Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με σκληρό δίσκο

dtravlos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Έχω έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο ο οποίος ξαφνικά έφαγε κάποιο κόλλημα και δεν μπορούσα να δω τα αρχεία... Μετά δεν τον έβλεπα καν στον Υπολογιστή μου. Τον αναγνώριζε που και που αλλά δεν μπορούσα να μπώ να δω τα αρχεία. Τον έβγαλα από τη θήκη του και τον συνέδεσα κανονικά στον υπολογιστή με SATA. Αλλά και πάλι δεν τον αναγνωρίζει. Μπορεί κανείς να με βοηθήσει στο τί να κάνω γιατί έχω πολλά σημαντικά αρχεία. Υπάρχει κάποιος τρόπος να μπορέσω να τα τραβήξω; Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Μην πάρεις εξωτερική θήκη... δεν θα βοηθήσει καθόλου.

Εφόσον τον δοκίμασες ως εσωτερικό και πάλι δεν δουλεύει... υπάρχει πρόβλημα.

Τον διαβάζει στο bios τον δίσκο;

Κατέβασε τα διαγνωστικά software της εταιρίας και δοκίμασε με αυτά να δεις τι πρόβλημα υπάρχει.

Δημοσ.

Αν δε τον αναγνωριζει στο bios τοτε αδικα προσπαθεις να κανεις το τεστ της εταιριας ....

Πρωτα απο ολα πρεπει να καταφερεις να τον δει στο bios και μετα ολα τα αλλα ...

Δοκιμασε να αλλαξεις την πλακετα του με μια αλλη ιδιου δισκου μπας και ειναι εκει το θεμα ...:-)

Δημοσ.

Καλά δεν είναι και πολύ εύκολη διαδικασία η αλλαγή πλακέτας, ειδικά στους νεότερους δίσκους μπορεί να γίνει τεράστιος πονοκέφαλος.

Δημοσ.

Μη μου λέτε τέτοια και θα πάθω εγκεφαλικό!!! :P Αν τον στείλω κατευθείαν στη SEAGATE δε θα μπορέσουν να κάνουν κάτι; Το μόνο που με νοιάζει είναι τα αρχεία!

Δημοσ.

Το ευχάριστο είναι ότι επιτέλους το αναγνώρισε στα bios. Στην αρχή δεν το έβλεπε.. Έβαλα το καλώδιο του master και τον αναγνώρισε. Μετά έβαλα και τα 2 SATA και τον βρήκε στα bios. Παίζει ρόλο του ότι δεν έχει jumperakia? Υπάρχουν jumper για SATA? Με τεχνικό κομμάτι έχω να ασχοληθώ πάνω από 6 χρόνια...

---------- Προσθήκη στις 18:35 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 18:26 ----------

Επίσης με το που άνοιξα το My Computer τον έδειξε στους σκληρούς αλλά σε 2-3 δευτερόλεπτα(μέχρι να φορτώσει κανονικά το παράθυρο) τον εξαφάνισε αλλά μετά από λίγο έβγαλε κάτω δεξιά το παραθυράκι ότι το υλικό εγκαταστάθηκε και είναι έτοιμο για χρήση, αλλά εξακολουθώ να μην το βλέπω στο My Computer... Τι να κάνω τώρα;;;

Δημοσ.

Πάλι σταμάτησε να το βλέπει απ τα bios..... Τι παίζει ρε παιδιά;;;

---------- Προσθήκη στις 18:41 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 18:41 ----------

Πήγα στη διαχείρηση συσκευών στις μονάδες δίσκων και τον είδα... Αλλά μετά πάλι εξαφανίστηκε... Έκανα επανεκκίνηση και δεν το είδα μετά ούτε στο bios...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...