geo1962 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Καλησπέρα σε όλους Ξεκίνησα να κάνω, τη λεγόμενη «καθαρή» εγκατάσταση-format των Windows 7 (32bit), αλλά «με περίμενε» μια έκπληξη! Ακολουθώντας πιστά τον οδηγό που υπάρχει εδώ: http://ronin.gr/how-to-install-windows-7, από την αρχή φάνηκε, ότι κάτι δεν πάει καλά. Για να εμφανιστεί στην οθόνη, η εικόνα του βήματος 3. του εν λόγο οδηγού, χρειάστηκαν περισσότερα από πέντε λεπτά (με το ρολόι). Αφού επέλεξα Greek στο κελί «keyboard or input method» και μετά Next, στην επόμενη οθόνη, της εικόνας του βήματος 4. του οδηγού, πάτησα «Install now»· ύστερα από αναμονή δεκαπέντε λεπτών περίπου, μου εμφάνισε το παρακάτω μήνυμα: Select the driver to be installed. Hide drivers that are not compatible with hardware on this computer. Μετά από κάποιες επιλογές, πότε «Browse» και πότε «Rescan», μου έβγαζε αυτό το μήνυμα: Load Driver ! No device drivers were found. Make sure that the installation media contains the correct drivers, and the click OK. Δεν καταλαβαίνω για ποιούς οδηγούς μιλάει… Ανέκαθεν είχα εγκαταστημένους τους οδηγούς για XP, από CD ROM της μητρικής της GIGABYTE. Κατά τον ίδιο τρόπο (από CD ROM της μητρικής της GIGABYTE) και αφού προέκυψε το πρόβλημα, εγκατέστησα δοκιμαστικά τους οδηγούς για τα Vista, αλλά το πρόβλημα παρέμεινε· για τα 7, τους μόνους οδηγούς που βρήκα στην ιστοθέση της GIGABYTE, για τα Windows 7 (32bit), είναι ένας για Audio και ένας για LAN και πάλι τίποτα όμως…! Σε κάποια στιγμή, αποφάσισα να μην ακολουθήσω τον παραπάνω Οδηγό Εγκατάστασης των Windows 7 και με ένα DVD που είχε απλά αποθηκευμένα τα 7 και όχι σε μορφή .ISO, κάνοντας διπλό στο Setup.exe, ξεκίνησα και τελείωσα την εγκατάσταση των Windows 7. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μου δεσμεύσει 44.2GB στο σκληρό, από τα 16GB που «απαιτεί» η Microsoft για τα 7 των 32bit. Το συμπέρασμα που έβγαλα, είναι ότι δεν έγινε η λεγόμενη «καθαρή» εγκατάσταση-format (παρ’ ότι στο κατάλληλο βήμα της εγκατάστασης επέλεξα Custom advanced), τη στιγμή που το προηγούμενο λειτουργικό (ΧΡ), μαζί με κάποιες εφαρμογές και αρχεία, αποθηκεύτηκαν στο φάκελο Windows.old, τον οποίο και διέγραψα στην «πορεία», εξοικονομώντας 20.6GB από το δίσκο! Παρ’ όλα αυτά, τόσο πριν τη διαγραφή του φακέλου Windows.old, όσο και μετά, τίποτα δεν άλλαξε με την ταχύτητα που εκτελούνται οι διάφορες εφαρμογές και θέλω να πω, πως κάθε φορά που στο παρελθόν με τα ΧΡ έκανα format, το σύστημά μου «ΠΕΤΑΓΕ!!!», τώρα παρέμεινε «γερασμένο», όπως και πριν την «καθαρή» εγκατάσταση-format των 7… Η παρατήρηση που έχω να κάνω όσον αφορά την εγκατάσταση των 7, που έκανα με διπλό κλικ στο Setup.exe, είναι το ότι μπορεί να μη μου ζήτησε τους Οδηγούς που μου ζήτησε η προσπάθεια εγκατάστασης που έκανα με το .ISO αρχείο και bootάρισμα από το CDROM, αλλά στο βήμα 7. του άνωθεν αναφερόμενου οδηγού, η εικόνα δεν περιείχε την επιλογή, «Drive Options (advanced)», ούτως ώστε να μου εμφανίσει το πλαίσιο διαλόγου που περιλαμβάνει την «πολυπόθητη» επιλογή, «Format». Οι επιλογές που είχε, ήταν η «Refresh», η «Load Driver» και το Next, το οποίο και επέλεξα. Πειραματιζόμενος, όταν σε κάποια στιγμή επέλεξα «Load Driver», αφού έκανε αναζήτηση, μου «έβγαλε» το προαναφερθέν, «γνωστό» μήνυμα πλέον, που έλεγε: Select the driver to be installed. Hide drivers that are not compatible with hardware on this computer. Η μητρική του συστήματός μου είναι η «GA-945GCM-S2L» της GIGABYTE και η έκδοση του bios, η «F8b». Ο επεξεργαστής είναι ένας Core 2 Dual στα 2.93GB και η RAM 3GB. Όποιος μπορεί να βοηθήσει, είναι ευπρόσδεκτος! ---------- Προσθήκη στις 16:54 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:35 ---------- Να προσθέσω, ότι μόλις είδα ότι το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζει και ο «dust7» στο Post με τον τίτλο «winodows 7 istall προβλημα». Με μόνη διαφορά, ότι εγώ τα εγκατέστησα για πρώτη φορά! Η έκδοση που έχω είναι, «Windows 7 Ultimate (32bit) αγγλικά». Πάντως, αξίζει να δείτε και το Post του «dust7» με τον προαναφερθέντα τίτλο…
pournaras Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Το δισκακι που εχεις ειναι αυθεντικο ή αντιγραμμενο;
JohnnyB Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Απ' ότι καταλαβαίνω, το windows setup δεν αναγνωρίζει τους δίσκους σου και κατά συνέπεια ζητάει τον driver για τον controller της μητρικής σου. Αν και για τα 7 είναι κάπως σπάνιο αυτό το φαινόμενο δες αν υπάρχει driver για τον controller που χρησιμοποιείς διαφορετικά μάλλον υπάρχει κάποια ρύθμιση του BIOS που μπορείς να αλλάξεις και να γυρίσεις τον controller σε IDE, RAID ή και AHCI. Μεταξύ των τριών επέλεξε το IDE και ξανατρέξε το setup.
TheELF Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Να σε βοηθήσουμε στο να καταλάβεις ή στο να κάνεις καθαρή εγκατάσταση; Load Driver! No device drivers were found. Make sure that the installation media contains the correct drivers, and the click OK. Δεν καταλαβαίνω για ποιούς οδηγούς μιλάει… Αν έχεις sata σκληρό ενδέχεται να μην βλέπει σωστά τον controller οπότε θέλεις τους driver για τον sata controller για windows7 ή vista. Η παρατήρηση που έχω να κάνω όσον αφορά την εγκατάσταση των 7, που έκανα με διπλό κλικ στο Setup.exe, είναι το ότι μπορεί να μη μου ζήτησε τους Οδηγούς που μου ζήτησε η προσπάθεια εγκατάστασης που έκανα με το .ISO αρχείο και bootάρισμα από το CDROM, αλλά στο βήμα 7. του άνωθεν αναφερόμενου οδηγού, η εικόνα δεν περιείχε την επιλογή, «Drive Options (advanced)», ούτως ώστε να μου εμφανίσει το πλαίσιο διαλόγου που περιλαμβάνει την «πολυπόθητη» επιλογή, «Format». Οι επιλογές που είχε, ήταν η «Refresh», η «Load Driver» και το Next, το οποίο και επέλεξα. Αφού έτρεχες τα windows έτρεχαν και η driver που χρειάζονται για να δει τον σκληρό σου δίσκο οπότε δεν χρειάζεται να αναζητήσει driver.
geo1962 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Το δισκακι που εχεις ειναι αυθεντικο ή αντιγραμμενο; Το δισκάκι είναι αντιγραμμένο με ταχύτητα 2Χ
pournaras Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Το δισκάκι είναι αντιγραμμένο με ταχύτητα 2Χ Παιζει παντως ακομη και στην χ2 να εχει προβλημα. Εμενα μια κοπια μου ζηταγε τα drivers του cd (απο το οποιο προφανως και διαβαζε).
geo1962 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Απ' ότι καταλαβαίνω, το windows setup δεν αναγνωρίζει τους δίσκους σου και κατά συνέπεια ζητάει τον driver για τον controller της μητρικής σου. Αν και για τα 7 είναι κάπως σπάνιο αυτό το φαινόμενο δες αν υπάρχει driver για τον controller που χρησιμοποιείς διαφορετικά μάλλον υπάρχει κάποια ρύθμιση του BIOS που μπορείς να αλλάξεις και να γυρίσεις τον controller σε IDE, RAID ή και AHCI. Μεταξύ των τριών επέλεξε το IDE και ξανατρέξε το setup. Δεν ξέρω πως μπορώ να βρω τον driver για τον controller της μητρικής μου. Αν από το bios γυρίσω τον controller σε IDE, μετά το setup, θα τον επαναφέρω στην αρχική του θέση;
JohnnyB Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Δεν ξέρω πως μπορώ να βρω τον driver για τον controller της μητρικής μου.Αν από το bios γυρίσω τον controller σε IDE, μετά το setup, θα τον επαναφέρω στην αρχική του θέση; Όχι. Άστο IDE.
geo1962 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Παιζει παντως ακομη και στην χ2 να εχει προβλημα. Εμενα μια κοπια μου ζηταγε τα drivers του cd (απο το οποιο προφανως και διαβαζε). Δεν το νομίζω, γιατί και ένα εφεδρικό που έχω κάνει σε 4Χ, τα ίδια μου «κάνει»… ---------- Προσθήκη στις 17:20 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 17:18 ---------- Όχι. Άστο IDE. Νομίζω πως θα το δοκιμάσω…
JohnnyB Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Νομίζω πως θα το δοκιμάσω… Για δες και πες μας...
geo1962 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Να σε βοηθήσουμε στο να καταλάβεις ή στο να κάνεις καθαρή εγκατάσταση; Αν έχεις sata σκληρό ενδέχεται να μην βλέπει σωστά τον controller οπότε θέλεις τους driver για τον sata controller για windows7 ή vista. Αφού έτρεχες τα windows έτρεχαν και η driver που χρειάζονται για να δει τον σκληρό σου δίσκο οπότε δεν χρειάζεται να αναζητήσει driver. Εννοείται πως θέλω να καταλάβω, για να κάνω την «καθαρή» εγκατάσταση…! Έχω SATAII και δεν ξέρω πως θα βρω τους driver’s για τον sata controller. Εάν μπορείς να τους βρεις για πάρτη μου, επαναλαμβάνω ότι, η μητρική του συστήματός μου, είναι η «GA-945GCM-S2L» της GIGABYTE και η έκδοση του bios, η «F8b». ---------- Προσθήκη στις 19:32 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 17:31 ---------- Δυστυχώς JohnnyB, ψάχνοντας στο bios, δε μπόρεσα να καταλάβω, που είναι ο controller! ---------- Προσθήκη στις 19:33 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 19:32 ---------- Για δες και πες μας... Δυστυχώς JohnnyB, ψάχνοντας στο bios, δε μπόρεσα να καταλάβω, που είναι ο controller!
geo1962 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 Για όσους μπορούν να βοηθήσουν, το παρακάτω link, είναι το User’s Manual της μητρικής του συστήματός μου και η σελίδα όπου ξεκινάει το μπλα-μπλα (+ εικόνες) για το BIOS Setup, είναι η 32. http://download.gigabyte.eu/FileList/Manual/motherboard_manual_ga-945gcm-s2l(s2c)_e.pdf
geo1962 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 Για όσους μπορούν να βοηθήσουν, το παρακάτω link, είναι το User’s Manual της μητρικής του συστήματός μου και η σελίδα όπου ξεκινάει το μπλα-μπλα (+ εικόνες) για το BIOS Setup, είναι η 32. http://download.gigabyte.eu/FileList/Manual/motherboard_manual_ga-945gcm-s2l(s2c)_e.pdf
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 Ειχα κι εγω το ιδιο προβλημα με σενα πριν μερικες μερες και εφταιγε η κοπια των windows 7.Κατεβασε αλλο iso και ξανακαψτο.
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 Ειχα κι εγω το ιδιο προβλημα με σενα πριν μερικες μερες και εφταιγε η κοπια των windows 7.Κατεβασε αλλο iso και ξανακαψτο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.