Προς το περιεχόμενο

κλιματισμός σε ημιυπόγειο???

sculper

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

http://rapidshare.com/files/418379405/xoros.bmp

Γεια σας,

Θα ήθελα την βοήθειά σας. Έχω τον χώρο που φαίνεται στην φωτογραφία. Τα μοναδικά σημεία που μπορεί να μπει το κλιματιστικό είναι αυτά με τους κόκκινους κύκλους (είτε από άποψη ρεύματος , είτε από κολώνες κτλ). Το θέμα μου είναι για έναν τέτοιο χώρο να βάλω ένα 24000btu ή να βάλω δύο ? Τα οποία δεν ξέρω και πόσα btu θα είναι. (φαντάζομαι αυτό που θα είναι από το τζάκι θα είναι πιο δυνατό). Ο χώρος είναι ημιυπόγειο και είναι χαμηλοτάβανο. Γύρω γύρω είναι τοιχίο τσιμεντένιο. Τα ερωτήματά μου είναι τα κάτωθι:

1) Είμαι ανάμεσα σε daikin και Mitsubishi, ποια η γνώμη σας?

2) Νομίζω σε αυτές τις μάρκες στα 24000btu δεν υπάρχουν με ιονιστή, σωστά?

3) Αν υπάρχουν, υπάρχει λόγος να το πάρω με ιονιστή?

4) Να βάλω inverter? (Παρόλο που έχει σώματα καλοριφέρ ο χώρος, θέλω να χρησιμοποιώ και την θέρμανση των κλιματιστικών. Για λόγους α) αύξησης της τιμής του πετρελαίου και β) είναι μονοκατοικία και δεν θα ανάβω το καλοριφέρ αν είμαι μόνος μου κάτω στο ημιυπόγειο.)

5) Να βάλω μία ή δύο μονάδες? Και αν 2 ποιας ισχύς?

6) Ισχύει αυτό που διάβασα σε κάποιο forum ότι στα μεγάλα κλιματιστικά (πάνω από 18000btu) πρέπει ανεξάρτητα αν υπάρχει χώρος πίσω από τον τοίχο, η απόσταση του σωλήνα μεταξύ εσωτερικής και εξωτερικής μονάδας να είναι μεγάλη.

7) Στον ηλεκτρικό πίνακα να βάλω επιτηρητή τάσης? (γιατί διάβασα ότι οι πλακέτες των inverter είναι επιρρεπείς στις αυξομειώσεις τάσης)

Περιμένω την βοήθειά σας. Ελπίζω να μην σας ζαλίζω.

Υ.Γ. Αν υπάρχει κάποιος που να είναι γνώστης και να είναι στην περιοχή των Μεσογείων ας μου στείλει pm ή mail sculper @ gmail.com (χωρίς τα κενά) με τιμές εγκατάστασης κτλ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...