StarUser Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Καλησπέρα σας. Ψάχνω κάποιο πρόγραμμα, (αν υπάρχει), το οποίο να μου επιτρέπει να δημιουργήσω ένα Partition στον σκληρό δίσκο του Η/Υ μου παράδειγμα, στο οποίο να αποθηκεύσω Backup Image που θα του ορίσω εγώ, έτσι ώστε αν στην εκκίνηση πατήσω F8, να μου βγάλει την επιλογή: "Επιδιόρθωση του υπολογιστή" και πατώντας την να ξεκινάει το Restore - Recovery που του είχα ορίσει, επαναφέροντας τον Η/Υ μου στις αρχικές του ρυθμίσεις. Δηλαδή, την διαδικασία "Επαναφορά σε εργοστασιακές ρυθμίσεις", που προσφέρουν και όλοι οι κατασκευαστές των Laptops. Περιμένω την βοήθειά σας στο θέμα αυτό και τις προτάσεις σας. Ευχαριστώ πολύ.
Γιάννης Platano Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Για προγραμμα που το κανει με τον τροπο που λες δεν ξερω αλλα τα desktop που παιρνουμε ετοιμα με περασμενα windows εχουν dvd ανακτησης και γινεται μπουταροντας με αυτο. Εγω χρησιμοποιω το ghost που κανει image οχι μονο τις αρχικες ρυθμισεις αλλα και οτι εχω περασει εγω στο pc και κανω ανακτηση μπουταροντας με το boot cd του και διαλεγοντας επαναφορα απο εκει που ειχα αποθηκευσει το image .Χρειαζεται ενα διαφορετικο partition απο του λειτουργικο στο οποιο μπορουμε να εχουμε και αλλα πραγματα μεσα.
StarUser Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Για προγραμμα που το κανει με τον τροπο που λες δεν ξερω αλλα τα desktop που παιρνουμε ετοιμα με περασμενα windows εχουν dvd ανακτησης και γινεται μπουταροντας με αυτο. Εγω χρησιμοποιω το ghost που κανει image οχι μονο τις αρχικες ρυθμισεις αλλα και οτι εχω περασει εγω στο pc και κανω ανακτηση μπουταροντας με το boot cd του και διαλεγοντας επαναφορα απο εκει που ειχα αποθηκευσει το image .Χρειαζεται ενα διαφορετικο partition απο του λειτουργικο στο οποιο μπορουμε να εχουμε και αλλα πραγματα μεσα. Δυστηχώς το Ghost δέν με καλύπτει. Ψάχνω κάτι που να κάνει την συγκεκριμένη δουλειά στο στυλ που λειτουργεί και στα Laptops. Δηλ. με F8 αρχικά, κλπ κλπ Αν ξέρει κανείς κάτι ας μας διαφωτίσει και εμάς..
Γιάννης Platano Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Δυστηχώς το Ghost δέν με καλύπτει. Ψάχνω κάτι που να κάνει την συγκεκριμένη δουλειά στο στυλ που λειτουργεί και στα Laptops. Δηλ. με F8 αρχικά, κλπ κλπ Αν ξέρει κανείς κάτι ας μας διαφωτίσει και εμάς.. Αν και περι ορεξεως...ουδεις λογος θεωρω το ghost απειρως καλυτερο γιατι σωζει και οτι αλλο εχεις και δεν χρειαζοντε επανεγκατασταση..Γιατι δεν σε καλυπτει ?
isay Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Δυστηχώς το Ghost δέν με καλύπτει. Ψάχνω κάτι που να κάνει την συγκεκριμένη δουλειά στο στυλ που λειτουργεί και στα Laptops. Δηλ. με F8 αρχικά, κλπ κλπ Αν ξέρει κανείς κάτι ας μας διαφωτίσει και εμάς.. Με τον τρόπο που ζητάς (F8) δεν γίνεται με κανένα πρόγραμμα γιατί απλά εμπλέκεται το BIOS. Δοκίμασε το Deep Freeze ( http://www.faronics.com/en/Products/DeepFreeze/DeepFreezeCorporate.aspx )
Γιάννης Platano Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Δοκίμασε το Deep Freeze ( http://www.faronics.com/en/Products/DeepFreeze/DeepFreezeCorporate.aspx ) Τι κανει αυτο ??? Δεν καταλαβα...
isay Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Τι κανει αυτο ??? Δεν καταλαβα... Κατά το boot ή με καθορισμένη διαδικασία διαβάζει ένα image απο τον δίσκο και το «περνά». Αυτό το πρόγραμμα χρησιμοποιούν τα περισσότερα νετ καφε. Είναι ένα πολύ αυτοματοποιημένο ghost/acronis/clonezilla.
Γιάννης Platano Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Κατά το boot ή με καθορισμένη διαδικασία διαβάζει ένα image απο τον δίσκο και το «περνά». Αυτό το πρόγραμμα χρησιμοποιούν τα περισσότερα νετ καφε. Είναι ένα πολύ αυτοματοποιημένο ghost/acronis/clonezilla. Καταλαβα....Ευχαριστω.Προτιμω το Ghost.
alexis333 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Καλησπέρα σας. Ψάχνω κάποιο πρόγραμμα, (αν υπάρχει), το οποίο να μου επιτρέπει να δημιουργήσω ένα Partition στον σκληρό δίσκο του Η/Υ μου παράδειγμα, στο οποίο να αποθηκεύσω Backup Image που θα του ορίσω εγώ, έτσι ώστε αν στην εκκίνηση πατήσω F8, να μου βγάλει την επιλογή: "Επιδιόρθωση του υπολογιστή" και πατώντας την να ξεκινάει το Restore - Recovery που του είχα ορίσει, επαναφέροντας τον Η/Υ μου στις αρχικές του ρυθμίσεις. Δηλαδή, την διαδικασία "Επαναφορά σε εργοστασιακές ρυθμίσεις", που προσφέρουν και όλοι οι κατασκευαστές των Laptops. Περιμένω την βοήθειά σας στο θέμα αυτό και τις προτάσεις σας. Ευχαριστώ πολύ. Aυτο ακριβως που ζητας κανει το Acronis True Image Home .... Ακριβως αυτο που ζητας ομως .. Αλλα αντι για F8 πατας F11 στο startup ....:p:p Πες στο θειο να στο φερει και δοκιμασε το ... Το ρυθμιζεις να φτιαξει ενα νεο partition και εχει χωνεις το image των windows και οποτε εχεις προβλημα ξεκινας πατωντας F11 και αυτο παει και ψαχνει το image που ειχες φτιαξει και το φορτωνει .... Πολυ καλο προγραμα εχω να πω ...
Γιάννης Platano Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Aυτο ακριβως που ζητας κανει το Acronis True Image Home ....Ακριβως αυτο που ζητας ομως .. Αλλα αντι για F8 πατας F11 στο startup ....:p:p Πες στο θειο να στο φερει και δοκιμασε το ... Το ρυθμιζεις να φτιαξει ενα νεο partition και εχει χωνεις το image των windows και οποτε εχεις προβλημα ξεκινας πατωντας F11 και αυτο παει και ψαχνει το image που ειχες φτιαξει και το φορτωνει .... Πολυ καλο προγραμα εχω να πω ... Αν καταλαβα με το acronis μπορουμε να εχουμε προσβαση στο image χωρις boot cd ?
alexis333 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Αν καταλαβα με το acronis μπορουμε να εχουμε προσβαση στο image χωρις boot cd ? Ναι γιατι αποθηκευει το image σε ενα ξεχωριστο partition μεσα στο δισκο ... Και το partition αυτο το το φτιαχνεις με το ιδιο το προγραμμα .... Και οταν σου τυχει να σκασουν τα windows και δε μπορεις να τα επιδιορθωσεις με τπτ απλα κανεις restore το image που ειχες φτιαξει καποτε για ετουτη τη στιγμη .... Απλα πατας F11 στην εκινηση του υπολογιστη και μετα σε βαζει μεσα στο μενου επαναφορας image ....
Γιάννης Platano Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Ναι γιατι αποθηκευει το image σε ενα ξεχωριστο partition μεσα στο δισκο ...Και το partition αυτο το το φτιαχνεις με το ιδιο το προγραμμα .... Και οταν σου τυχει να σκασουν τα windows και δε μπορεις να τα επιδιορθωσεις με τπτ απλα κανεις restore το image που ειχες φτιαξει καποτε για ετουτη τη στιγμη .... Απλα πατας F11 στην εκινηση του υπολογιστη και μετα σε βαζει μεσα στο μενου επαναφορας image .... Μαλιστα...Αυτο ειναι ενα πλεονεκτημα του σε σχεση με το ghost που θελει το boot cd. Εδω παντως αλλα λενε... http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?p=3576083#post3576083
alexis333 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Μα δε μπαινεις στα windows για να κανεις restore .... Μπαινεις σε ξεχωριστο menu πατωντας F11 οταν ξεκιναει το pc ....
Γιάννης Platano Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Μα δε μπαινεις στα windows για να κανεις restore ....Μπαινεις σε ξεχωριστο menu πατωντας F11 οταν ξεκιναει το pc .... Εγκατεστησα το acronis , πηρα image σε αλλο partitiion απο το λειτουργικο με επιτυχια εκανα επανεκκινση παταγα F11 αλλα κανενα αποτελεσμα...
alexis333 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Το χεις ξανακανει ???? :rolleyes: Αν δε ξερεις πως χρησιμοποιειται ψαξου λιγο παραπανω ... Δες και εδω ... http://www.msproficient.com/2010/acronis-true-image-startup-recovery-manager
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.