eriarg Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 Γεια σας. Θα ηθελα να μου προτεινετε καποιο μερος για βολτα εκτος Θεσσαλονικης με καλο φαγητο.
arxaggelos Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 Γεια σας. Θα ηθελα να μου προτεινετε καποιο μεροςγια βολτα εκτος Θεσσαλονικης με καλο φαγητο. Στις ταβέρνες του Χορτιάτη για ψητά και κυνήγι.
PaNtErAz Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 Και στην Χαλκηδόνα, στο δρόμο για Έδεσσα, στην ταβέρνα "Μαραντόνας" για απίστευτα κρέατα (σουβλάκι χαλκηδόνας) και τιμές.
leftermann Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 λοιπόοον, ο Χορτιάτης έχει φάει εδώ και χρόνια ένα χ από εμένα. Δηθενιά ναούμ, φαγητό όχι ιδιαίτερο, μαγαζιά μέτρια, τιμές ακριβές. Αν λέγοντας "βόλτα" εννοείς να βγεις σε φάση εκδρομούλα, να περπατήσεις σε κάνα δάσος ή κάνα χωριουδάκι, μου έρχονται στο μυαλό: - Όσσα και Πέντε βρύσες, γειτονικά χωριά έξω από τον Λαγκαδά. Η Όσσα έχει μια ταβέρνα όλη κι όλη, πολύ καλή, κάνει ένα απίστευτο κότσι στην χόβολη (αλλά το τιγκάρει σκόρδο ο πούστης). Οι Πέντε Βρύσες έχουν 4-5 ταβέρνες και μαζεύουν πολύ κόσμο, αυτή που με άρεσε πιό πολύ είναι η πρώτη δεξιά μόλις μπεις στο χωριό, ένα πέτρινο σπιτάκι, μέσα με τζάκι, χτιστούς καναπέδες με βελέντζες, και ωραία πιάτα. - Πετροκέρασα, χωριά που μπορείς να πας είτε από τον δρόμο προς Πολύγυρο, είτε από την παλιά εθνική προς Καβάλα. Η 2η διαδρομή πιό μεγάλη αλλά πιό όμορφη, μέσα από δάσος. Ωραίο χωριουδάκι με πέτρινους δρόμους και πλατειούλα και καφενεδάκι κλπ κλπ, και κάτι ταβερνάρες με κάτι σούβλες να με το συμπάθειο. -Βόλβη (δεν θυμάμαι αν είναι Μικρή ή Μεγάλη Βόλβη). Για ψαρικό λιμνίσιο, αλλά και κρέατα. Βολτίτσα μπάη δε λέηκ, πάπιες, χήνες κλπ, λίγα χλμ πιο πέρα είναι και η Νυμφόπετρα που μπορείς να πας να δεις, και λίγο ακόμα πιο πέρα η Ρεντίνα και τα λεγόμενα "Μακεδονικά Τέμπη" όπου βολτάρεις σε πλατανόδασος δίπλα στο ποτάμι. Γαμώ. -Σοχός. Ωραίο χωριό με ακόμα πιο ωραία κρέατα. Και ωραία διαδρομή. -Χολομόντας. Ωραία διαδρομή σε ελατόδασος, μπορείς να περπατήσεις ώρες, και να καταλήξεις στον "σώγαμπρο" όπου θα τσακίσεις αγριογούρουνο και αγριομανιτάρια. Αν πάλι λέγοντας "βόλτα" να κάνεις καμιά 25αριά χιλιόμετρα με το αμάξι πριν αράξεις κάπου να περιδρομιάσεις και να σηκωθείς ξανά για να φύγεις, έχεις παραπάνω επιλογές: -Βαθύλακος: στην παλιά εθνική προς Έδεσσα. Ψησταριές ανελέητες, και φτηνές. -Νέα Ραιδεστός: προς τον Πολύγυρο πάλι. Πολλές ταβέρνες, εγώ πάω πάντα στον Γιάννη, ο πρώτος μόλις μπεις στο χωριό, με τεράστιες μερίδες καλοψημένης φρέσκιας σάρκας. -Χαλκηδόνα. Ίσως τα καλύτερα σουβλάκια (το ξυλάκι με τα κομματάκια κρέας εννοώ) της βορείου ελλάδος. -Άγιος Πρόδρομος. Σουβλάκια επίσης. Αν θυμηθώ και άλλα, θα επανέρθω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.