Προς το περιεχόμενο

Ξεκινημα με ηλεκτρικη κιθαρα

katsouras

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
......Αν δεν υπάρχει ας προσπαθήσει και μόνος γιατί άμα περιμένει μπορεί να του φύγει η όρεξη να μάθει που είναι πολύ χειρότερο. ....

αυτό ακούγετε λες και όλοι πρέπει να ξέρουν κιθάρα:-)

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Κιθάρα και να μαγειρεύουν κολοκυθάκια γεμιστά αυγολέμονο :-)

Δημοσ.

Όντως δίκιο έχεις:P. Απλώς αν κάποιος έχει την όρεξη να μάθει ένα όργανο καλό θα ήταν να ξεκινήσει πριν του φύγει αυτη η όρεξη:-)

Δημοσ.
Υπάρχουν διαφορές και στο αριστερό χέρι στην Ηλεκτρική και είναι κυρίως για λόγους ελέγχου του θορύβου που παράγουν οι ελεύθερες χορδές. Γι'αυτό το λόγο και μόνο πρέπει να ξεκινήσεις απο ηλεκτρική ώστε να συνηθίσεις τον ήχο και να συνηθίσει το χέρι σου να μπλοκάρει όσο γίνεται τις ελεύθερες χορδές για να περιορίζεις τον θόρυβο.

Στην κλασική αυτό δεν είναι καν θέμα.

Έχοντας ξεκινήσει και εγώ με κλασική για 1 χρόνο το πλάτος ταστιέρας δεν με βοήθησε καθόλου...αφού μετά απο 12 χρόνια ηλεκτρική αν πάω να παίξω κλασική μου φαίνεται τεράστια (αν και δεν έχω πρόβλημα).

Φίλε μου δυστυχώς έχεις άγνοια.

Υπάρχουν κομμάτια στην κλασική που παίζει muted και το δεξί και το αριστερό χέρι.

Το ό,τι σε δυσκόλεψε να παίξεις ξανά κλασική, αυτό μπορούμε να το συζητήσουμε,

αλλά σίγουρα δεν είναι ο κανόνας αλλά η εξαίρεση.

Δημοσ.

δεν ειναι θέμα να παραθέσεις 2 video Και να συγκρίνεις ειναι θέμα νοοτροπίας, μπορω να βρώ αλλα 2 που να αποδεικνυουν το αντίθετο.

αλλα αμα ακους συνεχώς, ξεκίνα με κλασσική είναι πιό ευκολη, ο άλλος έτσι πιστευει,anw

Δημοσ.

Εντάξει δεν είπα ότι η μία είναι πιο δύσκολη της άλλης. Απλώς σε κάποιους τομείς πιο δύσκολη είναι η μία, σε άλλους πιο δύσκολη η άλλη. Δεν μπορείς να μιλήσεις έτσι γενικά και για τα 2.

Δημοσ.

Η κλασική κιθάρα στο δεξί χέρι έχει δακτυλισμούς που ένας ηλεκτρικός κιθαρίστας δεν μπορεί να τα διαννοηθεί.

πχ. τρέμολο με τον αντίχειρα(!) και παράλληλα ετερόχρονη μελωδία με δείκτη-μέσο-παράμεσο(ακόμα και με το "μικρό" σε ορισμένα flamenco κομμάτια).

Το είπα και σε προηγούμενο post πως η βασική διαφορά είναι το δεξί χέρι.

Λαϊκιστί, στο αριστερό χέρι ένας κλασικός κιθαρίστας δεν πιάνεται.

Στο δεξί απλά του παίρνει λίγο χρόνο να μάθει την πένα και την παλάμη.

Αλλά ένα ηλεκτρικός κιθαρίστας που έχει μάθει μόνο με πένα, δυσκόλευεται απίστευτα

να μάθει αυτά που κάνει ένας κλασικός με το δεξί, ακριβώς γιατί δεν μαθαίνονται σε 1 και 2 χρόνια.

Αυτοί είναι κάποιοι λόγοι για τους οποίους προτείνουμε κλασική παιδεία και μετά την μεταβάση σε σύγχρονη.

Μισό να κοιταξω στο utube μπας και βρω κανένα ενδεικτικό κομμάτι.

Πάντως το Asturias είναι πιο εύκολο από όσο ακούγεται. ;)

---------- Προσθήκη στις 22:42 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 22:31 ----------

Βρήκα αυτό για όσους πιθανόν να θεωρούν γρήγορο μόνο τον Malmsteen.

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=15Mw2jyyHk0]http://www.youtube.com/watch?v=15Mw2jyyHk0[/ame]

και αναζητώ ένα video για να σας δείξω τί εννοώ για δύσκολες τεχνικές(δακτυλισμούς) στο δεξί χέρι.

Δημοσ.
Φίλε μου δυστυχώς έχεις άγνοια.

Υπάρχουν κομμάτια στην κλασική που παίζει muted και το δεξί και το αριστερό χέρι.

Το ό,τι σε δυσκόλεψε να παίξεις ξανά κλασική, αυτό μπορούμε να το συζητήσουμε,

αλλά σίγουρα δεν είναι ο κανόνας αλλά η εξαίρεση.

Υπάρχουν κομμάτια..(η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα)...σύμφωνοι....στην ηλεκτρική σε ΟΛΑ τα κομμάτια πρέπει οι χορδες που δεν χρειάζεσαι να είναι muted...αλλιώς θα παράγεις πολύ θόρυβο.

Δεν έχω καμία σχέση με την κλασικη ούτε με το ρεπερτόριο...όμως οι συγκεκριμένες τεχνικές είναι πολύ διαφορετικές απο της κλασικής. Για παράδειγμα ο δείκτης του αριστερού έχει εντελώς διαφορετική κλίση στα 2 όργανα.

Επίσης το βιμπράτο δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση στα 2 όργανα και είναι βασικότατο και στα 2 να μαθευτεί σωστά. Η ρυθμική κιθάρα στην ηλεκτρική δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την κλασική (εκτός απο τις συγχορδίες και τις θέσεις των νοτών).

Είναι 2 εντελώς διαφορετικά όργανα...το ότι μοιάζουν δεν μου λέει τίποτα. Οποιοδήποτε έγχορδο όργανο μπορώ να το παίξω γιατί το αριστερό μου χέρι είναι εκπαιδευμένο...δεν σημαίνει ότι το γνωρίζω το όργανο.

Μπορώ να παίξω κομμάτια Satrian, Vai, Malmsteen...δεν μπορώ να παίξω ΤΙΠΟΤΑ στην κλασική.

Συμπέρασμα, αν θες να μαθεις κλασική ξεκινάς κλασική, αν θες ηλεκτρική-ηλεκτρική, αν θες μπάσο-μπάσο, αν θες μπουζούκι-μπουζούκι.

---------- Προσθήκη στις 17:03 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:58 ----------

Η κλασική κιθάρα στο δεξί χέρι έχει δακτυλισμούς που ένας ηλεκτρικός κιθαρίστας δεν μπορεί να τα διαννοηθεί.

πχ. τρέμολο με τον αντίχειρα(!) και παράλληλα ετερόχρονη μελωδία με δείκτη-μέσο-παράμεσο(ακόμα και με το "μικρό" σε ορισμένα flamenco κομμάτια).

Το είπα και σε προηγούμενο post πως η βασική διαφορά είναι το δεξί χέρι.

Λαϊκιστί, στο αριστερό χέρι ένας κλασικός κιθαρίστας δεν πιάνεται.

Στο δεξί απλά του παίρνει λίγο χρόνο να μάθει την πένα και την παλάμη.

Αλλά ένα ηλεκτρικός κιθαρίστας που έχει μάθει μόνο με πένα, δυσκόλευεται απίστευτα

να μάθει αυτά που κάνει ένας κλασικός με το δεξί, ακριβώς γιατί δεν μαθαίνονται σε 1 και 2 χρόνια.

Αυτοί είναι κάποιοι λόγοι για τους οποίους προτείνουμε κλασική παιδεία και μετά την μεταβάση σε σύγχρονη.

Εγώ λέω να κάνει το εξής ο επίδοξος ηλεκτρικός. Να μάθει μπουζούκι για να μάθει καλή τεχνική πένας στις διπλές χορδές που είναι πιό δύσκολες απο τις μονές, να μάθει μπάσο για να εξασκήσει το αριστερό στα ανοίγματα και στις χονδρές χορδές για να δυναμώσει το χέρι, και μετά κλασική για να εξασκήσει το δεξί χέρι στους δακτυλισμούς που άλλωστε είναι τόσο κοινοί στην σύγχρονη ροκ μουσική. Να μάθει επίσης βιολί για να συνηθίσει τυφλή ταστιέρα. Αφού μάθει αυτά τα 4 όργανα θα είναι πανέτοιμος για ηλεκτρική :P

Δημοσ.

Εγώ λέω να κάνει το εξής ο επίδοξος ηλεκτρικός. Να μάθει μπουζούκι για να μάθει καλή τεχνική πένας στις διπλές χορδές που είναι πιό δύσκολες απο τις μονές, να μάθει μπάσο για να εξασκήσει το αριστερό στα ανοίγματα και στις χονδρές χορδές για να δυναμώσει το χέρι, και μετά κλασική για να εξασκήσει το δεξί χέρι στους δακτυλισμούς που άλλωστε είναι τόσο κοινοί στην σύγχρονη ροκ μουσική. Να μάθει επίσης βιολί για να συνηθίσει τυφλή ταστιέρα. Αφού μάθει αυτά τα 4 όργανα θα είναι πανέτοιμος για ηλεκτρική :P

x:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Δημοσ.

Σχετίζεις ανόμοια όργανα και με απίστευτα πρόχειρο λόγο εξευτελίζεις την εκμάθησή τους.

Δεν περιμένεις φυσικά να σε πάρει κανείς στα σοβαρά, έτσι;!

---------- Προσθήκη στις 21:54 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 21:45 ----------

Υπάρχουν κομμάτια..(η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα)...σύμφωνοι....στην ηλεκτρική σε ΟΛΑ τα κομμάτια πρέπει οι χορδες που δεν χρειάζεσαι να είναι muted...αλλιώς θα παράγεις πολύ θόρυβο.

Δεν έχω καμία σχέση με την κλασικη ούτε με το ρεπερτόριο...όμως οι συγκεκριμένες τεχνικές είναι πολύ διαφορετικές απο της κλασικής. Για παράδειγμα ο δείκτης του αριστερού έχει εντελώς διαφορετική κλίση στα 2 όργανα.

Στο σημείο αυτό, φάσκεις και αντιφάσκεις μέσα σε μια πρόταση.

Δημοσ.
Σχετίζεις ανόμοια όργανα και με απίστευτα πρόχειρο λόγο εξευτελίζεις την εκμάθησή τους.

Δεν περιμένεις φυσικά να σε πάρει κανείς στα σοβαρά, έτσι;!

Καταπληκτικό επιχείρημα. Εσύ σχετίζεις ανόμοια όργανα. Η ηλεκτρική με τη κλασική και την ακουστική είναι ανόμοια όργανα. Μάλιστα η φλαμένγκο κλασική είναι διαφορετικό όργανο απο την κλασική κλασική και έχει σαφώς διαφορετική τεχνική.

Στο σημείο αυτό, φάσκεις και αντιφάσκεις μέσα σε μια πρόταση

Προφανώς έχεις πλήρη άγνοια τεχνικής ηλεκτρικής κιθάρας...και ας νομίζεις ότι έχεις επειδή ξέρεις κλασική.

Δημοσ.

Δυστυχώς για εσένα, δεν έχω πλήρη άγνοια.

Για post count χρησιμοποίησε το Μπλα Μπλα section.

Εκεί δεν θα σε παρεξηγήσει κανείς.

Εδώ αν θες να μιλάς και να συμβουλεύεις, να έχεις τεκμηριωμένο λόγο γιατί όταν μιλάμε για εκπαίδευση

δεν χωράνε ανακρίβειες.

Προσπάθησε την επόμενη φορά που θα ποστάρεις, να μην φάσκεις και αντιφάσκεις εντός μίας πρότασης.

Κάν' το σε 2 προτάσεις για να μην είναι εύκολα αντιληπτό.

Έλεος...

Δημοσ.
Δυστυχώς για εσένα, δεν έχω πλήρη άγνοια.

Για post count χρησιμοποίησε το Μπλα Μπλα section.

Εκεί δεν θα σε παρεξηγήσει κανείς.

Εδώ αν θες να μιλάς και να συμβουλεύεις, να έχεις τεκμηριωμένο λόγο γιατί όταν μιλάμε για εκπαίδευση

δεν χωράνε ανακρίβειες.

Προσπάθησε την επόμενη φορά που θα ποστάρεις, να μην φάσκεις και αντιφάσκεις εντός μίας πρότασης.

Κάν' το σε 2 προτάσεις για να μην είναι εύκολα αντιληπτό.

Έλεος...

Άλλο ενα εντελώς ανούσιο επιχείρημα. Δεν αντιφάσκω πουθενά...απλά λόγω της παντελούς έλλειψης επιχειρημάτων σου πρέπει κάτι να πείς. Καταρχήν δεν θα μου κάνεις εσύ υποδείξεις πότε θα μιλάω και πότε όχι. Κατα 2ον μια χαρά τεκμηριωμένος λόγος είναι. Τα δικά σου επιχειρήματα είναι εντελώς ατεκμηρίωτα...σε λίγο θα μας πείς να μάθουμε κλαρίνο πριν την ηλεκτρικη. Ότι σχέση έχει η κλασική με την ηλεκτρική έχει και το μπουζούκι.

Γράφεις π.χ

Μια χαρα ετεροχρονισμένα παίζουν και οι ηλεκτρικοί. Υπάρχει ωραιότατη τεχνική πένα-δάκτυλα όπου η πένα και τα δάκτυλα παίζουν ετεροχρονισμένα...αλλά αν είχες την παραμικρή ιδέα θα το ήξερες. Το 8 finger tapping που κάνουν οι ηλεκτρικοί...οι κλασικοί δεν μπορούν να το διανοηθούν καν (και εδώ ετεροχρονισμένα παίζουν).

Βλέπεις κλασικό κιθαρίστα να προσπαθεί να κάνει Bend και Vibrato παράλληλα και βάζεις τα γέλια.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...