geo1962 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 Ειχα κι εγω το ιδιο προβλημα με σενα πριν μερικες μερες και εφταιγε η κοπια των windows 7.Κατεβασε αλλο iso και ξανακαψτο. Το έκανα, μα και πάλι τα ίδια! Μου ζητάει κάποιο πρόγραμμα οδήγησης συσκευής, όπου το έχω τσεκάρει, με οδηγούς για ΧΡ και Vista. Όσο αφορά τα 7, τους μόνους οδηγούς που βρήκα στην ιστοθέση της GIGABYTE, ήταν για LAN και AUDIO, τους οποίους και εγκατέστησα, αλλά, φυσικά «τίποτα»…
sacracer Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 ψαξε να βρεις τις ρυθμισεις για τον controler και βαλτο στο IDE αυτο ειναι το προβλημα που εχεις.!!!
geo1962 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 ψαξε να βρεις τις ρυθμισεις για τον controler και βαλτο στο IDE αυτο ειναι το προβλημα που εχεις.!!! Δεν ξέρω να βρω τις ρυθμίσεις για τον controler, μπορείς να βοηθήσεις; Η μητρική του συστήματός μου είναι η «GA-945GCM-S2L» της GIGABYTE και η έκδοση του bios, η «F8b». Το παρακάτω link, είναι το User’s Manual της μητρικής του συστήματός μου και η σελίδα όπου ξεκινάει το μπλα-μπλα (+ εικόνες) για το BIOS Setup, είναι η 32. http://download.gigabyte.eu/FileList/Manual/motherboard_manual_ga-945gcm-s2l(s2c)_e.pdf
geo1962 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Παιδιά καλημέρα Σήμερα, θέλω να σας «καταθέσω» τα συμπεράσματά μου μετά απ’ όλο αυτό το «ψάξιμο», μήπως και σας «εμπνεύσω» να βρείτε τη λύση του προβλήματος… Εφ’ όσον λόγω έλλειψης κάποιου οδηγού που μας ζητάει το σύστημα, όταν προσπαθούμε να κάνουμε την «καθαρή» εγκατάσταση-format των Windows 7 Ultimate (32bit), αδυνατούμε να την ολοκληρώσουμε όταν εκκινούμε από το DVDROM, τη στιγμή, που η εγκατάσταση έχει ήδη ολοκληρωθεί με διπλό κλικ στο Setup.exe, αλλά όχι «καθαρά» (με format δηλαδή), αλλά αποθηκεύοντας το προηγούμενο λειτουργικό (ΧΡ) με τα διάφορα αρχεία στο φάκελο «Windows.old», ο οδηγός που μας ζητάει, είναι αυτός που θα μας επιτρέψει να επιλέξουμε (τουλάχιστον κατά την εγκατάσταση με διπλό κλικ στο Setup.exe), μεταξύ της «καθαρής» εγκατάστασης-format και της εγκατάστασης που δεν διαγράφει ότι υπάρχει στο δίσκο μας, αλλά το αποθηκεύει στο φάκελο «Windows.old». Σας θυμίζω, πως όταν έκανα την εγκατάσταση από το Setup.exe, όταν ο οδηγός εγκατάστασης έφτασε στο παράθυρο-βήμα με τον τίτλο «Που θέλετε να εγκαταστήσετε τα Windows;*», οι επιλογές που είχε ήταν η «Refresh», «Load Driver» και Next, το οποίο και επέλεξα. Δηλαδή, απουσίαζε η επιλογή «Drive Options (advanced)», που θα μου έδινε τη δυνατότητα, να πάω στο «επόμενο βήμα» του οδηγού εγκατάστασης, όπου εκτός από τις επιλογές «Refresh» και «Load Driver» θα μου εμφάνιζε και τις «Delete», «Extend», την πολυπόθητη «Format» και την «New». *Είναι το παράθυρο-βήμα του οδηγού εγκατάστασης, που επιλέγουμε το σκληρό δίσκο, για να γίνει η εγκατάσταση σε συγκεκριμένο «διαμέρισμα»…
abc9510gr Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Για να μπώ και εγώ στη συζήτηση να σημειώσω ότι μόλις τώρα επιχειρώντας να κάνω καθαρή εγκατάσταση σε ένα lenovo 3000 n200 απο windows vista σε 7 αντιμετώπισα το ίδιο πρόβλημα με πρόγραμμα οδήγησης συσκευής που μου ζητούσε και δεν μπορούσα να συνεχίσω την εγκατάσταση.Επίσης αναφέρω ότι δοκίμασα 2 διαφορετικά δισκάκια ενα με win7 32bit και ένα με win7 64bit τα οποία τα έχω χρησιμοποιήσει αρκετές φορές χωρίς πρόβλημα... Οπότε μέσα από το recovery partition ξαναγυρίζω στα vista...μέχρι να υπάρξει κάποια λύση.Επίσης γύρισα και τον contr;oler σε ide APO TO ΒΙΟΣ αλλά δεν άλλαξε κάτι πάλι το ίδιο πρόβλημα.
dkoum Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 για το συστημα σου με βαση το manual της μητρικης σου πηγαινε σελιδα 39 και βαλε να δουλεψουν (on chip sata mode:non-combined ) και δοκιμασε να κανεις καθαρη εγκατασταση GA-945GCM-S2L/S2C Motherboard
TheELF Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Σας θυμίζω, πως όταν έκανα την εγκατάσταση από το Setup.exe, όταν ο οδηγός εγκατάστασης έφτασε στο παράθυρο-βήμα με τον τίτλο «Που θέλετε να εγκαταστήσετε τα Windows;*», οι επιλογές που είχε ήταν η «Refresh», «Load Driver» και Next, το οποίο και επέλεξα.Δηλαδή, απουσίαζε η επιλογή «Drive Options (advanced)», που θα μου έδινε τη δυνατότητα, να πάω στο «επόμενο βήμα» του οδηγού εγκατάστασης, όπου εκτός από τις επιλογές «Refresh» και «Load Driver» θα μου εμφάνιζε και τις «Delete», «Extend», την πολυπόθητη «Format» και την «New». Δεν γίνετε να κάνεις φορματ τον σκληρό την ώρα που τον δουλεύεις,θα χανόταν η πληροφορίες που χρειάζεται για να συνεχίσει. Σκέφτηκες να κάνεις την εγκατάσταση από usb;Όπως μας δείχνει ο οδηγός του insomnia εδώ. Windows 7 - Εγκατάσταση από USB Stick Έτσι για να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο χαλασμένου dvd και driver για το ίδιο.
geo1962 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 για το συστημα σου με βαση το manual της μητρικης σου πηγαινε σελιδα 39 και βαλε να δουλεψουν (on chip sata mode:non-combined ) και δοκιμασε να κανεις καθαρη εγκατασταση GA-945GCM-S2L/S2C Motherboard Το «On-Chip SATA Mode» το είχε [Auto], αλλά και [Non-Combined] που το έβαλα, ακριβώς η ίδια συμπεριφορά, «ζητάει να του δώσω» κάποιον οδηγό μέσω CD/DVDROM ή USB Stick… ---------- Προσθήκη στις 18:58 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 18:56 ---------- Δεν γίνετε να κάνεις φορματ τον σκληρό την ώρα που τον δουλεύεις,θα χανόταν η πληροφορίες που χρειάζεται για να συνεχίσει.Σκέφτηκες να κάνεις την εγκατάσταση από usb;Όπως μας δείχνει ο οδηγός του insomnia εδώ. Windows 7 - Εγκατάσταση από USB Stick Έτσι για να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο χαλασμένου dvd και driver για το ίδιο. Θα το δοκιμάσω αλλά όχι άμεσα, γιατί το μοναδικό USB Stick των 8GB που έχω, είναι «φορτωμένο» με τα αρχεία που μετέφερα, πριν τη έναρξη της διαδικασίας, από τα ΧΡ στα 7… Ενημερωτικά, το Windows 7 .iso το έχω «κάψει» σε ένα DVD με 4Χ ταχύτητα και σε ένα CD με 2Χ ταχύτητα.
dkoum Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 εφοσον θελει και σε αυτο το mode drivers τοτε αυτο που πρεπει να κανεις ειναι περιπτωση 1 να βρεις εσυ μονος σου τους drivers και να τους αντιγραψεις σε ενα flash δηλαδη μεσα στο cd της μητρικης σου θα πας και θα βρεις εναν φακελο που τον λεει chipset μεσα εκει θα εχει διαφορους φακελους σε καποιον απο αυτους θα σου εχει καποια αρχεια (3-4 για την ακριβεια) poy θα εχουν καταλιξη .sys .inf .oem (εμενα για παραδειγμα τα εχει στον φακελο που τον λεει raid ) περιπτωση 2 στο σημειο της εγκαταστασης που σου ζηταει τους drivers βγαζεις απο το drive to cd των windows βαζεις το cd της μητρικη σου πατας το browse και επειλεγεις εναν εναν φακελο μεσα απο τον κυριο φακελο chipset και δοκιμαζεις οταν βρει και κανει load ton driver τοτε βαζεις παλι το cd των windows και συνεχιζεις κανονικα μην τρομαζεις αυτο που σου βγαζει οτι θελει driver δεν ειναι προβλημα της εγκαταστασης και γω οταν τους εκανα raid επρεπε να φορτωσω τον δικο του driver και σε εγκατασταση windows 7 και σε vista
TheELF Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Το «On-Chip SATA Mode» το είχε [Auto], αλλά και [Non-Combined] που το έβαλα, ακριβώς η ίδια συμπεριφορά, «ζητάει να του δώσω» κάποιον οδηγό μέσω CD/DVDROM ή USB Stick… ---------- Προσθήκη στις 18:58 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 18:56 ---------- Θα το δοκιμάσω αλλά όχι άμεσα, γιατί το μοναδικό USB Stick των 8GB που έχω, είναι «φορτωμένο» με τα αρχεία που μετέφερα, πριν τη έναρξη της διαδικασίας, από τα ΧΡ στα 7… Ενημερωτικά, το Windows 7 .iso το έχω «κάψει» σε ένα DVD με 4Χ ταχύτητα και σε ένα CD με 2Χ ταχύτητα. αυτό πως το έκανες;
geo1962 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2010 εφοσον θελει και σε αυτο το mode drivers τοτε αυτο που πρεπει να κανεις ειναι περιπτωση 1 να βρεις εσυ μονος σου τους drivers και να τους αντιγραψεις σε ενα flash δηλαδη μεσα στο cd της μητρικης σου θα πας και θα βρεις εναν φακελο που τον λεει chipset μεσα εκει θα εχει διαφορους φακελους σε καποιον απο αυτους θα σου εχει καποια αρχεια (3-4 για την ακριβεια) poy θα εχουν καταλιξη .sys .inf .oem (εμενα για παραδειγμα τα εχει στον φακελο που τον λεει raid ) περιπτωση 2 στο σημειο της εγκαταστασης που σου ζηταει τους drivers βγαζεις απο το drive to cd των windows βαζεις το cd της μητρικη σου πατας το browse και επειλεγεις εναν εναν φακελο μεσα απο τον κυριο φακελο chipset και δοκιμαζεις οταν βρει και κανει load ton driver τοτε βαζεις παλι το cd των windows και συνεχιζεις κανονικα μην τρομαζεις αυτο που σου βγαζει οτι θελει driver δεν ειναι προβλημα της εγκαταστασης και γω οταν τους εκανα raid επρεπε να φορτωσω τον δικο του driver και σε εγκατασταση windows 7 και σε vista Τη δεύτερη περίπτωση την έχω κάνει, αλλά επειδή δεν ήξερα ποιό φάκελο έπρεπε να επιλέξω, δοκίμασα ορισμένους στην τύχη· θα το ξανα-επιχειρήσω, επιλέγοντας αυτή τη φορά τον «κύριο φάκελο Chipset» που μου προτείνεις. ΥΓ.: Drivers σε CDROM, έχω για ΧΡ και Vista· για 7, οι μόνοι drivers που έχω είναι για LAN & Audio, οι μοναδικοί που βρήκα άλλωστε για Windows 7 (32bit), στην ιστοθέση της GIGABYTE.
geo1962 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 Το σύστημα, αναζητώντας τον «πολυπόθητο» πλέον οδηγό, μου βγάζει το εξής μήνυμα σφάλματος: 0χ80300001.
LouCi4er Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 αυτό πως το έκανες; Δεν το εμαθες? βγηκαν cd των 4,5GB
dkoum Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 για να μην μπερδευεσαι κανε το εξης κατεβασε μεσα απο την σελιδα του κατασκευαστη τον driver για το chipset αν δεν εχει για τα windows 7 τοτε κατεβασε τον αντιστοιχο για τα windows vista μετα κανε extract τα αρχεια μεσα στο flashaki και δες μηπως μπορεις να κανεις κατι απο κει με την διαδικασια που σου ειπα επανω
geo1962 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Ρε μάγκες, συγνώμη! Στην αρχή πίστεψα, πως η ατάκα του TheELF «αυτό πως το έκανες;», έκρυβε «φτηνό» χιουμοράκι και γι’ αυτό δεν απάντησα· μόλις «είδα» όμως τον LouCi4er να δίνει συνέχεια λέγοντας, «Δεν το έμαθες? βγήκαν cd των 4,5GB», άρχισαν να με «ζώνουν τα φίδια»… Δώστε προσοχή στα παρακάτω, γιατί λόγω της απειρίας μου (όσον αφορά το κάψιμο ενός αρχείου .ISO), μπορεί να έχω κάνει «πατάτα» κάψιμο του .ISO και η λύση του προβλήματος να είναι να είναι αυτή και όχι ο οδηγός που ψάχνουμε ή οι ρυθμίσεις του bios. Επιμένω, πως το .ISO των Windows 7 το έχω «κάψει» σε ένα DVD με 4Χ ταχύτητα, μα έχω κάνει και ένα δεύτερο αντίγραφο, «καίγοντας» το ίδιο .ISO των Windows 7 σε ένα CD με 2Χ ταχύτητα. Όσο το DVD τόσο και το CD, ενώ εγώ επέλεξα ένα αρχείο εικόνας δίσκου με τον τίτλο «Windows 7 Ultimate» και χωρητικότητα 3.647,770ΚΒ (και όχι οτιδήποτε υπήρχε μέσα στο φάκελο με τα Windows), αυτό που βλέπω ανοίγοντάς τα, είναι τα παρακάτω αρχεία και φακέλους: 1. BOOT Φάκελος αρχείων 15,2ΜΒ 2. EFI Φάκελος αρχείων 11,6ΜΒ 3. SOURCES Φάκελος αρχείων 3,38GB 4. SUPPORT Φάκελος αρχείων 27,2MB 5. APGRADE Φάκελος αρχείων 40,1MB 6. AUTORUN πληροφορίες εγκατάστασης 1ΚΒ 7. BOOTMGR Αρχείo 375KB 8. MEDIAMETA Έγγραφο XML 1KB 9. SETUP Εφαρμογή 110ΚΒ Και οι δύο δίσκοι (CD/DVD), μου «λένε» πως είναι πλήρως γεμάτοι και τώρα, αναρωτιέμαι κι εγώ ο αδαής, πώς το CD μπορεί να χωράει όσα και ένα πλήρως γεμάτο DVD…!!!;;; Παρατηρώντας την «καμένη» πλευρά και των δύο δίσκων, είδα πως το ίχνος του καψίματος δεν καλύπτει ολόκληρο το δίσκο, αλλά το ¼ στο DVD το ½ στο CD.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.