ekkli Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 θελω να αγορασω ενα στικακι για τα ουμπουντου που εχω σεταρει στη μανα μου. βρηκα αυτο εδω πχ , αλλά πάλι καλά , πριν το παραγγειλω θυμηθηκα οτι πρεπει να εχει οδηγους για λινουξ. εχει το συγκεκριμενο ? εχετε να προτεινετε καποια άλλο που να μην εχω προβλημα ? υπαρχει καποια λιστα καπου με ποια τσιπακια εχουν υπστηριξη ? πριν ποσταρω εδω γκουγκλαρα , αλλά χαωθηκα λιγο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
firewalker Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Το παρακάτω δουλεύει σίγουρα σε kernel >= 2.6.35. Το ubuntu δεν ξέρω τι kernel έχει. http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.612427 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
antonis_wrx Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 ρίξε και μια ματιά εδώ http://linuxwireless.org/en/users/Devices/USB Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Αυτο που επελεξες, που στην ουσια εινια το TL-WN821N με βαση, εχει το τσιπακι AR9170 της atheros, οποτε θελει το ar9170usb module για να δουλεψει, το οποιο περιεχεται στον πυρηνα απο την εκδοση 2.6.30 και μετα. Το καλο ειναι οτι το ubuntu 10.04 εχει τον 2.6.32. Το κακο ειναι οτι μαλλον θα χρειαστεις και το εκαστοτε firmware για να δουλεψει σωστα. Εχουν ειπωθει διαφορα σχετικα με το συγκεκριμενο τσιπακι στο θεμα εδω. http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=314006 Αυτο που προτεινει ο firewalker θελει το ath9k_htc το οποιο δεν φαινεται να υπαρχει στον 2.6.32. Προς το παρον, αποφυγε το. Αν θες να ψαξεις και για αλλα στικακια, ριξε πρωτα μια ματια στις παρακατω λιστες για να εισαι σιγουρος. http://linux-wless.passys.nl/ http://linuxwireless.org/en/users/Devices Αν ημουν στη θεση σου παντως, θα επαιρνα αυτο που προτεινεις αρχικα, παρολο το ρισκο με τον driver και το firmware. 20Ε για ενα στικακι κλασης Ν ειναι ευκαιρια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
miza Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 ar9170 will be part of the 2.6.31 kernel release but new updates (such as AVM Fritz support, and support for the one stage open source firmware) will be available until 2.6.32. You can however get the latest ar9170 driver, as targeted in the wireless-testing development tree by using git to get wireless-testing directly or by using the compat-wireless tarball which will get you only the wireless drivers. Από ότι καταλαβαίνω στο 2.6.32 πρέπει να μπήκε, από που βλέπεις ποιοι drivers υπάρχουν στον kernel; Με ενδιαφέρει και μένα να πάρω ένα stick και θέλω να πάρω το φθηνότερο που γίνετε, οπότε θα με βόλευε να πάρω αυτό. Εγώ έχω debian testing οποτε είμαι με 2.6.32-5. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Με τον πλεον ηλιθιο τροπο ever! Εκκινεις με τον πυρηνα που θες και απλα τρεχεις modinfo για το module που σε ενδιαφερει, πχ >[b]# modinfo ar9170usb[/b] filename: /lib/modules/2.6.32-5-686/kernel/drivers/net/wireless/ath/ar9170/ar9170usb.ko firmware: ar9170-2.fw firmware: ar9170-1.fw firmware: ar9170.fw description: Atheros AR9170 802.11n USB wireless license: GPL author: Christian Lamparter <[email protected]> author: Johannes Berg <[email protected]> [b]# modinfo ath9k_htc[/b] ERROR: modinfo: could not find module ath9k_htc Η αλλη λυση ειναι να πας να το βρεις στο /lib/modules/πυρηνας/kernel/drivers/net/wireless! Αυτο που θελεις να αγορασεις θελει τον ath9k_htc και ειναι αυτο που λεει ο firewalker παραπανω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
miza Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Και μιας και πάει για Stable το Squeeze, δεν μας βλέπω στο Debian να έχουμε τον 2.6.35 σύντομα. Ρε λες να δω το Arch Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Αν σε καιει τοσο πολυ να βαλεις τον .35, βαλε ενα repo απο experimental και βαλτον απο εκει. Μπορεις παντα να βαλεις και αυτον απο το repo του liquorix. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
miza Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Νταξ δεν καίγομαι κιόλας, ίσος πάρω αυτό που λέει ο ekkli Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
firewalker Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Μπορείτε να κάνετε compile το Linux wireless branch μόνοι σας. Εγώ είχα τους drivers μήνες πριν ενσωματωθούν στον kernel. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
miza Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Μπορείς να εξηγήσεις η να δόσεις κάποιον οδηγό για αυτή τη διαδικασία; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
firewalker Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Μπορείς να εξηγήσεις η να δόσεις κάποιον οδηγό για αυτή τη διαδικασία; Το παρακάτω ακολούθησα. http://linuxwireless.org/en/users/Download Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
miza Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Ok, thx! Άμα το πάρω τελικά θα το δοκιμάσω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
antoniskos Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2010 γεια σας παιδια εχω ενα προβλημα απο το σπιτι με νετμπουκ πιανω ασυρματα απο το δημο ιντερνετ αλλα το σημα χανεται συνεχως γιατι ειναι μονο μια γραμη θα ηθελα κατι σαν ρουτερ για να πιανει πιο πολυ σημα και να πιανω κι εγω απο αυτο με wireless ξερει καπιος κατι αν ναι ( ΒΟΗΘΕΙΑ!!) ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ!!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2010 Το νετμπουκ σου - εχει λινουξ? - εχει καποια απο τις παραπανω καρτες που προταθηκαν? Αν οχι, τοτε καλυτερα να ανοιξεις το θεμα σου στο κομματι των δικτυων. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.