Προς το περιεχόμενο

Σε ποιά γλώσσα είναι φτιαγμένο;

kwstarikanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας ,

Χρειαζομαι τη βοήθεια σας να μου πείτε πως θα καταλάβω σε τι γλώσσα είναι γραμμένο ένα πολύ απλό Freeware πρόγραμμα και συγκεκριμένα με κατάληξη .exe .

Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα να το ανήγει και να σου δείχνει τον κώδικα του ή ακόμα καλύτερα να μπορείς να τον επεξεργαστείς ;

Σ. Έχω τό Visual Studio 6, μπορώ μαυτό να επεξεργαστώ την εφαρμογή και να την κάνω εντελώς διαφορετική στον τρόπο λειτουργίας της και αν ναι με ποιό ακριβως απο την σουίτα του visual studio;

Δημοσ.

Για την γλωσσα υπαρχει περιπτωση να βρεις πληροφοριες αν ξερεις τι να ψαξεις και παλι αναλογα σε τι ειναι φτιαγμενο. Αυτο που λες για να επεξεργαστεις την εφαρμογη ξεχασε το απλα...

Δημοσ.
Αυτό σου λέει περίπου σε ποια γλώσσα είναι γραμμένο... Τώρα για να το επεξεργαστείς θα χρειαστείς μάλλον κάποιον dissasembler/debugger...
Δημοσ.

Είναι εντελώς αδύνατον να γίνει επειδή έχει φτάσει πλέον στο τελικό στάδιο και έγινε exe ή μου το λες για λόγους πνευματικών δικαιωμάτων;

Δημοσ.

Απογοητέυτηκα τώρα! πίστευα ότι είναι τόσο εύκολο να πάρεις ένα προγραμματάκι έτοιμο και να το αλάξεις όπως εσύ θες...

Αυτό ακριβώς που θέλω να κάνω είναι να φτιάξω μια πολύ απλή εφαρμογή που να θυμίζει φύλλο εργασίας του excel , να είναι καθαρά για υπολογισμούς , να έχει editboxes, συναρτήσεις και διάφορα κουμπιά για καταχωρήσεις.

Το ίδιο πράγμα το χω κάνει στο excel με vba αλλά προτιμώ να το φτιάξω σε ένα πολύ απλό και λειτουργικό πρόγραμμα αντί να ανοίγω το excel.

Τι γλώσσα προγραμματισμού μου προτείνετε να χρησιμοποιήσω και ποιά προγράμματα;

Δημοσ.

Θα το δοκιμάσω , ευχαριστώ!

---------- Προσθήκη στις 19:39 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 19:36 ----------

Τι διαφορά έχει; με opensource μπορείς να επεξεργαστείς έτοιμα αρχεία που έχουν φτάσει στο τελικό στάδιο και να δεις τον κώδικα;

Δημοσ.
Θα το δοκιμάσω , ευχαριστώ!

---------- Προσθήκη στις 19:39 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 19:36 ----------

Τι διαφορά έχει; με opensource μπορείς να επεξεργαστείς έτοιμα αρχεία που έχουν φτάσει στο τελικό στάδιο και να δεις τον κώδικα;

Τα open-source προγράμματα έχουν ανοιχτό τον κώδικά τους, οπότε μπορείς να τον διαβάσεις, αλλάξεις, να το χρησιμοποιήσεις σε δικό σου project.

Βέβαια, εδώ θα πρέπει να προσέξεις το licence με το οποίο έχει δημοσιευτεί ο κώδικας. Αν δημοσιεύσεις π.χ. κάποιο δικό σου πρόγραμμα βασισμένο σε open-source κώδικα θα πρέπει κ το δικό σου πρόγραμμα να είναι open-source. Καλό θα είναι να διαβάσεις το licence για να ξέρεις τι παίζει (εφόσον δημοσιεύσεις κάποιο δικό σου πρόγραμμα).

Δημοσ.
Και σε .net να ειναι δε μπορεις να παρεις τον αρχικο κωδικα...
Αρχικό αρχικό όχι, αλλά πιο κοντινό απ' ότι άμα είναι σε άλλες γλώσσες...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...