Προς το περιεχόμενο

Ξεκινημα με ηλεκτρικη κιθαρα

katsouras

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Μια χαρα ετεροχρονισμένα παίζουν και οι ηλεκτρικοί. Υπάρχει ωραιότατη τεχνική πένα-δάκτυλα όπου η πένα και τα δάκτυλα παίζουν ετεροχρονισμένα...αλλά αν είχες την παραμικρή ιδέα θα το ήξερες. Το 8 finger tapping που κάνουν οι ηλεκτρικοί...οι κλασικοί δεν μπορούν να το διανοηθούν καν (και εδώ ετεροχρονισμένα παίζουν).

Βλέπεις κλασικό κιθαρίστα να προσπαθεί να κάνει Bend και Vibrato παράλληλα και βάζεις τα γέλια.

Δεν έχω καμία σχέση με την κλασικη ούτε με το ρεπερτόριο...όμως οι συγκεκριμένες τεχνικές είναι πολύ διαφορετικές απο της κλασικής.

Δυστυχώς αυτοί που στα είπαν να τα γράψεις, δεν στα είπαν καλά.

Είναι ξεκάθαρο το μένος σου για την κλασική κιθάρα.

Ξεκαθαρίζεις πως δεν έχεις καμία σχέση με την κλασική κιθάρα και το ρεπερτόριο της

αλλά εκφέρεις γνώμη για τεχνικές της ηλεκτρικής ισχυριζόμενος πως αντίστοιχες(αν όχι οι ίδιες) δεν υπάρχουν στην κλασική.

Όμως δεν μπορώ να μην παραδεχθώ πως πλέον φάσκεις και αντιφάσκεις εντός 2+ προτάσεων. Keep trying...

Όσον αφορά τα bolds:

Μην τα λες παραέξω και σε πάρουν πρέφα...

---------- Προσθήκη στις 09:48 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 09:32 ----------

@ZAKKWYLDE

Επειδή στο Youtube δόξα τω Θεώ υπάρχει πολύ υλικό,

ξεκίνα να ψάχνεις...

Για δικό σου καλό... πριν σε πάρουν πρέφα...

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=b1t2Th_Lo3Q]http://www.youtube.com/watch?v=b1t2Th_Lo3Q[/ame]

---------- Προσθήκη στις 09:52 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 09:48 ----------

Άσχετο αλλά ωραίο:

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=G4YngQ49dSw]http://www.youtube.com/watch?v=G4YngQ49dSw[/ame]

Δημοσ.

Ότι θα έβλεπα και flame κλασσική vs ηλεκτρική κιθάρα δεν το περίμενα ποτέ... Let it go guys... Δεν έχει νόημα.

Στο θέμα... Ο Νίκος έχει δίκιο σε ότι αφορά στο δάσκαλο, αλλά μόνο υπό το πρίσμα του εκπαιδευτικού. Καλώς ή κακώς, υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν μόνο να ασχοληθούν με κάτι γιατί τους ευχαριστεί, και δεν είναι διατεθιμένοι να παιδευτούν στο ελάχιστο. Πχ, μου αρέσει να μαγειρεύω, αλλά δεν σημαίνει ότι θα πάω να γραφτώ σε σχολή μαγειρικής για να μάθω να μαγειρεύω "σωστά". Θα αυτοσχεδιάσω, θα κάνω πολλά λάθη σύμφωνα με τη θεωρία, αλλά θα γεύομαι το αποτέλεσμα και θα με αποζημιώνει.

Δημοσ.

Thanocaster για το flame έχεις δίκιο. Έλεος.

Αλλά καταλαβαίνεις πως πετάγεται ο καθένας και ποστάρει απλά για να ποστάρει.

Άλλωστε δεν είπα πως ο καθένας που θέλει να μάθει ένα όργανο πρέπει να γίνει σολίστας στο όργανο αυτό.

Απλά θεωρώ υποχρέωση μου να του μεταδώσω όσο γίνεται πλήρη εκπαίδευση/κατανόηση του οργάνου με το οποίο πρέπει να ασχοληθεί.

Αυτό συμβαίνει στην κιθάρα, ακριβώς γιατί έχει αρκετά είδη σαν όργανο.

Αυτό που λέω πάντα είναι να ξεκινήσει κάποιος για ένα διάστημα με κλασική, να μάθει επάνω στην κλασική πχ να διαβάζει

νότες και κάποια βασικά πράγματα όσον αφορά την τεχνική στο δεξί χέρι, για να μπορεί άνετα να μεταβεί σε ακουστική/ηλεκτρική.

Ας παραθέσω αλλο ένα πλεονέκτημα της κλασικής ως πρώτου οργάνου.

Ως γνωστόν στην ταστιέρα της κλασικής δεν υπάρχουν οι "κουκίδες"("inlays","dots") σε ορισμένα τάστα που βοηθούν στην απομνημόνευση

φθογγοσήμων.

Η ταστιέρα είναι γυμνή και επομένως πιο δύσκολο στο να αφομιωθεί.

Δεν είναι της παρούσης βέβαια να συνεχίσω το flame,

αλλά είναι κρίμα κάποιος επειδή θέλει να αγοράσει πχ Smart να μην μάθει να οδηγά με μηχανικό κιβώτιο.

Δείτε το κάπως έτσι.

Τα σέβη μου.

Δημοσ.

Νίκο, μαζί σου, κι εγώ με κλασσική ξεκίνησα και μεταπήδησα στην ηλεκτρική.

Η ουσία όμως είναι αλλού. Η μάνα μου θα οδηγήσει το σμαρτ για να πάει για ψώνια και να γυρίσει. Δεν θα καταλάβει ποτέ γιατί ενώ μπορούσα να πάρω αυτόματο προτίμησα χειροκίνητο κιβώτιο. Αν διάλεγε αυτοκίνητο για μένα και μου έπαιρνε αυτόματο, θα είχα όλα τα δίκια να της εξηγήσω γιατί ήταν λάθος επιλογή. Όταν όμως μιλάμε για το δικό της αυτοκίνητο που το θέλει για να πηγαίνει όσο το δυνατόν πιο ξεκούραστα στην αγορά και να γυρίζει, τότε πολύ καλά κάνει και αγνοεί την χρήση του χειροκίνητου.

Ο πατέρας μου από την άλλη, οδηγεί χειροκίνητο, γιατί κάνει άπειρα χιλιόμετρα και κουβαλάει συνήθως μεγάλα φορτία με το αμάξι. Γνωρίζει, ότι οι αλλαγές πρέπει να γίνονται ψηλά, για να τραβάει ο κινητήρας και να μην τον κρεμάει όταν θα προσπερνάει στην εθνική. Δεν ήταν δυνατόν να διαλέξει αυτόματο κιβώτιο γι αυτή τη δουλειά, γιατί όταν μεταφέρεις 600 κιλά με το αμάξι και βρίσκεσαι σε ανηφόρα θέλεις να κουμαντάρεις 100% τη ροπή του κινητήρα σου.

Και οι δυο έχουν κάνει καλές επιλογές. Καλύπτουν 100% τις ανάγκες τους και αυτό δεν έρχεται σε σύγκρουση με την οδηγική τους παιδεία (είτε είναι καλή είτε κακή). Η ουσία είναι πως εγώ που θέλω να πάρω τώρα αμάξι, πρέπει να δω τις τωρινές μου ανάγκες, να προνοήσω τις μελλοντικές μου και να κάνω μια επιλογή για την οποία δεν θα χτυπάω το κεφάλι μου στον τοίχο. Θέλω να πηγαίνω σε όλη μου τη ζωή μόνο για ψώνια με το αυτοκίνητο; Θα πάρω αυτόματο. Θέλω να έχω την ελευθερία να αλλάξω τη χρήση του αμαξιού μου; Χειροκίνητο.

'Nough said. ;)

Δημοσ.

Allrighty then! :P

Χμμμ, μήπως δε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες στο μήνυμα σας ; Υπενθυμίζουμε ότι απαγορεύεται η χρήση greeklish

Δημοσ.

Το πιο πιθανον καποιος που θελει να μαθει ηλεκτρικη κιθαρα ειναι γιατι εχει στο μυαλο του καποια μουσικη συγκεκριμενη και καποιους ηχους συγκεκριμενους.

Το πιο πιθανον ειναι να ξενερωσει ακομα και με μια ηλεκτρικη της πλακας σε συνδιασμο με εναν ενισχυτη της πλακας, ποσο μαλλον απο το να παει να παρει μια κλασικη που βγαζει τελειως διαφορετικο ηχο.

Δεν θα κατσω να ασχοληθω με το τι ειναι πιο δυσκολο ας πουμε οτι ειναι η κλασικη.

Αλλα το πιο πιθανον ειναι καποιος που θελει να μαθει ηλεκτρικη να μην θελει ουτε καν να βλεπει, οχι να ακουει την κλασικη κιθαρα και να του ειναι τοσο αδιαφορο οσο να κατσει να μαθει βιολι.

Δημοσ.

Στην παιδεία δεν χωράνε γούστα.

Για να μάθεις να γράφεις ποιήματα, πρέπει να μάθεις γράμματα.

Και εγώ απο μικρός ήθελα να γράφω ποιήματα αλλά δεν γούσταρα την γραμματική.

Αλλά δυστυχώς πλέον υπάρχει το "θέλω" και όχι το "πρέπει".

Δημοσ.
Στην παιδεία δεν χωράνε γούστα.

Για να μάθεις να γράφεις ποιήματα, πρέπει να μάθεις γράμματα.

Και εγώ απο μικρός ήθελα να γράφω ποιήματα αλλά δεν γούσταρα την γραμματική.

Αλλά δυστυχώς πλέον υπάρχει το "θέλω" και όχι το "πρέπει".

Πολυ ρομαντικος εισαι. Συνηθως οι ροκαδες και ποσο μαλλον οι μεταλαδες δεν ειναι, θελουν ενισχυτες πενταλιερες και αγριο ηχο, σιγα μην ασχοληθουν με ρομαντικους και μελωδικους ηχους.

Δεν χρειαζεται να ξενερωνουμε με τετοιες απαιτησεις και πρεπει, το σωστο ειναι να μαθουν με δασκαλο και μουσικη θεωρια, ολα τα αλλα ειναι υπερβολες.

Δημοσ.

Αν είσαι υπέρ της εξειδίκευσης τοτε ΟΚ.

Μάθε μόνο ηλεκτρική και μείνε εκεί.

Επέτρεψέ μου, σαν παιδαγωγός, να μην το αποδεχτώ και να μαθαίνω στα παιδιά μουσική,

με τέτοιο τρόπο ώστε να έχουν τα εφόδια αλλά και το προνόμιο των επιλογών και όχι της επιλογής.

Ένα παιδί στην ηλικία των 18 είναι μουσικά ανώριμο να κρίνει τί του αρέσει γιατί πολύ απλά δεν έχει ακούσει όσα θα έπρεπε,

άρα του αρέσουν κάποια από αυτά που δεν επέλεξε να ακούσει αλλά επιλέξαν άλλοι να του τα δώσουν στο πιάτο(κινητό,TV,internet κλπ).

Φανταστείτε λοιπόν ένα παιδί από 16-17 να αναλωθεί στο να μάθει μόνο ηλεκτρική κιθάρα

και καθώς μεγαλώνει και ωριμάζει μουσικά(ας πούμε κοντά στα 25) να προσπαθήσει να μάθει κλασική.

Θα έχει αποκτήσει προσανατολισμένες βάσεις και δεν θα καταφέρει ποτέ του να εξελιχθεί στην κλασική.

Και αυτό που λέω δεν είναι υπόθεση. Κατάθεση είναι.

Από εκεί και πέρα ο καθένας είναι υπεύθυνος των επιλογών που κάνει.

Αλλά είναι κρίμα να σου δείχνουν ποιό είναι το σωστό και να το αγνοείς.

Υπομονή και επιμονή χρειάζονται όλα.

Όλα τα άλλα είναι απλά ημίμετρα.

Δημοσ.
γενικα επικρατεί μια ιδέα ότι η κλασική είναι πιο ευκολη απο την ηλεκτρικη

Αναποδα θα ελεγα.... Το βαθος του οργανου ειναι το ιδιο αν θες να την ψαξεις... Αν μιλαμε για ερασιτεχνικα πραγματα αλλαζει πολυ το πραμα...

Αποστολή από iPhone με το Insomnia.app

Δημοσ.

Δεν υπάρχει πιο δύσκολο και πιο εύκολο.

Όπως είπε ο υπνοβάτης, εξαρτάται από το βάθος με το οποίο θα ασχοληθείς,

με μια επισήμανση:

Τα πρώτα βήματα στην ηλεκτρική είναι πιο εύκολα απ' ό,τι στην κλασική.

Επομένως σχηματίζεται μια υποκειμενική γνώμη για το πιο είναι πιο δύσκολο όργανο.

Εν τούτοις, επειδή έχω ασχοληθεί σε βάθος και με τα 3 όργανα(κλασική,ακουστική,ηλεκτρική)

θα δώσω μια βαρύτητα στην κλασική.

Δημοσ.
Νίκο' date=' μαζί σου, κι εγώ με κλασσική ξεκίνησα και μεταπήδησα στην ηλεκτρική.

Η ουσία όμως είναι αλλού. Η μάνα μου θα οδηγήσει το σμαρτ για να πάει για ψώνια και να γυρίσει. Δεν θα καταλάβει ποτέ γιατί ενώ μπορούσα να πάρω αυτόματο προτίμησα χειροκίνητο κιβώτιο. Αν διάλεγε αυτοκίνητο για μένα και μου έπαιρνε αυτόματο, θα είχα όλα τα δίκια να της εξηγήσω γιατί ήταν λάθος επιλογή. Όταν όμως μιλάμε για το δικό της αυτοκίνητο που το θέλει για να πηγαίνει όσο το δυνατόν πιο ξεκούραστα στην αγορά και να γυρίζει, τότε πολύ καλά κάνει και αγνοεί την χρήση του χειροκίνητου.

Ο πατέρας μου από την άλλη, οδηγεί χειροκίνητο, γιατί κάνει άπειρα χιλιόμετρα και κουβαλάει συνήθως μεγάλα φορτία με το αμάξι. Γνωρίζει, ότι οι αλλαγές πρέπει να γίνονται ψηλά, για να τραβάει ο κινητήρας και να μην τον κρεμάει όταν θα προσπερνάει στην εθνική. Δεν ήταν δυνατόν να διαλέξει αυτόματο κιβώτιο γι αυτή τη δουλειά, γιατί όταν μεταφέρεις 600 κιλά με το αμάξι και βρίσκεσαι σε ανηφόρα θέλεις να κουμαντάρεις 100% τη ροπή του κινητήρα σου.

Και οι δυο έχουν κάνει καλές επιλογές. Καλύπτουν 100% τις ανάγκες τους και αυτό δεν έρχεται σε σύγκρουση με την οδηγική τους παιδεία (είτε είναι καλή είτε κακή). Η ουσία είναι πως εγώ που θέλω να πάρω τώρα αμάξι, πρέπει να δω τις τωρινές μου ανάγκες, να προνοήσω τις μελλοντικές μου και να κάνω μια επιλογή για την οποία δεν θα χτυπάω το κεφάλι μου στον τοίχο. Θέλω να πηγαίνω σε όλη μου τη ζωή μόνο για ψώνια με το αυτοκίνητο; Θα πάρω αυτόματο. Θέλω να έχω την ελευθερία να αλλάξω τη χρήση του αμαξιού μου; Χειροκίνητο.

'Nough said. ;)[/quote']

Δεν εχω διαβασει πιο σωστα τοποθετημενο ασχετο επιχειρημα που να λεει ακριβως τα πραγματα οπως ειναι.

Θεος.

Μπραβο.

Δημοσ.

Και να το θεσω λιγο αλλιως.. Να σημειωθει οτι εχω κ κλασικη παιδεια. Σ εναν μαθητη μου τσακαλακι που ηξερε ηδη τα βασικα της μουσικης κογω αρμονιου, αφιερωσαμε λιγο χρονο σε θεωρια να τα θυμηθει κ μετα αδραξα την ευκαιρια του οτι δεν ειχε ακομη ηλεκτρικη κ ξεκινησα παραλληλη διδασκαλια τεχνικων ( πενα δαχτυλα)

Του φαινοταν βαρετα τα κλασικα, αδιαφορα, ειχε και την καψουρα με τα ηλεκτρικα αλλα επειδη τα διαβαζε, εγω τον πιεζα.

δε θα ξεχασω ποτε τη στιγμη που μου είπε μετα απο καιρο

(ειχε διακοψει λογω γ λυκειου) «μ'εσωσες!»

Οταν τον ρωτησα γιατι μου ειπε

«γιατι μπορω να παιζω κ στην παραλια με φιλους αλλα και με τη μπαντα live»

Η αληθεια ειναι καπου αναμεσα. Εγω υποστηριζω το λιγο απ´ολα. Σε ερασιτεχνικο επιπεδο σε καλυπτει πληρως κ σε γεμιζει σε διαφορες στιγμες.

Αν μιλαμε για επαγγελματικο παιξιμο, το ωδειο ειναι μονοδρομος.

Επισης οποιαδηποτε μελετη πρεπει να γινεται σωστα για αποφυγη τραυματισμων.

Σοζ για το διπλο ποστ δεν την παλευει το app κ μου σβηνει το edit...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...