικό και θέμα μυαλού (πόσο το σκέφτεσαι κτλ) Ναι το ξέρω οτι είναι καθαρά θέμα μυαλού γι'αυτό έχω κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία στο μυαλό μου για να το κόψω.Γίνομαι κουμπάρα και θα μαζευτούν όλοι οι φίλοι στον γάμο που είναι σε νησί και θα γίνει χαμός οπότε δεν παίζει να μην καπνίσω τότε.Επίσης λέω να πάρω έναν διάδρομο και θεωρώ οτι αν βλέπω πώς καλυτερεύω σιγά-σιγά θα νιώθω πιο δυνατή. Αυτό με το τσιγάρο στο χέρι είναι ένα απο τα κόλπα που θα δοκιμάσω.Ευχαριστώ.
IMAndreas Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Σκέφτομαι να κόψω το τσιγάρο.Κάτι που μου δημιουργεί απίστευτο άγχος και μόνο σαν ιδέα Και μόνο που σκέφτομαι το ποτό και τον καφέ χωρίς τσιγάρο μου έρχεται να βάλω τα κλάματα.Αλλά είναι κάτι που θα γίνει έτσι κι αλλιώς κάποια στιγμή μιας που σκέφτομαι για παιδί και δεν θα ήθελα να με βλέπει με το τσιγαρο στο στόμα.Επίσης θέλω να πάω ταξίδια και σκέφτομαι το τσιγάρο επιδή παντού απαγορεύται και νιώθω μεγάλη ξεφτίλα ρε παιδιά να θέλω να πάω Λονδίνο ξέρω 'γω και απο μέσα μου αυτόματα να λέω "μα εκεί δεν θα μπορώ να καπνίσω πουθενά" ή ακόμα και τώρα που θα λέω μέσα στο χειμώνα να πάω για φαγητό κάπου και θα σκέφτομαι τί θα κάνω που δεν θα μπορώ να πιώ το κρασί μου με τσιγάρο (είναι για μένα η μισή απόλαυση της βραδυάς).Αν δεν κάπνιζα δεν θα είχα τέτεια προβλήματα. Για να μην αναφέρω τις προάλλες που έτρεξα 100 μέτρα να προλάβω ένα λεοφωρείο και αφού έκανα 3 λεπτά για να το φτάσω (ο οδηγός με είδε να ξεφυσάω κάνοντας κάτι σαν βάδην και κατάλαβε οτι μάλλον για τρέξιμο το πήγαινα και με περίμενε ) μόλις μπήκα όλοι οι επιβάτες με κοίταζαν γιατί είχα λαχάνιασμα για κάνα 10λεπτο και φοβόντουσαν μην πάθω καμιά καρδιακή προσβολή και τους μείνω .... ρεζίλι Λέω λοιπόν να βάλω μια ημερομηνία και να μην ξαναπιάσω τσιγάρο δηλ μπαμ και κάτω. Θα ήθελα να μου πείτε τις εμπειρίες σας κάθε βοήθεια καλοδεχούμενη.Οπως επίσης και τα σημεία που δυσκολευτήκατε τί να περιμένω δηλ.Ευχαριστώ πολύ. Ο κάθε άνθρωπος έχει αναπτύξει την δικιά του σκέψη όσο αναφορά το τσιγάρο οπότε ο καθένας έχει και διαφορετικό τρόπο να το κόψει. Επειδή δεν μπορώ να στα αναλύσω καλύτερα από εκεί που τα διάβασα δες εδώ...(ψάξε και λίγο το site έχει και φορουμ*) Έχει φτιάξει ένας τύπος ένα βιβλίο για το πως να κόψεις το κάπνισμα και έχει βάλει το 1ο κεφάλαιο free, εγώ από αυτό και μόνο είχα πειστεί αρκετά....βέβαια αγόρασα και το βιβλίο μετά από περιέργεια αλλά ριχτού μια ανάγνωση δεν είναι πολλές σελίδες να δεις και από μόνη σου...(*αλλά πάνω από όλα αν καταλάβεις τον λόγο που καπνίζεις και το πως δρα η νικοτίνη στον οργανισμό σου θα μπορέσεις να το κόψεις...οπότε μην παραλήψεις να διαβάσεις το pdf αρχείο που θα κατεβάσεις...) Καλή επιτυχία..
christiana78 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Ο κάθε άνθρωπος έχει αναπτύξει την δικιά του σκέψη όσο αναφορά το τσιγάρο οπότε ο καθένας έχει και διαφορετικό τρόπο να το κόψει. Επειδή δεν μπορώ να στα αναλύσω καλύτερα από εκεί που τα διάβασα δες εδώ...(ψάξε και λίγο το site έχει και φορουμ*)Έχει φτιάξει ένας τύπος ένα βιβλίο για το πως να κόψεις το κάπνισμα και έχει βάλει το 1ο κεφάλαιο free, εγώ από αυτό και μόνο είχα πειστεί αρκετά....βέβαια αγόρασα και το βιβλίο μετά από περιέργεια αλλά ριχτού μια ανάγνωση δεν είναι πολλές σελίδες να δεις και από μόνη σου...(*αλλά πάνω από όλα αν καταλάβεις τον λόγο που καπνίζεις και το πως δρα η νικοτίνη στον οργανισμό σου θα μπορέσεις να το κόψεις...οπότε μην παραλήψεις να διαβάσεις το pdf αρχείο που θα κατεβάσεις...) Καλή επιτυχία.. Ναι το διάβασα και μπορώ να πω οτι σοκαρίστηκα! Δεν το ήξερα οτι τελικά αυτός είναι ο τρόπος λειτουργείας του τσιγάρου, πάντα νόμιζα οτι η νικοτίνη πράγματι σε χαλαρώνει...
elven Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Αυτό με το τσιγάρο στο χέρι είναι ένα απο τα κόλπα που θα δοκιμάσω.Ευχαριστώ. προσωπικά είμαι πολύ κατά αυτού του "κόλπου",δεν σε αφήνει να το βγάλεις απο το μυαλό σου,θα φας πολύ ζόρι έτσι γιατί απλά θα το χεις συνέχεια μπροστά σου,σαδιστικό δεν είναι; γνώμη μου
agpr Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Έχω να καπνίσω περίπου τρεισήμισι μήνες και δε μου λείπει. Δεν ξέρω αν πραγματικά το έχω κόψει (έχω ακούσει για ανθρώπου που το ξανάρχισαν 20 χρόνια μετά), αλλά σίγουρα έχω κάνει ένα μεγάλο διάλειμμα και δε φαίνεται να το ξαναρχίζω σύντομα. Με βοήθησαν πάρα πολύ, σε βαθμό που έκαναν τη διακοπή να φαίνεται παιχνιδάκι, τα nicorette. Αν αποφασίσεις να τα χρησιμοποιήσεις, δύο λάθη πρέπει να τα αποφύγεις. 1ον, μην ξεκινήσεις την προσπάθεια, αν δεν έχεις αποφασίσει πραγματικά να το κόψεις. 2ον, πολύ σύντομα, ίσως και μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο να νιώσεις πως το έχεις ήδη κόψει. Μην σταματήσεις τη θεραπεία, χρειάζεσαι χρόνο για να απεξαρτηθείς. Είδα φίλους μου να σταματούν τα nicorette και να ξαναρχίζουν μετά από λίγες μέρες το κάπνισμα. Πρώτα ένα τσιγαράκι και σύντομα ένα πακετάκι. Παρενέργειες έχει το nicorette, αλλά ήπιας μορφής (αλλαγή στην οσμή του ιδρώτα, στη γεύση, ίσως ταχυπαλμία και κάποιο εξάνθημα. Θα χρειαστεί να συμβουλευθείς το γιατρό σου, αλλά είναι ήπιες παρενέργειες, υποχωρούν γρήγορα και σίγουρα αξίζει να τα υπομείνεις προκειμένου να γλυτώσεις από το τσιγάρο. Προτίμησε τα τσιρότα αντί των τσιχλών, είναι πολύ πιο πρακτικά και αποδοτικά.
IMAndreas Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Ναι το διάβασα και μπορώ να πω οτι σοκαρίστηκα! Δεν το ήξερα οτι τελικά αυτός είναι ο τρόπος λειτουργείας του τσιγάρου, πάντα νόμιζα οτι η νικοτίνη πράγματι σε χαλαρώνει... πιστεύω πως εξαρτάται και από τα πόσα χρόνια καπνίζεις... Άμα δώσεις βάση πιστεύω πως μπορείς να τα καταφέρεις.......αλλάζοντας το υποσυνείδητό σου δεν θα πιστεύεις πια ότι πίστευες για το τσιγάρο και έτσι δεν θα βρίσκεις λόγο να καπνίζεις....
agpr Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 προσωπικά είμαι πολύ κατά αυτού του "κόλπου",δεν σε αφήνει να το βγάλεις απο το μυαλό σου,θα φας πολύ ζόρι έτσι γιατί απλά θα το χεις συνέχεια μπροστά σου,γνώμη μου Συμφωνώ, είναι κακή ιδέα. Επίσης είναι πολύ κακή ιδέα να κάνεις ένα τσιγαράκι που και που. Συντηρείς τον εθισμό με αυτό τον τρόπο.
IMAndreas Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Έχω να καπνίσω περίπου τρεισήμισι μήνες και δε μου λείπει. Δεν ξέρω αν πραγματικά το έχω κόψει (έχω ακούσει για ανθρώπου που το ξανάρχισαν 20 χρόνια μετά), αλλά σίγουρα έχω κάνει ένα μεγάλο διάλειμμα και δε φαίνεται να το ξαναρχίζω σύντομα. Με βοήθησαν πάρα πολύ, σε βαθμό που έκαναν τη διακοπή να φαίνεται παιχνιδάκι, τα nicorette. Αν αποφασίσεις να τα χρησιμοποιήσεις, δύο λάθη πρέπει να τα αποφύγεις. 1ον, μην ξεκινήσεις την προσπάθεια, αν δεν έχεις αποφασίσει πραγματικά να το κόψεις. 2ον, πολύ σύντομα, ίσως και μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο να νιώσεις πως το έχεις ήδη κόψει. Μην σταματήσεις τη θεραπεία, χρειάζεσαι χρόνο για να απεξαρτηθείς. Είδα φίλους μου να σταματούν τα nicorette και να ξαναρχίζουν μετά από λίγες μέρες το κάπνισμα. Πρώτα ένα τσιγαράκι και σύντομα ένα πακετάκι. Παρενέργειες έχει το nicorette, αλλά ήπιας μορφής (αλλαγή στην οσμή του ιδρώτα, στη γεύση, ίσως ταχυπαλμία και κάποιο εξάνθημα. Θα χρειαστεί να συμβουλευθείς το γιατρό σου, αλλά είναι ήπιες παρενέργειες, υποχωρούν γρήγορα και σίγουρα αξίζει να τα υπομείνεις προκειμένου να γλυτώσεις από το τσιγάρο. Προτίμησε τα τσιρότα αντί των τσιχλών, είναι πολύ πιο πρακτικά και αποδοτικά. έτσι ίσως δεν καπνίζει περισσότερο για το λόγο (ε έδωσα λεφτά να πάρω τις τσίχλες και τώρα θα τις αφήσω στην άκρη? ή κάπου που απαγορεύεται το κάπνισμα...) έτσι ουσιαστικά δεν το κόβεις ποτέ γιατί το σώμα σου πάντα λαμβάνει νικοτίνη*... *θέλω να πω πως άμα δεν το δεις από μια συγκεκριμένη οπτική γωνία το όλο θέμα ίσως για τα επόμενα χρόνια της ζωής σου εξαρτάσαι από τις τσίχλες.... μετά θα ψάχνουμε τρόπο να τις κόψουμε και αυτές?
elven Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 έτσι ίσως δεν καπνίζει περισσότερο για το λόγο (ε έδωσα λεφτά να πάρω τις τσίχλες και τώρα θα τις αφήσω στην άκρη? ή κάπου που απαγορεύεται το κάπνισμα...)έτσι ουσιαστικά δεν το κόβεις ποτέ γιατί το σώμα σου πάντα λαμβάνει νικοτίνη... λάθος,λαμβάνεις νικοτίνη με διαφορετικό τρόπο,αποφεύγοντας τη συνήθεια του άναψε τσιγάρο-σβήσε τσιγάρο θεραπεία είναι και σταδιακά λαμβάνεις λιγότερη νικοτίνη μέχρι να γίνει 0 (δεν είναι το ίδιο μέ το να καπνίζεις λιγότερα λόγω του τρόπου που λαμβάνεις τη νικοτίνη)
christiana78 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Αυτό που με αγχώνει δεν είναι το σωματικό.Αντε θα πλακωθω στο ξύλο με όποιον μου μιλάει για 15 μέρες αυτό που με τρομάζει πραγματικά είναι οτι το έχω συνδυάσει με τα πιο καλά μέρη-στιγμές της ζωής μου. Το διάλειμα στη δουλειά, το βράδυ με ποτάκι και διασκέδαση, τον χαλαρωτικό καφέ μόλις γυρνάω σπίτι...
taazz Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Βασικά η 3 πρώτες μέρες είναι βάσανο μετά απλά κάποιες στιγμές μέσα στην μέρα το ζητάς στο τέλος της 3 εβδομάδας το μοιρίζεις στους άλλους σαν δηλητίριο σαν καπνό από το τζάκι ένα πραμα. Το έχω κόψει 3 φορές στη ζωή μου. Την πρώτη γύρο στον χρόνο την δεύτερη για 3 μήνες και την τρίτη για 4 εβδομάδες. Κάθε φορα με δυσκολεύει να το ξανά αρχίσω (κάθε φορα λιγότερο) και η μοιροδια του με αποθεί στην αρχή αυτό που κατάλαβα μέχρι τώρα είναι οτι ανεβαίνουν οι ρυθμοί λυτουργίας μου όταν κάτι δεν παει καλά με αποτέλεσμα να ανεβαινει η αντιλιψη μου και η αποδοτικότητα μου και γενικά είμαι σε κλήμα εγρηγορσης και αυτό ειναι τελικα που με φτιάχνει έτσι έχω θεσπίσει 1 ημέρα την εβδομάδα ημέρα κατα του τσιγάρου αυτή την περίοδο. Μήπως είμαι ψιλο μαζοχας?
agpr Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Αυτό που με αγχώνει δεν είναι το σωματικό.Αντε θα πλακωθω στο ξύλο με όποιον μου μιλάει για 15 μέρες αυτό που με τρομάζει πραγματικά είναι οτι το έχω συνδυάσει με τα πιο καλά μέρη-στιγμές της ζωής μου. Το διάλειμα στη δουλειά, το βράδυ με ποτάκι και διασκέδαση, τον χαλαρωτικό καφέ μόλις γυρνάω σπίτι... Τα nicorette, επιμένω στα τσιρότα αντί των τσιχλών, θα σε βοηθήσουν ακριβώς σε αυτό το κομμάτι. Η θεραπεία χωρίζεται σε τρία βήματα καθένα από τα οποία παρέχει λιγότερη νικοτίνη. Αν, ενώ έχεις το τσιρότο, καπνίσεις η ζαλάδα και η ναυτία θα σε πείσουν πως ήταν κακή ιδέα να το ανάψεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.