Προς το περιεχόμενο

Πολύ περίεργο πρόβλημα με εικόνες από συγκεκριμένο site


g1annis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μετά τις διακοπές το pc μου συνδέθηκε ξανά στην παλιά, καλή DSL γραμμή του σπιτιού. Τον 1 μήνα που το είχα μαζί μου, είχε συνδεθεί 2 ή 3 φορές με PSTN.

 

Παρατήρησα λοιπόν το παρακάτω περίεργο φαινόμενο που το ψάχνω από χθες και δε βρίσκω λύση:

 

Μπήκα από firefox στο site μου (Joomla). Διαπίστωσα ότι δεν εμφανίζονται οι εικόνες (καμία εικόνα εκτός από το favicon). Μετά μπήκα στο administration panel και διαπίστωσα ότι κι εκεί δεν εμφανίζονται οι εικόνες (ούτε τα προεγκατεστημένα εικονίδια του μενού δηλαδή, editors κλπ).

 

Έκανα τα πάντα στο firefox για να σιγουρευτώ: έσβησα cache, έσβησα όλες τις εξαιρέσεις από το auto-load images στο μενού content, και τέλος, απενεργοποίησα όλα τα add-ons κλπ. Τζίφος.

 

Μπήκα στο cPanel του server και έλεγξα αν έχω επαρκή χώρο στον server και αρκετό εναπομείναν bandwidth. Όλα καλά. Αφθονία :-)

 

Μετά έλεγξα όλα τα δικαιώματα στους σχετικούς φακέλους της εγκατάστασης του Joomla και τα συνέκρινα με άλλες Joomla εγκαταστάσεις που διαθέτω. Βεβαιώθηκα ότι τα δικαιώματα σε φακέλους, υποφακέλους και αρχεία είναι σωστά. Παρεπιπτώντως και άλλη μια εγκατάσταση Joomla που διαθέτω ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ SERVER δουλεύει μια χαρά.

 

Μετά επανεγκατέστησα όλα τα εικονίδια στο Joomla με FTP. Μπήκα από το Admin Panel του Joomla και πλοηγήθηκα από το web interface του στο Media Manager όπου οι φάκελοι και υποφάκελοι με τις φωτογραφίες υπήρχαν. Μέσα σε αυτούς εμφανίζονταν και κάτι πλαίσια (υποτίθεται τα πλαίσια των εικόνων) αλλά μέσα στο πλαίσιο το περιεχόμενο ήταν λευκό. Κανονικά θα έπρεπε να βλέπω τα σχετικά thumbnails). Όταν πατάω πάνω σε κάποιο από αυτά τα αρχεία, στο παράθυρο που ανοίγει θα έπρεπε να μου εμφανίζει μια προεπισκόπηση της εικόνας. Αντιθέτως στο παράθυρο έγραφε:

>Forbidden

You don't have permission to access /images/stories/fruit/peas.jpg on this server.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.
Apache/2.2.14 (Unix) mod_ssl/2.2.14 OpenSSL/0.9.8e-fips-rhel5 mod_auth_passthrough/2.1 mod_bwlimited/1.4 FrontPage/5.0.2.2635 Server at www.tositemou.gr Port 80

 

Το παράτησα για χθες και το πρωί διαπίστωσα κάτι ακόμα πιο μπερδεμένο:

 

Από το pc που χρησιμοποιώ στο Πανεπιστήμιο (ίδιο λειτουργικό Ubuntu 10.04 στην ίδια ακριβώς ενημερωνμένη κατάσταση και με τον ίδιο browser -Firefox- στην ίδια έκδοση) επισκέφθηκα το site και οι εικόνες εμφανίστηκαν μια χαρά. Μπήκα στο admin panel και οι εικόνες ΔΕΝ εμφανίστηκαν :cry::cry::cry:

 

Γύρισα σπίτι, εγκατέστησα Opera. Οι εικόνες στο site εμφανίζονται μια χαρά. Στο admin ΟΧΙ. Ο Firefox εξακολουθεί να μη βλέπει εικόνες ούτε στο site, ούτε στο admin panel.

 

Επικοινώνησα με τον διαχειριστή του server που νοικιάζω. Δεν του έχει ξανασυμβεί. Προς το παρόν κρατώ ένα backup το site και αναβαθμίζω το Joomla από το 1.0.15 σε 1.5.6 και βλέπουμε. Αν και δεν ελπίζω.

 

Υπάρχει κάποια ιδέα; :confused:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κάτι πιο χρήσιμο :-)

 

Πάντος απ' όσο ρώτησα διάφορους δικούς μου guru δεν έχει ξαναακούσει κανείς κάτι παρόμοιο. Στο google δε μπορώ να βρώ κάτι σχετικό, άσε που είναι δύσκολο να διατυπωθεί το ερώτημα με μια πρόταση...

 

Αν έχει κάποιος την παραμικρή ιδέα θα ήταν ευπρόσδεκτη!

 

---------- Προσθήκη στις 13:35 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:04 ----------

 

Όλως περιέργως, μετά την αναβάθμιση ο Opera μου εμφανίζει τις εικόνες τόσο στο site όσο και στο admin panel.

 

Ο Firefox δεν εμφανίζει τις εικόνες ούτε στο ένα, ούτε στο άλλο!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να ρωτήσω κάτι μόνο για το site το δικό σου συμβάινει αυτό ?

 

Μπορείς να δεις στο

Edit - preferences - content

 

αν το Load images automatically είναι τικαρισμένο και ότι στο exception δεν έχει τίποτα ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1) Δοκίμασε να αφαιρέσεις δοκιμαστικά το προφιλ με τις ρυθμίσεις που χρησιμοποιείς. Π.χ. κλείσε τον firefox, "mv ~/.mozilla ~/.mozilla.bak" και ξανατρέξε τον.

 

2) Αν το πρόβλημα παραμένει, βάλε το Live HTTP headers (ή το Tamper Data), βρες τους headers των requests προς τα images που έχουν πρόβλημα και δημοσίευσε αυτά και των responses τους (αν θέλεις να κρύψεις την ταυτότητα του site σβήσε τα πεδία Host:, Referrer:, Cookie: και ό,τι άλλο σου φαίνεται σχετικό).

 

Επίσης μπορείς να κάνεις το ίδιο και από τον firefox στο πανεπιστήμιο όπου δουλεύει εντάξει και να δεις αν έχουν κάποιες διαφορές.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ για τις συμβουλές.

 

Επειδή είχα πολύ αγωνία και πολύ δουλειά στην ανανέωση του site, κράτησα backup τα bookmarks, τις ρυθμίσεις των addons τα οποία και κατέγραψα για να θυμηθώ να τα ξανα-εγκαταστήσω και έβαλα κατάληξη .bak στο .mozilla

 

Ξαναάνοιξα το firefox και τον έστησα από την αρχή. Όλα δουλεύουν καλά πλέον, αν και θα μείνω με την απορία τι να έφταιγε.

 

Να ρωτήσω κάτι μόνο για το site το δικό σου συμβάινει αυτό ?

 

Μπορείς να δεις στο

Edit - preferences - content

 

αν το Load images automatically είναι τικαρισμένο και ότι στο exception δεν έχει τίποτα ?

Ναι, μόνο στο δικό μου. Επίσης για το Content το τόνισα και στην αρχή αυτό.

 

Περίεργο. Uα μείνουμε με την απορία. Σε κάθε περίπτωση ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον :-)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...