Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια να κανω μια ερωτηση?Εχω κανει δυο αγορες μεσω paypal και χρεωση της πιστωτικης μου καρτας απο αγγλια(cheapsmells).Περα απο τα μεταφορικα που με χρεωνει η σελιδα το paypal με χρεωνει και 2.5 ευρω προμηθεια συναλλαγηςgia ποσο περιπου 60 ευρω(απο λιρες σε ευρω).Φιλοι μου που κανουν συναλλαγες με αγγλια με διαβεβαιωσαν οτι η χρεωση σε αυτους ηταν πολυ μικροτερη(οχι με τη συγκεκριμενη εταιρεια).Στο pay pal που τους ζητησα να κανει τη μετατροπη συναλλαγματος η καρτα μου και οχι αυτοι δε μου απαντησαν κατι σχετικο.

Ξερετε τι θα μπορουσα να κανω προκειμενου να μην χρεωνομαι κοστη συναλλαγματος για αγορες μεσω paypal?

Δημοσ.

με ενδιαφερει το θεμα. ειμαι ετοιμος να κανω αγορα απο Αγγλια και το μονο που δεν γνωριζω, ειναι πόσο θα ειναι η χρεωση μετατροπης συναλλαγματος.

ξερει καποιος σε ποιον να προτιμαμε για μετατροπη για λιγοτερο κοστος ; (τραπεζα, paypal κλπ).

Δημοσ.
Πάντα τράπεζα ΟΧΙ paypal(έπαθα/έμαθα/άλλαξα...)

μισο λεπτο. μιας και αρχαριος (αυριο βγαζω prepaid eurobank) τι εννοεις ;

το site που θα παραγγειλω, εχει δυο τροπους πληρωμης.

1) μεσω πιστωτικης

2) μεσω paypal

να διαλεξω δηλαδη να κανω τη συναλλαγη χωρις το paypal, χανοντας το πλεονεκτημα διασφαλισης του ενδιαμεσου (paypal) ή μηπως εννοεις οτι κατα την διαδικασια πληρωμης με το paypal, αυτο καποια στιγμη θα με ρωτησει ποιος θελω να κανει την μετατροπη ; (τραπεζα ή paypal)

στο δικο μας παραδειγμα για να καταλαβω, θα αγορασω ενα ανταλλακτικο κοστους 20-22 ευρω.

τι προμηθεια θα κρατησει η τραπεζα και τι το paypal ;

Να συμπληρωσω οτι ο οποιοσδηποτε στην θεση μου, αν η χρεωση στην μια και στην αλλη περιπτωση εχει διαφορά 1,2 ευρω, αυτο δεν ενοχλει πιστευω διοτι πρωταρχικο μου μελημα ειναι να βρω το ανταλλακτικο που δεν υπαρχει ελλαδα, και αν το παραγγειλω μεσω εδω αντιπροσωπου , αυτος θα χρεωσει τα διπλα.

θελω να πω, αν οντως καποιος κερδιζει ετσι κανοντας την δουλεια του, δεν τον ενδιαφερει και τοσο αν εχει μια χρεωση λιγων ευρω.

εκτος κι αν εννοεις οτι καποιους τους πειραζει, ή αναλογως το ποσο μετατροπης (αν ειναι μεγαλο) σε γδερνουν με πολλα ευρω προμηθεια.

Δημοσ.
Στο paypal έχει επιλογή ποια ισοτιμία να υπολογίζει. Επιλέγεις της τράπεζας. Ψάξου

καταλαβα. ωστοσο, υπαρχει στανταρ υπολογισμος χρεωσης τραπεζας-paypal ;

στο παραδειγμα του φιλου πιο πανω, του πηραν 2.5 αυρω για 60 ευρω συναλλαγης, δηλαδη αναλογικα 4.1 ευρω στα 100 ευρω συναλλαγης.

1)αυτη τη μεθοδο ακολουθει σαν στανταρ το paypal ; χρεωση 4.1% της αξιας συναλλαγης ;

ή χρησιμοποιει καποια αλλη μεθοδο του τυπου: μεχρι 100 ευρω σε χρεωνω 4.1 , απο εκει και πανω σε χρεωνω λιγοτερα ή περισσοτερα ; υπαρχει δηλαδη αλλαγη κλιμακας ;

2) και η τραπεζα χρησιμοποιει ιδια μεθοδο (αναλογικη, αλλα μικροτερη του 4.1%, ή και αυτη εχει κλιμακες αναλογα τα ποσά που διακινουνται) ;

εμενα θα μου λυθουν οι αποριες αυριο που θα παω στην τραπεζα, αλλα καλο θα ειναι να ειπωθουν και εδω για να μεινουν οι απαντησεις για καθε ενδιαφερομενο που θα τις χρειαστει.;)

Δημοσ.

Για ισοτιμία ρώτησε ο φίλος. Η χρέωση που λες είναι άσχετη με το θέμα.

Αγοράζεις κάτι σε λίρες Αγγλίας. Η ισοτιμία λίρας-ευρώ του paypal είναι πολύ χειρότερη από αυτή των τραπεζών.

Δημοσ.

Σε ποιο ακριβως σημειο του μενου του paypal εχει την επιλογη την ισοτιμια να καθοριζει η τραπεζα και οχι το paypal?

Δημοσ.
Για ισοτιμία ρώτησε ο φίλος. Η χρέωση που λες είναι άσχετη με το θέμα.

Αγοράζεις κάτι σε λίρες Αγγλίας. Η ισοτιμία λίρας-ευρώ του paypal είναι πολύ χειρότερη από αυτή των τραπεζών.

συγνωμη, μαλλον μπερδευτηκα γιατι στο πρωτο ποστ διαβασα: ''το paypal με χρεωνει και 2.5 ευρω προμηθεια συναλλαγης'' και θεωρησα οτι μιλουσαμε για καποια προμηθεια.

εκτος κι αν μιλαμε για το ιδιο πραγμα και ο φιλος πιο πανω το διατυπωσε σαν προμηθεια, αλλα στην ουσια εχει να κανει το οτι εχουν διαφορετικες ισοτιμιες η τραπεζα με το paypal.

Δημοσ.
Σε ποιο ακριβως σημειο του μενου του paypal εχει την επιλογη την ισοτιμια να καθοριζει η τραπεζα και οχι το paypal?

Στο Profile-Reccuring payments-Edit Funding options

Δημοσ.

Να υποθεσω σtο coversing options επιλεγω το δευτερο σωστα?Παντως οι ισοτιμιες του paypal ειναι τραγικες και osa e-mails και να τους εστειλα ουσιαστικα δε μου ειπαν πως κανω την αλλαγη.ελπιζω η τραπεζα να εχει χαμηλοτερη ισοτιμια ....

Δημοσ.
μισο λεπτο. μιας και αρχαριος (αυριο βγαζω prepaid eurobank) τι εννοεις ;

το site που θα παραγγειλω, εχει δυο τροπους πληρωμης.

1) μεσω πιστωτικης

2) μεσω paypal

να διαλεξω δηλαδη να κανω τη συναλλαγη χωρις το paypal, χανοντας το πλεονεκτημα διασφαλισης του ενδιαμεσου (paypal) ή μηπως εννοεις οτι κατα την διαδικασια πληρωμης με το paypal, αυτο καποια στιγμη θα με ρωτησει ποιος θελω να κανει την μετατροπη ; (τραπεζα ή paypal)

στο δικο μας παραδειγμα για να καταλαβω, θα αγορασω ενα ανταλλακτικο κοστους 20-22 ευρω.

τι προμηθεια θα κρατησει η τραπεζα και τι το paypal ;

Να συμπληρωσω οτι ο οποιοσδηποτε στην θεση μου, αν η χρεωση στην μια και στην αλλη περιπτωση εχει διαφορά 1,2 ευρω, αυτο δεν ενοχλει πιστευω διοτι πρωταρχικο μου μελημα ειναι να βρω το ανταλλακτικο που δεν υπαρχει ελλαδα, και αν το παραγγειλω μεσω εδω αντιπροσωπου , αυτος θα χρεωσει τα διπλα.

θελω να πω, αν οντως καποιος κερδιζει ετσι κανοντας την δουλεια του, δεν τον ενδιαφερει και τοσο αν εχει μια χρεωση λιγων ευρω.

εκτος κι αν εννοεις οτι καποιους τους πειραζει, ή αναλογως το ποσο μετατροπης (αν ειναι μεγαλο) σε γδερνουν με πολλα ευρω προμηθεια.

Για τη μετατροπη ρώτησες, γι αυτή σου απάντησα, η paypal χρεώνει πάντα παραπάνω στη μετατροπή.

5 χρόνια paypal χρησιμοποιούσα, μη νομίζεις οτι είναι και πανάκια όμως, πριν δυο μήνες αγόρασα κάτι(900ευρώ), ο πωλητής μην τον είδατε, και η paypal έβγαλε την ουρά της απ`έξω, αποτέλεσμα είμαι μείον 900........

Δημοσ.

Σε αυτή την περίπτωση (και αν χρησιμοποίησες πιστωτική) δεν μπορείς να κάνεις καταγγελία στην τράπεζά σου?

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Ακριβώς. Το γράφει κιόλας στην περιγραφή της δεύτερης επιλογής: "...my card issuer will determine the foreign exchange rate to apply to this transaction..."

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...