Προς το περιεχόμενο

VW Polo 1.2 Turbo,1.4 ή άλλο??

darklordvader77

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα συνφορουμίτες!

Έφτασε ο καιρός να πάρω (επιτέλους) αμάξι καινούργιο.

Το Budget μου ειναι γύρω στα 14.500Ε

Κοίταξα διάφορα μοντέλα με γνώμονα:

-μέχρι 1400 κυβικα

-κοντά στα 100 Άλογα

-Καλή κατανάλωση

-Εξοπλισμός/εσωτερικό

και κατέληξα πιο πολυ στο VW Polo 1.2 TSI 101PS αλλά και στην εκδοση του 1.4 85PS

Να προτιμήσω τον ατμοσφαιρικό ή τον τούρμπο κινητήρα?? Απ ότι διαβασα φτανει τον 1.4 ο 1.2 τουρμπο και εκτος αυτου ειναι πιο οικονομικος σε ολα (ασφαλιση,τελη,καταναλωση)

Γενικα εαν έχετε και καμια αντιστοιχη προταση άλλης μαρκας (αλλα ιδιας κατηγοριας) θα θελα πολυ να παρω γνωμες, ακομη και εμπειριες απο τετοια αμαξια.

Ευχαριστω προκαταβολικα!! :-)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Moderators

Για την ακριβεια ο 1.2 ειναι εκτος απο γρηγοροτερος, πιο ροπατος, καθως και πιο οικονομικος ακριβως οπως το ειπες. Σε ολα.

Δες και 1.2 TSI Fabia αν το θες πιο φτηνο, τα ιδια αυτοκινητα ειναι... Αν χωραει και το DSG (ναι βγαινει και με DSG) στα λεφτα που δινεις, προτιμησε το με 1000!!!

Εχε υποψη σου οτι σε λιγους μηνες βγαινουν και οι νεοι ΔΙΚΥΛΙΝΔΡΟΙ 900κυβικων απο FPT (Fiat Powertrain Technologies), με turbo, οι οποιοι θα εχουν εκδοσεις 60/80 και 100 αλογων!

Παντως εφοσον μπορεις να παρεις μικρο turbaki, ειναι αμαρτια να καταληξεις σε ατμοσφαιρικο. Αυτοι οι κινητηρες ειναι πλεον μια χαρα πολιτισμενοι, απροβληματιστοι (αρκει να μη τους σκιζεις συνεχεια), ακομα και για τη κουτση μαρια. ;)

Αν μιλάμε αυστηρά μεταξύ των δύο Polo,σαφώς και να κοιτάξεις το 1,2TSI.

20 άλογα διαφορά στον δρόμο δέν είναι καθόλου λίγα,χώρια την επιπλέον ροπή.Η μέρα με την νύχτα...

Θα έλεγα οτι ο "ασθματικός" κινητήρας των 85ps κρίνεται ακατάλληλος για ταξίδια.

Στο ιδιο budget παίζουν τα Ford Fiesta και Kia C'eed που είχαν αναφερθεί εδώ

δεν το συζητω.. θα πας ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ματια στο 1.2ΤΣι.... ξερεις τι ειναι 4-5 κιλα ροπης διαφορα;;; ασε τα αλογα.. τη ροπη σκεψου... ρωτα και μας που με 12 κιλα ροπης σε παρομοια καροτσα σερνομαστε...!! 1.2ΤΣι και ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟ!!!!!

Εννοείται τον 1.2 TSI. Πιο δυνατός, πιο ροπάτος, πιο οικονομικός... τι το σκέφτεσαι; Επίσης κάνε λίγο χώρο στο budget να βάλεις και το DSG7 στο αμάξι.

Εχε υποψη σου οτι σε λιγους μηνες βγαινουν και οι νεοι ΔΙΚΥΛΙΝΔΡΟΙ 900κυβικων απο FPT (Fiat Powertrain Techlonogies), με turbo, οι οποιοι θα εχουν εκδοσεις 60/80 και 100 αλογων!

Δικύλινδροι... μπααα. Ποιος μου εγγυάται ότι δε θα τρέμει και δε θα ακούγεται σαν τρακτέρ; Καλό το downsizing αλλά με κάποιο όριο. Εδώ είναι περίεργα τα τρικύλινδρα μοτέρ, θα εμπιστευθούμε και δικύλινδρο;

Δικύλινδροι... μπααα. Ποιος μου εγγυάται ότι δε θα τρέμει και δε θα ακούγεται σαν τρακτέρ; Καλό το downsizing αλλά με κάποιο όριο. Εδώ είναι περίεργα τα τρικύλινδρα μοτέρ, θα εμπιστευθούμε και δικύλινδρο;

Βέβαια αντί να κάνεις υποθέσεις μπορείς να περιμένεις και να το ακούσεις/δεις από κοντά.

Δεν είναι καμιά καινούρια η Fiat στους κινητήρες.

• Moderators
DSG εννοειτε με αυτοματο κιβωτιο ταχυτητων??

Ημι-αυτοματο-σειριακο συγκεκριμενα :P

Oποιος το δοκιμασε, λεει οτι απλα δεν υπαρχει επιστροφη σε "κανονικο" manual ;)

Γιαυτο προτεινα και το Fabia με τον ιδιο κινητηρα, μπας και χωρεσει στο budget το DSG, αξιζει καθε ευρω.

Ισα ισα ειναι πολυ ελαφρυτερα και μικροτερα, και οι κραδασμοι απορροφωνται πολυ ευκολοτερα.

Υποψην, ο Twinair 900cc με τα 85 αλογα και τα 145ΝΜ ροπης που θα πρωτομπει στο Fiat 500 φετος, θα εχει μεση καταναλωση 4,1 λιτρα/100km (!) και θα το επιταχυνει 0-100 στα 11 δευτερολεπτα. Δηλαδη σαν ενας τυπικος 1400ρης κινητηρας, απλα με πολυ χαμηλοτερη καταναλωση/φορολογια/ρυπους κτλ κτλ...

DSG εννοειτε με αυτοματο κιβωτιο ταχυτητων??

Αν μπορεις να κανεις την υπερβαση και να πας στο αυτοματο διπλου συμπλεκτη τοτε ναι κανε την με κλειστα τα ματια. Καρα-καρα-καρα αξιζει.

Δυστηχώς δεν μπορώ παίδες.. στο επόμενο αμάξι άμα είναι!

Μέχρι εκεί δηστυχώς μπορώ να επενδύσω μιας και δεν είναι μόνο το ποσό αλλά και τα επόμενα που ζητάει ενα καινούργιο αμάξι και θα βγω παραέξω. Πάντως θα το πάρω για ενα Test Drive με το DSG (εαν βρω εδω). Και σίγουρα θα με συμφερε οτι συμπεριφερεται με αυτο ο κινητηρας οπως πρεπει (μιας και θα το οδηγει και η Αρραβωνιαστικια μου :X) απλά δεν βρήκα πουθενα κι όλας αν χτυπα ξλο παθει κατι ποσο πιο ακριβο θα ναι το σερβις και η τεχνογνωσία ειδικά εδώ στην Ηπειρο..

Θα πάω απο Δευτέρα να πάρω μια γύρα τις αντιπροσωπίες να δώ εξοπλισμό,Test Drive κτλ. και πόσο μπορώ να σπρώξω την παλιά μου Alfa Romeo (Κλάψ!) σε καμία απο αυτές.

Ελπίζω να μείνω ευχαριστημένος γενικά! Το πρώτο μου Γερμανικό είναι, μακάρι να βγεί τόσο σκυλι όσο και η Alfa μου. :-D

Για την τιμή του πάντως πολυ καλο φαινεται να ειναι! Ποιοτητα! Τι φθηνα, τι ακριβα, πλεόν σχεδον ολα στις ιδιες τιμες κυμαίνονται!

Για το Fabia δεν το σκέφτομαι μιας και κοιτώ πρώτα το Design και ειναι το χειρότερο απο αυτά που κοίταξα (+ το οτι το χει κ φιλος.παραπονα δεν εχει, απλα εμενα δεν μου αρεσει καθολου το design του).

Θα ξαναεπιστρέψω με εντυπώσεις! Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! :-)

Έχει "αδιευκρίνιστο" θέμα με το ρελαντί το μικρό tsi πάντως... οι αντιπροσωπίες δεν το παραδέχονται ανοιχτά αλλά τα άτομα στο service θα στο εκμυστηρευτούν αν τους πιάσεις κουβέντα :-)

[ame]http://www.youtube.com/watch?v=YMdfSjSGAJY[/ame]

http://www.vwclub.gr/vwforum/index.php?showtopic=35395

http://www.vwclub.gr/vwforum/index.php?showtopic=35395&st=420

...beware :-)

Μην είσαι τόσο κατηγορηματικός - στον Παζαρόπουλο επέστρεψαν αρκετά στο service ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΕΠΑΝΑΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ με "τρέμουλα" και σβησίματα σε φρενάρισμα... και τώρα καθαρίζουν πεταλούδες και "θα δούμε"...

Νταξει παιδια μην σας κανει εντυπωση, παιδικες αρρωστιες.. Θα βγουν για τα καλα στην φορα μετα απο πολυ καιρο.

Καλα κανει ο συναδελφος και το επισημαινει.. Δινεις τοσα λευτα να το αγορασεις, μην κοιτατε που στους περισσοτερους τα παιρνουν οι γονεις και οι παπουδες. Αλλοι κοπιαζουν να τα παρουν και θελουν να ειναι τζι τζι...

Πωπω μη μου λετε τετοια...θα ρωτησω οπως και να χει οταν παω στην αντιπροσωπεια!

Εχει δικιο ο iced παντως.Αμαξι και γυναικα προσεχεις απο που παιρνεις κ τι προβληματα πιθανον θα σου βγαλει στο μελλον! :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...