Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα, έχω το smart ups 750va της apc, γνωρίζει κανείς γιατί αναβοσβήνουν σχεδόν πάντα, με ανοιχτό τον υπολογιστή, οι ενδείξεις της φόρτισης πάνω δεξιά ενώ η μπαταρία είναι πλήρως φορτισμένη και το φορτίο που τραβάνε οι συσκευές που τροφοδοτεί δεν ξεπερνά το 72% ;

Συγκεκριμένα όταν μπαίνω στη σελίδα του ups, όποτε αναβοσβήνει η ένδειξη της φόρτισης, γράφει στο status battery discharged ενώ όταν δεν αναβοσβήνει γράφει on line, ενώ η φόρτιση παραμένει στο 100%

Αν κάνω το self test συνήθως ανάβει η κόκκινη ένδειξη αντικατάστασης μπαταρίας, και επανέρχεται αν κλείσω και ξανανοίξω το ups, αν πατήσω runtime calibration η φόρτιση πάει κατευθείαν από 100% γύρω στο 16%, γιατί συμβαίνουν όλα αυτά;

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

1) γιατί έχεις πολλές συσκευές συνδεδεμένες (ή αντίστροφά μικρό ups). Aν σε idle to ups δίνει το 72% όπως καταλαβαίνεις όταν μπει σε λειτουργία και μειώνεται το efficiency του τροφοδοτικού λόγω του ότι το ups δεν δίνει κανονικό εναλλασομενο ρεύμα δίνει σχεδόνο το maximum που μπορεί να δώσει το ups, και φαντάζομαι ότι δεν πρέπει να σου κρατάει πάνω απο 1-2 λεπτά. Επίσης πιστεύω ότι όταν παίζεις κάποιο παιχνίδι και γενικότερα όταν έχεις πολύ μεγαλύτερη καταναλωση και βγάλεις τη πρίζα το ups σφυρίζει για 5-6 δευτερόλεπτα, ανάβει το κόκκινο λαμπάκι του (overload) και κλεινει. Σωστά? Το κόκκινο λαμπάκι σημαίνει ότι o υπολογιστής ζητάει απο το ups παραπάνω ρεύμα απο αυτό που μπορεί να δώσει.

2) Αν έχεις τη μπαταρία του ups πάνω απο 3 χρόνια (ή ακόμα και 2 και έχεις υψηλές θερμοκρασίες εκει που την έχεις), αυτή χάνει τη χωρητικότητα της και το πρόβλημα επιδεινώνεται.

Σε μενα που έχω το apc rs-800 τραβάει γύρω στο 40% σε idle και κρατάει γύρω στο 5-6λεπτά ενώ σε όταν παίζω κάποιο παιχνίδι πρέπει να κατευθείαν να βγω στο desktop για να μην κάνει απο μόνο hibernate (xρήση ups γύρω στο 70-80%)

Το ups μου το έχω γύρω στα 6 χρόνια και του άλλαξα μια φορα μπαταρία πριν 1,5 περίπου χρόνο. Βέβαια όταν το χα παρει , του ειχα έναν p4 και γενικότερα πολύ μικρότερη καταναλωση, αλλά αποφάσισα να το κρατήσω (μιας και είναι και πανάκριβα) και στους διαφορους υπολογιστές που άλλαξα, παρόλο που κρατάει λιγότερο και που θά πρεπε να χω μεγαλύτερο.

Δημοσ.

Aπο ποτε εχεις να αλλαξεις μπαταριες?

Οταν οι μπαταριες βγουνε off κανουνε τοσα παλαβα που δεν εχεις ξαναδει,λαμπακια να αναβοσβηνουν,φορτιο να μην κραταει,να μην αναβει καν,να μην σβηνει καν,και αλλα πολλα προβληματα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

για την πρώτη απάντηση: το 72% το πιάνει σε full load και το κοκκινο λαμπάκι που ανάβει ΜΟΝΟ όταν κάνω το self test, δεν είναι το overload αλλά εκείνο που σημαίνει ότι η μπαταρία θέλει αντικατάσταση, (το τροφοδοτικό μου είναι 450W thermaltake και η οθόνη 17ρα αλλά από τις παλιές, οχι tft)

για τη δεύτερη απάντηση: τις μπαταρίες δεν τις έχω πολύ καιρό, αλλά είναι απο μεγαλύτερο ups, είχα το smart 1400VA έκανα μια βλακεία με τις καινούριες μπαταρίες και του καψα τον ταλαντωτή, και για να μην αγοράζω άλλες μπαταρίες έβαλά αυτές στο 750VA αλλά τις έχω απ έξω σαν battery pack (μέσα δεν έχει), στο πολύμετρο δίνουν 27V.

Αν κοπεί το ρεύμα κρατάει κανονικά αλλά δεν έχω δοκιμάσει για πόση ώρα, στο status λέει 3-4 λεπτά, αλλά συνήθως έχω μικροδιακοπές του λεπτού, δηλαδή αν δεν ασχολούμαι καθόλου me to ups δουλεύει κανονικά και το μόνο που κάνει είναι να αναβοσβήνουν όλα τα λαμπάκια της φόρτισης, όποτε είναι ο επεξεργαστής σε full load

Επεξ/σία από DJJordan
Δημοσ.

και σε μενα κανει το ιδιο...

φανταζομαι οτι εχω παρα πολλα συνδεδεμενα πανω του αλλα πως μπορω να το διαπιστωσω και να μην αλλαζω μπαταριεσ τσαμπα?

το εχω και εγω σιγουρα 2-4 χρονια δεν ειμαι απολυτος σιγουρος

Δημοσ.

και σε μενα κανει το ιδιο...

φανταζομαι οτι εχω παρα πολλα συνδεδεμενα πανω του αλλα πως μπορω να το διαπιστωσω και να μην αλλαζω μπαταριεσ τσαμπα?

το εχω και εγω σιγουρα 2-4 χρονια δεν ειμαι απολυτος σιγουρος

Δημοσ.

Και κατι σχεδον offtopic ... μπαταριες για APC CS 500VA που βρισκουμε? Παραγγελνουμε απο APC και μας τι στελνουν? Και γενικως ειναι ευκολη διαδικασια η αλλαγη της? Φοβαμαι μη με χτυπησει κανενα ρευμα και ψαχνομαστε μετα :o

Δημοσ.

Και κατι σχεδον offtopic ... μπαταριες για APC CS 500VA που βρισκουμε? Παραγγελνουμε απο APC και μας τι στελνουν? Και γενικως ειναι ευκολη διαδικασια η αλλαγη της? Φοβαμαι μη με χτυπησει κανενα ρευμα και ψαχνομαστε μετα :o

Δημοσ.

αν θες γνήσιες μπαταρίες APC κοιτάς το πρώτο link, αν θες πιο οικονομικές κοιτάς το δεύτερο:

http://www.e-shop.gr/search_per.phtml?category=BATTERIES&category2=UPS

http://www.batteries.gr/categories.asp?catid=1223

λογικά ξεκουμπώνεις την πρόσωψη και τις βρίσκεις, μόνο πρόσεχε μην είναι σε λειτουργία το ups όπως έκανα εγω!

• Like 1
Δημοσ.

αν θες γνήσιες μπαταρίες APC κοιτάς το πρώτο link, αν θες πιο οικονομικές κοιτάς το δεύτερο:

http://www.e-shop.gr/search_per.phtml?category=BATTERIES&category2=UPS

http://www.batteries.gr/categories.asp?catid=1223

λογικά ξεκουμπώνεις την πρόσωψη και τις βρίσκεις, μόνο πρόσεχε μην είναι σε λειτουργία το ups όπως έκανα εγω!

Δημοσ.
στο πολύμετρο δίνουν 27V.

Δεν λεει κατι αυτο που σου δειχνει το πολυμετρο.

Εχω παραδειγμα μπαταρια μετρημενη 12v και να ειναι σκαρτη.

Μηπως με την ζημια που εκανες στον ταλαντωτη,επηρεασες τις μπαταριες?

Συνδεσε στην μπαταρια ενα λαμπακι να δεις την φωτεινοτητα του.

Δημοσ.
στο πολύμετρο δίνουν 27V.

Δεν λεει κατι αυτο που σου δειχνει το πολυμετρο.

Εχω παραδειγμα μπαταρια μετρημενη 12v και να ειναι σκαρτη.

Μηπως με την ζημια που εκανες στον ταλαντωτη,επηρεασες τις μπαταριες?

Συνδεσε στην μπαταρια ενα λαμπακι να δεις την φωτεινοτητα του.

Δημοσ.
με τι αποτελεσματα??

στα smart ups μπορείς να αλάξεις τις μπαταρίες ενώ είναι σε λειτουργία, αλλά θέλει προσοχή να μην βραχικυκλώθουν οι πόλοι, ειδικά οι μπαταρίες από 17Αh και πάνω, έχουν βιδωτούς ακροδέκτες, εμένα έπεσε ένα εργαλείο ανάμεσα στις 2 μπαταρίες και έκαψα το 1400VA, βέβαια ρισκάρεις για μια ενδεχόμενη διακοπή ρεύματος την ώρα που αλάζεις μπαταρίες, γι αυτό καλό είναι να τα έχεις όλα κλειστά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...