Προς το περιεχόμενο

σκίαση αυλής: εκτός από ομπρέλλα τι?

ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

έχουμε στο νησί ένα σπίτι που κλείνει αισίως τα 113 χρόνια του :-) εχει υπέροχη θέα αλλά ψήνεται από τον ήλιο σε βαθμό που η παραμονή στην αυλή του έστω και για λίγη ώρα στην αυλή γίνεται ανυπόφορη. οι μικρές (κανονικές) ομπρέλες δεν κάνουν απολύτως τίποτα και έτσι σκεφτόμαστε τη λύση μιας ομπρέλας σαφώς μεγαλύτερης που όμως θα πρέπει να έχει ειδική βάση ώστε να στηρίζεται καλά. εναλλακτικά, μια που η αυλή έχει σχήμα Π δλδ υπάρχουν και πλευρικοί τοίχοι, σκεφτήκαμε μηπως θα μπορούσαμε να στηρίξουμε κάποιου είδους τέντα από τους τοίχους μόνο. έχουμε όμως φόβους για το τι δυνάμεις θα ασκούνται στους τοίχους και μήπως αυτές είναι επικίνδυνες για ένα τόσο παλιό κτήριο που έχει χτιστεί με πέτρα, λάσπη και ξύλο.

έχετε καμιά ιδέα σχετική με μεγάλες ομπρέλες / τέντες? κάθε πρόταση ευπρόσδεκτη!

να συμπληρώσω μόνο ότι συζητάμε για φορητές κατασκευές που το χειμώνα θα λύνονται και θα φυλάσσονται στο εσωτερικό του σπιτιού.

Δημοσ.
και μήπως αυτές είναι επικίνδυνες για ένα τόσο παλιό κτήριο που έχει χτιστεί με πέτρα, λάσπη και ξύλο.

Κοιτα , αμα τιθεται θεμα επικινδυνοτητας και ασφαλειας ανθρωπων .. Αυτο πρεπει καποιος να ερθει να το δει απο κοντα .Εκτος αν στηριξεις την τεντα οχι στο τοιχο αλλα σε καποια αλλη diy κατασκευη .Για κανα κιοσκι δεν ψηνεσαι ε ? :-D

Υπαρχουν και ομπρελες κηπου...

Δημοσ.
κληματαριά υπήρχε, καθώς και 1-2 δέντρα, αλλά έφυγαν για άλλους λόγους ...

μεταξύ πέργκολας και ομπρέλας βρίσκω λιγότερο invasive λύση την ομπρέλα πάντως.

Καμία φώτο του χώρου παίζει; Οι πλευρικοί τοίχοι τι πάχος έχουν και τι ύψος;

Δημοσ.

υπάρχουν και τέντες κιόσκια, με πανί, που μαζεύονται

http://www.e-diana.gr/products1.php?wh=1&lang=1&the1id=2&the2id=29&theid=29&open1=2&open2=29

η πιό απλή λύση είναι δυό στύλοι με σύρμα και σύρμα στους τοίχους και διάτρητο πανι σαν αυτα που βάζουν στα γιαπιά ή σαν τις κουνουπιέρες

και δεν θα έχετε πρόβλημα στους τοίχους απο τον αέρα

ίσως και κάποιο δίχτυ παραλλαγής απο το Μοναστηράκι ! :mrgreen:

http://www.showood.gr/products6.php?wh=1&lang=1&the1id=4&theid=4&open1=4&open2=

.

Δημοσ.

Πρώτον, οι πέτρινοι τοίχοι δεν είναι της πλάκας όπως πολλοί νομίζουνε! Με πάχος 65-75 cm μπορούν να δεχτούν αρκετές κατακόρυφες δυνάμεις! Τωρα αν το κονίαμα δεν είναι καλό, αυτό είναι άλλο θέμα!

Συνήθως το κονίαμα μετά από τόσα χρόνια χάνει την συνδετική του ιδιότητα και γίνεται απλά ... χώμα!! Οι πέτρες στέκονται με το ίδιον βάρος της όλης κατασκευής!

Μην φοβάσε για τον κίνδυνο! Παρ' όλα αυτά αν νομίζεις οτι έχει κάποια επικοινδυνότητα το σπίτι θα σου πρότεινα να το ελέγξει ένας μηχανικος!

(και εγώ μηχανικός είμαι (όχι για να φωνάξεις εμένα αλλα για να μην νομιζεις οτι λέω αρλούμπες))

Τώρα για σκίαστρο δες και αυτό

ή και κάτι τέτοιο αν είναι μεγάλος ο χώρος!!

Εγώ πάντως είμαι fan των περγκόλων (ξύλινων και μεταλλικών).. Αυτές μπορείς να τις βάλεις είτε σε επαφή με τον τοίχο σου είτε σε απόσταση για να μην έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα!

Το μόνο πρόβλημά τους είνια οτι ανεβαίνει η τιμούλα σε σχέση με κάτι από αυτά που σου έδειξα πιο πάνω!

Δημοσ.

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:yiHBzTxrUAdmgM::62.1.2.212/products.php?pid%3D16924%26pc%3D887%26top15&t=1&usg=AFrqEzd-4l_2vmR0yutB0lNesZyiK_ytOw

Αν βάλεις οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτό (τουλάχιστον σε αυτή τη λογική, ίσως πιο αραιά) σε κάνω ignore. Στη χειρότερη να χρειαστεί να αγκιστρωθεί η κατασκευή με δυο καλώδια στο έδαφος (μια χαρά ντιζαϊνιά).

Δημοσ.

Επίσης (εντελώς εγκυκλοπαιδικά), πέργκολα με πανί είναι ημιυπαίθριος και μετράει στην κάλυψη, που σημαίνει ότι πρέπει να βγει άδεια (που σιγά μη βγάλει αν είναι σε καμιά ξεχασμένη άκρη του νησιού).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...