htps Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Ο τιτλος τα λεει ολα Μετα απο κληρονομια ερχεται το 50% μιας επιχειρησης στον κληρονομο, ομως ο εκλιπων ειχε χρεη προς το ΤΕΒΕΕ γυρω στις 15.000 ευρω αλλα διακανονισμενα.Ο κληρονομος περαν αυτου του 50% δεν εχει τπτ αλλο στο ονομα του κ κανενα περουσιακο στοιχειο η εισοδημα κ ερωτω:Στην περιπτωση που ΔΕΝ πληρωσει μια στο ΤΕΒΕΕ τιθεται θεμα προσωποκρατησης?Ενοειται φυσικα οτι εχει γινει η αποδοχη κληρονομιας
kfyros Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Νομίζω ότι κρίθηκε αντισυνταγματική η προσωποκράτηση γενικώς για οικονομικές οφειλές. Γενικά το ΤΕΒΕ είναι μπουρδ , αλλά αν κινηθούν διαδικασίες αναγκαστικής είσπραξης μπορούν να κατασχέσουν ακόμη και μισθούς ή οτιδήποτε βρουν (ψυγεία - πλυντήρια - τηλεοράσεις κλπ.). Παλιότερα θα έλεγα ξερά ότι δεν πρόκειται να του κάνουν τίποτα, αλλά τελευταία άλλαξαν τα πράγματα και δεν ξέρεις ποτέ από που θα σου έρθει. Επίσης υπάρχει ο φόρος κληρονομιάς ο οποίος θα πρέπει κατά τη γνώμη μου να τον απασχολήσει περισσότερο από τα 15 χιλ. προς το ΤΕΒΕ. Αυτός δεν ξέρω πως υπολογίζεται (βάσει αξίας επιχείρησης) αλλά συνήθως είναι το κύριο πρόβλημα διαδοχής σε μικρές επιχειρήσεις με εταίρους (χωρίς μετοχική σύνθεση) στην Ελλάδα γιατί πληρώνεις τα κέρατα σου.
htps Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Νομίζω ότι κρίθηκε αντισυνταγματική η προσωποκράτηση γενικώς για οικονομικές οφειλές. Γενικά το ΤΕΒΕ είναι μπουρδ , αλλά αν κινηθούν διαδικασίες αναγκαστικής είσπραξης μπορούν να κατασχέσουν ακόμη και μισθούς ή οτιδήποτε βρουν (ψυγεία - πλυντήρια - τηλεοράσεις κλπ.). Παλιότερα θα έλεγα ξερά ότι δεν πρόκειται να του κάνουν τίποτα, αλλά τελευταία άλλαξαν τα πράγματα και δεν ξέρεις ποτέ από που θα σου έρθει. Επίσης υπάρχει ο φόρος κληρονομιάς ο οποίος θα πρέπει κατά τη γνώμη μου να τον απασχολήσει περισσότερο από τα 15 χιλ. προς το ΤΕΒΕ. Αυτός δεν ξέρω πως υπολογίζεται (βάσει αξίας επιχείρησης) αλλά συνήθως είναι το κύριο πρόβλημα διαδοχής σε μικρές επιχειρήσεις με εταίρους (χωρίς μετοχική σύνθεση) στην Ελλάδα γιατί πληρώνεις τα κέρατα σου. Toν γνωριζει τον φορο κληρονομιας κ δεν ειναι κατι ιδιαιτερο οπως μου ειπε,απλα το μονο που θελει να σιγουρεψει ειναι για το ΤΕΒΕ.Εν αναμονη επισης της απαντησης δικηγορου του
MastroGiannis Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 Από πού προέκυψε το χρέος των 15000€ προς το ΤΕΒΕ;
MastroGiannis Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 Από πού προέκυψε το χρέος των 15000€ προς το ΤΕΒΕ;
htps Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 παιδες ξερει κανεις να βοηθησει στο ερωτημα που κανω επι της ουσιας?
MastroGiannis Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 Φίλε htps, στόχος της ερώτησής μου ήταν να βρούμε την πραγματική ουσία του προβλήματος. Αυτό το πρόβλημα δεν είναι μόνο δικό σου αλλά και δικό μου και όλων των ασφαλισμένων. Αυτό θα πρέπει να γίνει κατανοητό! Όταν οι εισφορές ενός ταμείου - στο οποίο η ένταξη είναι υποχρεωτική - υπολογίζονται βάσει αναγκών του ταμείου και όχι βάσει δυνατοτήτων του ασφαλισμένου, λογικό είναι κάποια στιγμή να προκύψει χρέος το οποίο απλά θα κληροδοτείται από τη μια γενιά στην άλλη και θα αυξάνεται αθροιστικά. Κάποια στιγμή λοιπόν, θα πρέπει να αναθεωρήσουμε τα όσα μέχρι τώρα θεωρούμε δεδομένα, να εξετάσουμε τη δομή και την αποτελεσματικότητα των συστημάτων που αναγκαστικά υποστηρίζουμε και να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα σοβαρά, συνολικά και επί της ουσίας ώστε να εξαλειφθεί μια για πάντα. Φυσικά εσύ, έχεις όλο το δικαίωμα να μην συμμετέχεις σε μια τέτοια προσπάθεια και αυτό είναι απόλυτα αποδεκτό.
htps Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 Φίλε htps, στόχος της ερώτησής μου ήταν να βρούμε την πραγματική ουσία του προβλήματος.Αυτό το πρόβλημα δεν είναι μόνο δικό σου αλλά και δικό μου και όλων των ασφαλισμένων. Αυτό θα πρέπει να γίνει κατανοητό! Όταν οι εισφορές ενός ταμείου - στο οποίο η ένταξη είναι υποχρεωτική - υπολογίζονται βάσει αναγκών του ταμείου και όχι βάσει δυνατοτήτων του ασφαλισμένου, λογικό είναι κάποια στιγμή να προκύψει χρέος το οποίο απλά θα κληροδοτείται από τη μια γενιά στην άλλη και θα αυξάνεται αθροιστικά. Κάποια στιγμή λοιπόν, θα πρέπει να αναθεωρήσουμε τα όσα μέχρι τώρα θεωρούμε δεδομένα, να εξετάσουμε τη δομή και την αποτελεσματικότητα των συστημάτων που αναγκαστικά υποστηρίζουμε και να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα σοβαρά, συνολικά και επί της ουσίας ώστε να εξαλειφθεί μια για πάντα. Φυσικά εσύ, έχεις όλο το δικαίωμα να μην συμμετέχεις σε μια τέτοια προσπάθεια και αυτό είναι απόλυτα αποδεκτό. To ασφαλιστικο,οι δικλειδες,τα νομεθετηματα κ το αιωνιο κ αεναο μπαχαλο της Ελλαδας δεν με απασχολει ουτε εμενα ουτε τον φιλο μου. Στην προκειμενη ρωταω εαν χρεη προς το δημοσιο (ανεξαρτητα απο το πως δημιουργηθηκαν) ακομα επισυρουν προσωποκρατηση.Ξερει καποιος?
klainmaingr Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2010 Όχι έχει κριθεί αντισυνταγματική. Το πως δημιουργήθηκαν δεν έχει σημασία αλλα νομίζω οτι υπάρχουν "περιπτώσεις" ανάλογα με το ποσό του χρέους, η βάση του οποίου όμως είναι 10πλασια απο το ποσό που αναφέρεις οπότε ΟΧΙ. ---------- Προσθήκη στις 14:39 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:38 ---------- Με ένα γρήγορο googlάρισμα ορίστε ένα περσινό σχετικό άρθρο http://www.apogevmatini.gr/?p=46535 και αν ψάξεις θα βρείς και πιο νέα και με περισσότερες λεπτομέρειες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.